29.3.2024 | Svátek má Taťána


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
F. Kusák 8.4.2010 10:42

Podnikatelé vyzývají

Samozřejmě, souhlasím, ale....

Většina podnikatelů má za sebou temnou minulost v počátcích svého podnikání. Nesplacené úvěry, řízené konkurzy, podivná nabytí majetku, tunelování vlastních firem, daňové úniky, klientelizmus atd. atd. Takže ta jejich výzva zní velmi falešně. Těch opravdu poctivých podnikatelů abys pohledal.

J. Láníček 7.4.2010 20:56

Obdivuhodně napsané !

Ti naši TOP zaměstnavatelé mají stejné myšlení a nápady jako ti Vrcholové (všeho) od Kalouska, ale především si asi myslí, že jsme všichni ostatní úplní pitomci ! No a jinak prý začínají utíkat od ODS k Vrcholům 09. Když vidím co tady sesmolili, ani se nedivím. Jako rajská hudba jim musí znít Kalouskovo vyhrožování, že chudákům sebere vše co se ještě dá - ti pak budou povolnější makat od nevidím do nevidím za almužnu. Kalousek určitě navrhne i zrušení minimální mzdy, ze zákoníku práce se stane nezákoník, který umožní zaměstnavatelům zbavit se nepotřebných lidí jako smetí (samozřejmě zdarma bez odstupného), aby se splatil státní dluh, budou se muset elitě snížit daně, protože je nemorální splácet dluh trestáním úspěšných, kteří celou dobu žili ve skromnosti a odříkání, zatímco chudina nezodpovědně tu budoucnost prožírala. No a to vypočítávání, co všechno by se dalo pořídit za ten dluh - tak to je opravdu poznat, že se jedná i o vrcholy duševní. Co bychom tady asi měli a jak bychom tady asi žili, kdyby ten dluh nebyl žádný ? Kolik zemí bez dluhu na světě znají ? Povinně pojedou ke svým vzorům do USA, aby viděli, jak se tam trestá okrádání státu na daních. Tady tolik nedostávají ani vrazi. Odhady ekonomů říkají, že roční podvody na daních činí cca 60 miliard. Stačilo se dnes podívat na TN na ty úspěšné a schopné, co kšeftují s těmi pohonnými hmotami. Jenže od TOPů se nejspíš dovíme, že kontrolní orgány jsou zbytečná státní byrokracie, která by se měla co nejrychleji zrušit ! Nic jiného bych od nich neočekával, když vidím tu jejich truchlivou baladu !

A. Reček 7.4.2010 17:35

Nezaměstnaní podvádějí-nutí je k tomu firmy

A stát nečinně přihlíží jak jej podniky okrádají o stovky milionů ročně. Ale trestány jsou oběti a ne viníci. Úřady práce škrtají ze své evidence stále více nezaměstnaných,kteří porušují podmínky,kterými se nezaměstnaní musí řídit. Letos v lednu to bylo 6242 osob. Viníky nyní v převážné míře jsou firmy,které nutí zaměstnance dát výpověď, aby v zápětí je na tutéž práci přijali jako živnostníky. A takto firmy neplatí sociální a zdravotní pojištění, čímž berou státní rozpočet pěkně na hůl. Pokud však kontrola takový případ odhalí, zaměstnavatelé obvykle vyváznou bez trestu (mají na to přeci své právníky), zatímco lidi pracující "na černo" pykají. A pro takové je to citelné, neboť přijdou nejen o podporu v nezaměstnanosti a pokud si hned neseženou práci, pak sami musí platit i pojištění.

A jak přiznávají  samy Úřady práce v praxi je velmi těžké prokázat, že zaměstnavatel donutil někoho rozvázat pracovní poměr. Pokud už zaměstnanec něco podepsal, není později téměř žádná šance prokázat, že to udělal na přání tehdejšího zaměstnavatele nebo pod nějakým nátlakem. A víte dobře, jak nyní v čase nezaměstnanosti obyčejní zaměstnanci (splácející ještě třeba nějakou půjčku), budou přepečlivě studovat před něma ležící pracovní smlouvu, aby později mohli v případě nějaké právní kolize domáhat se svých práv.  Zákoník práce, rozhodně podrobně z dělnických profesí nepročítal nikdo. A na toto fíkaní podnikatelé s pomocí svých právníků mají nalíčeno. Běda kdyby některý chtěl u nich založit odborovou buňku, to by byl mazec.

