25.4.2024 | Svátek má Marek


Diskuse k článku

SVĚDECTVÍ: Fotky z Buči versus fotky z olympijských her v Paříži

Fotografové jsou ti, kteří nám svým uměním správně zmáčknout zprostředkovávají silné okamžiky, plné emocí a faktického popisu skutečností, o kterých sice víme, ale nejsme si vždy schopni je představit v plném rozsahu. Ať už jde o společenské události, novodobou historii, záběry umělců a sportovců či magické okamžiky z přírody.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Kuhaj 2.2.2023 9:07

Na hledání souvislostí mezi jevy ještě donedávna nic špatného nebylo.

R. Tesařík 2.2.2023 9:04

Je to tláskání a tzv. whataboutismus..úplně klasickej.

L. Vrána 2.2.2023 9:02

Je v tom trochu křeč, ale kus pravdy v tom je.

V. Kuhaj 2.2.2023 8:58

Tak třeba já to "tláskání dohromady" v tom nepokřiveném smyslu vnímám jako vyváženost informací. Drahnou dobu před napadením Ukrajiny jsem viděl podobně děsivé fotky - pohraničních Rusů, který se kdesi sešli k diskusi, a Ukrajinci jim to tam podpálili. Ty, kteří chtěli utéct okny, zastřelili. Byla to fotka ohořelého chlapa, co visel od půl těla dolů ven z okna v přízemí. Ve zprávách suché konstatování, pak ještě párkrát o dalších násilnostech, a pak už vůbec nic, asi jak se euroatlantická civilizace poznenáhlu stále více připravovala na střet s Ruskem.

Nevím, řekl bych, že pořád platí, že činy mají následky. Jestli to Ukrajinci, vědomí si ideologické podpory Západu, po těch letech provokací dotáhli až do fáze, kdy začaly námluvné tance s NATO, já se prostě nedivím, že tam to Rusko vlítlo, byť s válečnými konflikty bytostně nesouhlasím. No nic, já jen že fotek je, kolik si kdo bude přát. Proč se najednou máme dojímat nad smutným psem, a ne nad ohořelým člověkem jen proto, že to je Rus, to fakt ne, takhle ne. Aspoň u mě tedy.

M. Kanda 2.2.2023 8:45

Peníze budou samozřejmě rozhodující. Ale právě v tom vidím určitou naději.

Pořadatel si nakonec určitě zváží všechna pro a proti. Jaké plusy přinese účast Rusáků (já tedy žádné nevidím) a jaké mínusy. Těch bude asi dost. Kromě morálního rozměru (ten asi pořadatele moc nezajímá) hlavně neúčast některých dalších zemí a z toho plynoucí absenci části sponzorů.

Fakt nevěřím tomu, že ruskou účast nakonec všichni skousnou a bez mrknutí oka se zúčastní. Alespoň část slušných zemí to odpudí včetně firem, které v nich mají své aktivity.

R. Meišner 2.2.2023 8:42

k těm fotkám-- jestli je něco zprofanované, tak je to Press Foto. autore, ruku na srdce--vždyť ani jiná fotka vyhrát nemohla. utrpení, zmar, bída, vždyť to se tak dobře prodává....jsou úžasné fotky z opačného konce spektra, které nemají ani tu nejmenší šanci v dnešní době. a hlavně- fotili je fotografové s velkým F. a ne naháněči senzací. takže tak. 8-o

R. Tesařík 2.2.2023 8:36

Netláskejte to dohromady.

M. Šejna 2.2.2023 8:27

Vy jste tu zas slintal proti ruským sportovcům. A to přesně podle té vaší ideologie "kolektivní viny".

Nakonec čeští sportovci určitě taky měli vinu na "vítězném únoru" a měli být vyloučení z her i za politické procesy v 50.letech. :-P

T. Vodvářka 2.2.2023 8:07

Normálně na podobné slinty nereaguji, pane Navrátile. Pokud jste z mého článku vyčetl, že mi vadí ruská kultura a dokonce hlasuji pro výzkum rasové čistoty, nejde jen o obyčejný diskusní faul, ale projev Vaší neskutečné stupidity.

F. Navrátil 2.2.2023 8:03

Je pochopitelné, že pan Vodvářka burcuje ke světové ofenzívě proti ruským sportovcům. Je to součást fialového třeštění, které nemá ve světe obdoby. Jistě ho velmi mrzí, že třeba v americké NHL klidně hrají ruští hokejoví profesionálové a diváci jim za jejich výkony tleskají. Ale měl by ještě přitvrdit a burcovat k ostrakizaci i ruské kultury, protože takový Puškin, Tolstoj, Šostakovič, Bunin, Cvetajevová a podobní by mohli nebezpeční, protože podle rasových teorií Vodvářků to byli Ruskové a proto můžou za válku USA s Ruskem na Ukrajině. To jsem zvědav, kdy pan Vodvářka navrhne, aby se zkoumala rasová čistota předků všech sportovců až do roku 1760, jak to bylo v jedné árijské a antisemitské organizaci, která měla heslo "Má čest se nazývá věrnost!"

