18.4.2024 | Svátek má Valérie


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Pasáček koz ve Vermontu 27.2.2007 17:33

Re: Radar si rozvracet nedáme!

Ano to je hezké, pane Rejpale.

S pozdravem   Trvalými válkami za trvalý mír    P. K.

Mard 27.2.2007 18:09

Re: Radar si rozvracet nedáme!

Ty jsi blázen, nebo placený Iránskou ambasádou. Jinak nechápu co tě k takovýmto výlevům vede. Iran vyzkoušel kosmickou raketu a obohacuje uran. Co myslíš že to znamená? Určitě to, že se bojí že jim za 50 let vyschne ropa a proto hledají družicové technologie a alternativní zdroje energie. Levnější by pro ně bylo si koupit jadernou elektrárnu na klíč a zajistit tam možnost kontroly, aby se nikdo nebál. Vlastní vývoj centrifug a obohacování uranu v plynném stavu je nejdražší cesta k reaktoru, ale jedna ze snadných cest k jaderné zbrani. Erinco Fermi sestavil jaderný reaktor bez větších problémů a bez centrifug.

Starý J. 27.2.2007 11:25

Hrdý septiku s mozkem

Napsal jste:....která nemá ponětí o tom, co je technicky možné a účinné....

Máte k dispozici včerejší i dnešní článek, tak pěkně bod po bodu, technický údaj jeden vedle druhého, položte na lopatky a dokažte své tvrzení o tom, že neví, co je technicky možné a účinné!

Pak Vám rád zatleskám !

Sk/epti/cus Ma/ximu/s 27.2.2007 12:33

Starý Jebe,

tleskejte si novému pánovi, co Vás má chránit.

Autorovi báchorky byly v diskuzích na těchto stránkách vyvráceny mnohokrát a já nehodlám donekonečna opakovat zřejmé.

jirka.s. 27.2.2007 12:57

Re: Starý Jebe,

To je zajímavé, že  najednou má náš septik málo času na opakování zcela zřejmého! Při tom mne stihl nazvat demagogem a účelovým lhářem celkem šestkrát!

Žulový Aston 27.2.2007 11:11

Čím méně referend, tím větší možnost korupce pro naše nezkorumpovatelné politiky

napříč politickým spektrem.

PS.: radar má stavět má stavět fa Boening

Jirka 27.2.2007 11:00

Proc Rusove odmitaji radarovou zakladnu

Na webu ATM se objevil zajimavy clanek o radarove zakladne a pravdepodobnych duvodem proc nyni Rusove tak hlasite tuto zakladnu odmitaji...

Ve strucnosti se jedna o obava, ze by Americane mohli sledovat testovani raket Topo-M s manevrujicimi hlavicemi, o kterech Rusove prohlasuji, ze jsou schopny prekonat jakoukoliv protiraketou obranu. Ovsem princip a zpusob tohoto manevrovani je tajny. A prave tyto testy by mohl sledovat XBR radar. A díky tomu casem upravovat sve antirakety...

Cituji: Je velmi pravděpodobné, že Rusko se necítí být ohroženo 10 antiraketami v Polsku a jedním radarem v Česku, ale tím, že Američané by měli možnost relativně snadno získat jinak nedostupné informace o strategických zbraňových systémech.

Jinak v dosahu radaru by byly vsechny hlavni ruske, iranske a cinske kosmodromy... Vice na http://www.atmonline.cz/analyzy/pro/rusko.htm

John 27.2.2007 11:49

Na to krásná reakce včera.

Autor: Americká raketa IP: 81.0.245.xxx Datum: 26.02.2007 16:59

Je podotýkám, že v předešlých komentářích p. Kaucký hovoří o rozlišení 15 cm a je tam někde i reálný pohled s tímto rozlišením na hlavici. Úžasná záplava různošedivých čtverců. Ke špionáži jako dělaná.;-)

Roy Boehm 27.2.2007 12:31

Re: Na to krásná reakce včera.

Zkuste se na ten článek mrknout znovu. Pamatujete si to špatně. Ten rozpixelovaný obrázek byl z IR sensoru EKV. Obrázky z radaru Vám nikdo neukáže, i kdyby chtěl. Zatím totiž neexistuje. Ten radar.

autor 27.2.2007 14:58

Re: Re: Na to krásná reakce včera.

Radar existuje.... ;-) jen neni jeste u nas.

honzak 27.2.2007 13:45

Re: Proc Rusove odmitaji radarovou zakladnu

pakliže stále platí, že milimetrový radar musí svůj cíl mít na přímou viditelnost (že by Američani měli něco, co bude fungovat dvojnásobným odrazem o nějakou vrstvu nevím) a tak z Čínského kosmodromu uvidí akorát raketu, letící opravdu hodně vysoko. Ona Země je stále kulatá....

