28.3.2024 | Svátek má Soňa


Diskuse k článku

BILANCE: Třicet let se Zemanem

Období kostkovaného saka a stylu něco mezi sňatkovým podvodníkem a lázeňským švihákem bral málokdo vážně. To až právě devátého února 1993 do toho pořádně šlápnul. Přestal si hrát na individualistického liberála a našel v sobě sociálního demokrata.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Čermák 11.2.2023 19:11

Velmi dobrý a realistický článek. Zeman odchází, ale jeho zavilí nepřátelé na něm budou nalepeni stále, jako siamská dvojčata...;-D

D. Laurencikova 11.2.2023 19:46

Spis jako pijavice, pane Cerny.

V. Pavelka 12.2.2023 12:55

Buranští novináři , z Bakal, stánu , na Zemanovi trénují žlučovinu !

H. Lukešová 10.2.2023 16:57

Před čím Zeman varoval? Před masivní islámskou migrací. V Německu tiká časovaná bomba v podobě přílivu migrantů...

Tváří v tvář pronikavě stoupajícím počtům migrantů německý opoziční dvojblok křesťanských stran CDU/CSU a také část vládních liberálů (FDP) přiostřily kritiku spolkové vlády kancléře Olafa Scholze a především ministryně vnitra Nancy Faeserové (oba sociální demokracie – SPD).

„Naši partneři v EU už dříve dospěli ke konsenzu, že migrace se má regulovat a omezit. Jenom Německo si počíná jinak,“ řekl Alexander Throm, vnitropolitický mluvčí frakce CDU/CSU ve Spolkovém sněmu. Narážel tím na návrh Faeserové usnadnit získání občanství ilegálním migrantům, a to v situaci, kdy se možnosti měst a obcí postarat se o ně výrazně ztenčují.

Poté, co ve vlaku u Brokstedtu ve spolkové zemi Šlesvicko-Holštýnsko minulý měsíc Ibrahim A. (33), uprchlík z Pásma Gazy s vydatně popsaným trestním rejstříkem, ubodal čerstvě zamilovanou dvojici Dannyho P. (19) a Annu Marii K. (17), zazněl varovný hlas i z vládního tábora. „Pachatelé trestných činů a ti, kteří představují hrozbu, ale i lidé bez naděje na trvalý pobyt musí být co nejrychleji odesíláni zpět do domovských zemí. Ne vždy vidím vůli tak činit,“ řekl týdeníku Focus Stephan Thomae, parlamentní jednatel frakce FDP ve Spolkovém sněmu.

Varování obcí zní už několik měsíců stále hlasitěji: kapacita péče o uprchlíky je téměř nebo již vyčerpána. Obce usilují o větší finanční podporu od berlínské vlády. „Hrozí, že si jako Švédsko na sklonku roku 2015 řekneme: jsme úplně plní,“ upozornil list Frankfurter Rundschau.

Sociální výbušnost se proje­vila v Uphalu s 506 obyvateli v Meklenbursku-Předním Pomořansku: 120 policistů jen tak tak zabránilo místním vniknout na schůzi obecního zastupitelstva, které mělo jednat o zřízení centra pro 500 uprchlíků.**

https://www.novinky.cz/clanek/zahranicni-evropa-v-nemecku-tika-casovana-bomba-priliv-migrantu-40422612

P. Brich 10.2.2023 23:34

Prý Zamini varuje před cestováním do Švédska, kde je aktuální hrozba teroristického útoku. Když už tam někdo musí, má se vyhýbat nákupním centrům a velkým shromáždění lidí.8-o

V. Pavelka 12.2.2023 12:43

Co to je za imbecily v tom Německu ? Farmaceutický průmysl jim zničil pud sebezáchovy ?EU

J. Kočvar 11.2.2023 2:41

Za Zemanova premiérování sem přišly spousty kosovských uprchlíků a Miloš Zeman svého času prohlásil, že nemá rád rasisty a hlupáky, což je podle něho vlastně jedno a to samé. :-P

V. Čermák 11.2.2023 19:13

No ale v té době nic převratného od uprchlíků nehrozilo...

D. Laurencikova 11.2.2023 8:11

Na to je treba rict, mila pani Lukesova, ze hranice pro milion muslimu, prevazne madych chlapu otevrela Angela Merkelova - CDU, za nadseneho potlesku svoji vladnouci koalicni strany. Kdo proti teto "wir schaffen das" politice poruseni prava trochu protestoval, byl Horst Seehofer ze sesterske CSU. Ale z toho udelali minitra vnitra a tim ho zpacifikovali.