V. Církva 2.2.2023 7:55

Možná to za ty mrtvé a spálenou zemi nestojí, ale nejsem si úplně jist, jestli bych chtěl "po válce" - zmar a totalitu za Rusa co tu byl 44 let. Jestli to chtějí Ukrajinci si musí rozhodnout oni.

Západ je proti jiným vojenským angažmá s vyzbrojováním Ukrajiny poměrně laxní.

M. Boháček 2.2.2023 7:55

A za chvíľu nás presvedčia, že v Kramatorsku zabíjala civilov na stanici ruská raketa. :-/ Tisíckrát opakovaná lož sa stáva pravdou, fakty skoro nikoho nezaujímajú.

Ukrajinská zvěrstva od Buči až po Mariupol -

https://antivirus.22web.org/av/220408-ukrajinska-zverstva-od-buci-az-po-mariupol.htm

Ruská televize odvysílala segment, který vysvětluje proč Ruská armáda nestojí za masakrem ve městě Buča. Samozřejmě to můžeme označit za Ruskou propagandu. Rozhodně bych netvrdil, že Rusové o všem říkají pravdu. Ale je tu ten fakt, že zatímco západ obviňuje bez důkazů, Ruská strana vysvětluje, co je co, a jejich 'story' na rozdíl od té Ukrajinské/Americké/Britské dává smysl.

Ruská televize - proč Ruská armáda nestojí za masakrem ve městě Buča

-

https://www.bitchute.com/video/E92PPu6uLH7h/

A. Stárek 2.2.2023 7:53

A teď tu o Karkulce.

V. Církva 2.2.2023 7:51

Pokud máte ale na mysli, že Západ rozvrtal arabské země, tak ano bylo by fér ukázat i rozbité domy a mrtvé v těch zemích.

Jakkoliv většinu mrtvých tam mají na svědomí místní, nebo muslimové z okolí - ISIL a další.

J. Vintr 2.2.2023 7:51

I v současné válce na Ukrajině je vina západních zemí. Kdyby necpaly kyjevskému režimu zbraně, tak už je dávno po válce. Nebo by spíš žádná nezačala....

V. Církva 2.2.2023 7:49

Ano v Kosově prováděli Srbové genocidu, proto NATO Srby bombardovalo.

Na druhé straně kosovští Albánci taky prováděli genocidu, to je fakt.

V. Církva 2.2.2023 7:47

Tak kdyby dostatečné množství sportovců dalo najevo že s Rusy sportovat nebude, sponzoři že se odvrátí, a občané nikam nepojedou, neměl by MOV jinou možnost než Rusy nepustit.,

Totéž by bylo kdykoliv, kdyby se lidé proti agresorům spojili. Na druhé straně olympijské hry jsou apolitické proto, že je těžko rozhodovat kdo zaútočil neoprávněně.

Třeba za války v Iráku by musel být vyloučen celý Západ a možná i když uzavřel Západ vzdušný prostor na Lybií.

A přiznejme si Indie, Afrika, dokonce Jižní Amerika považuje okupaci Ukrajiny za zaviněnou Ukrajinou. Samozřejmě, válka na Ukrajině je agrese evidentní, pokud to v Africe nechápou, nechápu proč bychom měli chápat, že potřebují rozvojovou pomoc.

P. Dvořák 2.2.2023 7:32

Kdyby nepatřil, měl byste z fotografie radost?

D. Mach 2.2.2023 7:29

Zkorumpované vedení olympijského výboru naprosto popírá smysl olympijských her, které byly ve starověku a zatím většinou i v novověku přístupné jen těm zemím, které nevedly válku. Co na tom, že Putin užívání tohoto slova zakázal. Je potřeba podporovat aktivity Dominika Dominátora Haška.

D. Mach 2.2.2023 7:26

Na mieste, kde nemajú hen ten mier!

D. Mach 2.2.2023 7:26

Tak dodejte. Ale asi žádné nejsou, takže zbývá jen hloupé plkání.

R. Langer 2.2.2023 7:09

Fotky z Kosova by nebyly?

P. Kazo 2.2.2023 7:07

Odkiaľ sme si istí, že ten pes patril tomu zabitému mužovi?

M. Valenta 2.2.2023 6:21

Osudné chování olympijského výboru. Dokud Rusko nezaplatí veškeré reparace a to včetně náhrad za ztracené životy, tak má zůstat v izolaci.