16.4.2024 | Svátek má Irena


Diskuse k článku

VZPOMÍNKA: Moje hračkářství

Patrně nejsem sám, kdo postřehne na návštěvě u rodiny s dětmi spousty hraček, byt nejednou připomínající hračkářství, s tím rozdílem, že z některých objektů jsou torza. Autíčko bez kol, panenky a panáčkové ve stavu invalidním.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Š. Šafránek 18.1.2016 21:55

Moc pěkné, díky!

Ačkoli jsem o generaci mladší než autor, i já si ještě pamatuji na všechny své hračky, zvláště pak na každého angličáka. Naše děti jsou však hračkami zavaleny a podle toho se k nim chovají. Nemohou za to, dostali je. Zvláštní je, že jsme jim je nenakoupili my - tedy jejich rodiče, označovaní za viníky tohoto neblahého stavu -, ale svorně dědečci s babičkami. A světe div se - všichni čtyři prarodiče se narodili za války do podobných poměrů, jako pan Karpenko.

K. Janyška 18.1.2016 16:28

Ano, nesmyslná kvanta, která k ničemu nevedou.

Dal jsem 15 letému vnukovi k jeho narozeninám první fiktivní výplatu z 15 stokorun, ovšem z reálných peněz, ať ji utratí za co chce, ale ať mi předloží vyúčtování. Ne kvůli mně, ale kvůli němu, ať se naučí s penězi. Byl docela rád... Dzp.

P. Kmoníček 18.1.2016 8:52

Hezká vzpomínka.

A pěkně napsané ponaučení.

T. Kočí 18.1.2016 10:33

Re: Hezká vzpomínka.

Hezké-to souhlas. Všechny poválečné hračky za moc nestály s výjimkou MERKURA.

T. Kočí 18.1.2016 10:48

Re: Hezká vzpomínka.

S výjimkou osudu pana domácího,ovšem.

Rád bych připomněl osud lidí z naší bývalé ulice.Jak s nimi komouši zatočili. Havíčkův Brod, ulice Žižkova,dnes Prokopa Holého.Bydleli jsme tam v činžáku od r.1952.Naproti Truhlářství Standa Motl.Paní měla modistství (krejčovství).Někdy jsem ji navlékal nitě do jehel.Pěkný domek, truhlářská dílna a již rozrostlá zahrada.Asi nikdy neměli zaměstnance.Nicméně živnost zakázána,nečinnost. Zemřeli bezdětní,domek zahrada zlikvidován.Postavena školka.Nevím jestli ještě funguje.Proč to píšu?Jako dítě jsem to viděl a nechápal.Teprve nyní se to vrací. Vzpomínám na ně s lítostí.