25.4.2024 | Svátek má Marek


Diskuse k článku

ANALÝZA: Velká politická hra právě začala

Unikátní výsledek nedávných parlamentních voleb způsobil, že v budoucí sněmovně budou pouze dva politické tábory – opoziční hnutí ANO Andreje Babiše a vládní blok pětikoalice pod vedením designovaného premiéra Petra Fialy.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Pepax 19.10.2021 9:46

Myslím že je to dobrá a pravděpodobná analýza co bude. Ale není mi jasné co Čech jako volič může učinit s těmi zelenými gaunery EU, nemáme ani Orbana, nebo Kaczynského. No a ta chudší část národa, kterou postihne ta zelená bouře není jen nějaká část, ale naprostá většina obyvatel, do které už padá i střední třída, takže se nejedná o milion, ale miliony ztracených hlasů.

R. Polášek 19.10.2021 10:36

Teď se dají jedině omezovat škody, snažit se blokovat a zpomalovat největší zelené nesmysly a prosazovat věci aspoň částečně správné. Protože zelená ideologie zvítěžila, minimálně v zemích Západní Evropy. Pro nějaký skutečně účinný přímý odpor je třeba, aby se zelená ideologie v očích lidí "historicky znemožnila" podobně jak se znemožnili komunisté v posledním desetiletí vlády. Aby jim většina občanů přestala věřit a zůstali jim jen ti pobláznění nebo velmi hloupí stoupenci.

J. Jurax 19.10.2021 13:38

Tuhá zima, drahota a případně první pořádný blackout indukovaný zelenou politikou postačí ...

Kupujte žluté vesty, podraží a nebudou!

R. Polášek 19.10.2021 15:37

Jsem na pochybách, že postačí. Nejdřív musí párkrát přijít "sabotéři" světlých zítřků, všelijací "zaprodanci a ztroskotanci" a musí být na zelený oltář obnovitelnosti a boje proti CO2 položeni obětní beránci.

Za komunistů to byli třeba Slánský a Milada Horáková, svým způsobem třeba taky bratři Mašínové, zaprodanci a ztroskotanci byli potom o nějaké desetiletí později. Taky okupace 1968 nebyla v tom smyslu marná, na 300 tisíc lidí odmítlo podepsat souhlas s okupací a většina lidí, co byla u toho, prozřela. Věřit či "věřit" komunistům pak zůstali hlavně kariéristé.

P. Vychodil 19.10.2021 9:45

analýza dobrá, závěr "má na to Babiš ?" z krátké historie jeho vládnutí si dovoluji tvrdit, že nikoliv...je špatným řečníkem, není charismatickým vůdcem, neumí překročit svůj stín, ať již výběrem svých poradců, tak svým egoismem shrábnout všechny úspěchy (jiných), rozdat všechna (svá) pochybení jiným,...

J. Jirát 19.10.2021 9:45

R^R^R^

J. Kalina 19.10.2021 9:35

no tak ty zelené body - úkoly pro Fialu, tak z toho nic. Dukovany musíme dostavět za každou cenu a za své co nejdříve. Čekat na EU dotace dalších několik let je nesmysl, nebudou. Pro úvahu bych se podíval jak nevyvádí kolem dostavby Rakousko. Nejsou si náhodu jistí, že žádná dostavba nebude????? Čekám na obdivné články jak občané iniciativně pletou vlněné palčáky a kulichy a teplé roušky na hubu, aby jim nebylo v bytě zima.

J. Lukavsky 19.10.2021 9:52

"Dukovany musíme dostavět za každou cenu a za své" souhlas, je mi divné, proč ČEZ nevydá akcie na dostavbu Dukovan a Temelína, řekl bych, že by to byly dobře uložené peníze, jedině, že by úroky naskočily až po spuštění. No ale při dnešní inflaci/úroky by to i tak bylo výhodné. Akcie za 10 000 Kč....? J.L. end

J. Plzák 19.10.2021 10:58

To je jen jedna varianta. Jinak podíl, nebo půjčku, by rozhodně poskytli investoři z ropných států. Mají prachů móře a zároveň vědí, že nafta nepoteče navěky.

