25.4.2024 | Svátek má Marek


Diskuse k článku

SVĚDECTVÍ: Fotky z Buči versus fotky z olympijských her v Paříži

Fotografové jsou ti, kteří nám svým uměním správně zmáčknout zprostředkovávají silné okamžiky, plné emocí a faktického popisu skutečností, o kterých sice víme, ale nejsme si vždy schopni je představit v plném rozsahu. Ať už jde o společenské události, novodobou historii, záběry umělců a sportovců či magické okamžiky z přírody.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Jurax 2.2.2023 19:10

No jo, tak se Ukrajinci vlastně vůbec neměli bránit. A Finové v zimě 1939-40 taky ne. Jako my v roce 1938.

J. Vintr 2.2.2023 22:16

Ukrajinci se neměli "bránit", ale s Ruskem jednat. Měli na to osm let a ani po 24.2.2022 na jednání nebylo nikdy pozdě. Do doby, než se rozhořel konflikt, byly ruské požadavky pro Ukrajinu velmi snadno splnitelné. Jenže Američani, kteří ve skutečnosti Zelenského a ukrajinskou vládu i armádu řídí, chtěli válku s Ruskem a proto jakákoliv jednání o míru zablokovali. Američani se ovšem silně spletli v odhadu vojenské a ekonomické síly Ruska, takže jejich plány nevycházejí. Jenže kvůli tomu už bohužel zemřelo velmi mnoho lidí a než si Američani přiznají porážku, tak jich bohužel asi ještě hodně zemře. Není vyloučeno, že mezi nimi budou i Češi. A není ani vyloučeno, jestli to neskončí jadernou válkou.

D. Mach 2.2.2023 22:29

Které russké požadavky byly snadno splnitelné? Vy něco naznačíte, ale nedopovíte. Vypadá to, že to bude nějaká hodně velká prasárna !

J. Vintr 2.2.2023 23:38

Původní ruské požadavky byly zastavit násilí proti "separatistickým" republikám, poskytnout jim autonomii a neutralita Ukrajiny (tedy ne členství v NATO). Nic, co by Ukrajině uškodilo.

P. Diviš 2.2.2023 23:50

Lžete, Rusko nikdy nechtělo jednat. Jen diktovat.

J. Vintr 3.2.2023 0:01

Vy jste nikdy neslyšel o Minských dohodách, které měly ukončit násilí na Donbasu? O kterých Merkelová, Holland a Porošenko řekli, že to byl jen podvod, který měl uchlácholit Rusko a poskytnout Ukrajině čas se připravit na válku. A to, že si nepřejí, že aby Ukrajina byla v NATO říkají Rusi Američanům minimálně devět let. A Američani o tom s nimi nikdy nechtěli jednat.

J. Havlík 5.2.2023 9:28

Ale Rusko žádné dohody nedodržuje. Jak s ním chcete jednat? Vždyť na základě dohody mezi Ukrajinou a Ruskem se Ukrajina vzdala atomových zbraní! Dneska toho určitě litují!

P. Kmoníček 3.2.2023 9:44

Asi jako v Afganistánu, že Vintře.

A. Pakosta 2.2.2023 21:57

Armáda, která tam nebyla, by tam ale těžko mohla něco takového nechat. Neprotiřečíte si trochu?

D. Mach 2.2.2023 15:17

To je důležitá zpráva. Ale zdroj sem asi nedokážete vložit že? Bez odkazu to zprávu odsouvá mezi prorusskou propagandu.

M. Boháček 2.2.2023 14:02

Ukrajinci dokázateľne páchajú vojnové zločiny.

https://www.globalresearch.ca/human-rights-watch-joined-ranks-amnesty-international-by-exposing-kievs-war-crimes/5806911

D. Mach 2.2.2023 15:22

S názvem „Ukrajina: Zakázané nášlapné miny poškozují civilisty“ HRW rozsáhle zdokumentovala rozšířené používání takzvaných „motýlích min“ v okolí Izia během doby, kdy Rusko ovládalo toto město od dubna do září. Tato nevládní organizace také citovala nejmenovaného ukrajinského odminovače, který jim řekl, že „jsou všude“, což je důvod, proč tito profesionálové usoudili, že „vyčištění oblasti od nášlapných min může trvat desetiletí“ poté, co jich Kyjev bezohledně rozptýlil nespočet po celé severovýchodní Ukrajině.Ta zpráva mi přijde dost chaotická. Má kritizovat podle titulku Ukrajince, ale článek je povětšinou o rusských a Russákama kladených minách. Oni to asi zakázané nemají ...

J. Jurax 2.2.2023 16:55

Ale i mají, ale séřou na to.

Ono takzvané konvence válčení jsou vůbec z jistého pohledu poněkud absurdní. Nepřítele smíte zabít či zmrzačit jen povoleným, certifikovaným způsobem. Třeba ho smíte spálit napalmem či termobarickou náloží, ale nikoliv poleptat yperitem. Smíte ho roztrhat bombou, ale neměla by být kazetová. Smíte nepřítele zastřelit, ale nikoliv expanzní střelou (lidově dum-dum), ta je pro vojenské použití zakázána Haagskou konvencí již z roku 1899.

Viz třeba https://www.stoplusjednicka.cz/zakazane-zbrane-smrt-kterou-smlouvy-nedovoluji-1

J. Vintr 2.2.2023 17:13

Jenže speciálně tyhle motýlkové miny nejsou primárně určené proti vojákům. Ukrajinci je střílejí na "separatistické území" jako dáreček kyjevského režimu tamním civilistům, především malým dětem....

