19.4.2024 | Svátek má Rostislav


Diskuse k článku

ČSSD: Pokrytci a lháři

Ostrava - Sedmatřicátý sjezd ČSSD přinesl straně nové vedení a potvrzení toho, že Bohumínské usnesení platí. Sociální demokraté se chtějí soustředit na řešení nezaměstnanosti, nikoli na debatu o zločinech komunismu. Proto s KSČM do koalice nepůjdou.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Vlk 20.3.2013 13:17

Tak si nelžeme !

Užili jsme si 1 volební období vlády ČSSD, 1 volební období vlády ČSSD (+ODS),    4 volební období pravice v čele s ODS.  A výsledkem je absolutně rozeštvaná společnost, kdy už se nevolí něco, ale proti někomu, cca 2 bilionový dluh státu, stamiliardová zadluženost občanů, čím dál nižší životní úroveň a vyšší nezaměstnanost, stoupající počet milardářů jednotlivců stpoupajících na světovém žebříčku v počtu miliard. Co z toho není pravda ? Proto pochybuji že kterákoliv zúčastněná strana, může napravit to na čem se podílela. A východisko ? Točit tyto strany dokola do padnutí ???? Nebo risknout KSČM ? KSČM s někým ?               10 pidistran ?    Vždy to budou v dnešním světě sebevrazi a z většiny nás žebráci ! (Snad 3.další generace....)

V. Linhart 20.3.2013 14:28

Re: Tak si nelžeme !

Tak co navrhujou, pane Vlk? Kritizovat umí každý, ale ne každý se může z naší České kotliny vystěhovat do prosperujícího prostředí. Ostatně co to je, to prosperující prostředí. A ještě na okraj - recyklace profláknutých partají nemá smysl...

J. Vlk 20.3.2013 16:49

Re: Tak si nelžeme !

Pane Linharte, kdybych měl návrh pro všechny, neseděl bych u PC :-). Mohu sám za sebe - akorát počkat jak se ČSSD do voleb vybarví, zda jako levicová strana půjde do toho s komunisty, nebo si na levici jenom hraje. Jinak poprvé v životě budu donucen dobrovolně volit komunisty.  I když - po těch 23 letech bych rychlou nápravu nevěřil ani Copperfieldovi, ani sv.Petrovi. Ale umíte si představit kdyby tohle co tu vládne mělo pokračovat dalších 20 let ?

J. Matuška 19.3.2013 21:32

Diskutující J. Boleslav se bohužel nemýlí!

"Levicoví voliči svým stranám odpustí cokoliv, krádeže, lhaní, cokoliv. Jen když získají svoje sociální jistoty, na které mají přece nárok."

Krásně to bylo vidět, že i po zatčení hejtmana a poslance MUDr. Ratha, socialisté stejně vyhráli volby ve Středočeském kraji.

F. Vízek 19.3.2013 19:08

Demokraté...

Položte se na otázku, milí zdejší demokraté:

Po sedmi letech vlády pravice je spokojenost lidí s vládnoucí politickou garniturou na takové hladině, že levice vítězí na celé čáře, a to  nejen v průzkumech veřejného mínění, ale i fakticky: vyhrála poslední poslanecké volby. ovládá horní komoru parlamentu, vyhrála - až na jednu výjimku -  drtivě ve všech krajích.  Vyhrává levice, čti : ČSSD.

Může se ale nakrásně stát, že ji ve svobodných demokratických volbách nahradí KSČM, protože dennodenně čtu - a nejen tady -  tvrdé  útoky právě na sociální demokracii, která ale už 7 let vinu na politickém vládním a poslaneckém marasmu nenese.

Co je tudíž cílem modrých "Nečasů" a topáckých "Kalousků"?  Pozvednutí komunistů na mety nejvyšší?  Jejich neschopnost komunistům nahrává, jejich útoky na ČSSD komunistům dávají křídla. 

To je cílem české prravé prrravice?  Svou neschopností a svou rétorikou svobodně a demokraticky vynést komunisty do čela?

J. Matuška 19.3.2013 14:43

PODRAZ, který prochází!

