Neviditelný pes
První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996Diskuse k článku
VZPOMÍNKA: Synek
Upozornění
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Běžný Bezdomovec 1.7.2009 18:50Článek bere za srdce. Mysl však upozorňuje - těchto, tímto způsobem životem a alkoholem semletých lidí bylo kdysi jen několik na každém okrese, v Praze pár desítek, Hrabal je znal asi všechny. Dnes jsou nás desetitisíce a každý má svůj příběh a Hrabalové žádní. |
Rudolph 1.7.2009 18:11Re: Mám dlouhý vedení? To nesmíte pít jako Synek, pánové |
Cricket 1.7.2009 16:54Re: Díky Zvláště dnes, kdy díky pomalému zapomínání o oblbování začínají zase hrdě třímat svůj rudý prapor symbolizující krev pracujících, jež tak často prolévali... Kurňa, já jsem se snad zbásnil... takové obraty... |
Jurajda 1.7.2009 14:11Dobrej článek! Jak někdo nesouhlasil tak i když uměl patnáct jazyků a byl profesorem bylo záhodno uklidit ho někam na salaš k ovcím aby nekazil náhodou pracující! |
Forstmeister 1.7.2009 10:18Re: Mám ten pocit, Máte něco k jídlu? Byl náš dotaz při návštěvě Pohostinství "na čundru" za mých mladých let, kdesi mimo ženijní a hraniční pásmo v pošumavských hvozdech. "Jo, mám tu blejčo, ale to stojí za vyližpredel, dejte si tekutej chleba", zněla odpověď krčmáře. Tak jme se patřičně "najedli", pivo bylo ale "jako křen". Nelibost krčmáře v kulinářské aktivitě (jak jsme zapředli pak hovor) tkvěla vtom, že mu jeho vlastní krčmu v jeho baráku začala "menežmentovat" Jednota. Když zjistil, že naše názory ladí s jeho, dostali jsme k "netekutému jídlu" jeho vlastní utopence a "oběšence" (sušené špekáčky). Balada. Byl tamo zároveň vyhlášeným řezníkem, provozující melouch řeznický, celému svému okolí, zajisté k radosti nejenom pašíků. Jo, bývaly to rozporuplné doby. |
Majka 1.7.2009 9:30Díky Díky za hezký článek, těch vzpomínek na zvěrstva, která komouši napáchali na lidech, není nikdy dost. |
MF 1.7.2009 7:08Re: Mám dlouhý vedení? Taky jsem to musel přečíst dvakrát. |
michal 1.7.2009 4:12Re: Mám dlouhý vedení? mas, precti si to znova. |
Kanuk 1.7.2009 2:47Mám dlouhý vedení? Byl hospodský a Synek jedna a táž osoba, nebo dvě různé? Nějak se mi to plete. |
Vlad 1.7.2009 0:32Mám ten pocit, že pohostinství nezáleželo zas až tak na druhu vlastnictví. V roce 90 jsme na Šumavě jeli dvacet kilometrů do hospody, abychom podpořili soukromníka tržbou. Pivo teplé a kyselé, že trubky čistili naposled za komoušů. Okoralý chléb a zelený buřt byla jeiná jídla. Držku měl hospodský křivou a pokusil se nás trhnout o deset procent nad ceny na jídelníčku (i když si tam mohl napsat cenu podle libosti). Jak prognostická zkušenost to byla. Ach jo. |