19.4.2024 | Svátek má Rostislav


Diskuse k článku

AUTOPRŮMYSL: Havana náš vzor a cíl

Jenom 15 měsíců to trvalo a automobilový průmysl Evropské unie, dosavadní pýcha inovačního a technického umu, byl fakticky pohřben. Po roce 2035 nebudou smět být prodávána a tudíž ani vyráběna konvenční osobní auta.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Joudová 1.11.2022 16:05

No, jestli budete tak neomylný prorok jako ten pán, co ho hrál ve filmu Pelíšky Jiří Kodet, tak se máme na co těšit.

V. Kuhaj 1.11.2022 16:07

;-D

P. Sura 1.11.2022 17:02

Nechci Vám brát Vaše nadšení pro elektroauta. Jenom mi pořád uniká, proč považujete občany - spotřebitele za pitomce. Asi proto, jak tady po Klauzovi všichni novobolševici amputovali většinu údú volnému trhu. Jenže to, co zbylo, už lidem nikdo nevezme. A tedy proč myslíte, že si ty elektroauta budou lidi kupovat? víc nebudu ani naznačovat.

F. Zrcek 1.11.2022 13:12

Nemá smysl brečet, jediná naděje je putínek. Svou debilní válkou na Ukrajině a uměle vyvolanou drahotou zelené šílence aspoň nahlodá. Utečou jim voliči, bližší košile než kabát. Ale setrvačnost globalizace, zlanařených bank, ječících nevládek i porobených národních vlád, je podle fyziky toho otrokáře a macha Newtona pořád příliš silná. Jdou sice směrem ku řiti, ale zatím hodně pomalu. Nejspíš se to zlomí, ale čumáky si v tom vymácháme všichni.

M. Pivoda 1.11.2022 12:58

Předesílám, že nejsem klimatolog (neumím spočítat negativní ekologické dopady) a americké automobily v Havaně jsem také osobně vyzkoušel. Navíc, jsem dnes velmi nepříjemným svědkem minulosti, že političtí vědci, jako například byl Jiří Zlatuška z Masarykovy univerzity v Brně, vám pohotově napíší jakýkoliv špinavý vědecký posudek. Takže není se čeho chytit.

V tomto českém prostředí je mi z článku autora Smutného velmi, velmi smutno. Slint. Jde o vyložený politický slint - na blogu údajného sci-fi spisovatele. Ha.

L. Novák 1.11.2022 13:57

Ty nerozumíš vůbec ničemu, jenom ;-O opakuješ jako kolovrátek, že tě za dávných časů vykopli pro totální neschopnost (i jako agenta StB "Akát"). Jako důchodce se zjevnou demencí už to sotva doženeš. Rv :-P !!

J. Jurax 1.11.2022 14:52

Pořád dokazovat, že Vaše UI je dosud nedokonalá, musí být únavné.

V. Kuhaj 1.11.2022 15:45

Víte že mi vás občas bylo líto, když vás tady někdo neustále častoval titulem "malá hloupoučká UI"? Teď už není. Ne že bych s tím souhlasil, osobně vás za hloupého nepovažuji. Ale v době, kdy se tady politizuje kdejaká vrtule na vítr, a ten kdo téhle oprátce vysloveně neběží naproti, je považován za proruského švába, vydávat tenhle článek za politický, to už chce opravdu hroší kůži. A slint? To si přečtěte svůj příspěvek, to je slint!

M. Pivoda 1.11.2022 17:02

Až V. Kuhaj položí nějaký věcný argument, mohl bych s ním začít věcně diskutovat.

L. Novák 1.11.2022 17:08

;-O !!

P. Molík 1.11.2022 12:57

Zřejmě chtějí jít zelení fanatici typu Timmermanse či šílené Uršuly třeba i přes mrtvoly, jen když bude realizován podvodný a nesmyslný projekt Green deal. Špičky EU se proměnily v partičku šílených sociálně-inženýrských experimentátorů, kteří při realizaci svých vizí jsou evidentně připraveni obětovat cokoli, prostě my občané se máme radostně oddávat autodestruktivním aktivitám při vědomí, že jsme obětováni pro "ušlechtilé" cíle. Jen se divím stádní poslušnosti mladých lidí, kterých se změny budou týkat, jakoby propadli nihilismu nebo dokonce uvěřili nesmyslným idejím z gretensko-klimatické věrouky. Dnešní počítačově zdegenerovaná mládež je hloupá tak, jako nikdy předtím v dějinách evropské civilizace. Počítačový brainwashing je geniální, ale spíš ďábelský. Proto nám vládnou hlupáci, jací v historii evropských národů ještě nevládli. I primitivní společnosti, v nichž většina byla negramotná si dovedly udělat pořádek skrze své moudré vládce. Bylo mnoho panovníků, kteří byli negramotní a na komunikaci písmem měli své písaře. Současní bruselští vládci jsou gramotní hlupáci, vlastně oni jsou největší negramoti z hlediska uspokojení potřeb společnosti. I náčelník tlupy lovců mamutů byl společensky a empaticky stokrát gramotnější než současné špičky EU.

P. Sura 1.11.2022 17:30

Každý, kdo přijde s nějakou velkou magořinou (viz Timmermanns), kterou pro zajištění popularity nazve "Ambiciózní výzva", měl by být neprodleně ve svěrací kazajce v železném koši spuštěn do Vltavy. V zoufalství jsem zabrousil na několik stránek s tématikou "Green Deal" a co jsem TAM viděl, darmo mluvit!! Takovou Goebbelsovštinu jsem ještě neregistroval a to tu smrdím uř přes 70 let. Jako by nestačil tem obrpodvodník All Gore.

