28.3.2024 | Svátek má Soňa


Diskuse k článku

BRUSEL: Tento týden v EU (39)

Brusel navrhuje pozastavení části plateb z unijních fondů Maďarsku. Nástroj pro mimořádné situace na jednotném trhu by v době krizí umožnil zavedení prvků direktivního hospodářství. Mezi státy není shoda na omezení jednomyslnosti.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Pavelka 27.9.2022 13:23

Němci jsou ta žába na na prameni Evropské demokracie EU Té nefalšované . Ne toho Endéráckého Merkel odvaru z alexandrplacu!

R. Langer 27.9.2022 16:16

Nic mezi tím není jenom pro bolševiky z Brusele, a bolševiky z Moskvy. Normální lidi to ale vidí jinak, soudruzi. Strčte si ten váš komunismus už laskavě do prdele! :-P

Ś. Svobodová 27.9.2022 11:32

Překlad: v pondělí zajistíme státu právo nařizovat podnikům komu budou dodávat, v úterý olízneme řiťku Říši, ve středu si hrábneme do kapes daňových poplatníků pro 4 miliardy, ve čtvrtek doporučíme umělcům propagovat zelenou ideologii a v pátek rozdáme medaile nejlepším pracovníkům. Co mi to jen připomíná???

J. Jurax 27.9.2022 12:02

Výstižné.

A o pondělku ještě stihneme sebrat prémie neposlušným. Pořádek musí být, soudruzi!

V. Soudek 27.9.2022 13:18

Výborně popsáno a ještě k tomu vtipně...gratuluji

V. Pavelka 27.9.2022 11:28

Na to aby dosazená úředníce z neziskovek ? Vyhrožovala mnohokrát volené a Premiérce Itálie,není už ani drzost ale vyšinutí ! Nebo si píchá ?To je možná ten důvod proč chodí pořád v kalhotách a fráčku z dlouhými rukavy ?!EU Přestante je poslouchat Ignorujte Brusel ? Jen nás ponižují a ničí !!Jaké ještě potřebujem důkazy ...

M. Valenta 27.9.2022 11:22

Proč se Orbán pane Břicháčku, místo pro putinovských tanečků a permanentního vydírání svých stále ještě spojenců, konečně oficiálně nezeptá občanů, zdali chtějí opustit EU nebo se vydat jeho cestou.

D. Laurencikova 27.9.2022 11:27

Protoze Orbanova cesta je REFORMA EU. Orban je demokrat a Evropan. Orban se od evropskych norem, zakonu a krestanskych hodnot nevzdalil. EU ano!

M. Valenta 27.9.2022 15:04

EU má 100 + 1 chyb a je třeba, včetně silného omezení migrace (zmiňuji to zde už 10 let a uznávám, že Brusel v tom příliš nepokročil a také opatrně vítám vítězství pravice v Itálii), tyto chyby napravovat. Ovšem demontáž demokracie podle ruského vzoru jak to předvádí Orbán, mezi nápravy EU opravdu nepatří.

D. Laurencikova 27.9.2022 15:23

Vy jste plne naletel na bruselskou propagandu. Orban je demokraticky a demokraticky zvoleny politik. Bruselu se na nem nelibi, ze Orban je silna osobnost a neskace podle jejich pistalky, presneji receno neprebira veskere nesmysly a nenese vsechna spatna rozhodnuti, ktera panstvo v Bruselu ucini. Konkretne - uznava dve pohlavi a ne nekolik tuctu, nedovoli propagaci homosexuality a agitaci ke zmenam pohlavi u skolnich deti, nechal zapsat do ustavy, ze "matkou ditete je zena a otcem je muz" - to mu maji ti pokrokovi ovzvlast za zle, nechce vymenit madarske obyvatelstvo a madarskou kulturu za muslimskou, nedovoli "filantropovi" Sorosi, aby jeho nadace v Madarsku organizovala a financovala akce, jake vedou vsude k levicackym rozvratum... Atd.

Je toho hodne, co si Orban od stale absurdnejsi EU nenecha libit. Proto ho take osocuji az kriminalizuji a pokouseji se ho znicit. Jak vidite, pres vsechnu snahu a pres slepenec sesti stran, od krajni levice az po krajni pravici, ktere se spojiliy proti jedinemu Orbanovi, se nepodarilo ho odvolit. Naopak, v kazdych volbach ziska Fidesz vic hlasu. A budou to mit cim dal tezsi, damy a panove v Bruselu. Protoze jak se zda, uz se i jine zeme pomalu probouzeji. Nejen Polsko, ale i Francie, Svedsko, Italie... Velmi kratce receno, pane Valenta: Orban JE nebezpeci. Ne pro demokracii, ale pro bruselske neomarxisticke diktatory a jejich vize "noveho cloveka" a "noveho svetoveho poradku".

