24.4.2024 | Svátek má Jiří


Diskuse k článku

VZPOMÍNKA: Kamínek do mozaiky

Je to už hodně dávno. Byla hodina před půlnocí, na stanici Trans World Radio vysílající z Monte Carla začal český pořad Euroclub. V éteru se ozvala píseň Zní nad betlémem Gloria, co ten zpěv znamená?

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
K. Wágner 4.10.2019 15:07

Kněz a teolog Tomáš Halík se na svých stránkách ohradil proti záměru vlády uspořádat pro zesnulého zpěváka Karla Gotta pohřeb se státními poctami. Označil to za šílený a nevkusný nápad. :-/

K. Salajka 4.10.2019 7:34

Na ulici jsem si zpívával text "Slunce a já" : " Jako si slunce klenbou nebes kráčí, půjdu jednou dálavou..." je tam i " Sláva jak láva vychládá nebo ....sláva je pouhé žabí kvákání " lepší než řeči .

J. Housa 4.10.2019 5:32

Bohužel jde o mizernou a hlavně zcela chybnou interpretaci písně. Styl Bel canto tam prostě nepatří. Jde o Mistrovu sebestřednou prezentaci.

F. Houžňák 4.10.2019 11:41

My chápeme, že to umíte líp. Kde je vás možné slyšet?

T. Kohout 4.10.2019 5:29

Gotta jsem začal vnímat, když ráno ze stanice Praha bylo slyšet "Ticho samotu protíná

vše je tedy už za námi.." - hned se líp šlo do školy. Až později jsem zjistil, že je to cover Beatles a proto ta vnitřní radost a optimismus, přestože ten text vlastně až tak veselý nebyl.

P. Rychetsky 4.10.2019 2:13

Moc povedena interpretace. Tadle deska a s ni jeste Vanocni koledy stare Evropy od Prazskych madrigalistu mi udelaly do srdicka ryhu, ktera se neosoupala ani za pul stoleti. Porad nutim haranty at jsou z toho taky na mekko, ale nejak se mi to nedari, asi je budu muset vic mlatit.