Pred pomery, jake licite a jake nastaly varovala jedina AfD, kterou za to oznacili za rasisty, nacky a podlidi a vsude ji bojkotuji. Tak jsem zvedava, kdyz ted uz zacali nasi "demokrati", kteri tuto situaci zpusobili, sami proti ni ozyvat, jestli se ted AfD omluvi..... Ale to je utopie, samozrejme!

V tom Uphalu snad neni celkem ani 500 obyvatel, tak strcit tam 500 "uprchliku", se vsemi efekty, toho se lidi skutecne lekli. Driv na takovych schuzich, kde lidi proti teto politice protestovali, jim politik CDU poradil, at se odstehuji, kdyz se jim to nelibi! Nebo v jinem pripade je politik SPD (Socialni demokracie) nazval "Pack", proste verbez! Ted obraceji? Dostali strach? Prilis pozde, rekla bych. Ja bych tyto strany CDU/CSU, SPD,FDP, Grüne... nikdy nevolila, i kdyby ted zrealizovaly cely program AfD, kterou budou zcela jiste i nadale diskriminovat, pokrytci!!

H. Lukešová 11.2.2023 9:04

Celá Západní Evropa je již naprosto ztracená, kdy tam převládne islám a Vy jako žena, paní Laurenčíková, budete chodit v islámských hadrech a nebude dlouho trvat, to mi věřte. Zlatá má vesnička, kde žádní muslimští migranti nejsou... Ale jeden muslim již žije v sousední vesnici, je z Chorvatska.

Tu jsem byla nakupovat ve svém oblíbeném obchodě, a tak jsem se bavila s paní prodavačkou o muslimech a migraci, nutno říci, že má na věc úplně stejný názor jako já a zrovna přišel nakupovat ten muslim z Chorvatska, a když nás poslouchal se bavit, tak začal vykládat, co jsme to za bestie, že muslimové jsou ti nejúžasnější lidé a jednou se to obrátí v jejich prospěch, a že poté uvidíme. Byla jsem zděšena, vážně, na vlastní uši slyšet výhrůžky muslima, jenže jelikož je zatím sám, ne v tlupě, tak si nedovolil nás fyzicky napadnout. Avšak jak mohl muslim již proniknout téměř k nám za roh?

A jinak v Izraeli ve městě Jeruzalémě se stal další teroristický útok. Izraelský arabský terorista (ne ten palestinský) najel autem na autobusovou zastávku a zavraždil dva Izraelce, jednoho šestiletého chlapce a druhého dvacetiletého mladíka, studenta ješivy. Oba chlapci byli z jedné rodiny. Hrůza.

Ti muslimové jsou lidské zrůdy, nemůžu říci zvířata, protože zvířata jsou také moji sladcí kocorouci, kteří nikomu neublížili, snad myš nebo ptáka by byli schopni chytit a zabít, to jo... :-) , ale to je kočičí přirozenost, ale ti muslimové jsou zoologicky lidé, ale mají zlou duši.

D. Laurencikova 11.2.2023 9:21

No tak potes koste! Uz Vam i osamely muslim vyhrozuje? Chce Vam nazorne predvest, jak "uzasni lide" muslimove jsou, az se to jednou obrati v jejich prospech? Asi narostlo jeho sebevedomi po vitezestvi generala Pavla, ktery opet privede zemi bliz k Zapadu.

Ja osobne nemam pausalne nic proti muslimum, ja to mam za zle politikum EU, ze to s tou islamizaci nechali dojit tak daleko! At si je muslim muslimem jak chce, ale at nezavadi svoje pravidla u nas.

Muj muz jednou zminil pred jednim Arabem, ze v nejhorsim odjedeme zase do Cech.... A ten se srdecne smal. Fakt ho to pobavilo, ta naivni predstava, ze se Islam v Cesku neetabluje - hned vedle Nemecka, kde neni uz ani zadny plot... Pockejte, az se v EU dohodnou na jednotnych pravidlech, podporach usw.