Jirka 27.2.2007 14:13

Re: Re: Proc Rusove odmitaji radarovou zakladnu

Jasne, radar musi mit na cil primou viditelnost. O odrazech se nikde nic nepise. Diky zakriveni zeme je radar schopen videt vzdalene objekty jen ve velke vysce. S rostouci vzdalenost, tato vyska roste. V pripade ruskeho raketoveho polygonu Pleseck je vyska cca 400km, coz postacuje na sledovani raket ve stredni casti letu. (Vzdalenost Brdy Pleseck je cca2000km) Jak je to v pripade cinskeho kosmodromu netusim. Ovsem Cinane nemaji Topol-M...

Cruton 27.2.2007 10:46

Proč jednoznačné NE americké základně?

V roce 2005 USA vydaly na zbrojení 522 miliard dolarů. Druhý největší světový "investor" do zbrojení - Čína "přicmrndává" s 62,5 miliardami, tj. s 12 % výdajů Američanů. Podobnou sumu (61,9 mld.) vydalo Rusko. Írán za stejné období vydal 6,3 miliardy dolarů, tj. 1,2 % amerických výdajů. Skutečně nás Američané mají za kretény? Oni si skutečně myslí, že jim "sežereme" pohádku o tom, že za těchto okolností někdo na USA zaútočí? Kdokoliv - i nejmocnější Rusko nebo Čína, by totiž skončil zcela zničen.

Za těchto okolností není protiraketová obrana (a tedy i radar) určena k obraně USA před útočníkem. Je určena na obranu USA před odvetou. USA se totiž připravují na ovládnutí světa. V roce 2002 přijaly koncepci preventivní války (tj. deklarují, že zaútočí i bez toho, že budou napadeny)a vyhlásily ochotu použít jaderné zbraně jako první. Amerika se tak stala největší hrozbou pro tuto planetu. USA jsou za poslední desetiletí největším agresorem, který se roztahuje v desítkách zemí světa a ostatním diktuje své podmínky. Souhlasem s americkou základnou na našem území jen Američanům poskytneme další možnosti jak ostatním národům vnucovat jejich vůli a "demokracii". Umožníme Američanům, aby otravovali život dalším lidem a aby i jim vytvořili tak "skvělé" životní podmínky jako mají dnes Íráčané.

Dnes někteří dychtivě čekají, kdy USA ovládnou Střední východ. Pak budou dychtivě očekávat zničení Ruska, Číny atd. Nedočkavě a s rozechvěním očekávají ten "krásný" den, kdy celý svět ovládne americká "demokracie". Neuvědomují si, že ten den na ně dopadne bič "amerického nadčlověka", který jej kopnutím pošle do továrny nebo na pole, aby začal pro "amerického nadčlověka" vyrábět.

cb 27.2.2007 10:51

Re: Proč jednoznačné NE americké základně?

To chce studeny rucnik.

Cruton 27.2.2007 10:55

Re: Re: Proč jednoznačné NE americké základně?

Klidně si jej nasaďte - je mi jedno co máte na hlavě, když sedíte u počítače.

Starý J. 27.2.2007 11:14

Re: Re: Re: Proč jednoznačné NE americké základně?

Školitel z VUMLU? Už se mně po těch řečech strašně stýskalo. Mohu za to ale sám, měl jsem chodit na Haló noviny a nemusel mít tu přetržku hesel a zmatené ideologie!

Cruton 27.2.2007 11:30

Re: Re: Re: Re: Proč jednoznačné NE americké základně?

1) Hm, když nejsou argumenty, tak se alespoň zpochybní oponent.

2) Můžete nějak racionálně interpretovat mnou uvedená fakta o chování USA tak, aby z nich vyplývalo, že USA jsou mírumilovné státy, které se s dojemnou péčí starají o světový mír?

ucitelas 27.2.2007 12:21

Re: Re: Re: Re: Re: Proč jednoznačné NE americké základně?

ve vašem příspěvku žádná fakta nejsou .není proti čemu argumentovat ty spálená housko

Cruton 27.2.2007 18:28

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Proč jednoznačné NE americké základně?

522 miliard dolarů, 62,5 miliardy, 61,9 mld., 6,3 miliardy, 1,2 %, koncepce preventivní války a ochota použít jaderné zbraně jako první - to nejsou žádná fakta?

Nechápu proč se tu ztrapňujete?

Yurri 27.2.2007 12:31

Re: Re: Re: Re: Re: Proč jednoznačné ANO americké základně?

Milý Crutone,z vašeho příspěvku čpí ideologie na sto honů.. Nicméně k vaší otázce,co se týče eventuelních  preventivních úderů USA - je to otázka pohledu,každopádně považuji je za stejně legitimní,jako považuji za naprosto legitimní zničení iráckého jaderného reaktoru v r.1982 izraelskými stíhačkami,tzn. že jestli mi někdo jako státu vyhrožuje zničením,nebudu čekat jako blbá ovce(nebo Evropan) až tak učiní,ale ten útok mu znemožním.Jak prosté,chce to jen pud sebezáchovy..

