19.4.2024 | Svátek má Rostislav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
68 26.2.2007 20:56

Re: Souhlasím, ale...

Jo Mildo, to by byl průser, třeba na procházce potkávat nějaký ty Amíky na vycházce ze základny - a vždycky hned dostat přes hubu. Rozumím. Tohle oni dělají běžně všem lidem na procházkách. Nebo v kině. Jenže,  třeba byste pak na posádce vysoudil nějaký dolary! Uvažujte taky o tom. To by možná stálo za vyraženej zub. Či dva.

Milda 26.2.2007 22:12

Re: Re: Souhlasím, ale...

Jen blázen si myslí, že amíci jsou slušnější než rusáci /viz celkem pravidelné zprávy v tisku a televizi/.

Alfons 26.2.2007 17:33

Převzal jsem dobrý nápad.

K radaru nastěhovat ambasádu USA, aby byla co nejlépe chráněná.

jirka.s. 26.2.2007 17:45

Re: Převzal jsem dobrý nápad.

Jsi pověstný tím, že se chytíš každé blbosti! A když nemáš žádnou po ruce,"vymyslíš" nějakou svou!

Vocílka 26.2.2007 19:58

Re: Re: Převzal jsem dobrý nápad.

A co takhle použít budovu, kterou opustí Svobodná evropa?

kerim 26.2.2007 17:15

jeste o radaru

Vsichni radarovi nadsenci by si meli uvedomit, ze se tady mluvi o radaru, ktery ma byt vedle hlavniho mesta a uprostred statu, ktery prejedou za pet hodin autem. Ze je to prvni cil, o tom neni pochyb.  V geografickych meritkach  a prostredcich, o nichz se bavime -atomove zbrane- je to  veru existencialni debata zasvecencu. Ono to ma jeste jeden rozmer - jak by asi dlouho trvalo vymenit kill vehicles  za atomove hlavice a zmenit trochu software.

Americká raketa 26.2.2007 17:29

Re: jeste o radaru

Za méně dlouho než za jak dlouho dopluje strategická ponorka se 120 jadernými hlavicemi do Severního Ledového oceánu, aby rakety (s jinak dostatečným doletem) nemusely letět do Ruska tak dlouho.

dezo 26.2.2007 17:14

Tak na to

Pronajmul bych celý Jince-Amíkům,Rusům,iráncům a pro mě za mě třeba i hotentotům.Jelikož o nás absolutně nejde,tk ať na tom aspoń něco trhnem.

Jéňa 26.2.2007 16:24

Komoušům na truc

Z diskuze, která probíhá na základě tohoto článku vyplývá jedinné: Komoušům a jím podobným darebákům jde přece o to, aby na našem území nebyla přítomna ani jen malá hrstka amerických vojáků. Tato skutečnost by znamenala konečné řešení nadvlády komoušů v naší zemi. Už by nemohli očekávat, popřípadě pozvat na pomoc soudruhy ve zbrani.  Proto rudí odpůrci výstavby základny tak histericky vykřikují své výhrady. Tady přece vůbec nejde o to zda protiraketový systém bude v konečné fázi chránit Evropu, či jiné území. Je na demokraticky smýšlejících lidech této země, aby nepřipustili komoušům zabránit výstavbě základny. Už dost zbabrané "Sametové revoluce"!  

autor 26.2.2007 16:45

Re: Komoušům na truc

R^

JJ 26.2.2007 16:51

KSC byla vzdy rizena z Moskvy

neni duvod predpokladat, ze se zrovna v tomto tato strana menila. Krome prejmenovani po oddeleni Slovenska jsem zaznamenal, ze se chteji reformovat = navrat k Leninovi.

TK 26.2.2007 16:55

Re: Komoušům na truc

Navíc už máme jednu nedávnou historickou zkušenost, že právě KSČ se k nám Ruská vojska pozvala a maskovala to neobratně dopisem 99 pragováků. Ta stejná strana je dnes v parlamentu. Proč by se STB/KGB agenti typu soudruh Filip měli změnit? Právě jim je základna US ARMY největším trnem v oku...

milan007 26.2.2007 17:00

Re: Komoušům na truc

Hezky napsáno, aniž zkoumám technické parametry je to zřejmé, proti jsou komouši, náckové a Zaorálek. Je třeba více důvodu býti pro :-) ??

Charlie 26.2.2007 17:22

Re: Re: Komoušům na truc

R^R^R^ >-

Ela 26.2.2007 18:32

Re: Re: Re: Komoušům na truc

Jste jen nejvedsi hlupaci a myslite jak nejake hloupa decka. Nelibila se vam Stalinova okupace, takze ted volite jinou?

Charlie 26.2.2007 19:58

Re: Re: Re: Re: Komoušům na truc

Američtí vojáci nejsou „okupace“,  ale ochrana před okupací.  >-

PPP 27.2.2007 14:23

Re: Re: Re: Re: Re: Komoušům na truc

Poslední záchrannou operaci provedli Amíci v Normandii v Den D na konci WWII. Od té doby až do dneška se změnila na útočnou dobyvatelskou armádu. Atomovka v Hirošimě nebyla určena Japoncům, ale Stalinovi.

Vocílka 26.2.2007 20:02

Re: Komoušům na truc

Ale to by těch vojáků mělo být trochu víc!

janoryna 26.2.2007 16:11

národ, který se pořád nechává od:

 někoho osvobozovat musí počítat s ím, že osvoboditel taky něco bude chtít. Prvních  40 let po válce to snad ukázalo jasně. a v případě USA je to podobné. Jestli chceme, aby nás někdo bránil, tak co nabídneme ? Když tady USA bude mít svůj radar, tak se ho taky bude pokoušet bránit. a to, že nikoho neohrožujeme znamená jen to, že jsme tůůze slabí. a na slabého si každý dovolí i takový terorista. Ve škole jsou objekty útoku svých spolužáků právě ti, co nikoho neohrožují. dnes se tomu říká šikana.