Tuším, jakým způsobem došlo k "obejití" tehdejšího usnesení. Přátel na některém dalším sjezdu uvedli do usnesení, že budou dodržovat zásadu nespolupracovat s komunisty na vládní úrovni. A od té doby zahalili dokonalou mlhou ta původní jasná slova:

"Sjezd schvaluje platnost závěrů hradeckého sjezd ČSSD o nepřípustnosti spolupráce sociální demokracie s extremistickými politickými stranami. Vylučuje politickou spolupráci se SPR-RSČ, KSČ, MNS, KSČM, LB a SDL."

J. Boleslav 19.3.2013 15:47

Re: PODRAZ, který prochází!

Jsou politicky na jedné lodi, srůstají čím dál tím víc. :-(

J. Vlk 20.3.2013 17:18

Re: PODRAZ, který prochází!

Jaký podraz, na koho a od koho ? Byla možnost komunisty zakázat !  Každý starší je znal dobře i bez komentářů. Ale vy si myslíte, že cca 40000 členů a jejich voliči by volili pravici ? Kdybyste měl šajn co je demokracie a férovost, věděl byste, že soupeř se poráží lepšími výsledky a ne nadávkami, vyřazením, nebo zákazem - to ! jsou podrazy. Když lidem nedokážu za 23 let, že jsem lepší, než soupeř, budu se snažit a ne hystericky kolem dokola nadávat a rozeštvávat lidi ještě více.  

F. Vízek 19.3.2013 19:12

Ne podraz, ale NESCHOPNOST...

Je to neschopnost pravice, která dává komunistům šance na vítězství v příštích svobodných a demokratických volbách.

Zabránit tomu může leda konkurenční ČSSD.

Taková je pravda, pane J. Matuško.  Řeči o "usnesení bohumínského sjezdu"  jsou už archaické a doslova starou bitvou,  když  KSČM z vůle občanů jen roste.

V. Linhart 19.3.2013 14:36

Přestaňte sami sobě lhát, havlisti a jiní příživníci!

To je typické blábolení. Socialisté s komunisty vládnout znamená zradit ideály Velké sametové, a exkomunista - ministr obrany instalovaný do funkce předsedou nejpravicovější partaje(jak sám o sobě tento bývalý svazácký funkcionář prohlásil)nevadí... Pokrytci nemytí, ušmudlaní vlastními lži... S vámi to vyhrajeme!

Za takovými bláboly vidím jedině strach, že případné koalice soc. a kom. by byly úspěšné, že by se tolik nekradlo a že by třeba tady stát byl doopravdy pro každého občana, ne jen pro hordy rádoby podnikatelů, pseudoumělců, populististických mluvků a dalších vyžírků... Bobky, co?

J. Matuška 19.3.2013 14:51

Re: Přestaňte sami sobě lhát, havlisti a jiní příživníci!

Pane Linharte, já bych dokonce uvítal, aby ve vládě zasedli členové KSČM. S největší pravděpodobností by dopadli podobně jako kdysi ve Francii. Zasedli ve vládě se socialisty a dodnes není o nich ani slechu.

Ať se tak ale stane tehdy, až na mimořádném sjezdu zruší Bohumínské usnesení. Slovo se má dodržet. V tom mě překvapuje i prezident Zeman. Ten nezná text? /Mimochodem, může mi někdo poslat odkaz na celé 14. usnesení 27. sjezdu v roce 1995 v Bohumíně?/

Najde se u nás někdo s odvahou Jeremy Paxmana. Pochybuji. Jak by to slušelo hvězdě ČT, panu Moravcovi... :-)

V. Linhart 19.3.2013 15:35

Re: Přestaňte sami sobě lhát, havlisti a jiní příživníci!

Je samozřejmé, že by politický program měl být u politických stran zřetelný a jasný, ale nemyslím, že toto je natolik důležité, neboť každý volič ČSSD je s případnou spoluprací s KSČM v duchu smířen, vždyť potencionálních, realistických koalic není mnoho. Pro mě, jako bývalého voliče ČSSD je ovšem podstatné, jaké strana vyšle ke svým voličům signály. Je pro mně nepřípustná koalice ČSSD se všemi stranami současné vládní koalice a Bursíkovými Zelenými, logicky a pro mě přípustně vychází jako povolební partner socialistů KSČM. Pokud signál vedení ČSSD bude v této oblasti nejasný, volím jednoznačně KSČM. Nechci, aby můj hlas schlamstl Kalousek, Benda nebo jiný příživník a zeměškůdce.

