25.4.2024 | Svátek má Marek


Diskuse k článku

DEMONSTRACE: Západu blíž

Když před třiceti lety padnul režim, hodně se mluvilo o „návratu na Západ‟. Byl k tomu i plakát, v novém slovníku poster. Znázorňoval vysokou zeď a o ni opřený žebřík. To jako abychom po něm vylezli do výšin Západu. Přestalo se o tom mluvit už dávno, jen občas narazíme na to, že úroveň platů pracovníků na Západě je pro nás stejně nedosažitelná, jako… vždycky

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Ś. Svobodová 14.3.2023 11:04

Fakt mě to nálepkování už pěkně... Co člověk, to jiný osud, jiné zkušenosti, jiné motivace. I tady v diskuzi. Např. strhnutí vlajky má pro každého jiný význam.

L. Severa 14.3.2023 10:52

Jak to ti Švýcaři dělají ? Události u nás i ve Francii ukazují tu absurditu přímé demokracie. Pokud by šlo o prebendy tak by to asi bylo bez problémů, ale při referendu o nějakém nepříjemném dopadu na občany ?

D. Laurencikova 14.3.2023 11:56

Prima demokracie ve Svycarsku funguje hervorragend! ;-)

V. Povolný 14.3.2023 9:46

Zásadní nesouhlas. Já jsem žádný útok na muzeum neviděl. Viděl jsem strkanici na schodech do muzea, které se zůčastnilo odhadem tak 20-25 lidí, což zhruba odpovídá těm 18 zadrženým. Vyvozovat z toho, že demonstranti následně zaútočili na muzeum je nesmysl. Přání otcem myšlenky. Ale víc nesmyslů v této souvislosti zaznělo. Podle ministra vnitra je pokus o sundání ukrajinské vlajky důkazem, že se ve skutečnosti jednalo o proruskou demonmstraci. Blbost! Ukrajinská vlajka se v tu chvíli stala symbolem skutečnosti, že naše vláda věnuje víc pozornosti Ukrajině (a Bruselu, dodávám) než vlastním občanům, díky kterým vládne. To není nic pro Rusko ani proti Ukrajině. To je proti lhářům, kteří dělají něco jiného, než předtím říkali.

V. Mokrý 14.3.2023 10:31

R^R^

!

D. Laurencikova 14.3.2023 11:59

To oni vedi take, akorat musi svezt pozornost z te sve dezastrozni politiky na udajne "ohrozeni demokracie" podvratnymi zivly. To zname!

H. Lukešová 14.3.2023 13:51

Teď čtu na Novinkách, že studenti a vedení VŠE vyzývá docenta Ševčíka, který se účastnil "demonstrace proti bídě" k odstoupení, protože dav, kam se připlet, chtěl sundat ukrajinskou vlajku z budovy Národního muzea v Praze.

H. Lukešová 14.3.2023 13:55

-připletl-

D. Laurencikova 14.3.2023 16:28

Ano, pani Lukesova, v tom uz jsme take dohnali Zapad! Studenti dnes urcuji, co profesor smi a nesmi delat, nebo o cem smi prednaset.... Jak Vy vzdycky rikate: "Pokrok nezastavis". To mohlo tomu panu Sevcikovi byt jasne, jake to bude mit kosequence, pokud se tam neprimotal opravdu zcela nahodou.;-)

H. Lukešová 14.3.2023 16:42

V téměř všech mainstreamových médiích píší, že ukrajinská vlajka patří na budovu Národního muzea. Ale na české stavby a památky patří, dle mého názoru, pouze české vlajky, tam nepatří žádné cizí vlajky cizích zemích.

Byť je Ukrajina napadená mocnost, solidarita se dá vyjádřit i jinak, než věšením ukrajinských vlajek na české stavby. Konec konců pomáháme ukrajinským uprchlíkům materiálně a posíláme zbraně na Ukrajinu, takže co máme dělat ještě více?

D. Laurencikova 14.3.2023 16:57

Mate naprostou pravdu, ukrajinska vlajka na budove Muzea na Vaclavaku je nepatricna a nejake Bandera-Parties uprostred Prahy jsou primo skandal! Nekdo mi poslal fotky, jak tam tleska i pan Rakusan.... Ou vaja!

H. Lukešová 14.3.2023 17:07

Také se mi nelíbí oslava Bandery u nás. Jenže co s tím? Kdokoliv na to upozorní, může být profesně zlikvidován. Jedna paní se mě nedávno zeptala, proč někomu vadí nacionalistická minulost Ukrajinců a glorifikování Bandery, když Němci byli horší nacisté a Němcům prý nikdo již nacistickou minulost nevyčítá, tak proč někdo zmiňuje kontroversní válečnou minulost Ukrajiny? Hlavní nacisté a vrazi byli Němci. Tak.

