28.3.2024 | Svátek má Soňa


Diskuse k článku

DIPLOMACIE: Smrt bombou

Palestinský ministr zahraničí označil smrt velvyslance v Praze za pracovní úraz. Jen zdánlivě je toto tvrzení absurdní. Práce s bombami a podpora těch, kteří je používají, je už po desítky let přirozenou součástí pracovní náplně řady palestinských politiků.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Ondys 5.1.2014 7:00

:)))))))))) Klídek, vážení soudruzi i ex, hlavně klídek

socialistické přerozdělování u nás nic neohrozí. :)))))) Co by tomu řekli státní zaměstnanci, kdyby si pracující ze soukromého sektoru radostně vyskakovali po práci, když oni musí lopotně předstírat a zabíjet čas v zaměstnání?

J. Boleslav 5.1.2014 8:47

Re: :)))))))))) Klídek, vážení soudruzi i ex, hlavně klídek

Jste si jist, že jste se svým příspěvkem trefil do kontextu?

V. Ondys 5.1.2014 14:39

:)))))))))) S čím si u nás můžete být jistý, pane Boleslave?

:))))))))) Snad jenom s tím, že jednou za čas už historicky pravidelně společensky příkladní bandité beztrestně oberou jiné o majetek s požehnáním :))))))))))))))))) většiny!

L. David 4.1.2014 14:44

Džamál Muhamad Džamál zaplatil docela lacino,

oproti doživotně zmrzačeným Izraelcům a členům rodin palestinským terorismem zabitých obětí.

Otázka zní: Kdy se zase budou v Praze Palestinci stěhovat? Nejlépe natrvalo pryč!

H. Lukešová 4.1.2014 15:25

Re: Džamál Muhamad Džamál zaplatil docela lacino,

Obyvatelé Suchdolu žádají přestěhování palestinského velvyslanectví mimo své území.

J. Boleslav 5.1.2014 8:46

Re: Džamál Muhamad Džamál zaplatil docela lacino,

Nejlépe úplně mimo území Česka.

J. Kalivoda 4.1.2014 13:49

Nepřátelé o sobě navzájem většinou říkají pravdu

Takže je pravda, co vyšlo najevo o zbraních na palestinské ambasádě, což je porušení mezinárodního práva. Jak se dosud zdá. Palestinci si hráli na vojáčky a jejich nepřátelé i na Psu jsou na koni.

Na druhé straně stojí za úvahu tvrzení dcery velvyslance, že trezor byl před přestěhováním používán denně, že ho stěhovala česká firma a že nálož byla pod ním, ne uvnitř. Jistě, jde o osobu krajně zaujatou, ale kde byla nálož, se přece musí dát jednoznačně zjistit laboratorním vyšetření trezoru, který česká policie má k dispozici.

Ale policie si svázala ruce prohlášením po třech hodinách, že nejde o teroristický útok. Teď už nebude moci změnit postoj, ani kdyby interně zjistila, že nálož byla nastražena někým třetím.

Takže vyšetřování skončilo, zapomeňte.

P. Kmoníček 4.1.2014 12:50

souhlas

a to jednoznačný.

J. Boleslav 5.1.2014 8:48

Re: souhlas

Připojuji se.

L. David 4.1.2014 12:08

A co na to říká "vlastenec" kníže Schwarzenberg?

Ten sympatizant muslimů, který "nemá problém" s tím, když si u nás ta muslimská sebranka bude stavět mešity ! ! !

On snad problém mít nebude, až se uzavře na svém panství. Ale máme jej už dnes my všichni, kterým není lhostejný osud našich potomků!

P. Mach 4.1.2014 12:22

Kníže Schwarzenberg

neleze do prdeIí palestinským teroristům, na rozdíl od budoucího ministra zahraničních věcí toho ideologického dementa za orálka. Ještě budete se slzou v oku vzpomínat na dobu kdy byl ministrem kompetentní Schwarzenberg.

D. Procházka 4.1.2014 14:38

Re: Kníže Schwarzenberg

S tím "kompetentní" jste si hodně zapřeháněl. Heslo na zamini - držet dědka ve vzduchu. Karel absolutně potlačil prosazování ekonomických zájmů ČR.

Tím nezpochybňuji, že Zaorálek bude podstatně horší.

P. Mach 4.1.2014 16:07

Re: Kníže Schwarzenberg

Víte jakým způsobem potlačil prosazování ekonomických zájmů ČR, nebo jste si to vycucal z palce?

L. David 4.1.2014 14:39

Re: Kníže Schwarzenberg

To s Vámi Machu docela souhlasím.

Agent Bilderbergu Schwarzenberg nebo stalinista Zaorálek - jeden za 18, druhý za dvacet bez dvou.

P. Mach 4.1.2014 16:12

Re: Kníže Schwarzenberg

Jestli bych si měl vybrat mezi Schwarzenbergem, kterého mnoho lidí nesnáší ovšem na základě zcela chimérických důvodů a Zaorálkem, který je neschopný a ideologicky postižený zcela objektivně, tak si vždy vyberu toho prvního.

J. Boleslav 5.1.2014 10:22

Re: Kníže Schwarzenberg

Přesně tak. Zaostálek je marxistický magor.

J. Kombercová 4.1.2014 12:47

Re: A co na to říká

Nebojte, pane Davide, pan prezident, to je jiná káva než Švarcík, slyšela jsem od něj několikrát, že teroristům se neustupuje, spoléhám na něj. Pokud se tedy nezavře na Hradě.

