28.3.2024 | Svátek má Soňa


Diskuse k článku

MLSOTNÍK: Huspenina neboli sulc

Huspenina neboli sulc je vlastně úžasně zdravá záležitost! Klasická "dělená strava" - maso + zelenina, to se může! Ještě ke všemu je v tom želatina, zdravá na klouby a také to báječně chutná, pokud se to tedy umí!

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
aida 27.3.2009 21:18

A když je tu ten Mlsotník,

neudržím se, a budu dělat nehoráznou reklamu. Nejdřív jsem o tom četla tady, pak tady, tady a tady a ještě na dalších blozích a stránkách. Minulý víkend jsme se tam konečně vypravili a byli jsme moc spokojení. Ceny mírné (předkrmy za 50 - ale to je třeba typu carpaccio apod., polévky za 30 (husté, dobré), hlavní jídla za 90 až 120, moučníky za 30), jídlo skvělé, prostředí úžasné. O víkendu tam jdeme zas a už se těším. No řekněte, kde si dáte v Brně talíř mušlí na víně s česnekem a petrželkou jen za 90 Kč. Upozorňuju, že vaří z čerstvých surovin a jídelní lístek je tudíž krátký, každý den obnovovaný podle aktuální situace, to abyste se nedivili.

zana 27.3.2009 21:53

Re: A když je tu ten Mlsotník,

Týý jo ... akorát takový z ruky;-P

aida 27.3.2009 22:01

Re: A když je tu ten Mlsotník,

Já to píšu hlavně pro baty, má to za rohem (a třeba i pro Matyldu - a kdo je tu další z Brna, ozvěte se). Ale opravdu, kdo se tam vydáte, nebudete litovat - a že jsem fakt mlsná a v 90 % hospod mi nechutná, ať jsou drahé, jak chtějí. Těstoviny mají svoje dělané, bagetky a ciabatty svoje pečené (a moc dobré). Po pravdě řečeno mám strach, že dlouho nevydrží, něco tak dobrého a za tak příznivé ceny...

Jakub S. 27.3.2009 22:09

Re: A když je tu ten Mlsotník,

...anebo podraží. Ale strašně jste mě navnadili... musím časem taky!

aida 27.3.2009 22:24

Re: A když je tu ten Mlsotník,

Tak až zas přijedeš do Brna, tak tam skočíme. Nebo tam pošli synka (ale ten o tom už určitě ví, počítám). Nebo příští brněnský sraz by tam mohl být...

aida 27.3.2009 22:32

Re: A když je tu ten Mlsotník,

..teda jestli budu v Brně, poslední dobou pořád někde poletuju...

Jakub S. 28.3.2009 22:20

Re: A když je tu ten Mlsotník,

Jasně, nejvyšší čas!

HanaW 27.3.2009 23:45

Re: A když je tu ten Mlsotník,

TRen El Souk je opravdu dobra stranka.R^R^ Obcas na ni zabloudim.

aida 28.3.2009 10:32

Re: A když je tu ten Mlsotník,

No a majitel stránky je navíc osobně velice sympatický člověk. :-)

aida 27.3.2009 19:58

Karolíno,

jako obyvkle - moc pěkné, včetně diskuse.:-) 

Jestli nakoukne Ejška, moc prosím o recept na ty dobré knedle, nejsem s knedlíky moc kamarádka, protože je doma dvakrát nejíme, ale zrovna chystám specialitku, tak by se to hodilo. Nebo kdybyste měl někdo nějaký jiný použitelný a zaručený recept, byla bych ráda. Dík předem.

Karolína 27.3.2009 12:40

Vejce natvrdo

Bóže lidičky zlatí, já mám tolik práce, že nevím, co dřív, ale nedalo mi to a před chvíli jsem Dede poslala Mlsotník s recepty na zpracování vařených velikonočních vajíčkových přebytků! Snad inspiruje! Jsou vyzkoušené a fakt dobré. A já jdu někam na nějaké vejce, mám hlad jak bernardýn! VV

Matylda 27.3.2009 12:44

Re: Vejce natvrdo

Hodná Karolína, hladím po hlavičce;-D;-D Ne, vážně, je to super, vždycky válčím těžce a dlouho, už kvůli tomu, že špenát musí být na Zelený čtvrtek...

zana 27.3.2009 12:52

Re: Vejce natvrdo

chváli chváli:-)VV

radanova 27.3.2009 12:00

Karolíno, sulc je bájo, tatík taky dělává

schválně mu tohle pošlu, já jsem popis prolítla, on to zvizitíruje pohledem odborníka

kefírová houba na tě čeká u mě na lednici, koupe se v mlíce a těší se na tebe, doufám že na ní budeš hodnější než já - jen ji držím na živu 

Karolína 27.3.2009 12:34

Re: Karolíno, sulc je bájo, tatík taky dělává

Jsi zlatá a moc děkuji! Já jsem tu příští týden do středy, ve čt ráno odjíždím do Bologne na veletrh. Tak to se domluvíme. Hodná na ni budu určitě, už se na kefír moc těším! Tenkrát mi to fakt dělalo moc dobře!

