24.4.2024 | Svátek má Jiří


Diskuse k článku

DEMONSTRACE: Západu blíž

Když před třiceti lety padnul režim, hodně se mluvilo o „návratu na Západ‟. Byl k tomu i plakát, v novém slovníku poster. Znázorňoval vysokou zeď a o ni opřený žebřík. To jako abychom po něm vylezli do výšin Západu. Přestalo se o tom mluvit už dávno, jen občas narazíme na to, že úroveň platů pracovníků na Západě je pro nás stejně nedosažitelná, jako… vždycky

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
D. Laurencikova 15.3.2023 8:32

To je presne muj pripad! Mne otevrela oci "Kosovska valka". Tolik lzi, dezinformaci, propagadny a klamu... uplne mi vylezaly oci z dulku! Tenkrat se zmenil muj obrazek o svete - o Zapadnim Dobru a vychodnim Zlu. Je to vsechno fales nad fales a spinava hra. Proto rikam, ze je mi "poctivy gauner" milejsi nez pokrytecky svaty, protoze od toho aspon nic dobreho necekam. Ten me nemuze zklamat. ;-)

D. Laurencikova 15.3.2023 8:23

To je spravne. Jsem konzervativni. ;-)

D. Laurencikova 15.3.2023 8:21

Nerozumel jste.

D. Laurencikova 15.3.2023 8:19

Aha! A co chteji ti na Vaclavaku? Diplomacii misto dalsich a dalsich zbrani! Je snad klid zbrani a diplomacie neco proti mezinarodnimu pravu??

D. Laurencikova 15.3.2023 8:17

No, petikolka vam nic moc tajit nemuze. Dnes ma kazdy moznost cestovat a udelat si vlastni obrazek o svete, take internet mame...

J. Lukavsky 15.3.2023 7:47

"Také se mi nelíbí oslava Bandery u nás" nějak mi uniklo kde a kdy se u nás (tedy v České Republice) slaví či slavil Bandera? I když Bandera byl ubohý břídil ve vraždění ve srovnání s takovými giganty jako byli Lenin (pořád je vycpaný v MausOleu), Stalin (v Rusku mu staví i dnes pomníky), Mao (je na bankovkách), akorát Pol-Pot nějak vysublimoval. Ale my Češi také slavíme Žižku na kterého v Německo nevzpomínají zrovna v dobrém. J.L. end

J. Lukavsky 15.3.2023 7:36

"nerozmisťování některých útočných zbraní v zemi" Tou zemí myslíte jistě Rusko? Ta jistojistě žádné útočné zbraně nemá, jen obranné.... jak vidíme na Ukrajině, kde se Rusko dokonce musí bránit na ukrajinském území! No řekl bych, že kdyby Ukrajina kdysi hloupě nenalítla Rusku s Budapešťskou dohodou a nepředala mu svoje atomové zbraně, tak by to všechno mohlo vypadat jinak. J.L. end

J. Hrdlička 15.3.2023 7:11

Podle toho, že tam zazněly požadavky skončit s pomocí Ukrajině, což pomůže Rusku.

M. Podlešák 15.3.2023 0:29

Co takhle si o té demonstraci něco zjistit? Ten popis v článku je hodně mimo realitu. U muzea po skončení demonstrace bylo míň než 1% původních účastníků. Podle čeho měla být "zjevně proruská"? Podle toho, že tam všude vlály české vlajky?

J. Majzlík 14.3.2023 23:54

Nechci se spoléhat příliš na svoji chatrnou paměť, ale se domnívám, že jsem poprvé zahlédl naši vlajku až po ukončení války. Na německou vlajku na škole si pamatuji.

J. Majzlík 14.3.2023 23:45

Ono je to takové povznášející, přiklonit se vždy podle situace na tu správnou stranu dobra, spravedlnosti, naší pravdy a naší představy o možných následcích, pokud bych v tomto směru vybočil z žádaného směru našeho kolektivního uvažování.

P. Brich 14.3.2023 21:07

Tak proč nám to pětikolka tají? Agitátoři jí tedy rozhodně nechybí.

