18.4.2024 | Svátek má Valérie


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Péťa 17.11.2006 12:54

Co Klaus neřekl,ale zorganizoval

Po 17ti letech sklízíme co Klaus zasel.Byl to organizátor největší zlodějny.Z jeho privatizace vzešli.Kožení,Krejčířové,Starkové atd.Pokud to nechce přiznat,tak to přikládám globálnímu oteplování,při kterém se víc vypařuje moře a tím víc sněží a přibývají ledovce.Po privatizaci je to další Klausův blud.

Také bych se chtěl přidat k těm co říkají,že Klaus není náš prezident.Když si ho komouši zvolili ať ho mají.Toto já považuji za největší zločin komunistů.

Joska 17.11.2006 0:19

Ale,ale pane prezidente

myslíte si, že jsme všichni takové tupé stádo, jejichž přispěním máte tu 70% podporu? Myslíte, že si nepamatujeme "Vaši dobu slávy". Vaše projevy, Váš bohorovný klídek při přehlížení prvních krachů bank, při prvních privatizačních skandálech, Váš obecný mravní deficit, nebo jak to nazvat, když jste se tak rád obklopoval lidmi "podivného druhu" a přehlížel první zásadní a pro společnost signální nepravosti? Váš vklad do společnosti je mnohem více devastujcí, než si dokážete Vy při Vašem oslabeném vnímání uvědomit. Můj prezident nejste a až nebudete pro dalších 50%, bude v této společnosti vyhráno!

zrusksc 17.11.2006 11:30

Re: Ale,ale pane prezidente

Je evidentní že "Pithart" ti do palice zasel tolik nenávisti že bych byl rád aby jsi se s ní zalknul.Můj prezident to je a pro zapšklou "pravdu a lásku" což je nepatrná menšina holt ne.Bolševik Čalfa,Vacek a další esa kteří určovali těsně po revoluci z "pravdou a láskou"směr holt V.Klaus zatočil tím že založil ODS a to nejste schopni překousnout a proto za vše může Klaus i za to co nikdy neřekl a co mu pořád cpete do úst!!

Joska 17.11.2006 17:25

Re: Re: Ale,ale pane prezidente

Co sem pleteš Pitharta, o něm nikdo nemluví. Nebyl to Pithart, kdo do mne jak tvrdíš zasel tolik nenávisti ke Klausovi, to Klaus si to "zařídil" sám. A není to nenávist. To, že Klaus založil ODS jsem kvitoval s povděkem a také za to, a za zahájení privatizace mu jsem vděčný. Nemám rád Klause čistě z lidského hlediska, a protože byl u všeho důležitého, nemohlo se to nepromítnout do politické i společenské kultury. Klaus není žádný velikán, beru ho jako schopného úředníka, toť vše. Nikam jinam by se cpát neměl.

A  odpusťte si příště ty ataky na "pravdu a lásku". Vypadáte pak jak blbec...

Václav 16.11.2006 20:07

Privatéry byli v minulosti nazýváni nejtěžší zločinci, piráti a lupiči, od těchto vzniklo pojmenování "PRIVATIZACE" což je pravdivé vyjádření podstaty. RIVATIZACE"

Ladislav N. 17.11.2006 0:03

Re: Privatéry byli v minulosti nazýváni nejtěžší zločinci, piráti a lupiči, od těchto vzniklo pojmenování "PRIVATIZACE" což je pravdivé vyjádření podstaty. RIVATIZACE"

A od čeho vzniklo komunistické ZNÁRODNĚNÍ či ZESTÁTNĚNÍ či ZABAVENÍ MAJETKU? Nejtěžšími zločinci v této zemi stále bezkonkurenčně zůstávají komunisté a komunistický režim.

FS 16.11.2006 19:52

Prohlášení ODS

"Imaginární nabídkou ČSSD ke spolupráci ve vládě jsme chtěli otevřít oči voličům i nevoličům celé naší země. Volební kampaň politické strany založená na nenávisti, negaci programu konkurenční politické strany a absenci vlastního programu, která rozdělila zemi na nesmiřitelné tábory byla tou nejhorší možnou skutečností, která naši zemi mohla potkat. Obzvláště ve chvíli, kdy je potřeba integrovat se do Evropské Unie co nejlepším způsobem, při zachování vlastní identity a historických hodnot.

