28.3.2024 | Svátek má Soňa


Diskuse k článku

ÚVAHA: Jizva na rtu Jaromíra Nohavici

Turbulentní současnost s sebou přináší mimo jiné i vyhraněnou polarizaci názorů na leccos a na leckoho. My Češi jsme totiž se vším hned hotovi a máme ve všem jasno.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Pivoda 14.3.2022 22:03

Mně snad jebne!

To bude asi další Nohavicova sloka písně - po přečtení dnešní diskuze pod článkem MUDr. Vodvářky.

E. Novotny 14.3.2022 20:16

Pan Marak 6:56

Vase vsuvka mi pripomina totalitni vtip, pan se prijde na inzerat ochazet o zamestnani a urednice vyzaduje doklad pozadovanych kvalifikaci. Pan, ze je nema. Urednice pta, proc tedy vlasnte prisel?

Pan na to, prisel jsem Vam rict, abyste se mnou nepocitali.

V. Kosiner 14.3.2022 19:45

Poslal jsem na pomoc Ukrajincům v Čechách 500,- Kč. Chystal jsem poslat další. Ovšem když jsem četl o reakci Člověka v tísni na možnost daru od Jarka Nohavici, zbývá mi jediné. NASRAT!

A Vodvářka mě dorazil!

Š. Hašek 14.3.2022 19:57

Dále si uvědomte, že dle rozhodnutí vlády bude Ukrajincům vyplaceno základní kapesné, ihned zdravotní péče ČR, ubytování, budou VIP stran zdravotního stavu a požadavků, .......... z Vašich daní.

Pekarová ovšem říká, že to platí ona. A že si koupí o jeden kostým méně.

Takže Vašich 500.-Kč někde zmizí a rozloží se na molekuly haléřů.

Neberte prosím jako kritiku Vaší pomoci!!! Berte jako poznámku k věci!!!

Pánek nepotřebuje peníze od Nohavici, protože má stálý příjem od Fialy a Sorose. Celkem blboučce se nyní prozradil. Je to tloustnoucí, nenajedený neziskovkář. A může si dovolit "gesta" puberťáckého klacka, politického fracka.

T. Vodvářka 15.3.2022 7:54

Jste, pane Hašku, obyčejný ubožák. Jen vrozená slušnost mi brání, abych byl ještě přesnější. Styďte se.....

T. Torzová 14.3.2022 18:29

Když Putin slyšel zpívat Nohavicu, nemohl se dočkat až mu to vyznamenaní da

Š. Hašek 14.3.2022 19:27

Tohle si poznamenám.

T. Torzová 15.3.2022 7:32

To byla ironie. On jenom podpisuje návrh někoho

O. Kurz 14.3.2022 17:38

V životě jsem o panu Nohavicovi neslyšel, až do doby, kdy bylo jeho jméno spojeno s Stb. A nevzpomínám si ani, že bych ho někdy slyšel zpívat, Nemyslím si, že jsem o něco přišel, ale to je věc vkusu

Š. Hašek 14.3.2022 19:30

Já zas neslyšel nic o Gadíkovi, dokud nezbořil alexandrijské encyklopedie Svými moudry.

Bude to věc vkusu. Četby a poslechu.

T. Hraj 14.3.2022 21:37

Tak to jste žil na jiné planetě (za i po komunismu). Jak tedy vlastně víte, že jste o nic nepřišel?

A propos, geniální textař je to nade vší pochybnost. O jeho charakteru moc nevím.

P. Vychodil 14.3.2022 17:13

Kryl byl taky "odmítán"...a asi by byl "tuplem" odmítán i dnes...v běhu let je člověk hrdina, psanec, vyvrhel, vrah, disident, kolaborant, záleží pouze na tom, jaké dějepisné knihy chcete či můžete číst...

K. Křivan 14.3.2022 21:38

Kryla jsem znal osobně, byl to dobrý člověk, básník a muzikant. Hlavné viděl do budoucnosti, to je dar, který má málo lidí. Spíš je to dar inteligence. Škoda ho. Věčná škoda.

P. Sura 14.3.2022 16:36

Myslet si o tom může kdo co chce. Faktem je, že odmítnout, nebo hodit k nohám "vyznamenání" vrchnímu světovému fízlovi, který neváhá své kritiky a oponenty likvidovat fyzicky, .... Spíš bych se zamýšlel, KDO a PROČ do toho Putina uvrtal, aby mu tuhle medaili dal. On ten Zeman mu ji taky nedal proto, že by se mu jeho písničky líbily (když nejsou od Kmocha ani od Evy a Vaška), ale proto, aby ho společensky znemožnil. "Rozmáhá se nám tu takový nešvar ...." Obdobně znemožnil Babiš ODS když navrhl zrušení superhrubé mzdy, ježto to měla ODS dlouhodobě v programu. Dnes všichni spílají Kalouskovi, že ji tenkrát zavedl a dnes Fialovi, že ji teď pomohl zrušit a současně tím přiznávají, že těch 100miliard ročně, co tím Kalousek vykouzlil do SR, se jim moc líbilo. Nohavice měl Odmítnout vyznamenání od Zemana, protože od něj to žádné vyznamenání není, spíše výsměch a potupa. Pak by těžko "někdo" svému příteli Putinovi doporučil aby Nohavicu vyznamenal.