 

vita 26.2.2007 15:50

Proč Rusy dráždí americký radar v Brdech?

Článek v ATM.

Ale jasně - on ATM je komunistický plátek a všichni kdo do něj přispívají jsou komunisti, ostatně jako všichni, kteří nehýkají nadšením, nad každým americkým nápadem...

Americká raketa 26.2.2007 16:59

Re: Proč Rusy dráždí americký radar v Brdech?

ATM není komunistický plátek a netuším, jestli je pan Kaucký komunista, ale pan Kaucký na sebe klade fakta velmi zajímavým způsobem.

Jestli ani pan Kaucký nedokázal víc, než takto šíleně křečovitý článek, tak bych se nebál říci, že ruské obavy ze "špionáže" opodstatnění nemají.

Opravdu zábavně křečovité. Američané budou schopni pozorovat tvar hlavice s přesností až na 5 cm, když by teoreticky tohle a ještě víc teoreticky tamto. No to bude skvělý výsledek, když zjistí, že na metr dlouhé hlavici toho i tím teoretickým 5cm rozlišením mnoho nevyzkoumáte. A ještě zábavnější je představit si, že Američané dokáží sledováním několika testovacích letů rozlousknout algoritmus, který bude řídit manévry hlavice ve střední části letu a to včetně způsobu inicializace psedonáhodného generátoru. Opravdu zábavné.

Ale dobře - článek má jakousi pointu - Američané uvidí něco do dosud neviděli a co by mohli vidět i jinak, kdyby o to opravdu stáli (například přesunem SBR radaru do mezinárodních vod Sev. Led. Oceánu). Sice jim to bude kulové platné, ale něco s tím uvidí.

Schválně - kolik lidí ten článek z ATM bude používat pro podporu svého tvrzení, že "špionáž" Ruska je hlavním cílem radaru.

Charlie 26.2.2007 17:33

"špionáž" Ruska hlavním cílem radaru ?

A co má bejt ?

Čím víc budou Američani o Rusácích vědět, tím líp pro svobodný svět. Nebo snad nechce někdo být součástí svobodného světa ? 

John 26.2.2007 19:20

Re: Re: Proč Rusy dráždí americký radar v Brdech?

V příštích diskuzích hóóódně často. To bych se vsadil.

Hledajíci 26.2.2007 15:23

Raketový systém

Není problém vybavit útočnou raketu detektory na radarové paprsky, detektory na obrannou raketu protivníka, které přivedou atomovou nálož útočné rakety k výbuchu. Dále pravděpodobně bude mít protivník také obranný raketový systém. Takže dojde k odpalování raket na obou stranách, a ta první včas nezjištěná a nezneškodněná rozhodne. Jenže pravděpodobně nebude potom na Zemi nikdo kdo by se cítil jako vítěz. Ono čekat několik staletí v hlubokých atomových krytech až přestane radioaktivita není žádný život. Anebo si někteří myslí opak?

honzak 26.2.2007 18:56

Re: Raketový systém

vezmi si prášek a dej si studenou sprchu! "detektory na radarové paprsky" - bouchne tedy hned, jak ji lízne libovolný přehledový radar, nebo bude sofistikovaně zkoumat, zda se jedná o přelaďovaný radar v X pásmu?

"detektory na obrannou raketu protivníka" by pracovaly jak? A v jakých výškách?

Skybird 26.2.2007 15:12

Jsme opět svědky falešné hry ala Irák.

Oficiální prohlášení MAAE - Vídeň : "Většina podkladů k Íránu, které dosud americké špionážní organizace

poskytly Mezinárodní agentuře pro atomovou energii (MAAE), se zatím

ukázaly jako nepravdivé. Uvádějí to diplomatické zdroje ve vídeňském

sídle agentury, která ve čtvrtek vydala zprávu, že Teherán opět

nesplnil ultimátum Rady bezpečnosti a nezmrazil svůj jaderný program." Prostě, kdyby Irán neměl jedny z největších světových zásob ropy a plynu, tak by po něm neštěkl ani pes a jeho jderný výzkum by nikoho moc nevzrušoval (viz. Indie, Pakistán a venkoncem i Severní Korea, s níž se nakonec uzavírá dohoda).

Rejpal 26.2.2007 15:19

Re: Jsme opět svědky falešné hry ala Irák.

R^

Rejpal 26.2.2007 14:57

Radar je tak krásná, přepychová věc ....

...že se divím, že ho nechce každý.

Proč nejsou naše noviny plné jásavých prohlášení ostatních členů NATO, jak vítají tuto aktivitu USA, která přispěje k bezpečnosti Evropy? Protože to s naší bezpečností nemá nic společného, je to soukromá akce USA pro USA. S naší bezpečností to nemá nic společného, snad jen v negativním smyslu. Nepochybuji o tom, že kdyby se někdo jen na půl úst v NATO o tom zmínil, noviny by toho byly plné. Jenže ono je ticho po pěšině. Kromě propagandistických žvástů rádoby-odborníků nic.

Sk/ept/icus Max/imu/s 26.2.2007 15:04

Svazácké nadšení pro Velkého bratra nevymizí v žádném režimu

Připosránků neschopných si vládnout snažících se kolaborovat s cizí mocností je "vždy připraveno" dostatečné množství. :-/

Rocketman 26.2.2007 17:07

Re: Radar je tak krásná, přepychová věc ....

Nebo ještě jinak: Proč všichni členové NATO nejásají, se špatně skrývanou závistí, že se to bude stavět zrovna u nás a u nich né.