28.3.2024 | Svátek má Soňa


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Honza™ 17.9.2006 9:38

Milé čtení, asi kompenzace za Tomášovo žvásty.

Houmr 17.9.2006 8:16

Milá Anko

jste žvanilka.

herdekbabka 17.9.2006 1:21

mnóó ten váleček ze svinibrodské zeleně pamatuji - byla to velká móda - akorát to škrabaní stěny při následném malování - no to bylo něco.

Dobře na tom byli ti , co už několikero malování měli pod ní - tam to šlo líp. Ju a ty čáry, pamatuji, pamatuji vzor BRUSEL udělaný super hustou barvou aby držel - taky dobrý - nebo ty výjevy pomocí šablon a hezky sytých barev co by lem v kuchyni...

Ale taky nebylo špatný - ldyž později v paneláku jsem sousedům pomáhala po centimetrch seškrabávat - takovou tu maxi snad fototapetu tapetu přes nejdelší stěnu - potvora držela jak helvítská víra - jak říkala babička. ach jo, kdeže  ty loňské sněhy jsou . Následná bílá etapa -Primalexová - byla snad nejlepší , krásně čisťounko a voňavo - nový a novější či nejnovější  primalex má z bývalého jen jméno smrdí a vedle bílé barvy ani nestál - byť má kouzelné tři názvy - bílý, bělejší a nejbělejší a vápno se nesežeme....joí bejvávalo....

R 17.9.2006 20:48

Vápno se sežene Re: mnóó ten váleček ze svinibrodské zeleně pamatuji

v každých stavebninách, jen se musí vyhasit a tak dva týdny nechat odpočinout.

J.G. Pašek 16.9.2006 17:58

Nejbohatší rodina v naší Lhotě byl profesionální malíř pokojů . . . .

Byl dloooooho jediný kdo měl Spartaka na kterém jezdil do práce . . . .

Po-Pá pracoval v komunále, soboty a neděle fušoval privátně z nakradeného . . . .

Autorko, mooc hezké vzpomínání a čarovné vyprávění   . . . . R^R^R^

Jaka 16.9.2006 14:17

Slečno Anko,

moc se mi líbí Vaše texty, které čerpají ze vzpomínek. Ten dnešní mi vyvolal taky podobnou, taky jsem měla tátu kutila. Chytlo jej to jen občas, obzvlášť když se do kutilského veledíla pustil nějaký jeho kamarád či kolega, to by jeho hrdost neunesla, aby byl někdo za užitečnějšího Chlapa Takže nám stačilo pečlivě sledovat jejich plány, abychom téměř se stoprocentní jistotou vytušily, co nás čeká.

No a jednou došlo taky na malování, taky dostal pocit, že to zvládne líp a zadara. Výsledek byl tristní, přímky válečků byly jako opilé a barvy…. uff, divočina. Maminka si starosti s obdivem nedělala, a tak okamžitě zajistila malíře profesionála, ten zamydlil a krásně vymalovat. Náš tatínek měl ovšem nějaký divoký den, pročež se domů vrátil nějak brzy k ránu. Značně rozhořčen zneuctěním jeho díla a pod vlivem několika promilí, začal stěhovat klavír ke zdi. Nějak mu to nefungovalo s rovnováhou, a tak klavír padal zadní hranou na záď, přičemž serval omítku až na cihlu. Klavír dopadl, ovšem táta tam zapomněl nohu….dodnes slyšim ten šílený zvuk. Rána jak z děla a povzdech všech strun. Do toho vytí…tehdy jsem získala představu, jak asi vyjí vlci na měsíc. No, co dodat, jen kost k palci měl na 12 kousků. Ale na kutilství mu to nic neubralo, ale dělal spíš technické věci, pračku, bojler, byl šikula. Když chtěl. No, o dobrodružství taky nebyla nouze, ale jen jeho zásluhou, maminka si stíhla sebevědomí budovat buchtama.

Krásný víkend, slečno Anko..

Anka 16.9.2006 14:52

Re: Slečno Anko,

Milá Jako, a pak že nejsou naše vzpomínky na minulost barvité, že?

Přeji krááááááásný víkend.

Jaka 17.9.2006 20:05

Byl relax, zív..

Marie Dubanová 16.9.2006 11:47

hezký..

dobrý den,slečno Anko, soudě dle Vašeho vyprávění, jste měla zajímavý a ve své podstatě i docela dobrodružný život...

Anka 16.9.2006 11:50

Re: hezký..

Hezký den přeji, paní Dubanová. Ano, máte pravdu, dík mé mamince, která z ničeho nedělala vědu a se vším si věděla rady, jsem měla dětství a mládí naprosto pohodové. Ráda bych byla jako ona, ale nějak se nemohu trefit :-))))

Marie Dubanová 16.9.2006 12:00

Re: Re: hezký..

zatím jste "mladá slečna", slečno Anko a časem se určitě trefíte, ale Vy nemůžete vědět, zda li se Vaše maminka, celý život "nepokoušela trefit a furt se trefit nemohla" do vzoru své maminky?

blaho 17.9.2006 14:31

Re: Re: hezký..

není třeba se trefovat.Myslím, že jste skromná a život s Vámi není asi jednotvárný, když tak hezký dovedete sama sebe zkritizovat.

