25.4.2024 | Svátek má Marek


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Můra 6.9.2006 23:47

jak s levicí

Diskuse o levicové vládě mě vskutku děsí. Nemluvme o tom co by bylo nebo nebylo politicky stabilní, ale mluvme o tom kdo to zaplatí. Další období vlády socanů už by střední třída nepřežila. Jako její předtavitel vím o čem mluvím. Fakt už mě nebaví platit sociálku a pak, když je někdo ze zaměstnanců nemocný, tak to stejně zacáluju já. Zkusili jste už někoho vyhodit? Je jedno co je to za ksindl, stejně to nejde. Holt nemám na zlatý padáky jako ČSA, ale jedinou rozumnou cestou je udělat tomu člověku takový peklo, že odejde sám. Jenže ten největší ksindl je vždycky splachovací. Parub si klidně řekne do TV, že za nich se snížili daně o 3%, ale že zvýšili DPH ve spoustě odvětví o 12% o tom nemluví. A tak by se dalo do nekonečna. Prostě pokud bude znovu veslovat levice vidím jenom prach a spáleniště.

Plzák 6.9.2006 14:56

Genscher neby positivní figura

Od voleb 1969 do Bundestagu a následného vstupu FDP do vlády, jsem měl možnost Genschera sledovat až do jeho odchodu na odpočinek. Genscher byl asi tak charakterní jako Lux, tedy vychcánek.

VLK 6.9.2006 15:15

Re: Genscher neby positivní figura

Ale to tvrdi i autor clanku. Jen to podle nej umeli ti dva dobre zabalit, na rozdil od Kalouska. Podle mne se tam ve stredu politickeho spektra moc vic delat neda, kazdy svuj pozadavek ziskate jen za ukrok tu doleva tu doprava. Hlavni je neudelat ukrok az prilis, aby to nebylo proti svedomi vasich volicu.

F.Vízek 6.9.2006 12:22

Opravdu se musíme bát levice ?

Výsledky za osm let vlády ČSSD jsou děsivé? EU, NATO, česká ekonomika, minimální zadlužení, stav společnosti, život lidí - to všechno dokládá náš "děs běs"?

Copak během oněch osmi let nejsilnější strana šikanovala až likvidovala opozici? Zavládla v Česku cenzura?  Pokusila se  ČSSD falšovat volby či jim zabránit? Zásadně odmítala referendum? Manipulovala veřejným míněním při vstupování do NATO či do Evropské unie? Bránila některé z opozičních parlamentních stran realizovat se aspoň  „poměrně“  k výsledkům voleb? Znemožňovala výkon práce zvoleným samosprávám?  Cítí se občané v Česku po osmi letech vlády ČSSD nesvobodně?  Všechno na nás padá a emigrace na programu ?

Bruno 6.9.2006 13:07

Re: Opravdu se musíme bát levice ?

Odpovědi postupně: ano; nedokládá, ale toto není výsledkem vlády ČSSD; ano; ano-byly učiněny pokusy(odchody redaktorů apod.; ne, ale vedla falešnou kampaň; ne-není důležité; ano; ano, drze a vytrvale; ne, ale neustále je skandalizovala(rozkrádání nemocnic); teď už ne; uvažoval jsem o ní.

VLK 6.9.2006 15:10

Re: Re: Opravdu se musíme bát levice ?

Ohledne tech samosprav - prevedla na ne spoustu zavazku a povinnosti a zbavila je financi na splneni tech zavazku. Viz skoly, nemocnice, dopravni obsluznost.

jerry 6.9.2006 14:45

Re: Opravdu se musíme bát levice ?

Nevím, já osobně se levice nebojím, sám jsem levičák , ale složení stínové vlády ČSSD mě natolik vyděsilo, že mě okamžitě napadl jen název filmu: Omen-přichází satan /tuším USA ,1976 s Gregory Peckem v hlavní roli/. Navíc je oproti předpovědi dnes ošklivo a temné mraky se valí nad námi. Dohoda s Kalouskem by měla aspoň jednu výhodu -zbavili bychom se Rathismo-bublanismu minulých dní. Takže možnosti jsou asi jen dvě: předčasné volby a drtivé vítězství Topola s jeho poskokem a externím členem ODS Bursíkem nebo Vláda levého horroru, podporovaná komunisty a nějakým přeběhlíkem. Vyhlídky vskutku pozitivní...

