28.3.2024 | Svátek má Soňa


Diskuse k článku

VZPOMÍNKA: Trpaslíci

Opravdu bych chtěl následující řádky věnovat trpaslíkům, těm sádrovým, a to nikoli připomínáním toho, jak po listopadu 1989 patřili k nedílné výzdobě našich pohraničních oblastí. Zaráželo mne tehdy, že si to někdo může koupit.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Krasny 15.9.2014 15:28

Pamatujete žraloka v Jevanech?

zatáčka do kopce a dva šutry ve svahu namalované jako zubatá tlama.  Nevím jestli tam ještě je.

J. Lepka 15.9.2014 11:30

Nejen trpaslíci !

Připomněl jste mi, bohužel smutně, již také neexistující, kdysi proslulou zahrádku v obci Košín, severně od Tábora, Byla vyšperkovaná snad všemi postavičkami českého sádrového zahradního obyvatelstva, bohužel byla situovaná do zatáčky mezinárodní silnice a vždy, když jsme jeli kolem, jsem byl oblažen třímáním volantu, takž na studium vždy zbyl jen kosý pohled. Ale slyšel jsem, že o ní byla i reportáž, snad v časopisu Květy nebo nějakém magazínu. Když se mi později podařil delší pohled za sedadla spolujezdce, měl jsem pocit poměrně rychlé redukce postaviček, související pravděpodobně s personální změnou. A teď ? Dálnice, asi 600 metrů vzdálená, tudíž kontrola v nedohlednu.

J. Aspirin 15.9.2014 13:09

Re: Nejen trpaslíci !

... ta stará silnice tam stále je a může se tudy jet. Ale po zahrádce je veta.

Ale časy se zase tak moc nemění - podobné zahrádky jsou jinde. A lidé z vysoka kašlající na "módní, vkusové a jiné policajty" stále jsou. Když vidím takovou zahrádku nebo člověka v ponožkách a sandálech tak si mám vždy takový malý pocit vítězství nad Davidama Zápalama (nebo Davidami Zápalami?) a podobnými tupounky. :-))