D. Laurencikova 14.3.2023 18:38

To je skutecne mozne? A na to neumite odpovedet, pani Lukesova? Nemci dnes neoslavuji Hitlera! Za to by se slo do kriminalu! Ja tuto novodobou ceskou "logiku" nepochopim. Ted mi prave manzel vypravel o mobilnich telefonech a jak je to skodlive... Prave dostal nejake zajimave materialy o tom. Ja si skutecne myslim, ze ten narod zpitomnel v dusledku nejakych elektromagnetickych vln, nebo co.

H. Lukešová 14.3.2023 19:12

To vidíte sama, paní Laurenčíková, jak hluboko je zde zažraná protiruská hysterie, mainstream odvedl a odvádí svou práci. Rusové jsou mezi mnohými Čechy nejvíce nenáviděným národem. A nechci tu nenávist přenášet i na nás.

D. Laurencikova 14.3.2023 20:00

Nedelejte nic, co by Vas pripravilo o klidny spanek, pani Lukesova. K tomu clovek musi dozrat, aby se techto dusevnich kriplu nebal. Kommt Zeit, kommt Rat. ;-)

V. Pavelka 14.3.2023 20:03

Ta nenávist proti Rusům je za okupaci ,která se konala vKasárnách a na cvičišti ! Jinak USarmy , dělá ve svých základnách to stejné a nikomu to moc nevadí !! Je to taková křečovitá nasranost, že s námi nezametli Rusi aspon jako v Budapešti ?!;-)

D. Laurencikova 14.3.2023 20:15

Navic - Kolikrat musi clovek zjistit, ze te okupace se zucastili zrovna tak Ukrajinci, kterym Cesi nemuzou dnes dostatecne vlezt do zadele? Nekteri dnes snad i spi zabaleni do ukrajinske vlajky... Vzdyt je to cele uplne na hlavu! Jakakoliv racionalita je pryc!

H. Lukešová 14.3.2023 20:28

No já mám u notebooku zavešené dvě vlajky, izraelskou, kterou jsem si koupila v Jeruzalémě a českou. Ukrajinskou vážně ne. :-) To by mě někteří lidé asi zabili... :-)

Ukrajinci jsou na okupaci Československa stejně vinni jako Rusové a za druhé světové války byli mnohdy stejně krutí jako Němci v Babij Jar, Vinycji a dalsich mistech na Ukrajině tisíce Židů s Němci vrazdili také Ukrajinci.

D. Laurencikova 14.3.2023 20:36

O to npochopitelnejsi je ta ceska proukrajinska psychoza! Ja mam nemeckou a ceskou vlajecku. Ty si nosim na demonstrace.

H. Lukešová 14.3.2023 20:47

Přece termín "Rusák" se užíval pro všechny sovětské národy, Rusy, Ukrajince, Bělorusy...všechny. Dnes když nenapíšete "ruSSák" pro označení Rusa, tak nejste patřičně pokroková.

D. Laurencikova 15.3.2023 8:23

To je spravne. Jsem konzervativni. ;-)

H. Lukešová 14.3.2023 19:21

Jinak na Seznamu visí zpráva s úderným titulkem "Ruská společnost chce válčit. Lidi odradí až velká porážka".*

D. Laurencikova 14.3.2023 19:56

Jednat neverim, ze ruska spolecnost "chce valcit" a potom, na velkou porazku Ruska si jeste pockame. Ja mam take zpravu: Ron de Santis, mozna pristi prezident USA, mel "sokovat" s vypovedi, ze USA v pripade jeho volebniho vitezstvi nebudou podporovat Ukrajinu v tom rozsahu, aby se dostaly do horke valky s Ruskem. Ze maji jine priority, jako zajisteni US-hranic, energeticka jistota, nezavislost a potlaceni kulturni a vojenske moci Ciny... Na valce s Ruskem ze nemaji zajem. Cilem ze musi byt MIR! To ma byt SOKUJICI zprava, pani Lukesova. Guverner Floridy, republikan Ron de Santis je uz take "Putinova pata kolona" a, "Putinuv troll"! Kdyz vyhraje Donald, bude to totez. Ne, Donald slibil ukoncit valku s Ruskem behem 24 hodin, jestli se nemylim. ;-)

H. Lukešová 14.3.2023 20:06

Já bych si moc přála vítězství Republikánů, válka na Ukrajině není v zájmu normálních lidí. Kdo může lačnit po krvi Ukrajinců a Rusů? Já vím, video pana Vintra vypovídá, že válku s Ruskem nejvíce chtěli Američané, tak když Američané měli moc zahájit válku, tak mají moc ji i ukončit.

