19.4.2024 | Svátek má Rostislav


Diskuse k článku

SVĚT: „Zruší“ woke aktivisté i Harryho Pottera?!

Od uvedení prvního dílu filmového zpracování Harryho Pottera do kin nedávno uplynulo 20 let. Při této příležitosti byl uvedený dokumentární film s názvem Harry Potter 20 let filmové magie: Návrat do Bradavic.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Kouk 12.1.2022 22:09

Když se žena prohlásí za muže, tak chci být při tom, až se na WC bude trefovat do mušle...

J. Kouk 12.1.2022 22:11

Nepsal jsem, že u ní :))

M. Koutný 12.1.2022 18:35

Aktivismus je jen jiné jméno pro pokrytectví.

Š. Hašek 12.1.2022 13:55

Možná přepíší, Zdechovský.

Nebudou to aktivisté, ale Vaši kolegové, spíše kolegyně z bruselekomisí.

Unter uns gesagt, jste kecalem der ersten Klasse. bruselsky řečeno.

A. Pakosta 12.1.2022 14:54

Možná byste, pane Š. Hašku, mohl své profilové jméno zkrátit vypuštěním Há a tečky. Bylo by to výstižnější a snáze se to vyslovuje.

Š. Hašek 12.1.2022 15:13

Milý A. Pakosto,

no, my, když kecáme v partě o jeteli a někdo by vyrukoval o vztazích s tchyní ...... tak ho příště nepozvem. Neřekneme mu, že jaksi chrápe. Ale my v diskusích máme rádi, že to vodsejpá.

Takže, milý A. Pakosto, sdělte mi, co soudíte o meritu článku, tedy o Rowlingové a o tom, že Zdechovský kliďánko nazývá svoje kolegy ze štrasbrusele podivnými aktisty. Aby jako tady byl za hezko.

Vynechávám uvozovky, Vy jim stejně nerozumíte. Jestli něco vůbec soudíte o případu Zdechovský .....

J. Pankovic 12.1.2022 19:12

....kdyby ste byl stejnej hrubián, jako von, tak by ste mu mohl poradit, aby ze svého příjmení používal jenom první 4 písmena...

...jenomže zastaralé vychovní metody našich předkúv zahrnovali I masáž sedacího svalstva řemenem, takže slušnost byla do nás přímo vtlučena :-):-):-)

...což by nebylo na škodu i dalším generacím ;-)

P. Han 12.1.2022 19:27

Vy ovšem nepíšete o meritu článku, ale o jeho autorovi.

D. Bowman 12.1.2022 13:54

Je hezké, že se pan Zdechovský ozval. Ale je potřeba dělat víc, aby se zastavilo toto neoMarxistické běsnění Woke kultu Rovnosti.

Poslanci berou hezké peníze a užívají si svěřené moci a postavení. Historie je nebude hodnotit hezky, když nenajdou odvahu a nezačnou konat.

D. Bowman 12.1.2022 13:44

Rowlingová tohle levicové běsnění za Rovnost vesele podporovala, než ji to monstrum kouslo. Ať si to užije. Nehledě na to, že to ji to akorát přidává pozornost. Takže se jí žádná škoda vlastně nestala...narozdíl od těch opravdu zrušených, kterým i banky odmítají otevřít účet.

Jediné co ji mělo šanci zlikvidovat, bylo nedávné obvinění z antisemitismu od Jon Stewarta, který mimochodem stojí za tím masivním rozdělením společnosti pořadem Daily Show.

Obvinění ale rychle stáhl. Asi mu někdo vysvětlil, že se chová jako poterefená husa.

Š. Hašek 12.1.2022 13:52

Souhlas.

Též mám dojem, že Rowlingová zatratila pohádky pro "dobrodružné příběhy". V pohádkách je více moudra, než v dobrodružných příbězích. Nezatracuji je.

Ta paní nikdy neuzná, že ji dneska kamenují její vděční čtenáři. Nepohádkoví, s poněkud jednoduchou myslí. S myslí vytvořenou "jejím kouzelníkem".