Muslimove snad ani nebudou mit horsi dusi nez my. To vsechno je masirka, ktere jsou ve svem okoli, v mesite, ve sve rodine, ve skole atd. vystaveni. Je dost muslimu, kteri pred islamizaci Evropy varuji! Ty ale Evropske elity nechteji slyset! Po chvili zmizi takovy muslim z verejnych diskuzi a uz ho neuvidite.

H. Lukešová 11.2.2023 10:04

Říkáte, že jsou slušní muslimové, ale faktem je, že mají mezi svými řadami spousty teroristů a zlých lidí. A každý kdo na to poukáže, je označen za rasistu, islamofoba a nácka.

A proč ti slušní muslimové nepromluví, aby odsoudili islamisty-teroristy, kteří ve jménu islámu páchají nejhorší zvěrstva? Když ne v mainstreamových médiích, tak alespoň v nějakých novinách provozovaných AfD nebo na svém soukromém blogu?

Včera jste mi psala, kolik se událo útoků nožem během krátké doby a zodpovědní za ní jsou korektně řečeno islamisté... Já vážně mám z muslimů veliké obavy, nemůžu si pomoci. Asi jsem holt tmářská venkovská konzerva, nesdílím velkoměstský pokrokový liberalní kosmopolitismus. Holt, co se dá dělat, nemůžou být všichni tak pokrokoví...

D. Laurencikova 11.2.2023 10:16

Vy prece znate islam, pani Lukesova. Kdo zkritizuje Islam, je synem smrti! Kritici islamu vsichni potrebuji ochranku! Tak mirumilovne toto nabozenstvi je.

Vite, moje kolegyne z RF je take muslimka. Nechodi zabalena, slavi i vanoce, je plne prizpusobena. Proste nepije alkohol a dodrzuje i ten jejich Ramadan... Decka ma bezvadne, dobre vychovane a uspesne v povolani... Mam turecke sousedy, muslimy - ktere absolutne nerozeznate od Nemcu a se kterymi si muzete dobre rozumet. Ten kosovarsky par, o kterem jsem uz psala, to jsou take muslimove. Moderni lide, slusni, zdravi sousedy, vypomuzou, kde je treba, myji schody, maji cest v tele.... Na rozdil napr. od jednoho nemeckeho prasete, alkoholika, ktery ty schody nanejvys pocura a ani o tom nevi. To jsou fakta! Jsou samozrejme takovi a makovi, na obou stranach. U muslimu je ten problem, ze v kazdem umirnenem muslimovi drima potencielni islamista, kdyz doba zaveli... A ta doba se blizi! To je muj nazor.

H. Lukešová 11.2.2023 10:42

Tak je asi nutné rozlišovat mezi islámem jako zlou ideologií a řadovými muslimy, kteří ještě nejsou těmi divokými islamisty.

Vždyť jste se přece přela s panem Mařákem, který tvrdí, že všechna abrahamovská náboženství (judaismus, křesťanství a islám) jsou jedna a tatáž a že je mu jedno, které náboežnství nakonec převáží a že jim pravděpodobně v západní Evropě bude islám.

Snad se v České republice podaří tempo islamizace nějakou dobu pozdržet a paní Rybnická mi napsala, že se o osud Německa a Evropy nemám bát, že Německo a Evropa vše zvládne, jak slíbila paní Angela... Tak si říkám, tak jo, tak to tedy Německo zvládne, srdéčko radostí zaplesá.

D. Laurencikova 11.2.2023 12:11

Jak rikam, problem vidim v tom, ze ty "umirnene" muslimy by asi nebylo tezke zradikalizovat, kdyby ziskali jeste vic vlivu, nebo prevahu. Coz nakonec ziskaji, to je jasne, jako Allahu akbar v mesite.

Pan Marak pise naproste nesmysly. Mezi krestanskym nabozenstvim (miluj sveho blizniho) a islamem (zabij je, kdekoliv je najdes) je rozdil jako mezi noci a dnem. To mu proste nelze vysvetlit. Pro nej je "svoboda" totez co "zajeti". Orwell halt.

Rozhodujici roli asi hraje OBRAZ O BOHU. Milujici a odpoustejici Buh VSEM lidem, kteri o to stoji, a trestajici zlocin (hrich), nemuze byt totozny s tim, ktery odmeni "Vericiho" za to, ze vrazdi "neverici", kteri jsou podle nej mene nez zvirata.

