19.4.2024 | Svátek má Rostislav


Diskuse k článku

SVĚDECTVÍ: Fotky z Buči versus fotky z olympijských her v Paříži

Fotografové jsou ti, kteří nám svým uměním správně zmáčknout zprostředkovávají silné okamžiky, plné emocí a faktického popisu skutečností, o kterých sice víme, ale nejsme si vždy schopni je představit v plném rozsahu. Ať už jde o společenské události, novodobou historii, záběry umělců a sportovců či magické okamžiky z přírody.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
K. Křivan 2.2.2023 9:54

Gramatika blbům nic neříká. ".disidenti ožraly". Klid a pořádek (Zucht und Ordnung) zaváděl i socialista Reinhard Heydrich.

P. Kmoníček 2.2.2023 10:06

Štěstí je, že J. Černý neexistuje.

J. Fridrich 2.2.2023 10:42

A u nás by byl socialismus - komunismus na věky, že kreténe černíku... A ČSSR by se z musea civilizované Evropy stala postupně zanedbanou ruinou tak, jak udělali komunisti ruiny z našich krásných zámků, hradů a celé naší země ukradených naší šlechtě a podnikatelům po II. světové válce.. Podívej se ve středu na ČT 2, tam to snad pochopíš, jak zde ti komunističtí zločinci 40 roků hospodařili a co udělali z naší dříve vyspělé země Tomáše Bati, Kolbena, Daňka, Křižíka, Škody a dalších skvělých lidí, kterým ukradli plody jejich práce a umu, RUDÝ DEMENTE černíku.

P. Diviš 2.2.2023 9:27

Olympijská myšlenka jsou už dlouho ty zlaťáčky. Asi je to přirozený vývoj, takže pouze konstatuji, bez hodnocení.

R. Woloszczuk 2.2.2023 9:09

Je zvlásštní, jak je pravda a láska selektivní. Iránci a arabové jsou špatní, když tahají politiku do sportu a odmítají nastoupit proti nepříteli, ale ti kdo považují za nepřítele Rusko jsou "něco jiného"...

R. Tesařík 2.2.2023 9:40

Je v tom rozdíl. Váš problém, že to nechápete.

K. Křivan 2.2.2023 9:57

Samozřejmě je v tom rozdíl. Bruseláci jsou naši zmetci, Iránci a srabáči ne.

R. Woloszczuk 2.2.2023 10:01

Dvojí metr chápat nechci a nikdy nebudu. Dvojí metr se totiž VŽDY obrátí proti těm co jen prosazují a obhajují :-)

M. Kanda 2.2.2023 8:45

Peníze budou samozřejmě rozhodující. Ale právě v tom vidím určitou naději.

Pořadatel si nakonec určitě zváží všechna pro a proti. Jaké plusy přinese účast Rusáků (já tedy žádné nevidím) a jaké mínusy. Těch bude asi dost. Kromě morálního rozměru (ten asi pořadatele moc nezajímá) hlavně neúčast některých dalších zemí a z toho plynoucí absenci části sponzorů.

Fakt nevěřím tomu, že ruskou účast nakonec všichni skousnou a bez mrknutí oka se zúčastní. Alespoň část slušných zemí to odpudí včetně firem, které v nich mají své aktivity.

K. Křivan 2.2.2023 10:10

"Jaké plusy přinese účast Rusáků"... Třeba doré sportovní výkony. Nebo jen fair play.

Ano část bruselských prdelolezců to odradí, .... ale alespoň nas..ou vlastní obyvatelstvo.

M. Kanda 2.2.2023 11:39

Mluvit o fair play ve spojení s Ruskem, to chce opravdu silný žaludek. A to nemám na mysli jen ruský doping.

R. Meišner 2.2.2023 8:42

k těm fotkám-- jestli je něco zprofanované, tak je to Press Foto. autore, ruku na srdce--vždyť ani jiná fotka vyhrát nemohla. utrpení, zmar, bída, vždyť to se tak dobře prodává....jsou úžasné fotky z opačného konce spektra, které nemají ani tu nejmenší šanci v dnešní době. a hlavně- fotili je fotografové s velkým F. a ne naháněči senzací. takže tak. 8-o

K. Filip 2.2.2023 9:21

Proč

neuveřejni foto z požáru Domu odborů v Oděse, kde Azovci upálení desítky lidí?

se

M. Boháček 2.2.2023 9:23

Iste, ale úplne stačia fotky ukrajinských zverstiev z aktuálnej vojny.

https://antivirus.22web.org/av/220408-ukrajinska-zverstva-od-buci-az-po-mariupol.htm

J. Lukavsky 3.2.2023 17:55

"Azovci upálení desítky lidí?" No to si Rus ale opravdu pomohl. Teď jich umírá 10x víc každý den.... No kdo vlastně podpálil Říšský sněm jsme se dozvěděli až zadlouho, třebas to i s tou Oděsou jednou vyplave. J.L. end

F. Navrátil 2.2.2023 8:03

Je pochopitelné, že pan Vodvářka burcuje ke světové ofenzívě proti ruským sportovcům. Je to součást fialového třeštění, které nemá ve světe obdoby. Jistě ho velmi mrzí, že třeba v americké NHL klidně hrají ruští hokejoví profesionálové a diváci jim za jejich výkony tleskají. Ale měl by ještě přitvrdit a burcovat k ostrakizaci i ruské kultury, protože takový Puškin, Tolstoj, Šostakovič, Bunin, Cvetajevová a podobní by mohli nebezpeční, protože podle rasových teorií Vodvářků to byli Ruskové a proto můžou za válku USA s Ruskem na Ukrajině. To jsem zvědav, kdy pan Vodvářka navrhne, aby se zkoumala rasová čistota předků všech sportovců až do roku 1760, jak to bylo v jedné árijské a antisemitské organizaci, která měla heslo "Má čest se nazývá věrnost!"

