29.3.2024 | Svátek má Taťána


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Zuzana 5.11.2007 13:35

Re: Re: Hezký článek. Docela jsem zvědavý, jestli to vůbec něco řekne lidem, kterým je teď míň než 30.

My mame taky jedno dite, ktere se docela orientuje a pozor, mam optimistickou zpravu, urcite, aspon ve sve tride, neni samo :-))

R.B. 5.11.2007 11:23

Re: Re: proč

Pane Karle!

Děkuji Vám za jednovětné  hodnocení mého článku. Ujišťuji Vás, že se těším dobrému duševnímu zdraví a těším se na další Vaše vstupy k mým článkům. Mých poznámek k prošlým událostem je doopravdy sto. Vaše strohé hodnocení si dovolím doplnit: Implikací: Jestliže autor popíše skutečnou událost, „připadá mi, že autor zblbnul“. Analogií: Policejní vyšetřovatel zaznamenal dopravní nehodu. Překročená rychlost o 40 km/h, obsah alkoholu v krvi 2,8 %. Obviněný připíše: Připadá mi, že policajt zblbnul. Otázkou: Neshledal jste některé popisované vlastnosti soudruha Houšky vlastnostmi svými?

K Vašemu včerejšímu svátku Vám přeji vše nejlepší. R.B.

 

 

karel kba 4.11.2007 23:53

Re: proč

Připadá mi, že autor zblbnul

Václav Dostál 4.11.2007 21:16

K dušičkovému zamyšlení kolegy a přítele

Ó "zlaté" časy reálného socialismu - kdeže jste? Dobře se pamatuji na ono školení, protože jsem tam pochopitelně musel být přítomen. Byl to vskutku pro soudruhy velký trapas. Z titulu funkce dotyčného zemřelého soudruha hájil soudruh ředitel. Jenže když po čase umřel i on, jako naschvál měl také církevní pohřeb. Jeho následovník - také velký soudruh - po dalším čase rovněž.

Soudruzi si prostě "dělali čárku" jak na OV či KV KSČ, tak i "v nebi". Tu druhou spíše pro jistotu - co kdyby přece jen Bůh existoval a stal se na konci věků Posledním soudcem?

Přetvářka byla nakonec odhalena. Dnes nejsme zotročováni marxismem - leninismem, ale jsme tlačeni do otroctví mamonu. Jednu modlu nám vyměnili za jinou. Budeme se zase přetvařovat?

cca 4.11.2007 17:53

Re: Re: Minulost nebo budoucnost

něco a-la Poučení z krizového vývoje...

Jakub S. 4.11.2007 14:25

A ještě pro p. redaktora:

Nějak nejsem s to pochopit, proč je tohle v rubrice  K u l t u r a. . Co vy na to?

Stará magdalena 4.11.2007 9:54

Re: proč

Magdo, máš úplnou pravdu, četl jsem to 2x. Ale vezmi to tak, co blbin jsme již přečetli, možná i přečteme.  Z těch všech článků a diskuzí si dělám vzorek národa. Pro nás ten výsledek není lichotivý. Každý píše, a to podle toho, kdo ho platí. Proto nemůžeme souhlasit se vším, co kdo píše. No a diskuze - každý podle své inteligence.

Borek@exil 4.11.2007 6:35

Re: Ajvajvaj - ozvala se potrefená souška učitelka, nebo snad s. inspektorka, či dokonce lektorka ODPV? - VUMLu?

V Praze, Základní devítiletá škola Na Smetance.....ředitelkou byla rudá megera, na jejíž jméno si ani nemohu vzpomenout. V devítce, když nám bylo 15 let, jsme chodili k ní do kanceláře na pohovor o budoucí "kariéře" po ukončení zákl. vzdělání. Spolužák Vráťa, jedničkář, sportovec, oblíbený kluk šel taky. Jeho rodiče mívali nějaké činžovní domy, či co, zkrátka...bejvalí buržousti. Vráťa na otázku o budoucím zaměstnání prohlásil, že chce studovat na inženýra. Souška ředitelka se na něj pobaveně zahleděla a prohlásila: Vratislave, ty budeš rád, když budeš prodávat ryby! Později se asi znelíbila, setkal jsem se s ní na učňovské škole KOVO, kam přišla učit jako řadová kantorka.

