28.3.2024 | Svátek má Soňa


Diskuse k článku

VZPOMÍNKA: Ve stínu festivalu

U příležitosti filmového festivalu v Karlových Varech, při němž leckterá celebrita ukazuje horní polovinu ňader, jsem si zavzpomínal na ty časy, kdy jsem začal chodit do bijáku. Filmovým divákem jsem se stal v kině Pionýr na břehu Botiče v Záběhlicích.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Lepka 5.7.2019 18:48

Jako kluk jsem kina Vzlet i Pilotů navštěvoval dost často,

Dokonce jsem byl jednou s kamarádem před Vzletem přepaden bandou nepřizpůsobivých výrostků a zachránila nás hlídka VB.

Údajně jsme nebyli první, proto tam hlídkovali. Rozhodně to ale byla má poslední návštěva toho kina.

J. Lepka 5.7.2019 18:45

Re:

Já si hned představil Voloďu jak má zácpu a tlačí až mu lezou oči z důlků. Máte samozřejmě recht, to rozhodí ideologický náboj.

I. Novák 5.7.2019 13:53

Vše je relativní.

Jet z Vršovic "do Prahy" znamenalo jet na Václavák, puberťáky zvaný Traf s kinem Čas tzv. čára, kde na jednu vstupenku bylo možno setrvat celý den.

J. Jurax 5.7.2019 13:32

To máte těžký.

Třeba Hamlet meditující v kadibudce při činnosti, k níž je kadibudka určena, by do tragédie nepasoval. A taky by se to špatně inscenovalo.

Rovněž Žižka realistický natočený an se vyprazdňuje předtím, než káže sešikovat vozy na hrázi rybníka u Sudoměře by nepříznivě ovlivnil ideové vyznění díla.

A ve své době by si filmař natočivší byť jen Fučíka, natož Lenina na záchodě říkal o kriminál ... :-)

M. Bílý 5.7.2019 13:19

Poprvé v životě do biografu jsem šel v roce 1932 ....

.... v šesti letech v Modřanech s maminkou na film Zapadlí vlastenci. Když jsme vycházeli z kina ven, šel kolem Jaroslav Vojta, který v Modřanech bydlel a my jsme na něj volali: "Pane Vojta, my jsme vás viděli." Usmíval se na nás...

Pohádky ještě tenkrát nebyly, byl Námořník Pepek se svým špenátem a později kreslené grotesky na jména jejichž představitelů si nevzpomínám, ale vidím je...Už jsem si vzpomenul na jednu postavičku, přišla někdy v roce 1934 a by to kačer Donald

F. Houžňák 5.7.2019 10:20

Na záchod nechodí klasikové nikdy,

obzvláště povedené jsou zde verneovky, třeba Ze Země na Měsíc, kde hrdinové neustále jenom baští a nejrůznější smetí vyhazují okénkem tak obratně, že "neunikne více než pár molekul vzduchu".