19.4.2024 | Svátek má Rostislav


Diskuse k článku

TELEVIZE: Výměna manželek

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Kraus 19.3.2021 20:09

Ano, TV se soustřeďuje na primitivní společnost a kdo se na to dívá, z toho se primitiv za čas stane. Normálnímu člověku by mělo stačit přečíst si jen název pořadu, tedy Výměna manželek, aby mu zatrnulo a rychle šel jinam. Takové věci mohou vymýšlet a šířit jen lidé zrůdní, libující si v negaci a zlomyslně a poťouchle ji podsouvající ostatním. Důvodem snad je přiložení dalšího polínka k rozvratu rodiny a společnosti. Běžné dítě si za týden zvykne a stane se otrlým, duchovněji založenému takové trauma může pro budoucnost pomoci. Ostatně řádná žena, matka na takovou trapnou šaškárnu nepřistoupí. Velmi mnoho vypovídá o době, že je něco takového možné a že takoví lidé jsou státem podporováni, taková TV státem vydržována.

Není to zdaleka jen tento pořad a jedna TV. Ale je dobře být "v obraze". Já zapnu TV, otevřu si jogurt a než proklikám všech cca třicet programů, je jogurt sněden a TV vypínám. Tedy pokud tam náhodou není nějaký J.Wayne, O.Nový, což takřka jistě není. Dobré bývají některé české dokumenty, v cizích jsou místo věcných informací samé emoce, moderátoři celí rozjevení a máchající rukama. Po prvním "neskutečném, neuvěřitelném, dechberoucím" a podobně okamžitě vypínám.

J. David 19.3.2021 17:17

Baba má zvostat doma a žvejkat kůže.

T. Pudil 19.3.2021 15:45

Ty, kteri si mysli, ze ceska TV je jedna zumpa, bych rad informoval, ze neni jedina. V USA, kde ziji pres 30 let, mame k dispozici bud TV programy ve forme kabelove, satelitni a streamove (skrz internet) a pro objasneni, je to uplne stejna zumpa jalo v Cechach a pravdepodobne je tomu tak v celem svete. Nejde preci o kvalitni zabavu a odpocinek, ale o degradovani lidske inteligence a o prachy. A lide na ten spek skacou jak cvicena zviratka. Tem, co to basti, to mentalne jenom ublizi a tem, co se tim zivi, je uplne jedno, jak lidem ublizuji. A proto je snad lepsi tuto " Skrinku na civeni"ani nemit. A pro ty, kteri ji bez ohledu na vsechna negativni fakta, prece jen z ruznych duvodu chteji doporucuji pouzivat s opatrnosti. Je podezrele, ze v dobach, kdy pomalu kazdy vyrobek ma nalepku se seznamem vsech moznych nebezpeci, ktera s jehpo pouzivanim hrozi, televizim porad schazi. A pritom se jedna o trvalou mentalni ujmu. Ja doporucuji knihu.

P. Adámek 19.3.2021 15:00

Je zvláštní, že tu nikdo nereaguje na podstatu článku, totiž že se tím pořadem páchá zločin na dětech, které výměnu maminy nechtějí, nezvolily si ji, nic z ní nebudou mít a duševní trauma, které to u nich výměna vyvolá, může být naprosto nevykompenzovatelná těmi deseti litry nebo kolik ta rodina za tu opičárnu dostane.

M. Starý 19.3.2021 12:56

Není nad to, když někdo kritizuje televizni pořad a nemá televizi...

I. Hermanek 19.3.2021 21:57

Přesně tak bába chytrá to neviděla v televiizi ale přesně vi jak na to

Š. Hašek 19.3.2021 10:43

Dementních TV pořadů a chování občanů obecně je více.

Spíše bych upozornil na již zjištěný (a tutlaný) zhoubný vliv televize jako takové. Stala se již v nebezpečné míře náhražkou reálného vnímání okolního světa a "margarinovou" výplní reálného života.

Každá doba má něco, nemáme čtrnáctihodinovou pracovní dobu a nemusíme nosit uhlí do kamen.

I. Pávek 19.3.2021 10:23

Ten pořad je přímo zločinem proti lidskosti. Ale takových ,,estrád" je víc. Tvůj hlas, superstar - no společnost se vyvíjí a toto zdaleka není ještě dno lidského hnusu. Přijdou ještě progresívnější scénaristé a určitě se budoucí dočkají aj majtrovstvá republiky v jeba.ke. I komentátora ve stylu Gabo Zelenaje, dej mu pánbůh věčnou slávu.

T. Zlesa 19.3.2021 9:24

Téma potěšilo. Mezi těmi na jedno brdo články o covidu, politicích co to neumí... Aspoň, že těch o progresivismu a Trampovi je tu už zase jen občas. Ovšem téma také udivilo, protože se mi zdá nepochopitelné, aby někdo ztrácel čas nad takovým debilním pořadem. S nápady jak ho vylepšit :-) Ale autorku omlouvá, že nemají televizi a nemají představu co se z televizí valí. Máme nevýhodu malého trhu i v televizní zábavě. Aby se televize vyplatila u nás, nemůže si dovolit dávat pořady s vyšší kulturní úrovní. Takové, co by sledovala malá část lidí. Proto jen průměr a bulvár. Za něco lepšího je třeba si připlatit.