V. Braun 14.3.2023 21:02

Tak na Václaváku demonstrovali konzervativní Čechové? Konzervativec ctí právo, tedy je mu jasné, kdo mezinárodní právo na Ukrajině flagrantně porušuje.

V. Braun 14.3.2023 20:57

To jako že Ukrajinci začali válku a nyní na ní doplatí?

H. Lukešová 14.3.2023 20:47

Přece termín "Rusák" se užíval pro všechny sovětské národy, Rusy, Ukrajince, Bělorusy...všechny. Dnes když nenapíšete "ruSSák" pro označení Rusa, tak nejste patřičně pokroková.

H. Lukešová 14.3.2023 20:43

Jistěže, Američanům jde jen o ně samé! O spojence jim absolutně nejde, jen pokud je můžou vy(zne)užít. Dřív jsem si USA vážila a věřila, že jim jde o dobro světa, nyní už ne.

Z filoamerikanismu jsem "vyrostla". Také jsem věřila, že USA jsou ostrovem dobra, zatímco Rusové říší Zla. Toto info se na mě valilo. Nyní vím, že USA je velmoc jako Rusko a velmocem jde jen o ně samé, nemají přátelé a spojence. Mezi Američany a Rusy není velký rozdíl. Tak jsem byla naivní.

D. Laurencikova 14.3.2023 20:36

O to npochopitelnejsi je ta ceska proukrajinska psychoza! Ja mam nemeckou a ceskou vlajecku. Ty si nosim na demonstrace.

D. Laurencikova 14.3.2023 20:34

No jo, driv stacila jista autonomie a hlavne - uz je nebombardovat! Ja rikam porad, ze nakonec dostanou Ukrajinci horsi dohodu, nez jakou mohli mit bez valky. A za to musi umrit statisice lidi! Qui bono??

D. Laurencikova 14.3.2023 20:30

Valku si preje ten, kdo na ni vydelava. To je hlavne zbrojni prumysl! Ja si vzpominam, ze kdyz Trump vyhral volby, tak se rikalo, ze to je dobre, protoze vyhrat Hillary, uz bychom meli nejakou valku! Tenkrat to clovek ani tak neregistroval, ale skutecne tomu tak je. Sotva dosadili na trun toho Pepu, uz se valci!

Rika se, ze Americanum nejde o Ukrajinu. Jde jim o to, oslabit Rusko tak, aby pozdeji nemohlo prispet na pomoc Cine, ke konfliktu se kterou se USA chystaji. Oslabeni EU je vitany pridavek.

Momentalne financuji USA puc v Izraeli. Jeden ctenar FreieWelt k tomu napsal: „Linksextreme fordern »Tod für Netanjahu« EU und USA financuji pokus o puc v Israeli - to se zda byt pro USA extremne dulezite. Pri americke podpore demonstrantu nejde o budoucnost izraelske justice. Jde o to, nasadit Israeli okovy, zatimco Iran dostane atomovou bombu". To je jenom jedno mineni, ale .... Kdo dnes jeste veri, ze USA jde pri jejich intervencich o "demokracii", "svobodu" a "lidska prava", tomu neni pomoci!

EU und USA finanzieren Putschversuch in Israel (freiewelt.net)

H. Lukešová 14.3.2023 20:28

No já mám u notebooku zavešené dvě vlajky, izraelskou, kterou jsem si koupila v Jeruzalémě a českou. Ukrajinskou vážně ne. :-) To by mě někteří lidé asi zabili... :-)

Ukrajinci jsou na okupaci Československa stejně vinni jako Rusové a za druhé světové války byli mnohdy stejně krutí jako Němci v Babij Jar, Vinycji a dalsich mistech na Ukrajině tisíce Židů s Němci vrazdili také Ukrajinci.

D. Laurencikova 14.3.2023 20:15

Navic - Kolikrat musi clovek zjistit, ze te okupace se zucastili zrovna tak Ukrajinci, kterym Cesi nemuzou dnes dostatecne vlezt do zadele? Nekteri dnes snad i spi zabaleni do ukrajinske vlajky... Vzdyt je to cele uplne na hlavu! Jakakoliv racionalita je pryc!

