16.4.2024 | Svátek má Irena


Diskuse k článku

BIG BEN: Totalitní praktiky českých intelektuálů

Ředitel Odboru azylové politiky Ministerstva vnitra Tomáš Haišman možná opravdu odchází z funkce na vlastní žádost, ale těžko se ubránit podezření, že jeho ochod nebyl ovlivněn předcházející kampaní kádrování, udavačství, cenzury a vyhazovů připomínající komunistické praktiky, jaké jsme doufali, že se už nevrátí.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Klíma 11.5.2017 10:27

Škoda čestného chlapa a svobody říkat pravdu

Orwelliánská a Severokorejská doba je tady, zanedlouho budeme moci svobodně debatovat leda po večerce v koncentráku pro nepřizpůsobivé (a nemyslím tím Cigány).

Lže se dnes již víc než za komunistů a kvalitní pracovníci jsou vyhazováni z místa za projevený odborný názor.

Fuj !!!

J. Kopis 10.5.2017 21:47

Ale jo, soudruzi v čele s Rozumkem

to budou tak dlouho šponovat, až to opravdu špatně dopadne. Jak už se tak mnohokrát v minulosti stalo.

J. Novak 10.5.2017 19:14

Rozumek

Rozumek znamená malý rozum a u tohoto pána to bude zřejmě pravdivé.

V. Čermák 10.5.2017 22:32

Re: Rozumek

Kdo má malý rozum, může dělat ředitele.

V. Čermák 10.5.2017 16:11

Celou PaL je potřeba odstavit od moci.

I s exoty jako je Rozumek a naše Táňa. Provést by se to mělo demokratickými a svobodnými volbami. Problém je ten, že oni vlastně nekandidují, takže je nelze nezvolit, oni jenom jsou přisátí ve vládnoucích strukturách. Zazvonit jim klíčema a pak už je nechat, ať si pindají co chtějí. Po komouších druhá totalitní doposud vládnoucí skupina.

P. Vaňura 10.5.2017 16:09

https://www.youtube.com/watch?v=avZy32H_Lks

K. Novák 10.5.2017 16:05

Rezignace Haišmana není dobrá zpráva.

Při Sobotkově ignorantství všeho se lze obávat, že bez mrknutí oka na jeho místo schválí někoho jako je Šabatová.

V. Podracký 10.5.2017 16:01

Jako vždy skvělý konzervativec Kuras

Velmi děkuji za článek

Z. Švrček 10.5.2017 11:48

Skutečně strašný

a také nebezpečný stav české společnosti a jejích politických i intelektuálních lídrů, když se nezastanou svého člověka proti útokům takových bezostyšných pijavic státních peněz, jako je Rozumek. Ti další rozumbradové jenom dokreslují to, jak hluboce potratili intelektuálové pud sebezáchovy. Nelze mluvit o jejich slepotě, fakta jsou víc než zřetelně viditelná, jde o stav, kdy jejich touha prokázat platnost svých idejí a jejich vize světa vítězí nad fakty i zdravým rozumem. Tohle už se v historii mnohokrát přihodilo. Nečeká nás nic pekného s takovými šašky.

A. Alda 10.5.2017 11:15

Souhlas.

Ale slova tu asi už nestačí.

P. Lenc 10.5.2017 13:49

Re: Souhlas.

Ano, slova už ne.

J. Prikner 10.5.2017 11:13

Povinné kvóty

Dnes jsem v cro zaslechl, že evropský soudní dvůr zahájil projednání žaloby proti povinným kvótám. Žalující Maďarsko a Slovensko ,nic jsem však nezaslechl o Česku. Přitom Sobotka prohlašuje, že povinné kvóty odmítá, ale nic, naprosto nic nedělá, naopak Rozoumkové a pod útočí na naší odmítavou migrační politiku. Jak je vidět, lže jako když tiskne. Čeká až Brusel prohlásí povinná čísla migrantů a pak jak je jeho zvykem secvakne podpatky a podepíše. Ještě je snad čas, aby byl zvolen předsedou vlády někdo, kdo se připojí k žalobě. To znamená, že nesmí být z ČSSD, TOP, lidovců a pod lhářů, i o Babišovy mám pochybnosti. Musí​ se najít lídr, který se před bruselí nepo*ere a zvolit takový parlament, který bude dbát přání lidí a nezávislého rozhodování ČR.