J. Boleslav 19.3.2013 15:50

Re: Přestaňte sami sobě lhát, havlisti a jiní příživníci!

Největší paraziti jsou momentálně živnostníci, to ještě nevíte? A oranžsoudruzi, kteří s tím přišli.

P. Vaněk 19.3.2013 18:17

Re: Přestaňte sami sobě lhát, havlisti a jiní příživníci!

Linharte, jsi sockomoušský bastard.

P. Hájek 19.3.2013 17:31

Re: Přestaňte sami sobě lhát, havlisti a jiní příživníci!

Nevidíte rozdíl mezi komunistou bývalé doby (který tam byl kvůli kariéře, tak jako drtivá většina) a nynějším komunistou, který se z přesvědčení klaní Klémovi, KLDR apod. Tak tomu říkám já typické blábolení. Jinak socani kradli vždy, a komunisté začnou okamžitě jakmile dostanou sebemenší příležitost (viz. Dolejš).

V. Linhart 19.3.2013 20:09

Re: Přestaňte sami sobě lhát, havlisti a jiní příživníci!

Problém je v tom, že vidím. Bývalí komunisti - kariéristé jsou navždy kariéristé-pragmatici... Naposled jsem tento pravicový názor slyšel při mediální popravě Jana Fišera, kandidáta na prezidenta. Dnešní člen KSČM je členem strany , jejíž stanovy jsou schváleny příslušným odborem ministerstva vnitra. Za mediální obraz polistopadové elity jako zločineckých, asociálních spolků komunisti nemůžou, za to si úpadkové pravicové partaje můžou sami, že jsou pro většinu slušných voličů nevolitelní.

Noví komunisti nekradou, nejsou arogantní(etalon arogance 1Kalousek = 10Balšínků = 100J.X.Doležalů) a doufám, že současným elitám brzy nakopou .iť. Howg...

P. Hájek 20.3.2013 9:59

Re: Přestaňte sami sobě lhát, havlisti a jiní příživníci!

Zavidím Vám Vaši víru ve spravedlivější vládu SOCKOM. Komunisté jsou se současnou situací naprosto spokojení. Kdy jste naposledy slyšel nějakého komunistu jak poukazuje na nějakou korupci nebo nešvar. Přitom díky jejich vidění světa by měli řvát neustále. Nic, teplé fleky, ticho po pěšině. Když přišli za Dolejšem jestli by nešlo zalobovat za ten hazard ve sněmovně tak se úplně rozklepal při představě miliónku dvou. A prý nejsou arogantní. A co je tedy veřejné uctívání zločinců jako je Kléma, Kim čong apod. Takže nikomu prdel nenakopou, myslím, že po vládnutí ani netouží. Tuší, že by se akorát ztrapnili a šli od válu úplně.

P. Hájek 20.3.2013 10:02

Re: Přestaňte sami sobě lhát, havlisti a jiní příživníci!

Jo a co Vám provedl Jiří X. ? Ten se do politiky prakticky nepouští. On má, narozdíl od Zemana, který si vzal nesmyslně a populisticky nácky do huby, jednoznačný podíl na zmapování a potírání extremistických skupin u nás. Tak už to povětšinou bývá, nalevo se víc populisticky mele pantem a napravo zase víc dělá...

J. Matuška 19.3.2013 14:33

Bude se ptát D. Drtinová a ostatní redaktoři ČT tak vytrvale?

Jeremy Paxman''s famous grilling of Michael Howard in which he asked Mr Howard the same question 12...

M. Prokop 19.3.2013 13:58

Pokud by Drtinová a Moravec

byli novináři, musel bych asi souhlasit se Zemanem.

Já to vidím v jenom případě na naprostou blbku (chyba jejího zaměstnavatele, že je kde je), v druhém případě na prachsprostého agitátora pro EU. Taktéž chyba zaměstnavatele. A jelikož ten zaměstnává podobného "materiálu" více (Jílková, Klepetko.....), bude chyba si systémová v celém provedení "veřejnoprávnosti".

I. Kudrnová 19.3.2013 12:16

Všichni si drží místa ko yta?

