26.4.2024 | Svátek má Oto


Diskuse k článku

2013: Ištvanův, Zemanův a Babišův rok

Ivo Ištvan, Miloš Zeman a Andrej Babiš. Tihle tři ovlivnili v uplynulém roce naše životy víc, než si uvědomujeme. A nejvíc kupodivu nikoli prezident Zeman nebo faktický vítěz voleb Babiš, nýbrž olomoucký vrchní státní zástupce Ištvan.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
B. Rybák 4.1.2014 11:05

Souhlasím s autorem

Masmediálním vymýváním mozků podpořená výběrová kriminalizace politiků s očividným cílem zničit vládu Petra Nečase jako součást plánu na zastrašení a zničení všech politiků neeuhujerských (především ODS ale i původní Zemanovské ČSSD), doprovázená bojem o ovládnutí soudů, policie.., státních zastupitelství a soudů je bezpochyby nejvýznamnějším "novým" krokem v úpadku naší demokracie.

Vláda bezásadových vlastizrádných neolevicových EU-hujerů pouze logickým důsledkem tohoto procesu.

Š. Hašek 2.1.2014 20:45

Dobrý článek.

Souhlas.

P. Vaňura 2.1.2014 20:20

Pane autore, jak jsem se extra podíval, r. 1968 Vám

bylo 10 let. Přesto byste měl vědět, že okupaci r. 1968 u nás nevítal SKORO NIKDO s vyjímkou, jak se počátkem 70 let vyjádřil Josef Smrkovský, "250000 aparátčíků, kterým hrozila v lepším případě lopata a v horším kriminál." Ani ti to ale tehdy neříkali nahlas. Normalizační režim vydržel přesně tak dlouho, dokud se mohl opírat o sovětské bodáky!

J. Stejskal 2.1.2014 19:10

Tak rozhodně

únor 1948 někdo vítal, to je bezesporu. Tenkrát totiž byla ještě poválečná eufórie a čekalo se, že bude vše jinak. Což jediné se splnilo. Komunisté hned v tom roce zajsitili velké rozčarování. Ale není pravda, že někdo vítal srpen 1968, to tedy opravdu ne. (Autor tehdy na houbách.) Tedy možná, nějaký Jodas, nebo Jambor, ev. Bilak, ale to bylo spíš o pozicích a penězích. Z běžné populace, kromě 99 Pragováků nikdo.

J. Kanioková 2.1.2014 20:55

A slovo NIKDO je hloupost..

Asi každý soudí podle sebe a svého okolí. Můj tchán oblepil okna ruskými praporky a šel je vítat. Během času jsme se párkrát tak chytli, tedy já řvala a on mi jen tak klidně odpovídal - ja ja, děvča, šak ty si ešče mladá, ty to raz pochopiš, že němaš pravdu. A zjistila jsem, že takových u nás bylo docela dost.

J. Stejskal 2.1.2014 20:56

Re: A slovo NIKDO je hloupost..

Tak, každý se nějak vdal. U vás.

J. Kanioková 2.1.2014 22:16

No... u nás...

prostě se vybudoval těžký průmysl a sestěhovávali se tu lidi z kopanic, kde mívali i 10 dětí, které neměly šanci se tam jako dospěli uživit.

No a tady dřeli a začlo se jim dařit hodně líp, než předtím. O hodně líp. Kdybyste viděl, jakou štreku musel tchán jako svobodný jezdit denně do a z práce, valcíř, prostě děs. A tyhle lidi po válce velmi lehce zblbli. A většinou už nikdy neuvěřili, že by se měli líp i bez komoušů a Rusů. Bylo to v nich zadřené nadosmrti. Dokonce i můj muž, který byl v osmašedesátém absolutně stejně se mnou naladěný, velmi chytrý, po sametu čím dál víc uctíval Paroubka, Ransdorfa a podobné příšery. Prostě dostal základ už od dítka.

Tohle to je na generace..

