19.4.2024 | Svátek má Rostislav


Diskuse k článku

CZEXIT: Co bude den poté

Nedávno jsem napsal, že ti, kdo jsou proti vystoupení z EU, by měli připravovat plány, jak postupovat, pokud by přece jenom došlo na referendum a Česká republika by se rozhodla z EU vystoupit. Redaktor se mě ptal, zda nejde o omyl – zda jsem skutečně měl na mysli ty, kdo jsou proti.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
R. Langer 14.3.2018 15:14

Re: Vystoupit z EU by byla ekonomická sebevražda.

A nebo můžete najít spoustu dalších článků, kde se tvrdí pravý opak. :-D

T. Hraj 14.3.2018 15:20

Re: Vystoupit z EU by byla ekonomická sebevražda.

Ale ano, je velmi pravděpodobné, že by (levicové papaláše z) EU nezajímala výhodnost vzájemného obchodu a že by se na místo toho pouze mstila.

Však taky není správné otázku Czexitu redukovat jen na ekonomiku.

J. Vintr 14.3.2018 17:26

Re: Vystoupit z EU by byla ekonomická sebevražda.

Jestliže jsme členem organizace, která nám hrozí pomstou za vystoupení, pak jsme v postavení nevolníků. Zbavit se nevolnictví určitě stoji za to, čelit pomstychtivosti eupapalášů. Oni by tou pomstou zároveň trestali i státy které v tom nevolnickém spolku zůstávají. To by se vymstilo určitě i jim.

P. Khail 14.3.2018 16:06

Re: Vystoupit z EU by byla ekonomická sebevražda.

Škoda, že jste alespoň na některé nedal odkaz. Ale k tématu, odpovídám na otázku p. Hejny. I vy můžete odpovědět na jakoukoliv otázku kohokoliv.

A ještě detail, VK junior je ochoten vystoupit i za cenu snížení životní úrovně o 1/3, pochybuji, že by s tím souhlasil důchodce s průměrným důchodem nebo rodina se dvěma dětmi a manželkou na mateřské. Také tisícům nových nezaměstnaných by se to nelíbilo, o tom jsem přesvědčen. Hesla jsou dobrá do průvodů, důsledky by byly skutečností.

F. Houžňák 14.3.2018 9:29

No, jako boží soud to docela vypadá,

pýcha předchází pád a už starořečtí bohové trestali za zpupnost, když se nějaký pozemšťan chtěl vyvýšit nad přirozený řád věcí. Proto taky Bible káže skromnost (a tedy realistický postoj) jako jednu ze základních ctností.

P. Rudolf 14.3.2018 9:21

Tím Božím soudem

myslíte autore to, že se mají lidé v Evropě tak dobře, jako nikdy předtím. Že si čím dál víc rozumí, neb cestují, komunikují spolu a učí se cizí jazyky jako nikdy v dějinách? Že se o takovém vzdělání populace nikdy nikomu ani nesnilo? Že řeší společně společné problémy, sice pomalu (demokracie je pomalá), ale úspěšně (i když většinou ne dokonale - člověk totiž není dokonalý) a hlavně v míru? Atd. atd....

Nejsem pobožný a tak onen, vámi zmíněný Boží soud možná nechápu správně.

J. Fridrich 14.3.2018 9:30

Re: Tím Božím soudem

Naši žáci nezvládají ani naši nedávnou minulost a mnoho dalších věcí :

https://www.youtube.com/watch?v=MCUdMT4_g3I

Dříve jsem byl pro zvyšování platů našim učitelům - už nejsem..

J. Vintr 14.3.2018 9:34

Re: Tím Božím soudem

A vite, že všechen ten komfort nemusí trvat věčně? Už dnes žije Evropa na dluh a islamizace může všechno tohle zbourat tak rychle, že se lidé nebudou stačit divit. Podívejte se na obrázky ze Sýriie nebo Iráku a uvidíte budoucnost Evropy.

