24.4.2024 | Svátek má Jiří


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
G. Novotný 30.5.2010 9:08

Podívejte se kdo a jk hlasoval!

Zde šlo jednoznačně o kšeft politických stan s Babišem, žádné směrnice a ideály. Za příspěvek na volby jednotně hlasovalipro biopaliva komunisté(asi aby obyčejní lidé měli dražší pohonné hmoty), jednotně také socani (drahá kampaň) a ovšem TOPka - Kalousek pro peníze všechno. Jen ODS půl na půl, aspoň to je na nich jedna z mála sympatických věcí.Ekologická linka je jasná - vypálit amazonský prales, nasít soju, která se vyváří do Cíny a do Evropy, kde je levnější na krmení prasat než pšenice, proto se nevyplatí pšenici městovat. Mluvit přitom o potřebě chfránit pralesy je farizejství od všech , kteří hlasovali pro biopaliva.

P. Kozelský 29.5.2010 12:03

Vlastizrada

Ten  kdo postupuje proti zájmům většiny občanů je vlastizrádce. Takto postupuje odstupující parlament. Způsobuje svým jednáním škodu velkého rozsahu. Poškozuje významným způsobem životní prostředí. Pouze prezident jak ho nemusím si zachoval zdravý rozuma snažil se přijetí tohoto typicky lobistického zákona zabránit.

Co k tomu dodat. Volby dnes končí. Doufám že tato epizoda otevřela lidem oči, k volbám půjdou a stávající mocipány volit nebudou.

P. Zelenka 29.5.2010 7:42

Pro korunu si necháte vrtat koleno?

Vážený pane Havlíčku, rozhořčeně zde píšete o dražší ceně benzínu pro vás, zemědělce popisujete jako vyděrače, kteří si vydělají na váš úkor.

Tak především váš zájem byl vstup do EU a tedy přijetí jejich pravidel hry, hry na dotované zemědělství z důvodu levnosti potravin pro občany EU, výdělečné obživy zemědělců EU a sociálního smíru v EU. Přijetím nových členů se stejnými pravidly by financování bylo nemožné. Nelze se divit především vše platícím němcům, že si nechtěli kvůli nám snížit svůj životní standart vyššími platbami do fondů EU. Přirovnejme to k situaci, kdy za přijetí Ukrajiny do EU bychommy  museli platit mnohem více. Komu z vás by se to líbilo? Myslím, že by jste rázně apelovali na minimalizování nákladů, tedy nedotování jejich zemědělství, jako EU nechtěla dotovat naše.

 A zde je problém našich zemědělců. Nemají dotace, tedy nemohou konkurovat a jediné co pro ně můžeme udělat, aby přežili, aby pro budoucnost udrželi soběstačnost tohoto státu, sehnat jim obživu, tedy pěstování řepky přes všechna negativa sebou nesoucí.

Vy se snažte, aby v rámci EU byla stejná pravidla pro všechny a pak nebude třeba pěstování řepky. Chraňte své zemědělce, chcete-li soběstačnost. Třeba obdobně jako ve Francii, kde obchody musí nabízet 60% produktů z daného kraje.

Pak s vámi budu souhlasit, teď však na rozdíl od vás, tu korunu z litru benzínu rád zaplatím našim zemědělcům.

L. Písařík 30.5.2010 6:45

Re: Pro korunu si necháte vrtat koleno?

Pane Zelenko, kdo vám prozradil, že naši zemědělci nedostávají dotace?  To ví dokonce i pan Veleba.

P. Zelenka 30.5.2010 9:33

Re: Pro korunu si necháte vrtat koleno?

Dotační zdroje lze v ČR rozdělit na dvě základní skupiny podle zdroje finančních prostředků. Po vstupu ČR do EU jsou zemědělcům nabízeny evropské dotační programy (většinou částečně kofinancované ze státního rozpočtu ČR), které jsou vhodně doplněny národními dotačními programy (plně hrazeny ze státního rozpočtu ČR). Evropské dotační programy spolu s národními doplňkovými platbami administruje a vyplácí Státní zemědělský intervenční fond.