V. Mlich 7.4.2010 13:15

Je to pěkně napsané

Ten přepočet, co by mohlo být místo úroků, je srozumitelný, alespoň několika 30-korunáčům by se rozsvítit mohlo...

R. Sedláček 7.4.2010 11:10

Vím o tom

Varování.voličů

P. Kolář 7.4.2010 10:11

Co je na tom legračního? Soudruh Paroubek

to zařídí, protože všechno ví, všechno zná, všude byl nejmíň dvakrát. Nebo nám to spíše vysvětlí, protože se o víkendu označil za nejlepšího řečníka v republice.

B. Uhlich 7.4.2010 10:01

Je to poněkud legrační...

Abych byl upřímný dost dobře nechápu, co vedlo těch několik lidí k sepsání takového blábolu.... ale budiž, dnes si může každý psát, co chce.

   Já jen, že pohled nás drobných lidí je asi takový, že je jedno co se děje nebo ne. Prostě a jednoduše: co socánek rozdá - ODSák už nerozkrade..a opačně, co ODSák ukradne - socánek už nerozdá. A o to tady jde ne?

  Nechápu, proč to všichni tak okecávají.

Jinak by bylo dobré, jasně si říct, co a jak se komu, kdy a kde dává.... ono to klišé, že za ztrátový rozpočet  mohou jen výdaje v sociální oblasti taky není úplně pravda. Je to o číslech, každý si ta čísla může opatřit a zjistí pak, že ty hodnoty nejsou nijak velké....ale holt milonek k miliónku a miliarda je v tahu. Dobře patrné to je např. při "porcování medvěda" v parlamentu. Také státní zakázky jsou kapitola sama pro sebe....prostě všude se hospodaří hodně a hodně špatně. Proto výzvu tzv. podnikatelů roku považuji víceméně za legrační....skoro mi to připomíná výzvu předáků kapitalistické práce někde na nástěnce. Hlavně se domnívám, že to není nutné brát příliž vážně.....zvláště od lidí, kteří sami dost často dostávají k státním penězům ať už přímo, či oklikou. Bez státních peněz by tu většina podnikatelů brzy dopodnikala, tak bych některým lidem doporučil značnou zdrženlivost. 

R. Sedláček 7.4.2010 11:13

Re: Je to poněkud legrační...

Ti ůspěšní podnikatelé většinou vědí co říkají. Na rozdíl od politiků. Těch pár lidí, jak píšete, vás neokrádá, ale vytváří pracovní příležitosti. Okrádají nás všechny politici, kteří berou politiku jako byznys a voliče jako hlupáky.

Pro.tisk.nedůležité

V. Bok 7.4.2010 15:23

Re: Je to poněkud legrační...

No, v tomto případě nevědí, ale neva, stejně se jedná o příznivce ODS, tak proč nepomoci.¨

Ve svých oborech jsou to jistě úspěšní a úctyhodní lidé. Všechna čest. Ale takhle se nechat zneužít, no nevím, nevím. Nesluší jim to.

B. Jelínek 7.4.2010 12:43

Re: Je to poněkud legrační...

Nevím jestli jde u většiny kritiků o nepochopení nebo záměr (spíše jsem pro to druhé). Většinou všichni osvícení poukazují na - špatnou morálku, netransparentnost systému, špatné regulace (udělejme lepší), korupci atd. Bohužel, je to nekonečný boj s větrnými mlýny, je to jako chtít od kozla, aby se už konečně polepšil a dělal jenom zahradníka. Hlavní příčinu - tj.samo "přerozdělování" - tzn. že někdo něco nedobrovolně odevzdal (daně) a někomu rozdal (sociál. dávky, zdravotnictví, dotace, podpora kdovíčeho ....) nikdo neřeší.

Prostě stále chceme "poctivější" a "spravedlivější" Jánošíky..... :-))  

P. Boublíková 7.4.2010 14:30

Re: Je to poněkud legrační...

Myslím si, že to není blábol - jsou to fakta podaná tak, aby byla srozumitelná i méně chápavějším...

Ale co k tomu autory vedlo také netuším, podnikatelé roku by se měli umět uživit i bez státních zakázek a tudíž by jim mělo být putna, že státní finance zkrachují....

M. Vondráček 7.4.2010 14:50

co socánek rozdá - ODSák už nerozkrade..

Nezapomenutelné heslo. A z čeho socánek rozdává to víte ??

V. Skalová 7.4.2010 16:33

Re: Je to poněkud legrační...