Před léty si takhle koupili podíly na Porsche. To je teď součástí koncernu VW a ten bude vyrábět elektroauta. Dovedete si asi představit, jak jsou nadšení.

V případě výroby energie se to nemůže stát. Námi nabízená investice by byla tutová.

Jestli víte, o čem mluvím.

R. Langer 19.10.2021 12:07

Na to nemusíte za zahraničními investory, na to vám půjčí radostně i každá banka u nás. Pokud ale bude mít záruky. Které zatím ale neexistují.

R. Langer 19.10.2021 12:05

To není divné, nikde totiž zatím neexistuje žádná záruka, že příští týden se ta špinavá jaderná energie nezakáže, a všechny takové elektrárny se zavřou. To je realita. Proto se žádá od vlády záruka, že se tak nestane. To jsou ty "dotace" na JE. Dotace na tu nejlevnější elektrickou energii, která je u nás dostupná, a přesto, že je nejlevnější, tak se celá ta JE zaplatila už za deset let! Samozřejmě, že to s dotacemi nemá společného zhola nic, je to zase jenom LEŽ Zelených bolševiků!

T. Kohout 20.10.2021 7:06

Francie ale nevypadá, že by zavírala jaderky. Musíme najít spojence, aspoň jednoho. Budeme-li sami, bude to marný boj.

O. Kaucký 19.10.2021 12:44

R^

J. Farda 19.10.2021 9:27

Ať mír dál zůstává s touto krajinou zloba, závist, zášť, strach a svár, ty ať pominou, ty ať pominou ... V

https://edu.ceskatelevize.cz/video/8767-modlitba-pro-martu

R. Polášek 19.10.2021 8:54

Velmi logický rozbor situace.

Jediné, co mně chybí je započítání patové situace, kdy ani jedna strana nedosáhne výsledku a až na nutné věci nikdo nic nekoná a problémy rostou.

Jako byla z velké části situace způsobená ODS a rozjetou kampaní Antibabiš po předchozích volbách, kdy ODS odmítla jít do koalice s ANO. ANO sice mělo vládu a dokázalo klíčová hlasování obvykle protlačit, Babiš dokázal z velké části neutralizovat levicovou Sociální demokracii v Koalici i většinu požadavky komunistů jako spřízněné opozice, ale spoustu věcí se DEMO opozici buď podařilo sabotovat nebo lavírováním opozice Babišovy kroky veřejnosti znevěrohodnit. Jako třeba proticovidová opatření, kdy jednou DEMO opozice ječela, že jsou nedostatečná, aby hned vzápětí obrátila a začala ječet , jak jsou zbytečně omezující.

Může se stát, že nyní bude patová situace v obráceném gardu, Babiš nedosáhne dostatečně toho, co je v článku uvedeno, nedosáhne pádu pětikolky, ale současně dosáhne toho dost, aby akčnost vládnoucí pětikolky výrazně omezil a paralyzoval ji.

I když je otázka, jestli paralýza akčnosti pětikolky je pro české občany dobré nebo špatné. Za určitých podmínek to může být jen dobré.

F. Navrátil 19.10.2021 8:20

Velký souhlas se srozumitelnou analýzou současného a budoucího politického vývoje. Jen zaráží, že se autor leninsky podivuje nad shodou názorů Josef Středuly, předseda Českomoravské konfederace odborových svazů, a viceprezidenta Svazu průmyslu a dopravy Radka Špicara. Vůbec není kuriózní, že oba pánové, jak zástupce „proletariátu“, tak zástupce „kapitálu“ si notují. Naopak je to mnohaletý trend, kdy v tripartitě jako spojenci bojují proti vládním nesmyslům. Cílem tohoto spojenectví je rozvoj českého průmyslu, zaměstnanosti a samostatného podnikání bez omezení a do všech geografických horizontů. Střet bude ještě tvrdší, protože vláda pětikolky bude pokračovat ve vrbětické akci Koudelky proti Rusku a v protičínské politice tchajwance Vystrčila, tedy v prohlubování ekonomické a obchodní závislosti na německých firmách, v ekonomice subdodavatelů a montoven, likvidaci cest k energetické, potravinové a zdravotní bezpečnosti.