Nabídku ČSSD jsme učinili s přesvědčením, že ČSSD dostojí svých předvolebních slibů svým voličům. Že pro tuto stranu bude nepřekročitelnou hranicí koaliční spolupráce se stranou, na zhrzení jejíhož programu postavila svou kampaň. Po volební prohře této nestabilní vládnoucí strany jsme očekávali od jejich představitelů konstruktivní přístup ve vytvoření stabilního systému, který naši zemi vyvede v těchto historicky neopakovatelných chvílích z blížící se krize zdravotnictví, sociálního a důchodového systému. Místo těchto očekávání jsme velmi citelně pocítili velký příklon sociální demokracie ke straně, jejíž členové jsou stále zůstavším monumentem předlistopadových let. Tento příklon splňoval všechny předpoklady mocenských ambicí ČSSD "za každou cenu".

Nebyli jsme si jistí zda ČSSD je schopna kvůli nabytí moci udělat opravdu všechno a proto jsme jí nepřímo nabídli účast na naší vládě. K našemu obrovskému překvapení se ČSSD po této nabídce s obrovskou aktivitou pustila do sestavování koaliční vlády. Bez skurpulí, bez zmínky o blízké minulosti, bez zardění ze stavu naší společnosti po osmi letech její vlády.

Omlouváme se našim voličům, že jsme je na několik dní vystavili nejistotě vyplývající z naší imaginární nabídky sociální demokracii. Pro pochopení našich následných kroků bylo toto poznání nezbytné"

Poznámka: Tyto řádky nejsou prohlášením ODS. Tyto řádky jsou vyslovením přání jednoho voliče ODS, aby podobné prohlášení uslyšel na závěr sjezdu Občanské demokratické strany

Martin 16.11.2006 20:29

nesmysl

to ze ods jiz 2x nabizela nejakou ucast na vlade socialnim demokratum /nejdrive ve trojkoale potom v oposmlouve bis/ ukazuje ze vase prani je jen narikani smutneho volice, ze si s nim nekdo pravidelne utira zadek

navic napsat takovy blabol, kdyz nemate poneti jake by bylo pripadne programove prohlaseni - cili jestli by tam nedoslo k vyraznym ustupkum obou stran a vytvoreni kompromisu - ukazuje ze po bolsevicku chcete jen nicit nepritele bez zadnych znalosti

FS 17.11.2006 11:56

Re: nesmysl

Nezlobte se Martine, ale pes s kočkou normálně nežije. Případné výjimky se nehodí uplatňovat ve věci tak vážné, jako je složení vlády a budoucnost státu, reforem... Blábolem je pro mne případné programové prohlášení, neboť  by to byl tradičně jenom cár papíru. Česku, zastoupenému v tomto procesu politiky pro podobné experimenty chybí morálka.

PetrK 16.11.2006 19:51

Pan Pithart

rád obdivuje sám sebe, staví dvojdomky a slyší trávu růst. Takový člověk si zaslouží odbornou péč a dohled zdatného ošetřovatele.i

nené 16.11.2006 19:14

důvěřujte Harvardu

můžete získat,důvěřujte profesionálům...Možná Vám zůstala kupónová knížka i s tužkou,víc Kožených...

Starý J. 16.11.2006 19:04

Vážený pane kurdoši

V jednom ze svých příspěvků píšete:…. Tento majetek teď,když ekonomika má celkem slušně našlápnuto,schází.Není na důchody,zdravotnictví,školství atd.atd…..

Tedy majetek, o který podle Vás stát přišel v kupónové privatizaci, podle Vás ve výši jednoho státního rozpočtu. Zajímalo by mě, kde jste tuto sumu zjistil, mám pocit, že ji ještě nikdo (krom Haló novin) nespočítal. OBČANÉ (ne stát) přišli jen o peníze, které Kožený ulil do zahraničí. A to rozhodně nebylo ve výši jednoho státního rozpočtu. Stát tento majetek vydal občanům formou kupónové privatizace a někteří je holt svěřili Koženému. Tedy – o peníze přišli občané, ne stát. Jak mohl stát přijít o nějaký majetek, když se ho předtím dobrovolně vzdal pro občany??? Tomu skutečně nerozumím! Rád se od Vás nechám poučit! Je pravdou, že mnoho podniků, které šly do kupónové privatizace později krachlo (ovšem již nebyly v majetku státu, ale akcionářů), stejně jako hodně těch, které do této privatizace nešly. Důvody krachů jsou jiné, než kupónová privatizace. Tvrdím - v kupónové privatizaci stát nemohl přijít o majetek, protože ho již předtím DOBROVOLNĚ VĚNOVAL akcionářům, tedy svým občanům.