penzista 6.9.2006 12:15

Vážení diskutující

již za první republiky se říkalo lidovcům černoprdelníci a jistě naši předkové věděli proč. Oni jsou schopni podtrhnout kohokoliv a potom olízat pánbíčkovi nohy - pomodlit se několikrát otčenáš+zdrávas - a myslí si, že je jim vše odpuštěno. Lepší už to s nimi nebude. :-(

tom 6.9.2006 9:01

Lux

Nevím jestli by Luxovi prošlo spojení s komunisty.I kdyby se k nim přidali zelení bez komunistů by su ani ruce neumyli a od ODS čekat,že by podpořila vznik takové vlády je naivita.S člověkem jako je Paroubek se dát do spolku může jen blázen.ON o ostatních politicích mluví s takovým pohrdáním,že je mi za něj trapno.Jedině ON spasí tento národ ON je ten vyvolený a ostatní jsou břídilové kteří se mu snaží jeho dílo mařit.Podle toho s nimi bude také až uchvátí moc jednat.Stačí se občas podívat na jeho tiskovky,které pořádá téměř každý den.Co udělal ON je bezchybné a ve prospěch lidu co udělá ODS je proti lidu!Není vám to náhodou povědomé?Jestli ne máte krátkou paměť a je mi nás líto

Švrk 6.9.2006 9:25

Re: Lux

Parodujíc dřívější slovenskou hříčku prohlašuji: Áno LEN ON je schopný zachrániť  ľavicovo zmýšlajúce česko pred modrými ftákmi . Preto mu prezdievam Lenon"

ptica z modrej 6.9.2006 13:34

Re: Lux

Lux byl člověk na kterého platí:Kdo jinému jámu kopá...............Pan profesor byl nad jeho síly!

Totéž čeká  Paroubka.

mirka 7.9.2006 23:52

Re: Lux

Paroubkovi ale vůbec nelze věřit, že dohodnuté ještě vteřinu po dohodě platí, někdo řekl to, ale on to překroutí na ono. Takový člověk v politice nemá co dělat. Paroubek si může podat ruce s levicí v Mexiku. Tam také poražený neuznal svou porážku.

Faust 6.9.2006 8:38

Dest důvodů, proč jsem pro Topolánkovu vládu

1)      Předsedou vlády je Topolánek,  který se neumí dohodnout ani se svou ženou, zatímco před tím tam seděl Paroubek, který se uměl dohodnout s každým (a to i s komunisty a s Marťany)…

2)      Ministrem vnitra je Langer, který všechno co ví, za tepla hnedka vyžvaní novinářům, zatímco předtím tam seděl Bublan, který dodnes ani necekl, o co šlo v akci Mlýn…

3)      Ministrem financí je Tlustý, který byl kdysi u komunistů, zatímco dosud tam seděl Sobotka, který u nich už brzy skončí…

4)      Ministrem zdravotnictví je Julínek, který jako anesteziolog umí uspávat, zatímco dosud tam seděl Rath, kvůli kterému se v noci budila ze sna půlka národa hrůzou, jak to bude s tou lékařskou péčí….

Další pokračování tady: http://blog.lide.cz/johanesdoktorfaust/2006/09/05/150

VLK 6.9.2006 9:33

Re: Dest důvodů, proč jsem pro Topolánkovu vládu

Dobre. Ovsem ten nejpodstatnejsi je bod 10.

MF 6.9.2006 12:20

Re: Dest důvodů, proč jsem pro Topolánkovu vládu

Vtipné.

Semiramis 6.9.2006 8:06

Josef Lux

by se s ním dohodl, pak by vyšel před novináře a řekl by, že s tím nesouhlasí ! Takhle to ten zářný vzor ctnosti dělal. Pokud někdo ubral lidovcům na věrohodnosti, byl to právě on.

VLK 6.9.2006 9:39

Re: Josef Lux

A co udelal Kalousek? Dohodl se s nim a pak prohlasil, ze to udelal proto, ze s nim nesouhlasi!

Martin 6.9.2006 6:07

Lidovci byli, jsou a budou paraziti.

At uz obratni nebo neobratni. Korektni vuci volicum by bylo zavedeni vetsinoveho systemu, ktery by neumoznoval prave tento parazitismus - at uz jde o lidovce, zelene v Cesku i nemecku, Genscherovu FDP - ten problem je obecny v Evrope. Pomerny system zakonite vede k impotentnim vladam, neschopnym realizovat program, ktery slibili volicum prave proto, ze jej nejak okrajova pidistrana, ktera ma v parlamentu malo, za to vsak kritickych hlasu, zablokuje. Chce to zmenit system.

VLK 6.9.2006 9:37

Re: Lidovci byli, jsou a budou paraziti.

A proto je ve vetsinove volenem senatu tolik rozlicnych nezavislych, proto tam temer chybi komunisti, proto je tam lidovcu vic nez socanu. Ano, prosadte si vetsinovy system, socani, zplacete nad vydelkem!

spaldings 6.9.2006 5:15

S podivem čtu

pochvalnou ódu na Luxe, jednoho ze zemských škůdců. Jeho podjebávání vyvrcholilo rozbitím poslední pravicové vlády. Lux má lví podíl na reinstalaci bolševiků kam se jen člověk podívá. Téměř dosáhl úrovně parťáka Havla.