Američané by se měli starat o americké poměry a nezasahovat kdekoliv na světě, Američané se pletou i do izraelských poměrů, jenže Izrael není banánová republika, ani evropskou a americkou kolonií. Reformy soudnictví v Izraeli jsou jeho vnitřní věcí. A právě Republikáni kritizují Demokraty za to, že se snaží zasahovat do izraelských záležitostí a i kvůli hecování Ukrajinců do války s Ruskem.

D. Laurencikova 14.3.2023 20:30

Valku si preje ten, kdo na ni vydelava. To je hlavne zbrojni prumysl! Ja si vzpominam, ze kdyz Trump vyhral volby, tak se rikalo, ze to je dobre, protoze vyhrat Hillary, uz bychom meli nejakou valku! Tenkrat to clovek ani tak neregistroval, ale skutecne tomu tak je. Sotva dosadili na trun toho Pepu, uz se valci!

Rika se, ze Americanum nejde o Ukrajinu. Jde jim o to, oslabit Rusko tak, aby pozdeji nemohlo prispet na pomoc Cine, ke konfliktu se kterou se USA chystaji. Oslabeni EU je vitany pridavek.

Momentalne financuji USA puc v Izraeli. Jeden ctenar FreieWelt k tomu napsal: „Linksextreme fordern »Tod für Netanjahu« EU und USA financuji pokus o puc v Israeli - to se zda byt pro USA extremne dulezite. Pri americke podpore demonstrantu nejde o budoucnost izraelske justice. Jde o to, nasadit Israeli okovy, zatimco Iran dostane atomovou bombu". To je jenom jedno mineni, ale .... Kdo dnes jeste veri, ze USA jde pri jejich intervencich o "demokracii", "svobodu" a "lidska prava", tomu neni pomoci!

EU und USA finanzieren Putschversuch in Israel (freiewelt.net)

H. Lukešová 14.3.2023 20:43

Jistěže, Američanům jde jen o ně samé! O spojence jim absolutně nejde, jen pokud je můžou vy(zne)užít. Dřív jsem si USA vážila a věřila, že jim jde o dobro světa, nyní už ne.

Z filoamerikanismu jsem "vyrostla". Také jsem věřila, že USA jsou ostrovem dobra, zatímco Rusové říší Zla. Toto info se na mě valilo. Nyní vím, že USA je velmoc jako Rusko a velmocem jde jen o ně samé, nemají přátelé a spojence. Mezi Američany a Rusy není velký rozdíl. Tak jsem byla naivní.

D. Laurencikova 15.3.2023 8:32

To je presne muj pripad! Mne otevrela oci "Kosovska valka". Tolik lzi, dezinformaci, propagadny a klamu... uplne mi vylezaly oci z dulku! Tenkrat se zmenil muj obrazek o svete - o Zapadnim Dobru a vychodnim Zlu. Je to vsechno fales nad fales a spinava hra. Proto rikam, ze je mi "poctivy gauner" milejsi nez pokrytecky svaty, protoze od toho aspon nic dobreho necekam. Ten me nemuze zklamat. ;-)

J. Lukavsky 15.3.2023 7:47

"Také se mi nelíbí oslava Bandery u nás" nějak mi uniklo kde a kdy se u nás (tedy v České Republice) slaví či slavil Bandera? I když Bandera byl ubohý břídil ve vraždění ve srovnání s takovými giganty jako byli Lenin (pořád je vycpaný v MausOleu), Stalin (v Rusku mu staví i dnes pomníky), Mao (je na bankovkách), akorát Pol-Pot nějak vysublimoval. Ale my Češi také slavíme Žižku na kterého v Německo nevzpomínají zrovna v dobrém. J.L. end

J. Vintr 14.3.2023 18:23

Ukrajina není napadený stát. Naše propaganda sprostě lže. Podívejte se třeba na tohle https://odysee.com/@ZuzanaRoln%C3%A0DallaRicca:7/Ukrajina-2023---rok-l%C5%BE%C3%AD_versione-Odysee:5?r=DZ3gbddRWFaZuaw6c7eDACMjqzxKUNca

D. Laurencikova 14.3.2023 18:39

R^