J. Pankovic 12.1.2022 19:18

...asi myslíte Voldemorta, jehož jméno se tak dlouho neříkalo, až bylo na honbu Bycha neskoro ;-)

J. Kalina 12.1.2022 13:35

co chcete po panu Zdechovském. On i většina politiků dělá nebo spíše jen říká to o čem si myslí, že za to bude zvolen. Příklad: většina naší nově zvolené sněmovny vyslovila nějakou výhradu proti Greendealu i proti ilegální migraci, ale jen proto, aby jim nějaký popletenec hodil hlas. Oni s tím souhlasí a říkají to jen aby ubrali hlasy těm, kteří to to myslí doopravdy. Po zvolení budou dál podporovat a plíživě zavádět další sviňařinky. Hezký příklad vidíme dnes v jejich boji za levnější energie. Bojují tím, že budou přidávat peníze těm co na tu drahou energii nemají. Tedy poptávka bude stejná a těm co kasírují to zaplatí ti co mají na svou a ještě přežijí, když se jim vezme něco navíc a tím se zaplatí vydřiduchům. Kdysi se tady rozebíralo, že někteří vlastníci bytů poskytují bydlení sociálně vykořeněným a radnice jim doplácejí nehorázné nájmy ve výši, kterou ani normální lidi, platící ze svého platit nemusí. mají nižší nájmy (tržní?,) nižší než sociální regulované.

J. Vlk 12.1.2022 13:13

Hlavně že nám v Bruselu chutná : Masové kuličky v tomatové omáčce, mušličky s hranolky, dobré pivo - no, když se dokázaly sjednotit platy EU poslanců, mohlo se sjednotit i mnoho dalšího.

Š. Hašek 12.1.2022 15:18

K řešení je výzva (moderně) - jak je vypráskat.

A Zdechovského nainstalovat jako tělocvikáře někam na poloviční úvazek. Vyštudoval "volnočasové aktivity dospělích". To ostatní, co vyštudoval, vypadá jako duševní choroba. Já teda bych to do životopisu nepsal.

J. Jurax 12.1.2022 13:09

No jo, doba vymknuta z kloubů šílí, praví klasik ústy dánského kralevice.

Nepřišla už doba i na revizi děl labutě avonské? Vždyť Romea popisuje jako muže a Julii jako ženu, což je jasná diskriminace dalších x pohlaví i pohlavních neurčitků! A Julie je ke všemu ještě pod zákon, a mohou to vidět i děti!

Nebo Othello - ve hře je sice padouch Jago bílý, což je ideologicky správné, ale mouřenín Othello je vylíčen jako sice jako ušlechtilý, leč poněkud prostě důvěřivý chorobný žárlivec a nakonec vrah, kdežto veskrze kladná Desdemona je bílá, což už v pořádku není. Ani netřeba zmiňovat, že ve hře jsou zcela pominuti transgender lidé, ba není tam ani jeden gay či lesba.

Nebo Zkrocení zlé ženy - vždyť to podporuje nesprávné, dávno již překonané genderové stereotypy. Kateřina je hádavá megera, kdežto Petruchio je ušlechtilý muž. A potlačení osobnosti ženy, její podrobení se muži-machovi (čti mačovi), typická toxická maskulinita, je autorem dokonce vydávána za happyend! Jaký to dává příklad zejména mladé generaci?

L. Masar 12.1.2022 16:41

Tak, tak, pane Juraxi. O jednom reseni bych vedel: zminovanou klasiku proste prepsat, stare edice stahnout a nahradit cerstvou tvorbou. Za 200 let uz nikdo ta puvodni dila nebude znat...

Kolik by to mohlo stat? Pakatel: 300-500 mega EUR? Co bychom neudelali pro napravu krivd a zarnou rudozelenou elektrifikovanou a digitalizovanou budoucnost.