L. Novák 27.9.2022 16:45

O tom, jak pitomec Orbán "reformoval" meteorologickou službu, už jsme se dočetli v srpnu. :-P

D. Laurencikova 27.9.2022 18:42

Nevim, o cem mluvite a dale nevim, jak se vas to tyka. Bude to mit negativni vliv na vas zivot?

L. Novák 27.9.2022 22:08

O tom, že Orbán nechal vyhodit vedení meteorologické služby za to, že jim nevyšla bouřková předpověď na státní svátek, v Německu nepsali? :-P Tak si to vygooglujte, chytrá hlavo!

D. Laurencikova 28.9.2022 9:26

Meteorologicka sluzba v Madarsku me nezajima. Jako vzdy budou i v tomto pripade skutecne okolnosti ponekud jine, nez jak nam nase "politicky korektni" Presse serviruje. Ale hlavne - Vidim, ze se zabyvate prkotinama, zatimco veci podstatne vam zcela unikaji.

L. Novák 28.9.2022 9:45

Když vám nevoní fakta a v Německu vám je zamlčeli (nebo je vytěsňujete ve vašem mozečku záměrně), tak to ještě neznamená, že neexistují. Orbán se doma chová jako odvar Putina. Rv

D. Laurencikova 28.9.2022 13:11

Nezlobte se, ale asi v Nemecku - i kdyz je dnes postavene na hlavu, asi patricne nerozvedli tuto senzaci protoze zrejme nema az tak svetovy vyznam, jaky vy tomu prikladate.

Orban ziskava v kazdych volbach vic a vic hlasu. To bude asi tim, ze se nechova jako odvar Merkelove, Scholze nebo Fialy. ;-)

Ostatne, felix Germania, kdyby Merkelova propustila sefa meteorologicke sluzby za spatnou predpoved misto vpusteni milionu muslimu do Nemecka. Obzvlast pro ty zavrazdene a znasilnene nasimi hosty by to byla priznivejsi alternativa, nemyslite?

L. Novák 28.9.2022 20:48

Psal jsem o jasné indicii, že Orbán je pitomec a Putinův klon. Co je u vás v Německu, je celkem jedno. :-P

D. Laurencikova 29.9.2022 9:34

Odpovim ve vasem zargonu: Vy sam jste pitomec a pitomce klon. Co je u nas v Nemecku neni jedno, to ma na Ceskou republiku bezprostredni vliv. Ani to jste nepochopil, tak jste pitomy.Rv

D. Laurencikova 27.9.2022 15:29

Co jineho, nez demontaz demokracie je vyhrozovani Bruselu kracenim prostredku, jestli nebudou narody volit tak, jak jim panstvo kaze? Nevim, jak jste prisel na ten "rusky vzor", ktery podle vas predvadi Orban. Orban nejedna podle zadneho vzoru, ale podle platneho prava a v zajmu Madaru.

M. Valenta 27.9.2022 15:44

Veřejnoprávní média zcela v moci Orbána, justice také, změny ve volebním systému, nepřítel v každém koutě a hlavně, vstřícná politika vůči agresivnímu Rusku, včetně blokování protiruských sankcí, tomu říkáte demokracie. A neříkejte, že neznáte diktátory co se dostali k moci pomocí demokratických voleb.

D. Laurencikova 27.9.2022 15:53

Ted se musim zase drzet zpatky, abych se nesmala. Pokud ma Orban pod palcem Media, tak verte, ze jinde tomu neni jinak! Kdo myslite, ze sedi v gremiich nemeckych medii? Predevsim socialisti, spravne! Dokonce v nejvyssim ustavnim soudu sedi politici! Ursula v. d. Leyen se dostala k moci nepravem, dosazenim a jakymsi cachrem. A prave tato bude komusi udelovat lekce z demokracie?? A jeste k tomu naprosto nedemokraticky? Orban neni na hlavu padly, aby znicil svoje vlastni hospodarstvi, jak to dela zbytek EU-klubu. Bitte schön, kdyz je libo.