V. Novák 10.5.2017 14:12

Re: Povinné kvóty

To je ale známo přes rok, že se ČR ke slovensko žalobě na imigrační kvóty nepřipojila.

Ono ale jde o horší nápady - třeba jednotné dávky pro imigranty. Když dostane imigrant stejné dávky v Německu i Česku, samozřejmě půjde do Česka, kde si za ně výrazně víc pořídí. Třeba děvek jak tuhle ti Kdovíodkudpůvodně, ale momentálně z Rakouska.

Budou-li povinné dávky odpovídat nějakému EU průměru, očekávám vzpouru či úprk pokladních, sester, učitelek,...

K. Novák 10.5.2017 16:02

Re: Povinné kvóty

Když dostane imigrant stejné dávky v Německu i Česku, samozřejmě zůstane v Německu. Česko pro něj nebude dost nóbl. Bude to jen další mechanismus vysávání České ekonomiky Německem a obecně např. zemí bývalého východního bloku nejvyspělejšími zeměmi EU.

J. Pospíšil 10.5.2017 23:07

Re: Povinné kvóty

Česko se k žalobě připojit nemohlo, protože při hlasování v Radě ministrů se hlasování český zástupce zdržel hlasování. Nelze žalovat rozhodnutí, proti kterém Česko nebylo.

R. Langer 10.5.2017 15:15

Re: Povinné kvóty

Pokud se dobře pamatuju, tak Sobotka odmítl povinné kvóty na připrchlíky s tím, že je přijmeme dobrovolně, protože budeme sami chtít, nikoliv jako odpověď na povinné kvóty. Kolik jich ovšem doopravdy hodlá přijmout, to už není tak jasné... ;-)

Tolik u nás k povinným kvótám.

T. Hraj 10.5.2017 17:08

Re: Povinné kvóty

Jistě, ignorovat nařízení EU je také způsob, jak v ní přežít. Ale 1) Sobotkovi nevěřím, že je v tomto záměru pevný a 2) proč si na takovouto pololegalitu hrát? Proč tedy z EU nevystoupit? Těžko se ale odpovídá eurohujerům, kterří hlasovali pro Lisabonskou smlouvu.

J. Pospíšil 10.5.2017 23:11

Re: Povinné kvóty

Sobotka odmítl povninné kvóty v rozhovoru s českými novinami. To samozřejmě není totéž, jako hlasovat proti nim v orgánech EU. V orgánech EU se proti kvótám Česko nepostavilo.

Normálka dvojřeč našeho premiera. Doma vypadat jako bojovník proti, v Bruseli se chovat podrobivě. Dělá to tak vždycky. A stejně tak to dělal Topolánek. Je to už našim zvykem a proto si nás nikdo neváží.

J. Jurax 10.5.2017 23:16

Re: Povinné kvóty

A typické pro socana - hrdě odmítne kvóty (protože by mu jinak klesly preference) a pak dobrovolně bude sám chtít přijmout co má, aby se zavděčil v bruseli a Berlíně. Ale potichu - a média závislá i nezávislá dostanou dusítko.

J. Pýcha 10.5.2017 8:40

Souihlasím s hodnocením kolegy výše...

Rozumek je skutečně parazit. Tak jemu přetekla trpělivost. Nám taky a to s podobnými individui, která v životě nevydělala poctivou korunu, stále jsou přisátá na zdroje z našich daní a dovolí si kázat.

P. Zinga 10.5.2017 8:10

Rozumek je parasit,

kterému bych věřil, kdyby své ideály prosazoval zadarmo, on ale rozdává statky, ke kterým nepřispěl a navíc z nich sám užírá. Vykopat ho s celým ansáblem do Sorošova.