Pani Rybnicka toto skutecne rekla? Pani Rybnicka je ponekud nepremyslici clovek, abych to rekla opatrne. Ostatne, vite, ze "pani Angela", ktera rekla lidem take to, ze "pokud maji strach z islamu, tak at jdou do kostela", dostala od UNO za to jednorazove vpusteni milionu musmlimu do Nemecka, kterym nasleduji dalsi miliony, jakousi cenu? To se dalo cekat. Ja osobne jsem verila, ze z ni udelaji i sefku OSN! Angela se proslavila take vyrokem: "Mir egal, dass ich daran schuld bin. Jetzt sind sie halt da"! (Mne je jedno, ze je to moje vina. Uz tady holt jsou!") A basta! Tak jestli toto pani Rybnickou uklidnilo, pak je ooravdu hodne nenarocna. ;-)

D. Laurencikova 11.2.2023 12:13

- nepremyslejici -

H. Lukešová 11.2.2023 12:45

Já jsem včera tuto zprávu vložila pod úvodník, a paní Rybnická na ní reagovala, že se nemusím bát, že Německo a Evropa tuto situaci zvládne.

A to "jako paní Angela" to jsem si doplnila já, protože to samé, paní Angela přece řekla, "my to zvládneme". A více jsem nereagovala. Já se vyhýbám tomu být jakkoliv osobní.

Vy dvě žijete v Německu a jaké máte úplně jiné životní postoje. Předpokládám, že jste obě starší než já a že toho máte také za sebou více, že máte oči, abyste viděly a zdravý rozum.

D. Laurencikova 11.2.2023 12:54

Tak pani Rybnickou trochu doplnim: Nemecko tuto situaci zvladne jedine tenkrat, kdyz zcela opusti kurz Angely Merkelove.... a bude to velice tezke. A hlavne, zatim to na zmenu kurzu Gott weiß nevypada!

Vy sama mate, pres Vase mladi, rozumu dost a prehled take mate, prestoze nezijete v Nemecku. O pani Rybnicke bych ja osobne rekla pravy opak.

H. Lukešová 11.2.2023 13:23

Takže Německo situaci nezvládne a stane se z něj Germanistán, protože cokoliv mimo kurz, který nastolila A.Merkel je považováno za rasistické a nacistické. Ale proti gustu, žádný dišputát. A k nástroji teroru slouží jednotky komunistických bojovníků Antify.

D. Laurencikova 11.2.2023 14:31

Pani Rybnicka nemysli vlastni hlavou. Jednou za ni mysli Charlotte Knobloch, podruhe Angela Merkel. Jak na to prisla, ze A. Merkel jeste neco zvladne? Ta si sedi v prostorach na fajnove berlinske adrese: Unter den Linden71, kde sveho casu uradovala Margot Honecker. Ma k dispozici 9 spolupracovniku, sofera a bodyguardy, vsichni s platem kolem 10 tisic Eur mesicne - jak si danovy poplatnik zaslouzi. Merkelova pobira mesicne ca. 15 tisic Eur. Co k tomu jeste vsechno prijde, nevim. Ted uz bude jenom jezdit po svete a sbirat ceny.

To je vysluzka za to, ze poskodila Nemecko nejvic od druhe svetove valky. Merkelove je Nemecko totiz uplne jedno, ona i nemeckou vlajecku brala stitive do dvou prstu a hazela ji do kouta. Delala politiku pro vsechny mozne, jen ne pro Nemce. Obzvlast od te doby, co vyslo najevo, ze ji "pratele a spojenci" z USA odposolouchavaji telefon! (Selma, kdo si u toho ted neco mysli ;-))

Dluzno rict, ze spousta lidi, stejne jako pani Rybnicka, k ni az do konce melo duveru a kdyby jeste jednou kandidovala, mozna ze by ji dokonce uz po pate zvolili.... Tomu ja nemusim rozumet.

H. Lukešová 11.2.2023 14:40

Já také ne. Já vím, že zevšeobecňování je špatné, ale mně přijdou Němci jako stádní národ. Nejprve milují Hitlera až za hrob, mnohé německé děti ho milovaly za něj umíraly, a nyní se zblbnou pro Angelu Merkel, levičáctví a islám.

Nacismus nahradil v duších Němců islám a levičáctví, ne-li ultralevice. Komplexy z nacismu si nahrazují levičáctvím, vítačstvím a islámem. Já věřím tomu, že současní Němci litují nacismu, Hitlera a holocaustu, to jste mi vysvětlovala mnohokrát, ale na druhé straně podporují palestinské teroristy a příliv antisemitských muslimů a tím Židům opět škodí, jak těm izraelským, tak těm německým.

