26.4.2024 | Svátek má Oto


Diskuse k článku

DEMONSTRACE: Make Czechia Great Again

Desítky tisíc lidí protestovaly ve středu proti vysokým cenám energií, proti vládě a proti pomoci Ukrajině. Organizátoři demonstrace načrtli plán nazvaný „Česká republika na 1. místě“, který prý čítá deset požadavků, mezi nimiž je zajištění plynu za nízké ceny z Ruské federace, vojenská neutralita a ukončení údajného ředění národa Ukrajinci.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Pepax 1.10.2022 12:31

R^ z Ruska nakupujeme ropu a plyn desítky let a teď jsme se dozvěděli, že desítky let jsme žili v bludu a teprve potentáti EU nam ukázali tu správnou cestu.

J. Jurax 1.10.2022 14:54

To oni ukazujou rádi, v tom se od těch byvších sovětských a teď ruských neliší.

J. Pšenička 1.10.2022 13:58

To jsem netušil, že firma Uniper zkrachovala proto, že do ČR prodávala plyn za nižší cenu než nákupní. Vy jste asi veselá kopa. Nevím odkud berete informace o cenách plynu pro Maďarsko a o výhrůžkách Ruska zastavením dodávek, nejspíš na žumpě Forum 24. A pokud k nám už žádný plyn neteče, tak to asi znamená 100% účinnost sankcí a můžete se radovat. Na demonstraci se hovořilo i o cenách elektřiny. To, že naše vláda mazaně trvá na jejím prodeji přes lipskou burzu a jejím následném nakupování za mnoho násobnou cenu na čemž bohatnou koncerny a spekulanti je pro vás asi taky ohromně přínosné pro zničení Putina (mimochodem, mám ho úplně u zadku, stejně jako Zelenku). Ubohé osobní útoky na odborníky a blábol o proruském zaměření demonstrace ponechávám stranou. Zničení Putina za cenu devastace vlastního národa na 1. místě, to je vaše ideologie.

F. Kořízek 1.10.2022 16:45

Uniper zkrachoval přesně z toho důvodu, samozřejmě nešlo jen o dodávky do ČR. Nějaké odkazy máte ve vlákně, třeba i s tím, jak jsou někteří odborníci mimo.

A pokud jde o burzu, víte třeba o tom, že ČEZ přes ní prodává cca 5 % vyrobené elektrické energie? Vím, pánové odborníci z Václaváku říkají něco jiného, ale jestli chcete, klidně si jim věřte.

PS: pokud jde o trh z elektřinou, tak zatím s řešením také nejsme moc spokojený, léčí se jen symptomaticky a na příčiny se "taktně" zapomíná :-/

L. Novák 2.10.2022 22:56

Přesně tak. R^

D. Hrubý 1.10.2022 10:18

Je ten pán ale dobrý muž. Ovšem ta manipulace až brutální. Přímo vyděračská, řekl bych. Tytyty! Jestli budeš demonstrovat, budeme o tobě říkat, že jsi jako ti, co přísahali věrnost Německu! To už je fakt úlet. Nebo vyčítat někomu, že opustil stranu? Jak by to asi obhájil takovej Kalousek? No a co bývalí soudruzi, ze kterých se pak stali disidenti? Vždyť KSČ byla strana pro lidi. :-) Co má říkat takovej pan pemiér, kterej se 30 let paktuje s landsmančaftem a Lipavský, jehož případné nezvolení komentoval Herr Posselt: "Že ho chování českého prezidenta rozzlobilo" ?. Hmm. Dodneška nikdo nepotrestal Uhla za jeho kolosání lež o mrtvém Šmídovi. Dnešní třicátníci nemají ani páru o tom, kdo byl nějakej Šmíd. Ti lidi na Václaváku nejsou spolek jaderných fyziků. Jenom instiktivně cítí, že je něco špatně. Většina z nich nedokáže nabídnout řešení a pokud, tak radikální. Upřímně - kyž vidím fotku, jak tlustej Posselt předává plaketku za zásluhy Hermanovi, mám chuť být radikální také. Za ten článek by ten dobrý muž zasloužil pár přes hubu. Udělat Česko velkým je po 30 letech rozprodeje docela nemožné. I díky mafii, jejíž reprezentace dnes ovládá, co se kde napíše a chystá se trestat to, co se nesmí říkat nahlas. Ironií je, že ti co diktaturou straší, ji potichu zavádí. I tím nálepkováním vyvolávají obavy a třeba časem přitvrdí a začnou vyvolávat strach. Ono nám totiž nehrozí, že nám plyn zastaví Rus, ale Němec. Tykač dostal 70 mega, aby mohl levně vyrobit a draho prodat. On teda říká, že přes burzu nepůjde, ale na co pak potřeboval těch 70 mega? Tuhle otázku si těžko položí člověk, co by chtěl přísahat věrnost Německu. Tu už podle všeho odpřísáhnul tenhle Guttmann.