J. Cervenka 10.5.2017 8:08

Kuras

jako vzdy Kuras skvelej, s cislama a procenty a hlubokym porozumenim nejvetsiho nebezpeci co zapadni civilizace zacina prohravat. Cesi maji ale velkou nadeji byt ostrovem nadeje. Zacit tim, ze se zbavi Sobotky a podobnych kolaborantu kriminalni Merkelove.

R. Morava 10.5.2017 9:31

Re: Kuras

Nutno se ale zbavit i Babiše. Se svou Jourovou, Pelikánem, Krnáčovou a dalšími. Ty jeho řeči, že kvoty by se měli odmítnout mu nevěřím.

P. Götze 10.5.2017 9:56

Re: Kuras

Spise mely, nez meli.

P. Lenc 10.5.2017 7:58

Opravdu

není co dodat.

J. Schwarz 10.5.2017 7:42

A já myslel,

že státní úředník je dnes prakticky neodvolatelný! A není! To je na druhé straně nadějné, neboť po volbách bude možné vyházet nepohodlné úředníky stejně jako se to dělo dřív. A o Táně Fischerové a "Denníku referendum" škoda mluvit - levičácké žvásty zřejmě v Evropě "extremismem" nejsou, nemálo vlivných levicových politiků obdivuje Cháveze, který dokázal dovést i ropnou velmoc Venezuelu ke krachu...

J. Fridrich 10.5.2017 7:40

Hle - znovu objevená Amerika. To, co věděli

Hle - znovu objevená Amerika. To, co věděli normální rozumní lidé již v počátku toho šílenství, když byli protiprávně, bez dokumentů a přesné evidence pozvány statisíce nepřátelských muslimů do Evropy šílenou svazačkou Merkel, bez souhlasu Němců a Evropanů - to nyní začínají objevovat ti, kteří to zavinili a ty okupanty do Evropy pozvali.. Oni si skutečně mysleli, že ta nevzdělaná a nepřátelská masa lidí z jiné civilizace - středověké - jde k nám do Evropy pracovat ? Jen bych dodal, že zaplňované Německo evidentními muslimskými nepřáteli přidal, že takto - a v některých aspektech je ještě více zamořeno mnoho dalších Evropských zemí - Francie zcela, Anglie-snad se začne pod Mayovou vzpamatovávat, Itálie-ta se naplňuje po okraj nyní, a to muslimskými černoušky ( ještě snad horší a nebezpečnější " materiál "), Švédsko atd.. A my jsme také na ředě..

V. Javora 10.5.2017 8:07

Re: Hle - znovu objevená Amerika. To, co věděli

Ano a to vše, bohužel, není jen nějaký lapsus, slepá ulička, nebo snad úlet. Jde to podle plánu a docela dobře. Tato absurdní, nehorázná aktivita sleduje úplně jiné, zřejmě daleko vyšší cíle, než nás, obyčejné smrtelníky, může vůbec napadnout. A probíhá bez jakýchkoli vážnějších problémů. Ta žába, která doposud nevyskočila, si už brzy nebude vyskakovat vůbec.

D. Polanský 10.5.2017 6:53

Zmíněným intelektuálům

chybí totalita proto, že v té době byli za hrdiny bojující proti režimu. Teď proti režimu není důvod bojovat, tak se rozhodli bojovat za uprchlíky, tím vyčnívají a mají pocit, že jsou opět bojovníci. Prostě jsou lidé, kteří neradi pracují a tvoří, raději bojují. Když už ne doopravdy, třebas teatrálně.

D. Bystriansky 10.5.2017 8:53

Re: Zmíněným intelektuálům

Souhlasím. Trefný a výstižný postřeh ve čtyřech větách aspirující

na příspěvek dne!

Vřele doporučuji nahlédnout do Deníku Referendum, je to "výživné čtení", seznamte se s názory lidí kolem pana Rozumka, ať víte, co

by nám nejraději naservírovali k snědku. Potvrdili mé přesvědčení o jejich snílkovství a nepoužitelnosti pro reálný život - nebezpeční

to lidé a nejenom sobě.