Ted moje klasicka otazka, na jakou mi jeste zadny z tech, kteri namitaji, ze "i Hitler se dostal k moci pomoci demokratickych voleb", neodpovedel: Jak byste si to predstavoval? Zrusit demokraticke volby? Mela by se nova vlada pokazde nastolit nejakym pucem, nebo by se mely politicke urady dedit??

M. Valenta 27.9.2022 17:07

Klidně se smějte, ale nezapomínejte při tom odpovědět. Odpověď otázkou není odpověď.

D. Laurencikova 27.9.2022 18:40

Na co se ptate? Zadnou primou otazku nevidim. Nevidim ani odpoved od vas na moji otazku...

D. Laurencikova 27.9.2022 20:08

Orban ma s Bruselem problemy a musi se nechat osocovat ze vsech moznych zlocinu a precinu, protoze neni doleva, tak jako bruselsti levicacti kolektiviste. Protoze ma odvahu ptat se, jaka je vubec uloha EU v teto zastupitelske valce mezi Washintonem a Moskvou, protoze jde svou vlastni cestou. Proto si na nej vymysli mainstreamova fake news fabrika novou a novou spinu. Vy nevidite ohrozeni demokracie prave v tom, ze bruselska kolektivisticka klika nestrpi jiny nazor, nez ten jeji? Co se to vlastne deje? Nositele jineho nazoru se proste kriminalizuji. Tak tomu bylo i za komunistu v Ceskoslovensku, mame to tu zas. Jak jednoduchy musi clovek byt, aby to nepoznal?

L. Novák 28.9.2022 10:04

Aha, takže bolševický diktátor Putin v Rusku vám je dobrý, ale že nás tady jeho bolševičtí učitelé 50 let okupovali a omezovali s rusáky ve zbroji, tak to jste ze svého mozečku vypustila. A že mu Orbán jde na ruku a je jeho pátou kolonou v EU, přehlížíte. To ještě ale neznamená, že podporujeme levicovou německou nadvládu v EU. S Němci máme podobné zkušenosti z protektorátu pod Hitlerem. Jenom ten agresívní a prolhaný Putin nám leží v žaludku dnes mnohem víc, jeho vojska jsme vypakovali z našeho území teprve před 30 lety...Rv

D. Laurencikova 28.9.2022 12:59

Mein Gott, jeste prijdte s tim, kdy tady byla tricetileta valka! Ja ziju v pritomnosti, hodnotim deni pritomne - vy se kontraproduktivne matete hrabanim v minulosti. Vy ze nepodporujete nemeckou levicovou nadvladu? A jak to delate?? Nevidim nikde protesty proti nedemokraticnosti EU ani proti ruznym "pokrokovym", levicackym vystrelkum. Naopak je jeden po druhem pekne vstrebavate.

Putina jste take nevypakovali, ten nikdy v Cesku nebyl. A co se tyka sovetskych okupantu, tak ti odesli sami! Bez jedineho vystrelu, Novaku! Dokonce rozpustili Varsavskou smlouvu. Kapitalisticke Rusko nevyvazi zadnou ideologii. Z kapitalistickeho Ruska vam hrozi nanejvys to, ze budete muset kupovat jejich levny plyn!! To je strasne, ze?

D. Laurencikova 28.9.2022 14:23

P. S. Ja se vsadim, ze zrovna vy jste behal s hesly: "Se Sovetskym svazem na vecne casy!" A az to tady Rusove konecne obsadi, coz ocekavate, budete behat s tansparentem: "S Ruskem na vecne casy!" Kdyby prisli Mongoli - totez v modrem. Vy jste presne ten typ. Rv

R. Langer 27.9.2022 16:19

No jo, Zelení bolševici z Brusele zase lžou, jako když Rudé právo tiskne. ;-D

D. Laurencikova 27.9.2022 20:53

To byla "Märchenstunde" a ted skutecnost: Orban je de facto v dnesni EU vlastne prukopnikem demokracie. To je pro levicove EU-elity, ktere jsou s demokracii na valecne stezce, a ktere vsude na svete kazou zasady, po kterych se sami doma slapou, nestravitelne. Co zas vyvedl Viktor Orban? Viktor Orban rozhodl nechat hlasovat o sankcich proti Rusku. At rozhodne lid, jestli se na nich chce podilet nebo ne - demokraticteji to uz ani nejde! Prima demokracie, toho se v Bruseli boji nejvic.

R. Langer 27.9.2022 11:42

Orbán totiž EU ukazuje cestu poslední záchrany. Ale když ho EU dostatečně na*ere, tak uvidíte, jak to bude lítat, soudruzi! ;-D