P. Mach 4.1.2014 16:14

Re: A co na to říká

Zeman akorát pustě žvaní. Skutek utek.

J. Ráž 4.1.2014 10:42

Velvyslanectvi státu, který de jure neeistuje

Nikdo z MZ zatím nemá odvahu objasnit, proč udržujeme relikvii z dob našich nadstandardních vztahů s teroristy. V roce 1988 se Chňoupek s Arafatem dohodl, ze ČSSR uzná de jure stát Palestina a tento v Praze zřídí velvyslanectví. Abychom si to nerozházeli s Izraelem, tak jsme "jen" zřídili zastupitelský úřad v Ramallahu, ale výkonem konzulárních činnosti bylo pověřeno velvyslanectví ČSSR v Izraeli, a tak tomu je dosud. Díky této dohodě může z pražského velvyslanectví Palestiny v diplomatických balících nepodléhajích kontrolám, třeba Semtex nebo samopaly, kamkoliv. Nebo mezinárodně hledaný terorista z Hamasu se může ukrýt na teritorium Palestiny v Praze a než proběhne jeho oficiální vyhoštění, zmizí s diplomatickým pasem. A MZ údajně suverénní ČR to toleruje! Otázkou ale je, kdo si zachování této anomálie přeje tentokrát? USA nebo EU?

P.S. Štěstí, že změna adresy, tedy přemístění teritoriálního území státu Palestina v Praze z Troje do Suchdola. Kdyby tomu bylo, tak pochybuji, ze by dovolili Palestinci výbuch vyšetřovat naší policii. Úplné bez velké pozornosti zanikla zpráva, že palestinští "bezpečnostní experti" chtěli všechny balíky se zbraněmi a municí označit jako diplomatické zavazadlo a zabránit tak jeho kontrole. Že by pořád bylo tranzitem pro přesun zbraní a munice jako diplomatické pošty?

J. Vintr 4.1.2014 12:47

Re: Velvyslanectvi státu, který de jure neeistuje

Je to fakt skvělé - zatímco slušné lidi pod záminkou boje proti terorismu na letištích málem svlékají do naha, tihle šmejdi, kteří mají terorismus takříkajíc v popisu práce, si pod záminkou diplomatické imunity můžou převážet přes hranice cokoliv ...

P. Boublíková 4.1.2014 4:57

Dublovaný úvodík - dublovaný příspěvek

Vypovědět Palestince? Jistě by se většina lidí vůbec nezlobila, ale už bychom si měli zvyknout, že zahraniční politiku České republiky nedělá Praha, nýbrž Brusel. Není to nic nového.

J. Kombercová 4.1.2014 9:39

Re: Dublovaný úvodík - dublovaný příspěvek

Není to tak dávno, co náš stát rušil některá zastupitelství, jiná slučoval se Slovenskem, jestli to bylo naše rozhodnutí nebo bruselský befel, to si nepamatuji, jen hlasy z fór byly buď pro nebo proti, stejně jako v tomto případě... tak tohle není jednoduchá věc, tenhle oříšek si budou muset zainteresovaní dobře prohlédnout, než se ho pokusí rozlousknout, co kdyby vybuchl v ruce.

V. Kain 4.1.2014 11:04

Re: Dublovaný úvodík - dublovaný příspěvek

Musíme s nimi jednat v rukavičkách a proto se mlží,lže a překrucuje.Palestinci jsou pod ochranou E.U. a běda tomu kdo by jim chtěl zkřivit vlas.Ty zbraně mohly klidně sloužit k teroristickým akcím.Od prolhaných Palestinců by se to dalo očekávat.Nasadili jsme si pěknou veš do kožichu.Jakpak se asi na celou věc dívá Kárl-Vopěnka velký to přítel darebáků.

P. Sulc 4.1.2014 2:00

Je to tek, pane Matejko, jako vzdy nutno s vamo souhlasit.

Jen by me zajimalo, jak dlouho si udatni Cechove nechaji kalet  na hlavu? Asi hodne dlouho, vidte, jen kdyz jim ten vykal nespadne do piva.

L. Krajíček 4.1.2014 9:26

jak dlouho si udatni Cechove nechaji kalet na hlavu?

Dokud se ti "udatnější" nevrátí z emigrace.

P. Sulc 5.1.2014 2:07

Re: jak dlouho si udatni Cechove nechaji kalet na hlavu?

Proboha, jen to ne, to by bylo jako za trest.

J. Jurax 5.1.2014 22:34

Re: jak dlouho si udatni Cechove nechaji kalet na hlavu?

To oni se nevrátí, ale z bezpečné dálky nebudou skrblit dobrými radami - to už tak někteří emigranti dělají. Dokonce někteří v těch radách ani neužívají vulgarit :-)

V. Grycz 4.1.2014 1:18

To je fakt,

žádné záběry z místa činu nebyly zveřejněny. Ty vládní špíny, policie, státní zastupitelství zveřejňují jen to co jim vyhovuje.

L. Krajíček 4.1.2014 1:31

Re: Místo činu tentokrát ještě

byla diplomatická půda, v tomto případě jakási vila. Ale nezoufejte. Příště bude místo činu autobus nebo nádraží a to už se určitě nějaké fotky v novinách nebo na netu objeví.

L. Krajíček 4.1.2014 0:54

Zcela je dosud opomíjena varianta,

že těsně před výbuchem se onen diplomat věnoval zábavě. Řeknu to jinak, že se palestinský diplomat věnoval svému koníčku.

I při zdánlivě bezpečném koníčku, jako je třeba prohlížení známek, se můžete pinzetou nechtěně píchnout do oka.