16.4.2024 | Svátek má Irena


Diskuse k článku

VÝSTAVA: Tři nástroje

Sluneční králové, tak se nazývá výstava uměleckých pokladů objevených v egyptském Abúsíru. Je to úžasný počin. K vidění je ve staré budově Národního muzea v Praze. Podařilo se ho uskutečnit i přes tu ohromnou překážku, kterou pořadatelům položil do cesty virus covid-19.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Kraus 17.9.2020 23:39

Je otázka, kdo je mimozemšťan. Vynechejme i možnost, že by pyramidy postavili předpotopní obři. Pár českých Pavědců tuší i zná mnohá, nikoli všechna, tajemství pyramid, ale nepíšou o tom. Musí se jet na placenou přednášku, dotazy povoleny, účast cca šest až deset lidí, jinak to nikoho nezajímá. Tam se probírají technické záležitosti ohledně funkce pyramid. Stavba pyramid, nejen masy kvádrů, ale hlavně přesně vedených a zčásti vyřezaných chodeb v nich, není už tak zajímavá a dá se nejlíp vysvětlit přechodnou ztrátou hmotnosti kamene plus jeho změkčením. To se pochopitelně netýká pouze pyramid, ale mnoha kyklopských staveb a megalitů po celém světě. V tradici národů se zachovaly dosti živé vzpomínky, "vědou" vysmívané. Přitom vnitřní nikoli víra, ale pevná jistota podpořená zkušeností že je možné něco vykonat, je základ všeho.

M. Pivoda 16.9.2020 19:49

" ... Pak přišel Elon Musk. Dal všemu tomu korunu svým tvrzením, že ty naše pozemské pyramidy, co jsou v Egyptě, vybudovali mimozemšťané. ..."

Tvrzení? Vědecky odůvodněné tvrzení?

Nikoliv. Byla to jen jedna bezprostřední reakce od silně zaneprázdněného inovátora. Byl to jen takový povzdech.

Například český hudební skladatel, Antonín Dvořák, byl ve své době fascinován lokomotivami. Takže klid.

R. Benýšek 16.9.2020 14:34

Jak to bylo s egyptskými pyramidami, již víme z Hvězdné brány :- ). A jakkoli ́mimozemské ́teorie bývají leckdy přitažené za všechny vlasy, tak např. otázky, jak Staroegypťani řezali bronzem (či bronzem a pískem) žulu (pokusy ukázaly, že to lze, ale jak zoufale pomalu a jak pracně! - i s přihlédnutím k tomu, že soudobí dobrovolníci-pokusníci jsou v dané práci necvičení), a jak stěhovali a zvedali těžká břemena (co jeden expert zdánlivě prokáže - pro nás laiky přesvědčivě, to vzápětí jiný expert v daném oboru zpochybní jako nepravděpodobné, či dokonce nemožné) jakoby nadále zůstávaly uspokojivě nezodpovězeny.

Z. Lapil 16.9.2020 10:41

Lopata, kýbl a mozek... O tom psal už Plíhal:

Zato tělo, to je dílo/ Nohy, ruce, sádlo, špek

To ono školu vychodilo/ Na něm stojí příští věk

To ono sevře páku stroje/ I rukojeť praporu

V každé ruce kýbl hnoje/ Směle šplhá nahoru.

P. Princ 16.9.2020 9:58

Technická poznámka :

ta 73 procenta nepatří temné hmotě, ale temné energii.

https://cs.wikipedia.org/wiki/Temn%C3%A1_hmota

https://cs.wikipedia.org/wiki/Temn%C3%A1_energie

J. Koubek 16.9.2020 6:55

Byl jsem tam. Měl jsem pocit jako kdyby egyptolog přišel na výstavu lokomotiv kolejí a vagonů. A ještě v roušce.

M. Krátký 16.9.2020 5:43

hezké - hned si dám za úkol organizaci návštěvy spolu s mojí ženou a nejstarší ze tří přenádherných vnuček - již v sedmé třídě ZŠ - dobré ráno všem R^R^R^