Pane Kodete, zažil jste už někdy kontrolu z finančáku jako podnikatel? Těžko, co? To by vás asi nenapadlo, žvanit takové hlouposti o daních podnikatelů a jejich neplacení. Schválně si to vyzkoušejte, když myslíte, že je to tak jednoduché. Těch milionových pokut se pak nedoplatíte. A do nákladů dát nejdou!

J. Šejnoha 7.4.2010 18:54

Re: Je to poněkud legrační...

Technická poznámka: 

Je  naivní předpokládat, že politik rozdávající zapomene  obdarovat sebe !

M. Krátký 7.4.2010 8:44

hezká přestřelka

ale bohužel jen pro pár čtenářů NP- ostatní, kteří by to měli číst čtou raději BLESK a jiné hodnotné pitominy. pan Kodet a jeho příznivci asi rychleji píše než přemýšlí. taky přeji hezký den - zajděte si třeba na výstavu motýlů, moc užitečné

M. Kodet 7.4.2010 0:12

Možná by měli podnikatelé vyzvat sami sebe

a konečně začít odvádět daně tak, jak se na Evropany sluší a patří. Rázem by se stal státní rozpočet mírně přebytkový i za současné struktury výdajů. Takovéhle pitomé agitky (viz: "Za svá špatná rozhodnutí také ručíme celým svým majetkem" - kolikpak veřejných obchodních společností se u nás najde?) si laskavě zastrčte do nákladů, podnikatelští optimalizátoři.

M. Kopřiva 7.4.2010 1:15

Re: Možná by měli podnikatelé vyzvat sami sebe

Pane Kodete, nějak mi uniká smysl a podstata Vašeho rozhořčení. Co Vás tak hrozně rozlítilo ?

Že si restauace započítá do nákladů nový hrnec, kdežto pro poslance jako daňová úleva stačí pouhá účast na banketu, v tomto hrnci uvařeném ?

J. Blažek 7.4.2010 6:37

Re: Možná by měli podnikatelé vyzvat sami sebe

Já jsem to pochopil tak, že by podnikatelé měli platit stejné daně jako je to běžné v západní Evropě a v severní Americe (USA, Kanada). Tedy zdanění příjmů by mělo být progresivní.

R. Houška 7.4.2010 8:19

Re: Možná by měli podnikatelé vyzvat sami sebe

Pane Blažku, jednoduchá matematická otázka: Co je víc? 15% z 20.000 nebo 15% ze 100.000??? Když si na ní odpovíte, a věřím, že natolik jste ve škole dával pozor, tak přestanete používat populistické tlachy soudruhů Paroubka a Sobotky, kteří zdaňují pouze tu menší část svých oficiálních příjmů, a sociálku a zdravotní za ně platí stát. To se jim to pak mudruje o progresi, když se jich samotných netýká. A jen tak mimochodem, za to, k čemu se přiznal soudruh Sobotka (zneužití poslaneckých náhrad na pořízení osmi milionového bytu), jsou teď nekteří poslanci britské horní i dolní komory před soudem. A pendrek jim pomohlo i to, že zašmelené náhrady už dávno zaplatili zpátky do státní kasy a posypali si hlavu popelem.

Takže, když naše vrchnost párkrát po sobě nerozkrade těch odhadovaných 200 miliard, vybraných před tím z daní oněch podnikatelů, kteří vám tak leží v žaludku (banda jedna vykořisťovatelská), tak bude i na splácení státního dluhu. V opačném případě tady budeme mít 70% obyvatel zaměstnáno ve státním sektoru (vyplácených MMF) a zbytek bude v emigraci.

R. John 7.4.2010 8:34

Re: Možná by měli podnikatelé vyzvat sami sebe

Hezky napsáno, stručně, jasně, po lopatě, i soudruh tomu musí rozumět. Tedy když chce. Pokud zrovínka zase nepřipravuje nějakou svińárnu, jako třeba znárodnění a ozdravný pobyt kapitalistů v Jáchymově.

P. Boublíková 7.4.2010 14:32

Re: Možná by měli podnikatelé vyzvat sami sebe

Pláčete hezky, ale na špatném hrobě. Podnikatelé nerozhodují o tom, zda jejich daně jsou nebo nejsou progresivní....

P. Schon 7.4.2010 6:56

Re: Možná by měli podnikatelé vyzvat sami sebe

Kodete já se jen divím, že již nejste podnikatelský optimalizátor. Jen zde furt naříkáte.

