16.4.2024 | Svátek má Irena


Diskuse k článku

VZPOMÍNKA: Únava z dějin

No nic. Jsem unavena z českých dějin a české odpovědi na dějiny. Následující tři příběhy, které se opravdu staly, už byly kdysi dávno publikovány jinde na netu a laskavá redakce NP připustila jejich opětné zveřejnění.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
D. Polanský 22.4.2013 13:04

Také minipříběh

Manželčin děda bojoval v první světové válce. Zajali jej Rusové. Jenomže mužů bylo málo, takže, kdo si přes plot lágru domluvil nevěstu, mohl na svobodu. Dědeček nezaváhal.  Bez veliké slávy, úředně oddán, se stal občanem Ruska, později SSSR. Po roce 1945 se přestěhoval s rodinou zpět do ČSR. Jeho rodina  dostala byt po Němcích. Jeho synovi se tu moc nelíbilo, chyběly mu ruské pláně a Dněpr, kde chytával ryby. Byl to ještě mladík, horká hlava, přidal se k Rudé armádě, ovšem jen tak, jako nevoják. Dostal se až do Vídně a pak se vrátil zpět s vojenskou jednotkou do tehdejšího SSSR.     

V. Ondys 22.4.2013 8:03

:)))))))))))))))))) Dějiny za nic nemůžou, paní Suková

Možná je pouze u nás vzhledem k zachování češství na venkově v řadách pacholků a děveček mnohem častější četnost srážek s horlivým blbcem, který potměšile a rád strká nos do cizích věcí podle vlastních představ formovaných pohádkami o hloupém a líném Honzovi po jeho seskoku z pece na základě jediného důvodu: Aby se stal :))))))))))) majitelem darovaného království a poloviny princezny k tomu.