Prosím promiňte, přečtěte si prosím  článek od pana Havelky  na www.Svobodni.cz. -  Kdo je tady parazit.-  Je to napsáno  jasně stručně výstižně.

J. Dvořák 19.3.2013 11:09

Tady jsou nějaký ftipálkové !

Ve skutečnosti už jednají o tom jak to udělat aby je komunisti přibrali do party po volbách protože to bohužel pro ně dopadne jedním slovem debakl stejně jako pro ods !!!

J. Boleslav 19.3.2013 15:52

Re: Tady jsou nějaký ftipálkové !

Nedopadne, mnozí lidé jsou vol.ové. Levicoví voliči svým stranám odpustí cokoliv, krádeže, lhaní, cokoliv. Jen když získají svoje sociální jistoty, na které mají přece nárok.

L. David 19.3.2013 10:36

Copak byli socani vůbec někdy něco jiného, než lháři?

Š. Hašek 19.3.2013 9:28

Možná, že přítel Sobotka

již servíruje husu, která kdes ještě vesele kejhá.

Přítel Sobotka hraje/bude hrát již jen o získání těch naprosto rudých voličů. Aby se chlapec nepřepočítal.

Vzpomeňme na velkopusou vládu ČSSD s US, Zelenými - ovšem zákony byly fakticky odhlasovávány s pomocí bolševiků.

Předpokládám, že se stranou, která živnostníky označuje za parazity a "bude zajišťovat zaměstnanost", a také odstraňování dalších  "lid sužujících věci", nikdo s reálným uvažováním nebude chtít mít nic společného. Doufám, že nakonec tento zoufalec ze stranických sekretariátů (nikde jinde totiž ani nebyl) vše prošvihne. Do voleb daleko a nesmysly neokomunistů budou více a více zřejmé.

R. Langer 19.3.2013 9:55

Re: Možná, že přítel Sobotka

Obávám se, že doufáte marně... :-(

L. Šarina 19.3.2013 9:11

Je známa

servilita naších zdělovacích prostředku,intelektuálu a novinářů a odezva? Hlavně pivo za 2,50 a tlačenka za 5 kaček!

T. Kočí 19.3.2013 9:04

Pokrytci a lháři

Socani lžou!To je tedy objev!

P. Pavlovský 19.3.2013 6:48

Menšinov vláda je v evropských demokraiích zcela legální institut

To ale neznamená, že je v demokracii stejně legitimní, jako jiné formy vládnutí, že není poněkud nestandardní. Vždyť co je to ta "tichá podpora"? Nic než pokrytecký alibismus pro obě strany!

Proto se, doufám, nikdy nepodaří historicky legitimizovat "opoziční smlouvu". Její zastánci mohou tisíkrát tvrdit, že to byla jediná možnost - nebyla: byla možná standardní velká koalice, ale ta by se V. K. po všem tom mobilizování proti levici težko vysvětlovala, a proto si vymyslel tuto její česky vykutálenou variantu - oposmlouvu.

Různé varianty oposmouvy tu ovšem provozuje ČSSD už léta. Kolik tu bylo případů, kdy  vláda koalice ČSSD a menších stran potřebovala něco prohlasovat proti vůli koaličních partnerů, a tak chybějící hlasy dodala z "opozice" KSČM? Typický postup oposmlouvy!

Bohumínské usnesení není než pokrytecká zástěrka, mající zastřít skutečnost, že za "tichou  podporou" od KSČM je de facto koaliční dohoda. Proto je mi sympatický názor J. Dienstbiera o potřebě pokrytecké Bohumínské usnesení zrušit a jít na "historický kompromis" po franouzském vzoru (jak známo, dopadl výtečně).

Když už jsme, bohužel, nebyli schopni do dnes komunistikou stranu zakázat (alespoň ten demoralizující název, proboha!!!), když už jí trpíme v obou komorách parlamantu, nenechávejme ji ve výhodné opozičně alibistiké pozici!. Za zákony, na jejichž prohlasování se podílí, ať nese před voliči plnou odpovědnost!

J. Boleslav 19.3.2013 15:46

Re: Menšinov vláda je v evropských demokraiích zcela legální institut

Myslíte něco jako léčba šokem? Děkuji, nechci. Stačí se podívat na odporné rudé exoty, co vylézají na světlo boží v krajích.