P. Rudolf 14.3.2018 9:48

Re: Tím Božím soudem

Nic netrvá věčně, ani láska k jedné slečně!

M. Valenta 14.3.2018 9:16

Souhlas a dodávám.

Vystoupit z EU by byla ekonomická i politická sebevražda neboť stejně jako v Číně došlo u nás v posledních letech k významným politickým změnám, ovšem výrazně k horšímu. Oligarcha v čele vlády bez důvěry koketujíc s bolševiky a obchodníky s nacionalizmem, to vše v režii hlavně komunisty zvoleného prezidenta se slabostí pro diktátory.

J. Hejna 14.3.2018 9:40

Re: Souhlas a dodávám.

Tak se alespoň naučte ty přechodníky, když jste tak chytrej.

M. Valenta 14.3.2018 10:28

Re: Souhlas a dodávám.

Aspoň vidíte, že i nevolič Zemana má své mouchy.

J. Uzel 14.3.2018 8:45

To vás pánbu trestá

za to, že se nemodlíte :-)

J. Vintr 14.3.2018 8:31

Mám "konspirační teorii" a myslím to vážně

EU JE ovládána Ruskem. Například taková Merkelová má vzhledem ke své minulosti s největší pravděpodobností přímé vazby na Moskvu. Cílená likvidace Evropy po stránce ekonomické a zaplavováním muslimy se těžko dá vysvětlit jen blbostí těch, kteří se dostali do čela EU.

J. Hejna 14.3.2018 9:44

Re: Mám "konspirační teorii" a myslím to vážně

"se těžko dá vysvětlit jen blbostí těch, kteří se dostali do čela EU"

Myslíte, že jsou na to blbí málo nebo moc?

J. Vintr 14.3.2018 10:19

Re: Mám "konspirační teorii" a myslím to vážně

Většinou jsou to jen "užiteční idioti", kteří nevědomky realizují něčí ďábelský plán. Ale jsou mezi nimi i takoví, kteří velmi dobře ví, co dělají. Podívejte se na fotky Merkelové. Ta svině to ví určitě. Kouká jí to z očí.

J. Schwarz 14.3.2018 8:26

Největší pitomostí

je absolutizace svobody vyznání. My nepotřebujeme renesanci křesťanství, my potřebujeme obranu bezvěrectví. Brát křesťanské symboly na stejnou úroveň jako islámské a když zakázat burky a šátky, pak taky křížky je debilita. Křesťanské symboly bere, alespoň v Evropě i většina křesťanů jako folklór, ozdobu či šperk, narozdíl od symbolů islámských. Ty slouží k vyjádření politických preferencí, neb islám je jen v menší míře náboženstvím, víc je politickým postojem a způsobem života. Projevy islámské víry nemají v Evropě na veřejnosti co dělat.

B. Lukáš 14.3.2018 7:44

Souhlasím

Bez dalšího komentáře s obsahem příspěvku autora plně souhlasím.

K. Kužel 14.3.2018 7:11

Boží soud?

Autor nahodil hravou představu, že současné problémy Evropy mohou být Božím soudem. Nejsem věřící, ale vím něco o příběhu Babylonské věže. Bůh potrestal lidi za jejich pýchu a nebetyčný projekt dopadl neslavně.

Co si takhle zahrát s myšlenkou, že Bůh trestá Evropany za hříšnou pýchu jejich arogantních bruselských vůdců?

A za to, že se jimi nechají korumpovat?

Z. Rychlý 14.3.2018 7:01

Takový názor,

že vystoupením z EU končí svět je hloupý. Podmínky obchodu by se změnily a to se dá vždy vyřešit, pokud je mezi partnery vůle. Problém českého exitu je v tom, že na straně EU není ekonomická vůle k výhodnému obchodování, zato je tam politická vůle k exemplárnímu potrestání - ekonomická výhodnost by šla stranou. Čexit by byla ekonomická VRAŽDA, nikoli sebevražda.