Ještě zajímavější je Vaše tvrzení, že výsledkem kupónové privatizace je, že dnes není na důchody, zdravotnictví, školství. Na důchody občané v průběžném systému platí, peníze na důchody jsou  (nebo mají být) odděleny od státního rozpočtu. Nevím, co s těmito penězi má ještě po deseti letech společného kupónová privatizace? Stejné je to se zdravotnictvím. Zdravotnictví můžeme mít jen takové, na jaké se vybere, plus přímé platby. To nám budou ještě po dvaceti letech chybět do státního rozpočtu peníze z kupónové privatizace? Vždyť je již  téměř vše zprivatizované (a zjistěte si, v jakém objemu privatizoval Klaus a v jakém soc.demokracie). Pokračování.....

Starý J. 16.11.2006 19:04

Pokračování

A jak hodlá sestavovat státní rozpočty Sobotka s Paroubkem, kteří chtějí znovu do vlády a bez privatizačních výnosů nedokážou žádný rozpočet sestavit. Dříve se zacpávaly rozpočty  z peněz již privatizací získaných, na příští rok z privatizace, co ještě není ani připravena! Jak si představují tito „soc-pánové“ a Vy s nimi sestavování státního rozpočtu, až nebude co prodat?

Martin 16.11.2006 19:24

Re: Vážený pane kurdoši

nezavisli ekonomove odhaduji ztraty majetku na 1.5 bilionu korun /bylo to napr. v tydeniku Euro - jestli se nemylim tak pred mesicem, mesicem a pul/

a stat mohl na tom tratit /a velmi tratil/ ty ztraty to jsou napr. usle dane ze zkrachovalych firem, socialni naklady, restrukturalizace najednou upadlych regionu a tisice dalsich faktoru, asi moc o ekonomice a vazbach statu na ruzne udalosti nemate poneti kdyz vse se melo vyresit jednoduchym "stat venoval"

kdyby stat venoval s kvalitni legislativou mozna jsme nekde uplne jinde nez dnes, ale tehdy vyhravalo heslo ze neviditelna ruka trhu resi vse

Ladislav N. 17.11.2006 0:05

Re: Martin IP: 86.49.65.xxx

Vy zřejmě věříte, že stát a jeho "moudří úředníci" vyřeší vše, že? ;-)

Cesilko 16.11.2006 18:56

Vazeny pane prezidente,

1) nebyl to Pithart, kdo potvrdil komunisticke konfiskace rodneho ceskeho OBCANSTVI uprchlikum .2) Nebyl to Pithart, kdo podepsal ne-restituce vsem, kdo udajne rodne ceske statni obcanstvi "automaticky ztratili..." 3) Nebyl to Pithart, kdo potvrdil skutecnost, ze z kazdeho Vaseho spolu-obcana, rodileho Cecha, ceskeho volice KTERY KDY PREKROCI STATNI HRANICI "automaticky "spadnou jeho/jeji zakladni lidska a obcanska prava (drzeni rodneho obcanstvi,ochrana soukromeho majetku, pravo volit ze zahranici)  jako kalhoty pri odepnuti ksand.Pane prezidente, jeste jednou: nebyl to Pithart! Jste to Vy! 17. listopadu 2006' "Veritas vincit"!

Modesty 16.11.2006 15:45

Kupónová privatizaci - můj příběh

Z některých předchozích příspěvků tady mi plyne, že Kožený byl Klausův kůň. Mě se to moc nezdá. A proč?

Bylo mi v té době něco kolem 20let, politiku jsem moc nesledovala, ekonomie mě vůbec nic neříkala, Klaus mi byl celkem nesympatický, masivní kampaň Harvardských fondů a ostatních fondů jsem vnímala spíš podprahově, s chladným nezájmem. Pamatuji si ale na jedno vystoupení Václava Klause v TV, kdy občanům doporučoval NEPRODÁVAT svoje kupónové knížky privatizačním fondům, ale investovat samostatně.

