28.3.2024 | Svátek má Soňa


COVID: Fialovi chybí ony topolánkovské „koule“

10.1.2022

Teze „musíme se naučit s covidem žít“ umřela s novou vládou

Premiér Petr Fiala se i v novoročním projevu přihlásil k tezi o tom, že se „musíme naučit s covidem žít“. Jeho vláda ale pokračuje v politice, která s touto tezí nemá nic společného.

Příklad č. 1: Testování ve školách – proběhlo ihned po nástupu dětí do škol v novém roce a tentokrát se testovali všichni žáci bez ohledu na prodělanou nemoc či očkování. Jen málo dětí testovaných v pondělí na školách v rámci plošné kontroly zavedené ministerstvem zdravotnictví je nakaženo covidem. Vyplývá to z údajů postupně přicházejících z jednotlivých krajů. Ředitelé škol hlásí, že naprostá většina žáků testy neodmítá. Na školách se preventivně testují také učitelé. Všechny pozitivní antigenní testy budou následně potvrzeny nebo vyvráceny PCR metodou. Byla zachycena asi necelá polovina procenta dětí s pozitivním výsledkem a stálo nás to (antigenní test je dnes hrazen zdravotními pojišťovnami částkou 60 korun) bezmála 90 milionů korun (počet žáků na základních a středních školách je asi 1,5 milionu). Je to neuvěřitelné plýtvání finančními prostředky, které probíhalo již za Babišovy vlády, a tehdy dokonce hlavní hygienička tvrdila, že to „nemá smysl“.

Příklad č. 2: Testování ve firmách - to se chystá od 17. ledna a bude to znamenat náklad kolem půl miliardy na jedno testování, které tentokrát budou platit firmy. Je to v situaci, kdy nejen státní rozpočet, ale i hospodaření řady firem je pod silným tlakem v důsledku rychlého růstu inflace a omezení některých důležitých dodávek materiálu z Číny. Mimochodem, Čína si s námi jednoznačně vyřizuje politické účty – kritizujete naši komunistickou politiku? Nebudou suroviny a materiály pro výrobu nejen aut.

Příklad č. 3: Varianta omikron je podávána jako nové velké nebezpečí, zahltí nemocnice, zatímco tam, kde už prošla nebo prochází, k ničemu děsivému nedochází. Anglie žádné zpřísnění již tak benevolentních nařízení neplánuje a Švédsko, kde se nyní nakazil i král po trojím očkování (skutečně je očkování „zárukou“ bezinfekčnosti, že ano!), vydalo na naše poměry doslova směšná opatření (v restauracích musí všichni sedět, například).

Jediným člověkem, který dnes dostává alespoň prostor v médiích a který prosazuje skutečně tezi „žít s covidem“, je profesor Jiří Beran, který se ohradil proti tomu, že je částí odborníků považován za dezinformátora. Povinné očkování označil za iluzorní a nesmyslné. Zdůvodnil to tím, že účinnost vakcín čím dál rychleji vyprchává a kolektivní imunity slibované ministerstvem zdravotnictví nelze dosáhnout. Beran v boji proti variantě omikron doporučil posílení podpory praktických lékařů, kteří mají sledovat svoje pacienty. Odborníci mají zabránit tomu, aby nemocní lidé končili v nemocnicích. Řekl, že kritériem je mimo jiné sledování poklesu bílých krvinek či změny koagulace krve. Zástupkně Iniciativy 21, kardioložka Jana Gandalovičová, také považuje za hlavní riziko pro vážný průběh covidu obezitu. Označila postupné rozšiřování věkových skupin, jimž je podávána vakcína, za salámovou metodu. Kritizovala „lavinu“ nesmyslných rozhodnutí ze strany úřadů. Uvedla, že to, co bylo v minulosti označováno za protivakcinační dezinformace, se nyní stává pravdou. Upozornila na přetrvávající diskriminaci neočkovaných, kteří nesmí konzumovat v restauracích. „Děti nemohou sportovat, nemohou do kroužků,“ uvedla

Resumé - pokud se budeme chovat i nadále podle představ zavíračské lobby reprezentované Milanem Kubkem a dalšími specialisty na strašení Jaroslavem Flegrem a Ruth Tachezy, žádného normálu se nedobereme. Profesor Beran dlouhodobě razí tezi, že testovat se mají jen lidé s klinickými příznaky a všem ostatním se má dát lidově řečeno pokoj. A lidé s klinickými příznaky mají být řádně vyšetřeni a léčeni nejen „moderně“ online Ibalginem, ale právě již vyvinutými antivirotiky. Testování nás jen v roce 2021 stálo podle zdravotních pojišťoven přes 20 miliard korun a tyto prostředky pak chybí. Nyní se ministerstvo zdravotnictví chystá nakoupit antivirové pilulky od firmy Pfizer za 0,5 miliardy korun a „hledá prostředky“. Stačí ukončit nesmyslné testování žáků ve školách a peníze jsou na světě.

Petr Fiala ale nemá ony pověstné Topolánkovy „koule“ na to, aby prosadil názor, že se s covidem musíme naučit žít. Budeme se tak stále strašit se všemi negativními důsledky na zdravotní stav české populace, tj. další zanedbávání kontrol vážných nemocí typu karcinomu prsu, tlustého střeva a srdečních chorob. A v neposlední řadě dojde také k prudkému vzestupu psychických onemocnění z obav z covidu a k rozvratu vztahů ve třídách mezi dětmi.

O tom všem se ví a občas dostanou lidé možnost tyto své názory i ventilovat v médiích. Převažuje ale mediální masáž zákazů a nařízení.

Převzato se svolením autora z JanBarton.blog.idnes.cz