J. Pankovic 12.1.2022 19:25

...a jeste by to mela delat mechanicka UI abysme to nemuseli menit kjuli robotum a treba v neojazyku EU ;-)

P. Nešvara 12.1.2022 12:20

Nic nového pod sluncem. O prvním anglickém laureátu Nobelovy ceny za literaturu Rudyardu Kiplingovi se také skoro nikde nedočtete a nevyučuje se. Mauglího by mu odpustili, bylo to indické dítě, ale básně jako "Břímě bílého muže" anebo "Mandalay" dnešní mladá generace číst nesmí, protože by to ohrozilo jejich duševní zdraví. 8-o

Obdobně je to se Shakespearem. Ten je příliš známý, než aby jej mohli zakázat, ale kdo se odváží hrát "zkrocení zlé ženy"? V dnešní feministické době?

J. Fridrich 12.1.2022 12:39

Přesně tak, pane Nešvara. Zdravý rozum nyní z ještě nedávno skvělého Západu odchází - a pod vládou těchto levičáckých experimentátorů přichází nenápadně napřed autocenzura a s ní již i ta PRAVÁ CENZURA těch " Velkých bratrů..."

P. Diviš 12.1.2022 12:48

https://www.citarny.cz/nove-knihy/poezie/poezie-klasicka/kipling-kdyz

L. Masar 12.1.2022 16:45

Jak vas tak tady procitam, panove a damy, budete (ci budeme) nakonec definitivne "kanclovani", NP zakazan a Rude pravo obnoveno v nove digitalizovane, teckovane, woke podobe.

Toz reknete mi, ze totok se nechysta ...

J. Karza 12.1.2022 12:05

Pokud by se u toho souběžně podařilo zrušit i Zdechovského, Harryho bych obětoval.

F. Zrcek 12.1.2022 11:56

Dovoluji si upozornit, že proti cancel-culture vystoupil i hodně liberální papež František. Označil ji jako přepisování dějin, jednorozměrné myšlení a ideovou kolonizaci: https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/papez-frantisek-cancel-culture-kultura-ruseni-vatikan.A220111_113108_zahranicni_jhr

Dost tvrdý odsudek na Svatý stolec. A pro katolíky závazný, Roma locuta, causa finita. Františkovi se zjevně nelíbilo zkanclování pomníku prvního katolického svatého v Californii, kterého nota bene kanonizoval osobně. To by dožralo i chcíplou kozu a jako zástupce Boží takhle nemůže nechat se sebou takhle vy*ebávat.

V každém případě je momentálně ta nejvyšší morální autorita, která si dovolila odsoudit to woke svinstvo. A bylo na čase.

D. Studený 12.1.2022 11:54

Jen upozornuji, ze HBO Rowlinfgovou na nataceni toho documentu pozvalo, ale dotycna odmitla. Proto take v nekterych starsich zaberech v tom documentu figuruje,. Takze, minimalne v te kauze okolo toho HBO documentu se jedna o fake-news z ust pana Zdechovskeho. A tim neobhajuji svazacke chovani woke mladeze, ktere Rowlingovou smahem zatracuje...

S. Ševeček 12.1.2022 11:20

pan Zdechovský - polyhyster.

/začalo to prodáváním šmejdopůjček.

P. Dvořák 12.1.2022 10:49

;-D "skotská policie oznámila, že bude nově zaznamenávat pohlaví násilníků podle jejich přání, nikoliv podle biologického pohlaví" ;-D

Policejní svodka denních událostí: ".... znásilnění se dopustila žena tím, že zasunula svůj penis do vagíny muže .... "

;-D ;-D ;-D

O. Uživatel 12.1.2022 11:56

Uživatel požádal o vymazání
P. Dvořák 12.1.2022 13:49

Tam to chápu. Beztak nikdo z nich už odpoledne neví, jako co se ráno probudil ;-D

R. Gramblička 12.1.2022 12:26

málo progresivní, když už, tak podle přání pachatelů uvádět i jméno, věk či bydliště :-P