L. Novák 2.1.2014 23:46

Re: No... u nás...

Vstanou noví bojovníci... :-)

J. Jurax 2.1.2014 22:20

Re: Tak rozhodně

No, uvážíme-li události následujících let, těch, kdož uvítali internacionální pomoc (ať již hned nebo prohlédnuvše po nějakém čase) zas tak málo nebylo. Ovšem tajili to - ono to krátce po okupaci bylo opřesdržku bratřit se s bratry zachvatčíky.

Mně bylo tehdy 19.

J. Boleslav 2.1.2014 12:06

Výborný článek, naprosto souhlasím

M. Bílý 2.1.2014 12:13

Já též.

P. Čech 2.1.2014 12:46

Re: Výborný článek, naprosto souhlasím

Já jako obvykle nesouhlasím téměř s ničím, co zde pan Štěpánek napsal. Jde totiž o směs nesmyslů někoho, kdo si plete zásadní pojmy. Zaměňuje svobodu za anarcjhii, demokracii za nevím co, běžné policejní vyšetřování za téměř puč, příčinu za následek, prostě hrůza. A to se vám líbí?

P. Pokorný 2.1.2014 13:01

Re: Výborný článek, naprosto souhlasím

Pardon, ale jestli hledání alternativního paragrafu je běžné vyšetřování, tak někdo se pomátl, že, praotče Čechu... Ono totiž právo má fungovat tak, že někoho obviním za jasný čin, že někoho zadržím za jasnou zlodějnu, ale zatýkat, prohledat a když náhodou něco najdu, obviním? Myslím, že vám příteli hrabe. Zde Ištvan je zralý na dlohodobý kriminál!

M. Mýval 2.1.2014 13:40

Re: Výborný článek, naprosto souhlasím

Brzy po škole jsem nastoupil na projekci, která patřila pod generální ředitelství, ale na rozdíl ode dnešní mládeže jsem na své auto neměl, neboť ač absolvent VŠ, byl jsem jen čičmunda s 1800 čistého. Jednou jsem stopl řidiče, který měl bratra na Západě a pořídil si renaulta. Co čert nechtěl, za chvíli nás stopli esenbáci, kteří nemohli zkousnout, že má někdo něco lepšího než žigula. Asi po půl hodině různých buzerací a technických prohlídek se zaměřili na mě. Když ale viděli v občance razítko GŘ postavili se přede mnou do latě jak Ištván před Zemanem a byl pokoj, jinak bychom tam asi stáli dokud by něco nenašli.

Tito 4Z (zbabělí závistiví zamindrákování zmetci) byli vždycky nejnebezpečnější škůdci. A pokud si národ zvolí krále Ubu, takovíto lidé mají pré.

K. Frauknecht 2.1.2014 14:27

:-))

Naprostý souhlas.

M. Kyselka 2.1.2014 19:10

Re: Výborný článek, naprosto souhlasím

Pane Čechu, pokud se ukáže, že Ištvanovo řádění je na vodě -  ponese někdo, mimo nás - náklady ? Nikdo monstrproces s pádem vlády nevyčíslí. Nikdo nenese zodpovědnost.

Obyčejný občan, kterého upřednostňujete však nese absolutní odpovědnost i za drobné opomenutí, protože na něj platí "neznalost zákona neomlouvá".

P. Čech 2.1.2014 11:42

Opět velký omyl, pane Štěpánku.