Moje babička se nechala přesvědčit reklamou a Viktorovi knížku prodala, já jsem pasivně svěřila svou knížku rodičům(všechno mě bylo tenkrát jedno), moji rodiče investovali všechny své i moje body do ČEZu. Já jsem prodala svoje akcie vloni se ziskem (značnou ztrátou vzhledem k současné ceně) 153 000 Kč, neboť jsem potřebovala peníze na koupi domu. Moji rodiče oba vlastní 300 akcií po 913Kč. Naše babička svých 10000 Kč snad dostala. Nevím.

Zkrátka každý ze zúčastněných někomu, něčemu věřil a podle toho jednal.

toto bude tučnětoto bude tučnětoto bude tučně

penzista 16.11.2006 14:57

Pithart je člověk trpící napoleonským komplexem

takže ho nikdo nepředělá. Jenom mne mrzí, že občané Chrudimska a Havlíčkobrodka mu dali většinu hlasů v senátních volbách. Vsaďte se, že zase bude kandidovat na presidenta. :-/ To by byla opravdu repre postava. ;-D

Karel 16.11.2006 12:58

zlatokop Pithart

Hodnocení dr.Pitharta je velmi trefné.Pamatuji jej z dob,kdy učil na Praávnické fakultě o nutnosti vedoucí úlohy KSČ,stejně jako předsedu vlády,kdy nevěděl co má v té funkci dělat.Pak,když o tuto práci přišel,tak byl tak nešťastný,že nemá ministerský plat a chodil po Praze oblečen jako vandrák.Samozřejmě že vleze do jakékoliv strany,jen aby dostal funkci,kde nemusí nic dělat a hlavně bere velké peníze.Ten člověk prakticky nic nedělá a obecně je k ničemu - právě lidé jeho typu odrazují veřejnost od politiky.

Sch.glosátor 16.11.2006 16:33

Od pamětníků vím, že měl pověst vzteklého mužíka.

Když neobdržel náležitou odpověď na jím položenou věroučnou otázku, prý i židlí házel....

Děda 16.11.2006 17:16

Re: zlatokop Pithart

Vzpomeńte jak když přestal být předsedou vlády, brečel v TV " ... topřeci nejde, abych byl předsedou a pak nic..." a dostal trafiku v senátu. Howg.

Pamětník 16.11.2006 12:05

Permanentní politici...

Panové Klaus, Pithart a všichni ostatní politici z povolání, kteří se motají v politice od r. 1989-1990 by měli bez vyjímky vypadnout. Jsou opotřebovaní a dělají jen na sebe (nebo pod sebe?). 

ucitelas 16.11.2006 12:26

Re: Permanentní politici...

Vol někoho jiného a přesvěč jiné at volí někoho jiného jinak to totiž ty vole nejde.zapla´t pán bůh.

Pamětník 16.11.2006 12:32

Re: Re: Permanentní politici...

Samozřejmě, že to jde jinak.

Ti politici by měli zmizet sami a ne se cpát zuby nehty nahoru! Klaus ani Pthart už pro republiku neudělají nic. Chápeš? 

Douša Josef 16.11.2006 13:48

Re: Re: Re: Permanentní politici...

Zatím ten Klaus dělá víc, než mnozí mladí. Srovnejte s ambiciózní hvězdou Grossem, nebo úplným blbcem Rathem!

jana 16.11.2006 13:58

Re: Re: Re: Permanentní politici...

Co jsi pro republiku udělal ty?

Pamětník 16.11.2006 14:07

Re: Re: Re: Re: Permanentní politici...

Poctivě pracuju, nelžu, nekradu a platím daně. Kromě toho se necpu do politiky, protože tam jsou lidé s velmi podobnými vlastnostmi.

Takypamětník 16.11.2006 14:59

Re: Re: Re: Re: Re: Permanentní politici...

Pokud jsou v politice lidé se stejnýma vlastnostma jako máš ty, tak proč si stěžuješ?

Pamětník 16.11.2006 15:07

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Permanentní politici...

Já si stěžuju? To je novinka i pro mě. Hodnotím jen aktuální situaci v ČR.

Kdyby všichni občané v ČR poctivě pracovali, nelhali, nekradli a platili daně, tak by bylo dobře, nebo snad ne?

Znáte nějakého poctivého politika? Zkuste ho, prosím, jmenovat!

penzista 16.11.2006 14:52

Re: Permanentní politici...

Pamětníku, zajímalo by mne kolik je Vám let, když toho tolik pamatujete. Mě je šestasedmdesát a už si toho mnoho nepamatuji.