T. Vodvářka 2.2.2023 8:07

Normálně na podobné slinty nereaguji, pane Navrátile. Pokud jste z mého článku vyčetl, že mi vadí ruská kultura a dokonce hlasuji pro výzkum rasové čistoty, nejde jen o obyčejný diskusní faul, ale projev Vaší neskutečné stupidity.

M. Šejna 2.2.2023 8:27

Vy jste tu zas slintal proti ruským sportovcům. A to přesně podle té vaší ideologie "kolektivní viny".

Nakonec čeští sportovci určitě taky měli vinu na "vítězném únoru" a měli být vyloučení z her i za politické procesy v 50.letech. :-P

R. Tesařík 2.2.2023 8:36

Netláskejte to dohromady.

V. Kuhaj 2.2.2023 8:58

Tak třeba já to "tláskání dohromady" v tom nepokřiveném smyslu vnímám jako vyváženost informací. Drahnou dobu před napadením Ukrajiny jsem viděl podobně děsivé fotky - pohraničních Rusů, který se kdesi sešli k diskusi, a Ukrajinci jim to tam podpálili. Ty, kteří chtěli utéct okny, zastřelili. Byla to fotka ohořelého chlapa, co visel od půl těla dolů ven z okna v přízemí. Ve zprávách suché konstatování, pak ještě párkrát o dalších násilnostech, a pak už vůbec nic, asi jak se euroatlantická civilizace poznenáhlu stále více připravovala na střet s Ruskem.

Nevím, řekl bych, že pořád platí, že činy mají následky. Jestli to Ukrajinci, vědomí si ideologické podpory Západu, po těch letech provokací dotáhli až do fáze, kdy začaly námluvné tance s NATO, já se prostě nedivím, že tam to Rusko vlítlo, byť s válečnými konflikty bytostně nesouhlasím. No nic, já jen že fotek je, kolik si kdo bude přát. Proč se najednou máme dojímat nad smutným psem, a ne nad ohořelým člověkem jen proto, že to je Rus, to fakt ne, takhle ne. Aspoň u mě tedy.

R. Tesařík 2.2.2023 9:04

Je to tláskání a tzv. whataboutismus..úplně klasickej.

V. Kuhaj 2.2.2023 9:07

Na hledání souvislostí mezi jevy ještě donedávna nic špatného nebylo.

R. Tesařík 2.2.2023 9:10

Ale tady je to votebaut. Žádné hledání.

M. Boháček 2.2.2023 9:22

R.Tesařík: Žiadny votebaut ale brutálna a zdokumentovaná realita ukrajinských vojnových zločinov a zverstiev, ktoré [UA] fanatici selektívne nevnímajú.

Ukrajinská zvěrstva od Buči až po Mariupol -

https://antivirus.22web.org/av/220408-ukrajinska-zverstva-od-buci-az-po-mariupol.htm

R. Tesařík 2.2.2023 9:39

Jste lhář a nebo jenom pomatený? Či dokonce placený?

M. Boháček 2.2.2023 10:05

R. Tesařík - [UA] selektívna slepota v plnej nahote. Nebojte, čoskoro sa dočkáte vy, alebo vaše deti. Budete môcť "ísť na Rusa" osobne. Tešíte sa?

„V Bruseli sa už otvorene a oficiálne diskutuje o plánoch na dobytie a rozdelenie Ruska. Vraj neexistuje nič také, ako "ruský národ“. Vraj ruské nerastné bohatstvo má patriť celému svetu, a nie len Moskve,“ komentoval konferenciu vo svojom videoblogu europoslanec a predseda hnutia Republika Milan Uhrík.

https://www.infovojna.bz/article/video-rusofobia-v-eu-a-nacifikacia-europy-uz-zacina-naberat-sialene-rozmery-vojnovi-stvaci-v-bruseli-uz-otvorene-volaju-po-utoku-na-rusko-a-jeho-zniceni

Mobilizácia na Ukrajine dosiahla novú, vzrušujúcejšiu úroveň. Teraz môžu byť občania, ktorí sú obmedzene spôsobilí na vojenskú službu, poslaní do armády.

https://www.armadnymagazin.sk/2023/02/02/ukrajina-bude-mobilizovat-aj-zdravotne-obmedzenych-muzov-pokusy-o-prekonanie-dnepra-koncia-znicenim-kazdej-jednotky/

J. Vintr 2.2.2023 10:43

Ne, to naši občané, kteří věří vládní propagandě, jsou pomatení. A možná jsou za její šíření někteří i placení...

J. Vintr 2.2.2023 11:31

Patří pod příspěvek výše.

L. Vrána 2.2.2023 9:02

Je v tom trochu křeč, ale kus pravdy v tom je.

R. Tesařík 2.2.2023 9:09

No právě kus pravdy..účelově.