Politopadový náš režim totiž s liberální demokracií nemá téměř nic společného. Aby totiž jakýkoliv režim mohl být nazýván liberální demokracií, muel by být především demokracií a tou není. Náš polistopadový režim byl a dosud je pouhým socialismem, jako úlitba ovčanům stříknutým tu více, tu méně klasickou anarchií. Stát, aniž by jej o to většina občanů žádala se o ně stará, aniž by tito o to stáli.  Soiciální programy státu nejsou sociálními, ale socialistickými. Klasickým příkladem jsou t.zv. sociální dávky, které jsou ve velké míře poskytovány nikoliv potřebným (nemocným či jinak zdravotně handicapovaným), ale zejména nepotřebným (t.zv. nepřizpůsobivým či sociálně vyloučeným). Není totiž zohledňováno to, že způsobil-li si někdo nouzi vlastním přičiněním a nebo vlastní leností, neměl by mít na takovéto "sociální" dávky nárok.Liberální (svobodomyslný, nezaujatý, velkorysý, umírněný) přístup k demokracii  (demos krates - vláda občanů)totiž předpokládá vládu nad demokracií či vládu demokracii. Demokracii však vládnout nelze, poněvadž by okamžitě přestala demokracií být. Demokracie je totiž společenské zřízení, ve kterém si občané vládnou sami a nebo v některých , přísně definovaných oblastech pomocí a prostřednictvím svých   s  v  o  b  o  d  n  ě    zvolených zástupců - fyzických osob. Demokracií tedy nejsou a nemohou být režimy, kde občané jsou ovládáni nějakými byť jejich skupinami, které zásadně představují vždy menšinové občanské zájmy a menšinovou občanskou vůli.Demokratickým nemůže být systém, ve kterém jsou demokratické moci (zákonodárná, výkonná a soudní) de facto ovládnuty politickými stranami, vždy výrazně menšinovými spolky občanů. O tom je vládnutí v České republice, pane Štěpánku, nikoliv o nějaké liberální demokracii.

V. Kusý 2.1.2014 16:36

Re: Opět velký omyl, pane Štěpánku.

Pane Čechu, myslím, že plýtváte plody svého ducha.Pan Štěpánek a ti, kdož mu zde zdatně sekundují evidentně nemají ponětí o tom, co je pravicové, co levicové a hlavně co je morální, etické a co je téhož protikladem.S Vašimi slovy lze jen souhlasit, ovšem počítejte s tím, že si to zde od "demokratů" a "pravičáků" z leknutí slíznete. Nicméně máte moje a věřím že nejen moje sympatie.

P. Vaňura 2.1.2014 20:27

Můžete uvést jména některých států, které pokládáte

za demokratické. Nejblíže k tomu má Švýcarsko se svojí do velké míry přímou demokracií. Ale také je to dost zglajchšaltovaná země, tam se to, co bylo odhlasováno, skutečně MUSÍ dodržovat. Kdo to nedělá, většinou vůbec neobstojí.

J. Jurax 2.1.2014 22:49

Re: Opět velký omyl, pane Štěpánku.

No, přinejmenším moc zákonodárná (parlamenty etc.) je v každé zastupitelské demokracii ovládnuta  politickými stranami, vždy výrazně menšinovými spolky občanů. Ono je to už z principu zastupitelské demokracie.

Výkonná moc  je pak ovládnuta indukovaně, neboť vláda je politická, zvešla s úradku těch stran, co uspěly ve volbách, a soudní vlastně taky, neboť soudci jsou někým jmenováni etc. 

Takže podle Vašich slov není na zeměkouli systém, jenž by mohl býti zván demokratickým.

A ti   s  v  o  b  o  d  n  ě   zvolení zástupci jsou výsledkem volby občanů zmasírovaných masivní propagandou, demagogiií, polopravdami až bezuzdným lhaním, bezbřehým populismem a slibotechnou a vzájemným haněním se volitelných subjektů.- tomu se říká profesionálně vedená volební kampaň - a kdo do toho vrazí víc peněz a víc naslibuje co největšímu počtu voličů, uspěje. V závislosti na volebním systému z toho pak vyleze zákonodárná moc a vláda více či méně stabilní, jejímž primárním úkolem je získanou moc udržet a v příštích volbách rozhojnit. A samozřejmě vítězné strany a jejich bafuňáři a jejich klienti a financiéři na tom taky musí vydělat, jinak by to nedělali.

P. Vítek 2.1.2014 23:56

Re: Opět velký omyl, pane Štěpánku.