Jakub S. 27.3.2009 21:03

Tibetská houba - kuchyně chlouba!

Jde-li o tibetskou houbičku, tak jsem právě s požitkem vysál další várku té husté chladné dobroty, dostav- dostat- obdržené dáávno juž tomu až z Břeclavi... furt funguje. Teďka byla deset dní ve vodě v ledničce - nemajndovala to a začala fungovat dál.

Jakub S. 27.3.2009 9:36

Nebijte mě, ale:

jaký je zásadní rozdíl mezi sulcem a huspeninou? Není to totéž to samé?

K 27.3.2009 9:44

Re: Nebijte mě, ale:

Ano, je to to samé, Proto píšu taky slůvko "neboli".

Karolína 27.3.2009 9:48

Re: Nebijte mě, ale:

to "K" jsem já! Nějak jsem to dřív utla, dneska je blesk můj pomalejší brácha!

jiný Honza 27.3.2009 11:14

Re: Nebijte mě, ale:

Karolíno, dneska paráááádááááá!!!! Povídáníčko, pochutnáníčko, mňam. Ještě, že mám u ruky sváču, jinak bych asi hlady polknul monitor.

Zulc (já to nějak s tím S na začátku neumím) můžu, musí být hodně masový a hodně tuhý. A celer nemusím vůbec.

Ale zato se přidávám k vaší koprové společnosti. Kopr můžu, však taky máme v mražáku zásobu. U nás je obvykle s nočkama a buď vajíčkem nebo vařeným hovězím (naprosto dokonalá kombinace). A jdu jíst, monitor je v ohrožení. ;-P

Karolína 27.3.2009 11:15

Re: Nebijte mě, ale:

Miluju chlapy co milujou koprovku s čímkoliv a jakkoliv!!! Přednosta je vyjímkou!VV

Matylda 27.3.2009 11:38

Re: Nebijte mě, ale:

Můj muž jí koprovku jedině s brambory a  děti s knedlíkem. Takže to mám strašně jednoduché:-)

radanova 27.3.2009 12:02

Re: Nebijte mě, ale:

nevím jak se přišlo na koprovku, ale tu já tedy můžu mňam mňam

zana 27.3.2009 11:45

Re: Nebijte mě, ale:

Karolíno, prima čtení - i když to asi dělat nebudu, poněváč patřím k těm, co sulc moc nemusej. Teda sním ho,  ale jen proto, že tam stojí a klepe se na to;-).

Koprovku nejííím!! ... asi je to to jediný, co nejím;-P. Kopru se  většinou  vyhýbám obloukem.

zana 27.3.2009 11:45

Re: Nebijte mě, ale:

Jakube, já tě bít budu. Jistě víš za co!!!!!!

Jakub S. 27.3.2009 17:01

Bijte mě, ale

vím. Budiž ti útěchou, že na tebe denně myslím!! Ze mě byly dycky ženské zoufalé, celý život, to už tak holt je. Já su filozof, to těžko pochopit - cerka se o to snažila dlouho, pak rezignovala, no.  Pošli obratem veškerá data, prostě jak pro blbý, do všech kolonek na složence, co mám vyplnit. Obratem posílám, třeba v sobotu ráno, při holém pupku!

zana 27.3.2009 19:44

Re: Bijte mě, ale

 ti to posílala Alča;-). To jsi ztratil?

Jakub S. 27.3.2009 20:58

Re: Bijte mě, ale

Co?? Teda du hledat.

YGA 27.3.2009 9:13

Sulc neboli drkotina

se u nás nedělával z velice prozaického důvodu - nožky z prasátka (u nás jedině kotky) se hezky očistily, daly do láku s polu s ostatním masem a nakonec vyudily. Při zavařování masa se kousek kotku (taťka ho řezal pilkou na železo) dával do sklenice, aby vzniklá šťáva při zavařování pěkně zhoustla do "uzeného" sulcu - a polívka z takového uzeného byla mana nebeská - tu jsem milovala přímo nekriticky a talířek jsem ještě vylízala dočista do čista

Jinak aspik nemám ráda - teda mimo želatiny na sladko na ovocných dortech. A tlačenku taky ne (nevím proč, když jitrnice miluju a tlačka a jitrnička je vlastně totéž, jenom v jiné konzistenci 8-o).

zana 27.3.2009 11:48

Re: Sulc neboli drkotina

YGO, to jsme na tom stejně - a jak mi pan doktor  furt zdůrazňuje, že to kolénku udělá dobře. Prej "tak jezte aspoň ty medvídky" (Medvídku, promiň, tebe ne;-)). Taky mi nechutnaj...