M. Vaněk 1.10.2022 11:00

Šmídovi dokonce postavili pomník... ;-D Ale hezká šaráda od Chátry sedm sedm to byla, viďte? Krásně jsme se za těch dvaatřicet let zasmáli - zvláště okradení podnikatelé justiční mafií, kteří nezřídka končili jako bezdomovci či sebevrahové, pozůstalí po zavražděných dětech, které Polucie prohlásila za sebevraždy... Inu, veselo je v kolonii havlostán.

J. Jurax 1.10.2022 14:57

Podle toho brekotu jste snad byl taky zavražděnej 😛

M. Vaněk 1.10.2022 9:48

Otázka zní, zda má pan guttman noty z ambasády USA, Izraele, nebo přímo od Mosadu či CIA... Jeho zoufalá snaha očernit všechny, kteří nejsou ofcemi, je zjevná, a to byl také jediný cíl tohoto blábolu. Š koda že nám při svém svatém tažení proti agentům a komunistům také nejmenoval další persóny naší demoktratůry: gen. pavla, souce všech možných stupňů až po žábu na prameni rychetského, "vážené" podnikatele a "kapitány" průmyslu, politiky, chartisty a další klenoty... ;-D

P. Sura 1.10.2022 12:46

Očerňujete se sami, vlastní pílí a přičiněním. navíc nejste užiteční ani jako idioti.

M. Vaněk 1.10.2022 20:02

Co to plácáte? :-)

K. A. 1.10.2022 8:50

Demonstrace má svoje mouchy, ale také artikuluje důležité problémy, zejména naši podřízenost EU, kvůli níž máme platit za elektriku 30násobek ceny, za niž ji vyrábíme. Pochybuju, že tam šli lidi kvůli Rusku kromě pár desítek. Přirovnání k roku 1942 je hodně chucpe.

Mimochodem ještě lepší článek má Pehe. V podstatě mě baví, jak z toho liberální kavárna vyšiluje:

https://denikreferendum.cz/clanek/34463-protiustavni-demonstrace-za-cesko-na-prvnim-miste

F. Navrátil 1.10.2022 8:38

Kádrování účastníků demonstrací není žádným argumentem. Je to stejně páchnoucí, jako je třeba argumentace antisemitů.

J. Brei 1.10.2022 8:18

Proč, pane Guttmanne, argumentujete jen ad hominem a ne i ad rem? Copak když zdiskreditujete tazatele, tak otázka přestane existovat? A proč by se lidé nemohli ptát, zda Green Deal ano či ne? A proč by se lidé nemohli ptát, zda je nutné stanovovat cenu elektřiny podle lipské burzy, nebo zda to nutné není? A proč by se lidé nemohli ptát zda zůstat v EU, NATO, OSN, WHO .... či nezůstat? A proč by o tom všem neměli lidé diskutovat? A proč by se neměli smět v této věci svobodně rozhodnout?

M. Vlasák 1.10.2022 6:10

Souhlas. R^

P. Skřivan 1.10.2022 4:55

Nejlepší je příznivce tohoto směru nechat mluvit. Po pár minutách tak nějak samo vyplyne, že co chtějí je asi stejně reálné, jako komunistický ráj. Takže myšlenka dobrá, ale jinak vcelku na dvě věci. :-) Tyhle příznivce tedy vyluxuje SPD, která ani nemá v plánu vládnout, jen potřebuje dost procent na dost pozic v parlamentu a dost velké příspěvky na provoz. Skutečný přínos jsou ale jen kydy v TV, jinak to žádný jiný smysl nemá.

T. Novy 1.10.2022 2:38

To muselo být úžasné panoptikum.

R. Langer 1.10.2022 12:22

Teprve bude, uvidíte. :-P

K. Machala 1.10.2022 1:57

Skvělé, tleskám, přesně tak to je, děkuji.