Vy potrebujete nejakou vladu?.Zvolme stranu,ktera bude mit v programu sama sebe postupne zlikvidovat,rozdat stat obcanum(napr Svobodne).Ale navrhnete to duchodcum!Nema to reseni-po 40 letech degenerace

M. Nemecek 2.1.2014 11:25

Rok všech,kteří na to měli žaludky.

Pan Štěpánek,tak jako vžd,je ve svých komentářích "perfektní".Jen maličko pozapoměl,že tím jazýčkem ana vahách ke zvolení Zemana prezidentem,byl exprezident Klaus z celou jeho rodinou.Také pani Klausová za to dostala post  na Slovensku./Fico sice tuto volbu uvítal,co také měl dělat,ale veřejnost se k tomu stavila převážně negativně/.Pane Štěpánku,pan Klaus,jako vždy,je podle vás opět bez poskvrny.To jenom hrska štváčů a křiklounů kydají na jeho jméno špínu.

V. Kraus 2.1.2014 11:36

Re: Rok všech,kteří na to měli žaludky.

Fascinuje mne, že Václav Klaus teď pokrytecky pláče nad tím, že polistopadový režim dnes prakticky skončil. Ale pokud by tomu skutečně bylo, tak Václav Klaus na tom má lví podíl. Kdysi uzavřel "opoziční smlouvu" s ČSSD, později pak jako prezident soustavně okopával kotníky premiérům z řad ODS Topolánkovi i Nečasovi. Nakonec pomáhal Miloši Zemanovi k vítězství v prezidentských volbách a Janě Bobošíkové ve volbách do poslanecké sněmovny. Tím vším přispíval k rozvalu ve společnosti.

P. Vítek 2.1.2014 11:41

Re: Rok všech,kteří na to měli žaludky.

Proc asi?

J. Jurax 2.1.2014 22:51

Re: Rok všech,kteří na to měli žaludky.

No, on ten polistopadový režim jednou skončit musel. Takměř čtvrstoletí je dost. Jen jde o to, jaký režim jej nahradí. Aby nebyl horší ...

J. Boleslav 2.1.2014 12:12

Re: Rok všech,kteří na to měli žaludky.

Je otázkou, kolik Klaus voličů ve 2. kole ovlivnil a v jakém směru. Osobně pochybuji o tom, že by při ní hrál nějakou zásadní roli. Konec konců něco napověděly poslední volby, v nichž Bobo s Klausovou podporou dostala pár desetin hlasů.

L. Novák 2.1.2014 15:42

Re: Rok všech,kteří na to měli žaludky.

Jenomže to nemůžete srovnávat. Obě události se odehrály časově dlouho od sebe. O tom, že Klaus s rodinou ovlivnili výsledek prezidentských voleb, není pochyb. Kdyby to udělat nechtěli, nikdo by o Klaus family před volbami prezidenta v této souvislosti neslyšel. Klaus dobře ví, jak je důležíté se co nejčastěji předvádět v médiích...

No a než se volilo do parlamentu (předčasně), Zeman dostatečně ukázal, jakým je a bude prezidentem. S Klausovým doporučením. Teď už Klause nebere nikdo (v domácí politice a jeho snaze do ní zasáhnout) vážně. Jenom si nejsem moc jist, jestli to pochopil.

K. Janyška 2.1.2014 9:57

Petře, velmi odvážné a chvályhodné.

Doufám, že se z Ištvana a Šlachty stanou obžalovaní... Dzp.

M. Mýval 2.1.2014 10:25

bláhové naděje

Bude to jako s nejpopulárnější pražskou řidičkou. Dostanou papír na hlavu, soud je propustí a vrátí se jako Lessy s odškodněním

F. Šimek 2.1.2014 10:33

Re: Petře, velmi odvážné a chvályhodné.

Asi tak....tajtrdlík zůstane tajtrdlíkem i kdyby trakaře padaly.....:-(