P. Smatlak 14.3.2022 16:12

Přečet jsem komentáře na youtubu, Klause s promonutím je ne skoro ale skutečný zločinec a to co řekl bych ho zavřel ne do basy ale spíše do železa.Každé slovo jen lže a chová se jako vlastizrádce a o slušnosti,rozumu,a o morálce a se ani raději mlčím.Je to člověk a má v sobe jen zlo a nenávist a má se rád jen sebe,.Je to narcis s velkými písmeny .Jšt ě jen patří do skupiny kdo jsme homasapiens u něj je to oráceně a ne moudrý ale jen negramotný ale skoro jako fašista,bez lidskosti což vždy je a byl.Vše tu prodal v cizině a podvdníkům.To je pan soudruh a to jsem ještě jsem s lušný.,protože pojmenování tohoto rádoby člověka je mimo realitu a myšlení ,kteří alespoň trochu slušných u většiny myšlení a i u ostatních.

K. Křivan 14.3.2022 21:28

Hodně blbé kecy. Rv

F. Zrcek 14.3.2022 16:05

Nejsem odborník, ale Nohavicovy texty mám pořád rád. Spíš mě udivuje, proč sám sobě nastavuje nohu. Nejde přece o Rusy a jejich kulturu, jde o putina. Brát si od něj metál za cokoli bylo hnusné minimálně od záboru Krymu a nejspíš ještě chvíli před tím. A je taky jasné, že na to lidi nezapomenou, zvlášť teď - memento může být famózní herečka Lída Baarová. (A to u ní šlo jen o sex).

Dosáhl jen toho, že teď mají ty jeho geniální texty nějakou cizí hořkou pachuť. A nic už s tím nenadělám.

D. Laurencikova 14.3.2022 20:54

Vase srovnani trochu kulha. Proc by si nemel brat Nohavica od Putina metal, co je mu do sporu Ruska s Ukrajinou o Krym a kdo ho momentalne komu daroval nebo sebral? To se ho vubec netyka. Je vam vubec jasne, ze stale bereme od Putina plyn?? Topime diky Putinovi, bez nej se u nas zastavi kola. Co ted s tim, vazeni kritici a moraliste??

K. Křivan 14.3.2022 21:31

" od záboru Krymu" ??? Krym byl zabrán a připojen k Ukrajině v roce 1955. To už byl Nohavica na světě ?

D. Müller 14.3.2022 15:49

Užijte si písní o přátelství, moudrosti, pravdě a lži, od člověka, který nadevše si váží medaile od válečného zločince. Nebojte, nejste v tom sami, máte sraz na jeho koncertě. Není to jen o Nohavicovi, je to i o vás. Užijte si to.

D. Laurencikova 14.3.2022 20:34

Vazeny moralisto, v dobe, kdyz Nohavica prijimal medaili, netusil, ze Putin prepadne Ukrajinu. Mozna by mel kazdy, kdo mel dosud s Putinem co do cineni, at uz umelec nebo politik ci sportovec atd. - odkudkoliv - zacit chodit v kutne kajicnika a pokud mozno kanalem, ne? Uz se dela natlak na ruske umelce vsude ve svete, at durazne odsoudi Putina, nejake to odsouzeni valky jako takove nestaci, jinak jdou od valu. Ze maji rodiny v Rusku, na ktere je treba brat ohled, inkvizitory nazajima. Dokonce se vyrazuji z knihoven ruske knihy od davno mrtvych autoru. Mne jsou tito moralisti, kteri se v kazde dobe stavi na tu "spravnou" stranu, at je to cokoliv, z hloubi duse odporni.

J. Brunner 14.3.2022 15:25

Rv

P. Holfeld 14.3.2022 15:03

Nohavicu poslouchám od 16 let a na jeho koncerty jsem chodil ještě "za totáče". Dodnes mi v hlavě leží koncert, který se konal ve Zlíně na Závodním klubu, kde tenkrát vystupoval s Pavlem Foltánem a Pepou Streichlem. Dodnes poslouchám a mám rád i písničky Hudkovy a tak nějak lidsky ho chápu, že když se nedokázal po revoluci prosadit tak, jako Jarek, tak si alespoň neodpustil malé politické rýpnutí. Že tím ovlivnil pár dutých hlav, náchylných papouškovat to co slyší, protože se sami nezmohou na vlastní úsudek je normální. Ze stejných kořenů vyrůstají i současní "bojovníci veřejného mínění". No nic, válka doufejme záhy skončí a po mírových jednáních se vášně uklidní a zůstanou hezké písničky.

D. Laurencikova 14.3.2022 20:50

Jarek Nohavica je na rozdil od Hutky umelec. Kdysi mel Hutka jakysi vyznam, ve sve dobe, kdy si kazdy kritiku rezimu netroufl. Ale objektivne vzato, je to jen pisnickar dolniho prumeru, (i charakterove, jak se ukazalo). Autor pomerne primitivnich versiku typu "devcata, ze zlata! Jeho "Milos a Zubata" je dokonce takova ubohost, ze kdybych mela k tomuto minesengrovi jeste quentchen sympatie, v ten moment by o ni prisel. Hutka se neprosadil, protoze nemel co nabidnout, tak jednoduche to je. "Zubata mava nam nazdar" se dokonce uz ani nerymuje Rv.

M. Sedláček 14.3.2022 13:44

Každý by si měl zamést hlavně před vlastním prahem. To za prvé. Navíc nechápu, kde se vzala představa, že zrovna komedianti by měli být nějakým etalonem morálky pro ostatní :-)

D. Laurencikova 14.3.2022 20:56

R^R^R^

J. Novotny 14.3.2022 13:06

Tak to vypadá, že jediná píseň, která se dá Nohavicovi věřit je "Tři čuníci". Jinak jde o prázdnou hru se slovy.

V. Kuhaj 14.3.2022 13:10

Pro mě Kometa prázdnou hrou se slovy není.

Š. Hašek 14.3.2022 13:26

Poslouchejte Hutku.

J. Pavelka 14.3.2022 14:17

Mocná je zbraň...co je nejmocněji

ší? Pravdomluvné slovo...Tak to přece jen radši toho Nohavicu...