25.4.2024 | Svátek má Marek


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Pašek 14.9.2010 16:16

TB = úbytě, souchotiny, souchotě, ftíza . . . .

Prevence? Serum. Děti v civilizovaných kontinentech jsou očkovány  . . . . 

V. Pavel 14.9.2010 7:12

Co ví i nepřítel dechovky?

"Čtyři páry bílejch koní" podle mne není lidová píseň, jak v úvodu tvrdí autor Karpenko, nýbrž jde o skladbu Karla Vacka! To vím i jako zapřisáhlý rocker a nepřítel dechovky. Ostatní autorovy úvahy jsem nečetl, avšak nejen proto.

B. Volarik 14.9.2010 7:51

Re: Co ví i nepřítel dechovky?

To já jsem si to dočetl do konce. A nelituji.

V. Pavel 14.9.2010 8:07

Re: Co ví i nepřítel dechovky?

Volaríku! Myslím, že by bylo dobré, kdybyste se zkusil zamyslet nad smyslem vlastní účasti v diskuzích s přihlédnutím ke skutečnosti, že přesto, že jsem oproti vám článek celý nepřečetl, sdělil jsem zde ostatním k němu rozhodně více než vy!

R. Langer 14.9.2010 8:48

Re: Co ví i nepřítel dechovky?

No, že "Čtyři páry bílejch koní" je od Karla Vacka je vzhledem k obsahu článku skutečně zásadní informace. Nicméně je to pravda. Dá se však i říci, že pokud úspěšná skladba zlidověla, tak přestože je autor znám, tak je "lidová". Když už se tedy bavíme o písničce.

V. Pavel 14.9.2010 9:04

Re: Co ví i nepřítel dechovky?

Langere! Jistě to není majoritní moment článku. Nicméně je skutečností, že můj prvý vážený oponent dosud k článku nesdělil ani tolik, co já! Rovněž je další skutečností, že vy osobně, jako zde můj druhý vážený oponent, nemáte pravdu, když skladbu Karla Vacka prohlašujete za "lidovou". Lidová není, protože má známého autora, jak před nesprávným závěrem, ke kterému jste dospěl, dokonce sám uznáváte. Přiznávám, že se mi příčinou vašeho evidentně chybného uvažování jeví vaše negativní osobní předpojatost. Zkuste se od ní ve vlastním zájmu oprostit!