D. Laurencikova 11.2.2023 15:25

V Nemecku je take spousta lidi, kteri to vidi jinak. Je to napr. jadro volicu AfD, to jsou ti, kteri maji svuj rozum a budou volit AfD bez ohledu na to, co hnusneho o ni Charlotte Knobloch a politicka konkurence, nebo media reknou. Je jich minimalne 10 - 15 %.

Lidi jsou zbabeli, prizpusobivi, manipulovatelni...., to neni v Cechach jinak. Vzdyt 58% volicu volilo byvaleho komunistickeho rozvedcika, zatimco slusny, nezkompromitovany clovek absolutne propadl. A ted nemyslim Babise, ale pana Bastu. Jak to, ze se nezvedla poradna vlna odporu proti te propagande, ktera vynesla jednoho do nebe a druheho proklela do horoucich pekel. Ucitele maji ucit deti samostatne myslet, sdelovaci prostredky maji INFORMOVAT, nikoliv delat job Josefa Goebbelse! Nalada v teto ceske zemi neni o mnoho lepsi, nez v Nemecku - to me skutecne prekvapilo, pani Lukesova.

D. Laurencikova 11.2.2023 15:26

Je jich ca. 10 - 15% v soucasnosti. Ne "minimalne".

H. Lukešová 11.2.2023 15:59

No jo, u nás Okamuru také volí kolem 12%, zbytek volí pro-vládní strany. Takže máte vlastně pravdu. To multikulti, islám, gender, vítačství u nás také postupně zakořeňuje a jistě zakoření hlouběji. Holt neomarxistický pochod institucemi je na pochodu i u nás, ne jen v USA a v západní Evropě, kde již proběhl.

D. Laurencikova 11.2.2023 19:34

Presne tak pani Lukesova. Obzvlast, co na Hrade bude sedet vojak, ktery sam nema zadny rozhled a neumi nez prevlekat kabat a vykonavat rozkazy.

H. Lukešová 11.2.2023 19:49

Tak pana generála Pavla média líčí jako "napraveného komunistu", který si svůj hřích z mládí (tj. členství v KSČ) "odpracoval", "vykoupil se" svou službou v NATO a stal se hlavním představitel pro-západního demokratického směřování naši země.

Zatímco Babiš byl také komunista, estébák, co svých hříchů nelituje, populista, zloděj, darebák, co "sosá" volební elektorát "nácků" z SPD... , komoušů, socanů a všeliké "verbeže"...

Hlavně pan Šafr byl, je a zajisté bude z Babiše velmi hysterický, naštěstí pro venkovany, zvolili také "správně", tj. pana generála, jinak by to venkovu nedaroval. A dokonce se ve svém plátku venkovanům "upřímně" omluvil. A to někteří velkoměstští liberálové před tím psali o venkovanech jako o vidlácích, špindírách, kteří si mažou na chléb hnůj... No to víte sama, paní Laurenčíková.

D. Laurencikova 11.2.2023 19:51

No, jak uz jsem rekla, pani Lukesova. Na nase media by mohl byt hrdy i Josef Goebbels.

D. Laurencikova 11.2.2023 20:03

Ja bych ty "velkomestske liberaly" povinne nahnala na venkov, dala kazdemu vidle do ruky a nechala je tak dlouho hazet hnuj, az je ta nafoukanost prejde! Pokud tedy vubec jeste nekde existuje takovy venkov, kde je mozne hazet hnuj vidlemi. ;-) Bavorsky venkov je spis vystava, nez "Kuhdorf".

H. Lukešová 11.2.2023 20:14

No právě já takový venkov už neznám, alespoň v mé vesnici nikdo krávy nemá, v sousedních vískach také ne. To je predsudek některých liberálů z měst. Občas vidím některé lidi jet na koni, ale jenom zřídka.

D. Laurencikova 11.2.2023 15:29

Pani Lukesova, Hitler to bylo take levicactvo - nic noveho pod sluncem. Naciste byli narodni socialiste, dnesni levice jsou mezinarodni socialiste. Tecka. Je to vlastne uzasny historicky vykon, ze se svetove levici podarilo nacisty preramovat na pravici!