Borek@exil 4.11.2007 6:29

Re: Minulost nebo budoucnost

Kdo se nedokáže poučit z minulosti, je odsouzen si ji zopakovat.

Kurt 4.11.2007 6:09

Minulost nebo budoucnost

Vážení, chápu, že si někdo potřebuje odreagovat své pocity z minulosti.Více než minulostí bychom se měli zabývat budoucností, která je více než chmurná. Pro mnohé z nás by potom víra v Boha mohla být  nadějí a jistotou na skutečně lepší zítřek.

Stara Magdalena 4.11.2007 1:16

Vyborny clanek!

Je treba pripominat ty soudruhy kteri tancovali podle taktovky ruskeho medveda. Zbytky agitek a jinych socialistickych vymozenosti jako bab ukcinich duverniku tady place (jako magdalena nova) ze uz nemohou nikomu zkazit zivot a existenci. Skoda ze se neda vedecky leninismus syfyliticky s marxismem ktery skoncil na hnojisti dejin, vymyt z hlav poulicnich duverniku a jim dusevne spriznenych zbytku tridnich nadlidi podle sovetskeho vzoru - ze ano soudruzko magdaleno nova?

Jakub S. 3.11.2007 18:23

Ajvajvaj - ozvala se potrefená souška učitelka, nebo snad s. inspektorka, či dokonce lektorka ODPV? - VUMLu?

Nebo  j e n o m slepice-žena funcionáře-milicionáře? Nebo co?

Já moc děkuju a ujišťuju, že dám přečíst svým třem dětem a časem i vnukům.

Kdo zažil např. ve Zlíně s. řed. Rozštípilovou, v Hodoníně s. insp. Janáse, v Hradišti a Zlíně s. řed. Poláčka... to bylo zničených duší, žaludečních vředů... vyhazovů, zlých spokojených úsměvů ze zničených kariér...

jirka.s. 3.11.2007 16:41

Re: Re: Re: Hezký článek. Docela jsem zvědavý, jestli to vůbec něco řekne lidem, kterým je teď míň než 30.

Máte pravdu, potěšila jste mne, ale ty děti mám, bohužel, pouze dvě, tudíž to tady asi ani s těmi Vašimi nezachrání!

Maňa Nová 3.11.2007 14:25

Re: proč

smím  se zeptat, kde bych našla článek s hlavou a patou, který pochází z vaší klávesnice? Ráda bych věděla, jak by mělo vypadat takové psaní, které není jen žvástáním.

jerry 3.11.2007 14:22

Ve skutečnosti byli soudruh Houška a jemu podobní velice úspěšní:-)

stačí zmínit témata jako např. církevní restituce, či výuka náboženství na školách a jako by tu Houškův duch ožil. Měl by určitě radost.:-)

magadalena nová 3.11.2007 13:58

proč

Není to celé zbytečné psaní, nemá to hlavu ani patu, jen žvástání. Škoda místa a času. Pisálek si musí ještě hodně vytříbit psaní, než vÿjde na veřejnost.

Jenda 3.11.2007 13:12

Re: Sovětský svaz náš vzor

Nebylo potreba. Pokrteni byli. Clovek se prece musi jistit, no ne?

Hanák 3.11.2007 12:54

Sovětský svaz náš vzor

Všiml si někdo, jak to vypadá s atheismem u těch, kteří nám ho kdysi předepsali? To se divím, že dnešní soudruzi z KSČM se nedali masově pokřtít.

janabok 3.11.2007 12:51

Re: Re: Hezký článek. Docela jsem zvědavý, jestli to vůbec něco řekne lidem, kterým je teď míň než 30.

potěším Vás, nebudou...:-)

jirka.s. 3.11.2007 9:10

Re: Hezký článek. Docela jsem zvědavý, jestli to vůbec něco řekne lidem, kterým je teď míň než 30.

Ujišťuji Vás, že mým dětem to určitě něco řekne! Jsem si ovšem, bohužel, také zcela jist, že budou široko daleko jediné!

Borek@exil 3.11.2007 6:32

Hezký článek. Docela jsem zvědavý, jestli to vůbec něco řekne lidem, kterým je teď míň než 30.