R. Polášek 19.10.2021 8:57

Spíš Středula chápe, že když firmy nebudou silné a prosperují, ale budou krachující, ani on jako odborář z nich nic nevyždímá.

J. Pokoutný 19.10.2021 8:12

R^

A. Renjascu 19.10.2021 7:23

Souhlasím, poměrně dobrý rozbor, jen doplním, že propadlých hlasů bylo ještě mnohem více. Celkem 1.069 359 propadlých hlasů.

D. Rajninec 19.10.2021 7:56

Bojovníci proti Zemanovi zabúdajú , že 1. kolo nedá víťaza a v 2. kole stačí mať viac o 1 hlas ako súper. To by ma zaujímalo , koho by tak postavili proti Babišovi ! Keď vieme , že nášho voliča si kúpiš cukrom bohato posypanú koblihu. ;-(

J. Fráňa 19.10.2021 8:50

Třeba u zdravotních sester je ta pocukrovaná kobliha každý měsíc za 10.000 Kč. U zaměstnanců v domovech pro postižené ještě víc. Jste si jist, že ti lidé jsou hloupí, nevzdělaní a mimo?;-D

T. Dostál 19.10.2021 6:51

Pseudokampaň kolem zdravotního stavu prezidenta - opravdu "skvělý" úvod analýzy. Nebude nakonec autor stejně mimo i v dalších bodech svého textu?:-)

A. Renjascu 19.10.2021 7:29

Zatím jsem lékařskou zprávu nečetl, Vystrčilovi ani dalším amorálním tvorům moc nevěřím (příliš slintají po moci a planou nenávistí), ale pokud může být prezidentem nejmocnější země světa zombie Biden, tak se Zemanem to asi moc být horší nemůže.

J. Novák 19.10.2021 7:49

MZ nemá krytí v Langley jako Tajwánec

A. Renjascu 19.10.2021 8:03

Jj souhlasím. Zajímavé je také osočování Mynáře a Ovčáčka z neposkytování informací o zdravotním stavu prezidenta. Pokud jim Zeman k tomu nedal souhlas, tak to těžko mohli udělat. Navíc nevím co ta údajná neschopnost znamená, když tchán ležel na ARU, tak také nebyl schopen nic dělat a měl toho plný kecky, ale co se děje vnímal a také byl schopen projevovat svou vůli.

M. Šejna 19.10.2021 8:20

Přesně tak,

když někdo vážně onemocní, tak sice nemůže chodit do práce, ale mozek mu pracuje dál a většinou se dokáže i sám podepsat.

Z toho plyne, že i Zeman na lůžku je schopen komunikovat a podepisovat zákony. Klást věnce by teď ale nedokázal.

J. Ganaur 19.10.2021 9:13

Už zase ví Šejno fšechno!Becherovič nemá nemocné jen nohy, ale celého prezidenta.Mozek je také součástí těla, tedy ve vašem případě ne!;-D;-D;-D

V. Novák 19.10.2021 9:49

Už zase ví Gauner fšechno!

A to ze svého informovaného palce...

J. Ganaur 19.10.2021 10:49

No, vy asi také mozek nemáte....Co byste s ním taky dělal, že?:-P:-P:-P

J. Lukavsky 19.10.2021 9:48

"mozek mu pracuje dál" pokud ovšem ten mozek není periodicky otravován neodbouranými toxiny v krvi. A to odbourávání mají na starosti játra, která v tomto případě asi nefungují příliš dobře. No nebyl jsem tam, a nemohu se přesvědčit. Kdybych uviděl na vídeu že prezident luští sudoku... tak bych uvěřil. J.L. end