Anka 16.9.2006 11:51

Re: hezký..

A s tou slečnou, paní Dubanová, to je oslovení, které už dávno odvál čas.

Marie Dubanová 16.9.2006 11:56

Re: Re: hezký..

na krásně, slečno Anko, co je Vám ostatně  do nějakého "trapného času", cítíte li se slečna, čas nemá šanci na tom cokoliv měnit, přeji hezký den slečno Anko..

Anka 16.9.2006 11:58

Re: Re: Re: hezký..

I Vám, paní Dubanová. Vedle mé maminky si ani jinak připadat nemohu. Je krásné být pořád tou malou, trošku cvaklou holkou, kterou maminka vychovává.

Jojin 16.9.2006 10:35

Heslo dne

"Aktivní blb je horší něž třídní nepřítel."

Anka 16.9.2006 11:18

Re: Heslo dne

Pane Jojine, nejsem si jistá, zda by mne vůbec napadlo se Vašimi slovy zmiňovat o mě blízkých lidech, nejpravděpodobněji nikoliv. Každý z nás je obdařen jinou dovedností. To, že člověk není manuálně zručný, nevnímám jako deklasující.

Přeji Vám krásný víkend, nezkalený skutky třídních nepřátel.

Pavel Pávek 17.9.2006 0:09

Re: Re: Heslo dne

Anko, nenechte se otrávit. Jojin patrně netuší, že i když si z někoho dělám legraci, mohu ho mít rád a že legrace nemusí být zlá a vulgární.Třeba mu připadá veselé když si někdo na chodníku lomí nohu. Někteří jidé jsou již takoví poněkud jednodušší.

Anka 17.9.2006 7:57

Re: Re: Re: Heslo dne

Pane Pávku, mne to ani tak neotrávilo, jako spíš překvapilo. Nicméně si myslím, že pán svou poznámku přičinil v rámci vtipnosti a trošku mu ušlo, že píši o tatínkovi, dej mu Stvořitel lehké spočinutí.

Krásnou neděli Vám vinšuji.

Haui1 16.9.2006 23:16

Re: Heslo dne

Vám vaši rodiče nějak ublížili?

Marie Dubanová 17.9.2006 0:30

Re: Re: Heslo dne

třeba jej naštval jen soused, a to leckdy úplně stačí, aby měl člověk tzv. "blbou náladu", třeba je jeho soused "hulvát", a s takovým člověkem není radno si něco začínat - v tom případě slušný člověk raději couvne, takovému člověku není radno příliš odporovat( ale ta "nálada zůstane"), - a to já chápu, je to i můj případ, také před sousedem raději couvnu; a tady je to takové anonymní a my všichni působíme celkem bezbranně, tak se pán trochu zapomněl, ale určitě to nebylo úmyslné...přeji dobrou noc.

kanuk 16.9.2006 3:03

nejvíc škody nadělají hloupí a pilní

Dej pámbu věčný odpočinutí mému tátovi. Ten určitě nebyl hloupý, ale kladivo vzal do ruky jenom jednou, co já pamatuji. Co bylo v domácnosti třeba poopravit, to si maminka buď musela udělat sama (jako police ve spižírně - špajzu, kde bylo nutno i vysekat díry pro skoby v cihlové zdi), nebo byl na pomoc přivolán pan Kepka, vyučený zámečník a příslušník pražských hasičů. Až jednou i na kozáka došlo (říká se to tak?). To můj otec mým přičiněním vlastnil asi dvouletého vnuka, který měl oblíbené malé dřevěné nákladní auto. A u tohoto auta se nějak ulomila jedna náprava s kolečky. Já jsem byl v práci, a synstvo usoudilo, že oprava auta je mužská záležitost. "Dědo, můžeš mi to spravit?". I nezbylo dědovi než vyhrabat bedničku s nářadím, která v domácnosti existovala hlavně přičiněním mé maminky. Tam se vynacházelo něco, co při dobré vůli mohlo být považováno za kladivo, nějaký hřebík se také našel, ale kde vzít kolečka? V synkově arsenálu se také nacházelo nějaké pochroumané auto plastové, a tak situace byla zachráněna. Plastová náprava asi dvakrát delší než ta původní, s koly o dvojnásobném průměru byla ke dřevěnému autíčku připevněna ohnutými hřebíky, čímž čest mužské části rodu byla zachráněna. A když malé autíčko může představovat automobil, tak na velikosti kol už nezáleží. Dětská fantasie takové překážky nezná.

herdekbabka 17.9.2006 1:25

Re: nejvíc škody nadělají

1*;-D

Anka 17.9.2006 7:55

Re: nejvíc škody nadělají hloupí a pilní

Velmi jste mi připomněl maminku mé dávné sousedky, ta svým vnučkám obdobným způsobem renovovala panenky. Ve finále sousekda všechny ty panenky naházela do popelnice s tím, že už se na ty zrůdičky nemůže dívat.

Hezký den Vám přeji.