Z. Ukolébavka 19.3.2021 9:36

Já bych si připlatil. Díval jsem se do programové nabídky, leč tsunami toužebných vysílačů jsem si nevšiml. Pár takových kanálů o přírodě a historii je, nicméně vysílají dokola to stejné. Autorka má pravdu, že českům stačí popisovaná plytkost. Zamyšlení nad tím, co ta manželská půjčovna dělá s dětmi sice na místě je také, ale není jiného léku než tyto pořady přehlížet.

D. Polanský 19.3.2021 8:47

Nojo, slušní a pracovití lidé nejsou to pravé, nezaujmou. Když zemřel profesor Antonín Holý, jeden z největších chemiků na světě, viz lék proti AIDS, krátká zpráva a šlus. Kdežto když umře nějaký umělec to truchlí málem celý národ, a TV vysílá o něm jeden pořad za druhým. A jeho parte se objeví na obrazovce za den alespoň 10x.

Z. Ukolébavka 19.3.2021 9:26

Také jsem čekal, kdo pana profesora navrhne na Nobelovku. Čítával jsem obskurní jména, ale človíčka, co ČR svými patenty udělal ronomé a také zisky z jím vynalezených léků, tak toho ti velectění nenavrhli. Zeman cpe metály komediantům, kteří mu je pak háži pod nohy. Akademik Holý je 10 let mrtev, a nic.

R. Meišner 19.3.2021 8:28

...program o debílcích na obrazovce pro debílky před obrazovkou--a to i v případě, že by se to jmenovalo výměna maminek. tož tak.

K. Křivan 19.3.2021 7:46

Tahle debilita běží už dlouho v Německu. K zblití tam, k zblití tady.

J. Berger 19.3.2021 5:51

Jak napsal p. Jurax, pořad je to opravdu debilní, kromě toho TV vybírá rodiny skutečně natolik rozdílné, že musí dojít ke kontroversím. A když ne, on už jim režisér řekne, co mají říkat do kamery, i když je to proti jejich přesvědčení. Díval jem se jen jednou, abych zjistil, "o co jde" a od té doby ani omylem.

P. Boublíková 19.3.2021 5:29

"Měly by být vybírány k výměnám rodiny inteligentní, bezproblémové, které by divákům něco pozitivního přinesly, byly jim příkladem."

Inteligentní rodina by do takového pořadu nešla ;-D

D. Polanský 19.3.2021 8:49

A byly by pro diváka nezajímavá, doslova nudná. Lidé chtějí vzrušo, hádky, napětí.

O. Uživatel 19.3.2021 8:54

Uživatel požádal o vymazání
J. Kadeřábek 19.3.2021 15:46

Přesně. Je to pořad pro lůzu a jde do ní jen spodina pro peníze. A to ta paní bez televize ani netuší, že tatínek nejen, že přivítá novou ženu, ale také nového tatínka Stropnického (nebo je to maminka?) To je teprve nářez. No a o přítomné děti jde až v poslední řadě. Nezáleží na nich rodičům ani té pitomé televizi.

J. Kovaříček 19.3.2021 5:26

Co je špatného s nápadem výměny manželek? Problém vidím jen v tom za co je vyměnit! Buďme však vděčni za české ženy, ne všechny jsou přiblblé feministky. Mnohé jsou líbezné a praktické, zkrátka k zulíbání. Horší je to s Anglosasankami, těm už feminismus pocuchal křidélka, takže je lepší vyhnout se jim obloukem velice velkým.

K. Křivan 19.3.2021 7:48

Navrhuji .... za velblouda ! V Německu to bude brzy možné. Tak jak je zasviněné, zamuslimené, ...

J. Kopp 19.3.2021 2:49

A proč nemáte televizi? Programů je spousta a dívat se můžete na co chcete.

J. Kovaříček 19.3.2021 5:27

Máte-li potřebu dívat se na co chcete tak k tomu vůbec, ale opravdu vůbec, nepotřebujete televizor.

P. Hatina 19.3.2021 1:16

Tak ono vzhledem k tomu, s jakými švindly televize pracují, si člověk nenůže být jistej ničím. Kdyby si natočily co chtějí a pak poslali mamky na noc kam patří, divák by stejně nic nepoznal..;-D

P. Boublíková 19.3.2021 5:30

Přesně tohle mě taky napadlo. Že ty maminky jsou ve skutečnosti večer tam, kde mají být. :-)

P. Dvořák 19.3.2021 8:30

Nemožné. To by se profláklo hned po supertajné zprávě BIS .

:-)

J. Trubač 19.3.2021 0:50

Máte naprostou pravdu, víte, nejhorší je na tom, že velké množství občanů si myslí, co my, ale nemůžem s tím nic udělat, je to neprůstřelné, sděleno je nám, že o volbách máme možnost, dělají si z lidí akorát blázny,byvše zvoleni, jdou se starat o své, a ne o tuto zemi, starají se o ní tak, že jí jak to jde rozkradou, a už brzy bude klid, nebudou mít co krást, nějak se to všechno kumuluje, a nejní nikdo v dohledu, kdo by se o tuto zemi chtěl starat, ale zlodějů, až běda. Rád čtu co píšete, Tchombe:-)

J. Jurax 19.3.2021 0:28

Pes nám nějak degeneruje - chybí úvodník, zato tenhle článek je tu dvakrát.

A ovšem - diskutovaný pořad je po mém soudu opravdu debilní.

M. Sláma 19.3.2021 0:16

Opakování matka moudrosti :-) ...

T. Kohout 19.3.2021 8:40

Závada není na vaší obrazovce. Opravdu je to tam 2x.