J. Jurax 2.2.2023 17:42

Jsou primárně určeny proti vojákům. Efektivně se jimi omezí pohyb živé síly i kolových vozidel na daném území.

A ano, jako každá mina jsou nebezpečné i civilistům.

J. Vintr 2.2.2023 17:51

Kolová vozidla moc neohrozí a vzhledem k tomu, že většinou leží někde na povrchu, tak se jim dospělý člověk vyhne. Jenže úplně malému dítěti nevysvětlíte, že nesmí brát do ruky tu barevnou plastovou věcičku protože může přijít o ručičku nebo o očička. Tyhle věcičky můžou někde čekat třeba dvacet let a každý rok se rodí malé děti, kterým to nejde vysvětlit. Už chápete?

J. Jurax 2.2.2023 18:24

Chápu co chcete říct. Nicméně na svém tvrzení trvám.

A kolová vozidla přinejmenším znehybní, pokud vozidlo nemá speciální disky či vložky pro nouzový dojezd; rozervané pneumatice ani případné centrální huštění nepomůže. Ani run-flat pneumatiky (či jiné podobné) nemusí pomoci, je-li destrukce rozsáhlá.

J. Vintr 2.2.2023 18:44

Asi nechápete. Tohle je důkazem, jaké bestie řídí Ukrajinu, když se neštítí vraždit malé děti. I ty, které se teprve narodí. V tom vraždění dětí mají vzor ve svých předcích, kteří bestiálně vraždili i malé děti při svém vražedném běsnění za druhé světové války. Je těžké jen o tom psát. Malé děti zaživa přivázané ostnatým drátem kolem kmene stromu....

J. Jurax 2.2.2023 19:59

Aha ... no nic, jdete na to přes emoce. To jsme se od min dostali dost daleko.

Víte, jak Vás tak čtu, tak mne to potměšile poňouká zeptat se Vás, jak hodnotíte spojeneckou bombardovací kampaň na Německo za WWII. Třeba v knize Martina Caidina Noc kdy zemřel Hamburk jsou -neemotivně - popsány následky operace Gomorrah, tedy bombardování Hamburku během 10 dnů od 24. července do 3. srpna 1943.

J. Vintr 3.2.2023 2:03

Jasně že spojenecké bombardování německých měst byl také válečný zločin. Z hlediska vedení války to bylo spíš kontraproduktivní. Nezlomilo to morálku obyvatelstva a naopak posílilo odpor. Vždyť měli k dispozici příklad z vlastní strany, jak na obyvatele Británie působilo německé bombardování.

J. Jurax 3.2.2023 3:58

No, předpokládal jsem u Vás tento názor. A nesouhlasím. Nicméně nerad bych zde otevíral diskuzi na toto téma.

V. Kolman 2.2.2023 20:02

A co teprve BESTIE, které bestiálně vraždí i malé děti..... v sousední zemi, kterou napadli;-O;-O;-O;-O;-O

D. Mach 2.2.2023 22:32

Nejste úchyl? Bestie řídí Ukrajinu, a proto tam Russáci vpadnou, kradou, znásilňují a vraždí? A Russáci znásilňují i malé děti! Proč je omlouváte?

D. Mach 2.2.2023 18:09

Takže když zabíjí Russák, je to O.K. Když se brání Ukrajinec, je zlý. To je dost na palici.

J. Vintr 2.2.2023 18:35

Tady jde o obviňování Rusů, že záměrně zabíjejí civilisty. A přitom důkazy svědčí spíš o druhé straně.

V. Kolman 2.2.2023 20:07

Tím chcete J. Vintře byť jen naznačit, že si Ukrajinci "záměrně zabíjejí ve SVÉ!! zemi SVÉ!! civilisty"???

To NEMŮŽETE MYSLET VÁŽNĚ!!!!!!

D. Mach 2.2.2023 22:34

Ne, důkazy svědčí o vině Russáků. Dělají to oni a dělají to na Ukrajině. Máte snad pocit, že Ukrajinci někde válčí na území Russka?

M. Pivoda 2.2.2023 14:01

Fotografie mrtvého se psem je určitě hodnotná.

Představte si ale, co všechno musel a musí stále vidět tzv. Vševědoucí. Ty scény u Vševědoucího ale nejsou určeny pro lidi! O těch neviděných a nefocených událostech se mezi lidmi (různé barvy a různého pohlaví) jenom šeptá. Občas.

M. Pivoda 3.2.2023 21:39

Jeden černoch, můj někdejší doktorand, napsal knihu o své minulosti a v ní sdělil, že v Guyaně mu (matka i babička) záměrně zatajili skutečnost, že i on je potomkem otroků z Afriky. Nechtěli ho zatěžovat minulostí.

V. Němec 2.2.2023 12:51

Je fotografie sedícího psa před něčím mrtvým přikrytým tělem skutečně nezpochybnitelným důkazem ruského barbarství?

Vůbec tím nevylučuji barbarství spáchané v této situaci. Jen si vzpomínám na citaci starosty Buči po obsazení UA armádou ve smyslu, že je vše celkem v pohodě. Po 3 dnech bylo vše jinak.

Ta naše vrchní jestřábice taky pár hodin po neštěstí, kdy dopadla raketa na polské území, veřejně v médiích oznámila, že jsou jasné důkazy o ruské raketě.

Zkusme nepodléhat emocím a jednostranné propagandě, pane autore, i ostatní, kterým je hned vše jasné a objektivní důkazy prostě nechtějí.

Toto je naše vlajka: [>-] . Ani ta modrá s bílými hvězdičkami, ani ta modrožlutopruhovaná.