R. John 7.4.2010 8:36

Re: Možná by měli podnikatelé vyzvat sami sebe

Naříká, ale krásně naříká, to se musí nechat.

I. Schlägel 7.4.2010 8:14

Re: Možná by měli podnikatelé vyzvat sami sebe

Pane Kodete, jistě máte pravdu v tom, že ne všichni podnikatelé řádně platí daně. Jenom se obávám, že až začnou opravdu řádně platit, stát rovněž řádně zaplatí za Pandury ne 132 mega, ale 150. Schválně, zda přijdete na to, kde je na straně státu, ne jenom podnikatelů, zakopán pes. Pěkný den.

M. Kodet 7.4.2010 9:22

Re: Možná by měli podnikatelé vyzvat sami sebe

To, co v tomto státě chybí nejvíc, je elementární morálka, poctivost, profesionalita, zodpovědnost a kvalitně odvedená práce - a to všude kam se člověk podívá. Ale tou morálkou to začíná a u nás i končí.

Věta "ne všichni podnikatelé řádně platí daně" je těžkej eufemismus, správně by měla znít "jenom málokterý podnikatel (včetně OSVČ) platí řádně daně". Neboť kradou jak straky a jestliže se v devadesátých létech daňové úniky odhadovaly na 60 miliard korun, dnes už se to nikdo neodváží, budou přes stovku.

Blbé je to, že některým živnostníkům i podnikatelům charakter jejich byznysu neumožňuje ulejt si svý malý domů, a ti jsou pak naštvaný. Většinou se hojí na zákazníkovi. A pak jsou i obory, ve kterých by bez těch daňových úniků neobstáli, neměli by ze své práce ani ten zisk, nutný k životu.

Ale pořádek by měl primárně zavést stát, začít sám u sebe, neboť plýtvání (tedy i úřednické flákání za peníze daňového poplatníka) a korupce je hluboce prorostlá státní správou. V tom s vámi zcela souhlasím.

Nejste náhodou stavař?

I. Schlägel 7.4.2010 12:07

Re: Možná by měli podnikatelé vyzvat sami sebe

Jsem stavař, i když bývalý, a dobře Vašim argumentům rozumím. Potíž vidím v tom, že k té morálce je potřeba nutit hlavně politiky. Na podnikatele šidícího na daních si alespoň občas může počíhat finanční úřad. Na nemorální politiky si může počíhat pouze politicky gramotný, inteligentní volič jednou za 4 roky ve volbách. Místo inteligentních voličů zde i 20 let po revoluci vidím převážně stádo ovcí toužících po "jistotách". To se politikům  vládne, že?  Dost práce pro novou generaci OBČANŮ. Snad se dočkáme.

M. Kodet 7.4.2010 12:51

Re: Možná by měli podnikatelé vyzvat sami sebe

Jestliže stavař, tak ZS? (Svět je malej, ale tohle by byla náhoda, ale asi by vám už to došlo také, takže spíše shoda okolností.)

Nedočkáme se hned tak, té nové generace občanů. Proto je nutné rovnat věci s tím "materiálem", který je k dispozici. A jestliže se i v debatách na Psu jasně prokazuje, jak politicky i občansky jsou zaostalí zde fungující pravičáci a podnikatelé, neschopni argumentace, jenom plivající hesla a floskule (a nelze ani odhlédnout od jejich morálních kvalit, toho nesmyslného osočování a hulvátského nadávání), tak co byste asi chtěl po obyčejném občanovi?

V této republice tragicky a amorálně selhávají média, to je žába na prameni, kterou by bylo třeba vyfackovat především. Pak samozřejmě i politici, jejich úroveň je taková, jakou má občanstvo. A pak selhává i část státní správy a zejména pak justice a policie. Přitom ale tyhle oudy je možné začít rovnat do evropského normálu nejrychleji a nejsnáze.

Takže nečekat na nového občana a začít sanaci hned a tam, kde je to možné. Neboť občany vyměnit nelze. (Všimněte si, že jsem teď vynechal své miláčky, podnikatele. Ti totiž budou fungovat tak, jak jim systém umožní a dovolí.)

M. Vondráček 7.4.2010 9:24

Miroslave

Klaus rozděloval státní rozpočet ve výši 600 mld Kč , dnes jsou k rozdělení daňové výnosy kolem 1,2 mld. Kč. A furt to nestačí. Je chyba u plátců daní ....

A nehul to Miroslave ...