20.4.2024 | Svátek má Marcela


Diskuse k článku

AMNESTIE: Česká politika a její praktiky

Namísto otevřených a čitelných akcí a reakcí politiků jsme neustále svědky podpásových půtek, které mají zakrývat skutečné důvody politického či ekonomického marasmu. S Václavem Havlem jsme vstoupili do občanské společnosti, která si vystačí bez demokraticky volených zástupců politických stran.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Plocek 11.1.2013 21:00

Česká politika a její praktiky

S většinou článku lze s autorkou souhlasit. Lze pod řádky vyčíst jeji sympatie k prezidentovi. S čím ale nemohu souhlasit je jeho obhajoba.   Každý občan, který dnes vstupuje do české politiky si musí být vědom "českého naturelu", který je negativický, nepřátelský vůči komukoliv a kdykoliv. A právě úkol klíčových státníků by měl být bojovat proti těmto trendům. A tento boj vyžaduje setsakramentsky odolné a pevné chlap- ženy . A pokud dotyčná osoba taková není, schytá to s plnou parádou, což je příklad p. Klause. Je pravda, že v současnosti neznám takovou ideální osobu a proto dění je takové, jaké je.

J. Milota 11.1.2013 19:19

a ještě

Takže současná amnestie V.Klause je -co se týče zaměření na cílovou skupinu- srovnatelná s tou Havlovou, ale přestože nedosahuje počtu amnestovaných Havlem, svými ekonomickými dpady ji rozhodně převyšuje v tom negativním smyslu.

J. Milota 11.1.2013 19:20

Re: a ještě

oprava:dopady

S. Ševeček 11.1.2013 20:39

Re: a ještě

Vážený pane Miloto, před pár dny byl na Psu článek pana Haase - amnestie politických vězňů byla vyhlášena ještě Husákem a Václav Havel amnestoval pouze kriminálníky. 23 tisíc.

J. Milota 11.1.2013 19:15

Amnestie

Vážená paní Marková,

zmiňujete se o rozsahu amnestie Václava Havla. Zapomněla jste ale napsat, že pár týdnů před tím udělil G.Husák amnestii za politické delikty proti minulému režimu. Václav Havel pak poskytl amnestii zcela jiné cílové skupině-nepolitickým delikventům-majetková a násilná trestná činnost. Takže doplňte si znalosti.

J. Marková 11.1.2013 20:15

Re: Amnestie

Ano, o té amnestii 1989 vím, ale do jednoho pytle se všechno házet nedá. Jestli tomu dobře rozumím, Vy Havlovu amnestii považujete ještě za daleko horší než je tradičně chápána?

L. Křivan 11.1.2013 10:00

Pokud vím, tak v každé věznici

seděli i přes noc soudci, a vybírali ty, kteří podle jejich názoru do amnestie spadají. Takže pokud se dostali na svobodu opravdoví gauneři, pak je to vina těch soudců.

J. Ryba 11.1.2013 11:19

Re: Pokud vím, tak v každé věznici

...Teď ale vychází najevo, že to tak úplně nebylo. Soudci totiž říkají: v této skupině jsou hlavně opakovaně trestaní.

http://zpravy.ihned.cz/cesko/c1-59104700-amnestie-pustila-na-svobodu-zastupy-recidivistu

Například u vězňů, kteří dostali trest od jednoho do dvou let sice amnestie říká, že do ní nespadají lidé s dřívějším trestem - jenže jde pouze o nepodmíněný trest. "Výslovně se tam mluví o nepodmíněném trestu. Pokud tedy byla někomu dříve uložena jen podmínka nebo takzvaný alternativní trest, amnestie se na něj vztahuje," podotýká předseda kutnohorského soudu Petr Franc.

úmysl nebo blbost Hradu?

V. Mlich 11.1.2013 9:05

Úsporu bych nepočítal

Do uvolněných cel záhy nastoupí přes 5 tisíc čekatelů, takže penízky z našich daní se stejně utratí. Akorát místo nešťastníků zavřených za špatné parkování tam budou sedět opravdoví kriminálníci. recidivisté a ti s tresty nad 2 roky. Takže se to projeví akorát zlepšením bezpečnostní situace. Televize bohužel vysílají jen účelově vybrané záběry, neviděl jsem žádný příběh lumpa, co si teď bude konečně mít kam sednout.