19.4.2024 | Svátek má Rostislav


Diskuse k článku

VZPOMÍNKA: Za Standou Mocem

Čas neúprosně letí a ačkoliv jsme zažili obecně dost těžký rok včetně toho, že nám umřela řada přátel a známých v důsledku epidemie, nezměnilo to nic na jiných tíživých událostech. Brzy to bude rok, co také umřel, i když ne na covid, nám mnohým dobře známý přítel, kamarád, česko-australský spisovatel Stanislav Moc.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
R. Langer 21.5.2021 10:46

Děkuji za pěknou vzpomínku. Také jsem zde velmi rád četl články pana Moce. Takoví lidé jsou dnes čím dál vzácnější. ;-(

J. Kraus 21.5.2021 10:31

A.Christie ve svém životopise píše, že na lidech si nejvíc cení vlídnosti. S trochou vlídnosti, nadhledu, ironie, lehkosti se dá říci všechno aniž by člověk zranil. Takových lidí rychle ubývá a náhrada nepřichází, ani padesátníci už to neumějí, či spíše proč by se snažili. Možná i proto někteří rádi chodí na Psa a ne na psychiku drásající Protiproud, Zvědavce a podobně. Takoví lidé pomáhají udržovat optimističtější obraz světa, skládají jeho mosaiku. Za vypadlé kamínky není už náhrada.

Navigace od Neratovic ke kosteleckému mostu, vůně řeky a stromů, ticho neznečištěné silničním hlukem, ano, je to inspirující místo.

V. Dosoudil 21.5.2021 8:14

Také rád vzpomínám na články p Moce. Četl jsem je s obdivem, byl to nepochybně odvážný a statečný člověk a takoví si zaslouží úctu. R.I.P.

F. Kusák 21.5.2021 7:57

Nádherné, děkuji

J. Jaroš 21.5.2021 7:16

Ano bohužel nám mizí autoři příspěvků na které jsem se vždy těšil, z Austrálie, Hannoveru i z letiště.

R. Perlín 21.5.2021 1:18

Děkuji.