Vlali 6.9.2006 8:38

Re: S podivem čtu

Mýlíte se. Lux jen nechtěl vládně krýt černé fondy ODS. To mu také ti co ty fondy spravovali nemohli zapomenout. ODS neprovedla personální očistu od zkorumpovaných tvůrců Báčů. Místo toho lživě napadá (např. Luxe) ostatní a neříká, že za problémem roku 1997 stojí její chyba. Mezi námi Lux byl sice střeďák, ale s komunisty a socialisty si nezadal.

VLK 6.9.2006 9:26

Re: Re: S podivem čtu

ODS se potichu zbavila tvurce Bacse, uz ani nevim, jak se jmenoval, myslim Novak.

Lux si zadal se socialisty. Ale tehdy to byla normalni socialni demokracie, pouze v cele mela hulvata, kteremu to sice mysli, ale do huby si nevidi.

Lux se nedokazal prosadit ve vlade proti Klausovym profesorskym manyrum a proto soustavne medialne torpedoval cinnost vlady, jejimz byl clenem. Proto si vyslouzil i lisku podsitou i hada na tri.

Ale porad to byl nejlepsi lidovecky predseda od druhe svetove a udelal z lidovcu solidni stranu. I kdyz ja ji volit nebudu. Skoda, ze zemrel.

Genscherovi  a FDP vytykali totez co Luxovi a lidovcum.

Švrk 6.9.2006 9:35

Re: Re: S podivem čtu

Nebuďte "naivní", Luxovi se ty dodnes přesně nespecifikované fondy náramně hodily k prosazení svých a lidoveckých zájmů (pořadí je správně). Ne nadarmo mu přezdívali Had a syčeli na něj. Já si v té době říkal, že Boží mlýny jistě existují a pořád melou a netušil, že v Luxově případě to bude tak rychlé. Proto věřím na Boží mlýny stále a o to silněji... 

Jara 6.9.2006 13:22

Re: Re: S podivem čtu

Kdybyste dokázal být objektivní a měl informace tak hovoříte úplně jinak.Pořadí stran dle nastavených penězovodů ČSSD,KDU.......

Vlali 6.9.2006 14:56

Re: Re: Re: S podivem čtu

tady se hodnotil Lux a rok 1997 v té době měl penězovod pouze Klaus a his company. Že současní berou taky (a možná mnohem víc) je zřejmé. To však nebylo předmětem mé námitky.

VLK 6.9.2006 15:06

Re: Re: Re: Re: S podivem čtu

Tou dobou meli penezovody i jini, ale na Klause to prvni prasklo.

PetrH 6.9.2006 1:11

Jazýček na vahách

je nádherně blbá novinářská fráze, vycházející z totálního nepochopení jeho funkce. Každý, kdo viděl v činnosti klasické váhy, s oním jazýčkem, dvěma miskami atd., si jistě všiml, že jazýček nic nevyvažuje, na to jsou tam závaží. Jazýček pouze ukazuje, která miska je těžší. Řečeno na rovinu: Jazýček se vždycky přikloní na tu stranu, kde je koryto (pardon, miska) plnější. Tak i většina oněch "jazýčkových" stran.

loula 6.9.2006 5:47

Re: Jazýček na vahách

Nezlobte se, ale mýlíte se. Vychýlení misek z rovnovážné polohy vede i k vychýlení jazýčku, který působí, nepatrnou silou, proti této výchylce. Čili, pokud jsou na miskách přesně stejná závaží, potom se váhy ustálí s jazýčkem na nule, a jakékoliv náhodné vychýlení misek z této polohy vede k tomu, že jazýček působí nepatrnou silou proti této náhodné výchylce a vrací váhy do původní rovnovážné polohy. Jazýček tedy hraje zásadní roli  v udržení stabilní polohy váhy, a to i v případě,kdy závaží na miskách nejsou úplně přesně stejná. Potom se rovnovážná poloha ustálí ne na nule, ale blíže "ve prospěch" těžšího závaží a jazýček zase tuto novou polohu stabilizuje. To pochopitelně přestane platit v okamžiku, kdy jedno závaží je "výrazně" težší než druhé, potom jazýček tuto roli ztrácí, a poloha váhy v takovémto případě je dána mechanickou zarážkou.

Mamut 6.9.2006 8:32

Re: Re: Jazýček na vahách

No nevím, nevím, doteď jsem měl za to, že váha jazýčku vždycky přispěje svou vahou na stranu těžší misky ale možná, že fizyka je už jinde;-)

loula 6.9.2006 5:50

Re: Jazýček na vahách

Ještě dodatek, u těch jazýčkových vah jazýček skutečně hraje roli stabilizujícího prvku v případě malých rozdílů závaží. U "jazýčkových" stran souhlasím, že se přikloní k větší váze, to jest k plnějšímu korytu.