Cruton 27.2.2007 18:45

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Proč jednoznačné ANO americké základně?

USA oficiálně budují protiraketový systém na obranu proti neexistujícím íránským balistickým raketám s neexistujícími atomovými hlavicemi. USA taktéž postupně Írán obkličují a vyhrožují mu napadením.

Ve svém příspěvku píšete: "jestli mi někdo jako státu vyhrožuje zničením,nebudu čekat jako blbá ovce až tak učiní,ale ten útok mu znemožním." Můžete mi poskytnout nějaký odkaz, ze kterého je zřejmé, že Írán vyhrožuje USA zničením?

Yurri 27.2.2007 23:06

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Proč jednoznačné ANO americké základně?

Přijdete mi lehce zabedněný Crutone..přinejmenším jako asi většina Evropanů před Mnichovem,když si všichni nalhávali,že ústupkama lze zachránit mír..bohužel nikdy.  Stejně roztomile zabedněný byl i Stalin,kterýmu fricové pochodovali po Ukrajině a on pořád vykládal,že má přece s Adolfem smlouvu o neůtočení..:-)   Stejně zabedněná je o 50 let později přežraná Evropa,která si pořád myslí,že džihád je věc mezi Araby a Amerikou,pardon - a Izraelem..  Chtěl bych sdílet váš optimismus..bohužel za nějakých 10 - 20 let  bude situace obávám se poněkud složitější,mírně řečeno - a velice pozdě si mnozí uvědomí,že jsme spíš měli jako Evropa držet s Amíky basu,a měli pomoct v zárodku uhasit to,co v budoucnu už nebude možné.  Zdravím.

Cruton 27.2.2007 23:54

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Proč jednoznačné ANO americké základně?

Nemlžte a uveďte nějaký odkaz na to, že Írán vyhrožoval USA zničením.

Yurri 28.2.2007 8:34

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Proč jednoznačné ANO americké základně?

Vy jste vážně natvrdlo... Nehodlám ztrácet čas "diskusí" s člověkem,jenž pokládá otázky na úrovni 6tiletého dítěte..

Cruton 28.2.2007 20:18

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Proč jednoznačné ANO americké základně?

Diskusi jste začal Vy tím, že jste obhajoval americkou koncepci preventivní války. Uvedl jste, že když Vám někdo vyhrožuje, tak máte svaté právo na něj zaútočit první. USA se chystají preventivně zaútočit na Írán a proto jsem se Vás dotazoval, kdy Írán USA vyhrožoval, aby byla splněna Vaše podmínka "legitimnosti" preventivního úderu. Samozřejmě jste žádné výhrůžky uvést nemohl, neboť neexistují. A tak jste mne postupně označil jako zabedněnce, pak natvrdlo a nyní jako malé dítě. Myslím si však, že čtenáři naší diskuse budou za zabedněnce, natvrdla a malé dítě považovat spíše Vás.

Žulový aston 27.2.2007 11:19

Re: Proč jednoznačné NE americké základně?

Váš příspěvek má stejnou úroveň jako ona jednoznačná ANO. Je mi líto, ale je to stejně indelikvetní. 

Cruton 27.2.2007 11:37

Re: Re: Proč jednoznačné NE americké základně?

1) Uvedená fakta jste nezpochybnil.

2) Uznávám, že interpretace mnou uvedených faktů může být různá. Bohužel však moje interpretace (tj. úsilí o světovládu USA) není nemožná.

3) Raději nepoužívejte cizí slova.

glos 27.2.2007 12:08

Re: Re: Re: Proč jednoznačné NE americké základně?

Samožřejmě máte pravdu, ale tady Vás málokdo pochválí. Když ti amíci jsou tak hodní...:-D

withson 27.2.2007 12:27

Re: Proč jednoznačné NE americké základně?

Můžete specifikovat jací Američané se k tomu chystají? Všichni? I ta většina, která nesouhlasí už s válkou v Iráku? Další prezident po Buschovi? Vy víte kdo bude další prezident? Z jakých relevantních dat získáváte pro svá pochybná tvrzení jistotu?

Cruton 27.2.2007 19:08

Re: Re: Proč jednoznačné NE americké základně?

Všem občanům USA, kteří se staví agresivním plánům své exekutivy a svého vojensko-průmyslového komplexu na odpor, tímto vzdávám čest.

Za akce každého státu však zodpovídá příslušná exekutiva a v konečném účtování i občané, kteří existenci této exekutivy svou volbou umožnili. Proto jsem pojmy USA, americká exekutiva a Američané ztotožnil.