P. Khail 14.3.2018 10:59

Re: Takový názor,

Nikde nenapsal, že skončí svět, takže hloupá je vaše věta. A vražda je když vás zabije někdo jiný, sebevraždu pácháte sám. Czexit bychom spáchali sami. Ekonomicky výhodné obchodování dělá každý, viz např. prezident Trump, problém pro ostatní je, že ho dělá každý výhodně pro sebe, to si lidé jako vy neuvědomují. EU bude jen chránit své zájmy stejně jako my, naše možnosti jsou ale mizivé.

D. Polanský 14.3.2018 6:50

Autor uvedl všechny možnosti

Evropy do budoucna: válku, islám, křesťanství. Ať si každý vybere dle chuti, náboženského a politického přesvědčení.

Pokud jsem u ekonomického zhroucení po vystoupení z EU, něco takového předpovídali čeští ekonomové Slovensku před rozdělením federace. A hle Slovensko se osamostatnilo a nezhroutilo se. Možná že ti stejní "ekonomové" teď píšou o zhroucení ČR po vystoupení z EU.

P. Khail 14.3.2018 11:02

Re: Autor uvedl všechny možnosti

Můžete uvést, kteří čeští ekonomové (prosím konkrétní odkaz) předpovídali zhroucení Slovenska? Já se pamatuji na předpovědi o horším ekonomickém stavu a ten horší byl.

J. Fridrich 14.3.2018 6:23

Multikultura je soužití kultur - Francouzské, německé,

Multikultura je soužití kultur - Francouzské, německé, italské, švýcarské, rakouské, maďarské, české, atd. - tedy Západní, Evropské, křest'anské kultury.

Islam není kultura. Islam je vražedná ideologie.

Cizinci (Vietnamci, Japonci, Číňani, Indové,.... ) jsou jako koření. Špetka koření udělá fádní jídlo zajímavé. Běda ale, když nám ujede ruka a překořeníme. Pak to vše není k jídlu a musíme vše vyhodit. Západní část EU už není k jídlu ! Izrael ví co je to Arabský-Islámský svět - krutý, necivilizovaný středověk. Také Australané, Japonci a Mad'aři mají rozum. Vedení EU má po amputaci mozků..

J. Kanioková 14.3.2018 4:55

.......

Náklady na Evropský parlament explodují: https://twitter.com/V_of_Europe/status/973546468735946753

J. Kanioková 14.3.2018 5:04

Re: .......

Náměstek ministra zahraničí: Turecko obnoví jednání o členství v EU- https://politiken.dk/udland/art6375842/Tyrkiet-vil-genoptage-forhandlinger-om-EU-medlemskab

Vedoucí představitelé BRUSSELS vyvíjejí tlak na členy EU, aby podpořili plány pro bankovní unii, která ukáže, že národy jsou nuceny pokrýt selhání bank kdekoli v bloku. -

https://www.express.co.uk/news/world/930436/EU-banking-union-latest-eurozone-currency-euro-Germany-Denmark

S. Netzer 14.3.2018 12:58

Re: .......

"Vedoucí představitelé BRUSSELS" a "populistické právo je stále na vzestupu".

P. Dvořák 14.3.2018 4:12

Svatopluk měl pruty z jiného materiálu než EU.

Svázal dohromady tři pruty a nikdo je nezlomil. EU nás sváže dohromady a doláme nám nejen pruty, ale i hřbety.

Když ořežeme všechny zhovadilosti, které k nám z EU proudí, vč. dnes v době imigrační katastrofy zcela absurdního Schengenu, tak z celé slavné unie zbude nakonec jenom to jednotné (resp. žádné) clo.

O. Zuckerová 14.3.2018 0:40

Všechny dnešní konspirační teorie

jsou dávno překonané konspirační praxí.