I. Schlägel 1.11.2022 11:55

Další hřebík do rakve západní svobody a prosperity.

V. Povolný 1.11.2022 11:42

Závislí na dovozu elektrické energie nebudeme vinou zelené politiky ČEZ a zavírání stabilních uhelných zdrojů ale vinou neschopných vlád. Proč se už dávno nestaví jaderky? A jak dlouho se o tom už mluví? 8 let? Takhle to nepostavíme nikdy. Timermansovi se nedivím, to je velekněz zeleného náboženství. Ale co naše vláda? Co naši žurnalisti, obzvlášť ti veřejnoprávní? Jak to, že se o tak důležité věci jako je automobilový průmysl nemluví? Nic? Nojo, když ona je teď na programu Ukrajina.

F. De Winter 1.11.2022 10:55

Z ČR se stala pouhá „exploatovaná“ kolonie. Nemáme vlastní ekonomiku a bankovní systém. Kromě ČNB fakticky nemáme nezávislou banku, schopnou financovat národní projekty. Nemáme samostatnou zahraniční politiku. Kromě „misijního“ ozbrojeného sboru nemáme vlastně žádnou armádu. Všechno funguje jen tak nějak zdánlivě, včetně soudů, úřadů a konec konců i parlamentu. A my, její občané, jsme všemi institucemi, které nám bylo milostivě „povoleno“ si v rámci hry na demokracii ponechat, masírováni informacemi o tom, jak dobře se nám žije. Počínaje veřejnoprávními médii a „uměleckou avantgardou“, přes neziskové organizace „sociálního“ a „lidskoprávního“ charakteru až po pečlivě vybírané státní úředníky a politiky, jejichž strany a oni osobně jsou přednostně financováni, podporováni a vyznamenáváni ze strany úřadů koloniální moci. Nejsem z toho šťastný, ale tohle je prostě reálný stav v roce 2022. Opravdu nevím, zda z tohoto marasmu vede nějaká rozumná cesta. Na základě historických zkušeností je sice jisté, že ano, neboť vše má svůj konec, i EU a NATO, ale je také jisté, že bude dlouhá a klopotná. A doufejme, že ne příliš krvavá.

M. Pivoda 1.11.2022 19:14

V roce 2023 by měly vyhynout dvě třetiny světové populace. Nebude to rovnoměrné, ale % Čechů a Moravanů nebylo specifikováno.

V. Petr 1.11.2022 10:23

Nakonec budeme vítat ruskou armádu-osvoboditelku od šílené tyranie Bruselu...

J. Ganaur 1.11.2022 10:27

Jděte do (_!_), bolševiku ruSSáckej!:-P

R. Langer 1.11.2022 11:00

A ty běž do Brusele, bolševiku Brusselskej! :-P

I. Schlägel 1.11.2022 11:58

Určitě, bruselskou byrokracii nejlépe vyléčíte státní mafií. A požár nejlépe uhasíte benzínem.

V. Kučer 1.11.2022 12:21

Na východě bude Putinovské Rusko a na západě Islámský stát.

V. Kuhaj 1.11.2022 15:58

Tak nějak to taky vidím. Tady se všichni bojí Ruska, ale domnívat se, že ležíme ve sféře jeho zájmu, k tomu přestává být důvod. Roztržka mezi Ruskem a EU zdá se být definitivní. Za zadkem ale máme pokračující islamizaci Západní Evropy, ostatně kdo chcete vidět nelegálně migrující Syřany, koukněte v Praze na Hlavní nádraží, do toho parku před ním. V Bruselu je nejčetnější jméno Mohamed...ale co, o tom už toho bylo napsáno tolik, škoda slov. Ano, to nám hrozí. I když, v době, kdy tady bude hlad, svrab a neštovice, možná budeme ještě rádi, když to v té Evropě vezme do ruky nějaká autorita, ochotná praštit pěstí do stolu a diktovat co a jak. Diktatura, co jiného z tohohle začínajícího chaosu může pojít?!

P. Suchopárek 1.11.2022 13:57

To soudruhu nikdy.

P. Suchopárek 1.11.2022 13:57

To soudruhu nikdy.

M. Drobil 1.11.2022 14:24

no to snad ne;-O

J. Ganaur 1.11.2022 10:16

Havanizace nebude!Buď nebude palivo nebo "zelení"!To, že se svět prudce mění už pociťujeme všichni.EU se rozpadne, taktéž RuSSko, v Číně bude také těžká krize.Naneštěstí přibude válek.:-(

L. David 1.11.2022 10:06

Drzý spratek Timmermans je nebezpečnější, než válečný zločinec Zelenský. Ten zrujinuje pouze Ukrajinu, zatímco výbojný spratek Timmermans zničí celou Evropu.

L. Beneš 1.11.2022 13:45

Nikoli. Zelenskyj zruinuje i nás a i některé další svojí chtivostí dalších a dalších darů, pomoci a tzv. půjček na věčné časy.

L. Novák 1.11.2022 14:06

Idioti, ;-O porovnejte si výdaje české vlády na pomoc Ukrajině s výdaji na podporu zelených fantasmagorií dotovaných státem. Ty jsou nejméně o řád vyšší a navíc je "zelená" podpora vyplácena na dluh. Ukrajinu podporují i občané dobrovolně miliardami z vlastních kapes poslanými dobrovolně na známé účty v bankách...!!

V. Kuhaj 1.11.2022 16:05

NAŠI občané podporují ze svých kapes Ukrajinu miliardami DOBROVOLNĚ?!;-D;-D;-D No to se nám možná v rámci propagandy někdo snaží nakukat, ale zkuste zapojit mozek, pane Nováku!