Ś. Svobodová 14.3.2023 20:10

Podle zdrojů wikipedie (?) Rusko požaduje zajištění zákonných práv národnostních menšin na Ukrajině, neutralitu Ukrajiny, uznání nezávislosti separatistických republik a nerozmisťování některých útočných zbraní v zemi. Až na tu nezávislost si nemyslím, že to jsou nepřijatelné podmínky.

H. Lukešová 14.3.2023 20:06

Já bych si moc přála vítězství Republikánů, válka na Ukrajině není v zájmu normálních lidí. Kdo může lačnit po krvi Ukrajinců a Rusů? Já vím, video pana Vintra vypovídá, že válku s Ruskem nejvíce chtěli Američané, tak když Američané měli moc zahájit válku, tak mají moc ji i ukončit.

Američané by se měli starat o americké poměry a nezasahovat kdekoliv na světě, Američané se pletou i do izraelských poměrů, jenže Izrael není banánová republika, ani evropskou a americkou kolonií. Reformy soudnictví v Izraeli jsou jeho vnitřní věcí. A právě Republikáni kritizují Demokraty za to, že se snaží zasahovat do izraelských záležitostí a i kvůli hecování Ukrajinců do války s Ruskem.

V. Pavelka 14.3.2023 20:03

Ta nenávist proti Rusům je za okupaci ,která se konala vKasárnách a na cvičišti ! Jinak USarmy , dělá ve svých základnách to stejné a nikomu to moc nevadí !! Je to taková křečovitá nasranost, že s námi nezametli Rusi aspon jako v Budapešti ?!;-)

D. Laurencikova 14.3.2023 20:00

Nedelejte nic, co by Vas pripravilo o klidny spanek, pani Lukesova. K tomu clovek musi dozrat, aby se techto dusevnich kriplu nebal. Kommt Zeit, kommt Rat. ;-)

D. Laurencikova 14.3.2023 19:56

Jednat neverim, ze ruska spolecnost "chce valcit" a potom, na velkou porazku Ruska si jeste pockame. Ja mam take zpravu: Ron de Santis, mozna pristi prezident USA, mel "sokovat" s vypovedi, ze USA v pripade jeho volebniho vitezstvi nebudou podporovat Ukrajinu v tom rozsahu, aby se dostaly do horke valky s Ruskem. Ze maji jine priority, jako zajisteni US-hranic, energeticka jistota, nezavislost a potlaceni kulturni a vojenske moci Ciny... Na valce s Ruskem ze nemaji zajem. Cilem ze musi byt MIR! To ma byt SOKUJICI zprava, pani Lukesova. Guverner Floridy, republikan Ron de Santis je uz take "Putinova pata kolona" a, "Putinuv troll"! Kdyz vyhraje Donald, bude to totez. Ne, Donald slibil ukoncit valku s Ruskem behem 24 hodin, jestli se nemylim. ;-)

V. Pavelka 14.3.2023 19:52

Rakušan by potřeboval nějakou provokaci rozmáznout ! Zatím je největší provokatér On ,se svým Pytlem na Putina na Vnitru !!!!Zasloužil by deku darebák jeden !!§

T. Pesina 14.3.2023 19:48

Dobry den pane Neffe, zaujala mne vase historicka poznamka o tom, jak podobnou situaci resil prezident de Gaulle. Pes ma jen omezeny dosah, Twitter je mozna lepsi medium, a tohle by se mohlo uchytit.

H. Lukešová 14.3.2023 19:21

Jinak na Seznamu visí zpráva s úderným titulkem "Ruská společnost chce válčit. Lidi odradí až velká porážka".*

H. Lukešová 14.3.2023 19:12

To vidíte sama, paní Laurenčíková, jak hluboko je zde zažraná protiruská hysterie, mainstream odvedl a odvádí svou práci. Rusové jsou mezi mnohými Čechy nejvíce nenáviděným národem. A nechci tu nenávist přenášet i na nás.