Ovšem jak vidíte pane Písaříku musíme si to dorovnávat sami a to nejsou rovné podmínky.

Jistě se mnou budete souhlasit, že až budou čeští zemědělci schopni rovné konkurence nebude pro ně zapotřebí náhradní výrobní programy. A to ví pan Veleba dokonce taky.

J. Bakulová 29.5.2010 3:14

Netvrdím, že jsem znalec

zelených teorií, ale jedno vím určitě: české přírodě to neprospívá. Mám plné zuby těch nekonečných řepkových lánů a byla bych moc ráda, kdyby se tu zase pro změnu začal pšstovat třeba česnek, brambory, zelí a další užitečné plodiny

J. Václavíková 31.5.2010 20:07

Re: Netvrdím, že jsem znalec

Pokud je někdo za rozumnou cenu vykoupí, tak by to určitě rádi pěstovali.

J. Václavíková 29.5.2010 1:40

Přihlouplý je Váš článek,

napsaný s fatální neznalostí problematiky. Proč se předem neseznámíte aspoň se základními fakty, než se dáte poučovat veřejnost?! Splantat dohromady informaci, že v konečném důsledku  (pokud třeba vypálím prales a následně tam  budu pěstovat plodiny na biopaliva) vznikne 4x víc CO2 než pouhým spálením nafty, s myšlenkou, že spalováním bionafty vzniká 4x víc škodlivin, to už hraničí s ignorantstvím. Neříkám, že jsem z biopaliv nadšená, pěstovat rostliny na biomasu by mi přišlo efektivněší, ale informovat o tak složitém problému takto hloupě mi připadá trestuhodné.

V. Kain 29.5.2010 8:34

Re: Přihlouplý je Váš článek,

Byly to levičáci co potřebovali tento zákon rychle schválit.Ti levicový poslanci (samozřejmě,že zmetci byli i mezi ostatními) se chovají úplně stejně jako jejich voliči.Za kus žvance (poplatky u lékaře,zvýšená mateřská) by jim nevadila ani totalita.A pokud jde o poslance tak to byl pan Paroubek kdo měl zájem největší.Naše zemědělství je bez koncepce.No jak by mohlo nebýt,když tento resort vedou lidé jako např.Zgarba,Fencl a jiní.Vždyť tyto pány zajímala vždycky jenom jejich vlastní kapsa.

J. Mrázek 30.5.2010 21:22

Re: Přihlouplý je Váš příspěvek !

Třipól- důvěryhodný odborný časopis uvádí elektrárny podle jejich vlivu na životní prostředí. Překvapivě asi jen pro Vás je biomasa 3x horší, než spalování i hnědého uhlí, o plynu nemluvě. Neštěstí polétavého prachu v Plzni bude velmi brzo známé, uvádí se do provozu kotel se směsí uhlí a štěpky, důsledkem bude k zplodinám z naftových motorů ještě další dávka z komínu teplárny. Zelení tohle musí vědět a stoprocentně mají za úkol jediné- škodit a ničit. Přidala jste se na jejich stranu dobrovolně, nebo Vás "donutili finančně" ???

J. Václavíková 31.5.2010 20:04

Re: Přihlouplý je Váš příspěvek !

Považovat tiskovinu vydávanou ČEZem za důvěryhodný zdroj a zároveň podezřívat oponenta z finanční zainteresovanosti svědčí o jediném- finanční zainteresovanosti, ale hádejte koho? A prozradím Vám malé tajemství- celý problém má příliš mnoho dimenzí, než aby se dal shrnout pod ,,je biomasa 3x horší, než spalování i hnědého uhlí". Takhle můžete uvažovat, pokud by se akutně neztenčovaly zásoby fosilních paliv a CO2 masivně z nich uvolňovaný nepřispíval k nepředvídatelným změnám klimatu. Je třeba se naučit rozumně hospodařit s tím, co je k dispozici, a ne jen plundrovat zbytek zásob. A proto bych uvítala racionální argumenty a kvalitní informace místo těchto článků plných nepodložených keců!