19.4.2024 | Svátek má Rostislav


Diskuse k článku

SPOLEČNOST: Kultura, Amazon a kriterium neznalosti

Amazon – nepřítel kultury, zaznělo ve francouzském parlamentu, který jednomyslně a s nadšením (!) odhlasoval, že americký gigantický knihkupec online nesmí ve Francii prodávat bez zaúčtování poštovného.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Mlich 20.3.2014 13:20

Nová pracovní místa nebo masakr?

Zajímavé, jak všichni operují s tím, kolik sklad Amazonu u nás přinese pracovních míst ve skladě, ale ještě nikdo nespočítal, kolik zanikne pracovních míst v maloochodě, až jejich zákazníky převezme Amazon. Obávám se, že to bude mnohem víc, protože v tom skladě je přece jen vyšší produktivita práce, než když člověk stojí v kamnném kšeftě a čeká, kdy vstoupí nějaký zákazník. V podstatě z toho kouká masakr, ale papaláši se předhánějí v nabídkách, asi cítí igelitku s balíčkem bankovek.

J. Brunner 20.3.2014 13:42

Re: Nová pracovní místa nebo masakr?

Vývoj nezastavíte, Baťovi ševci také nadávali.

J. Cervenka 20.3.2014 13:19

Francouzi

Francie porad a stale si mysli, ze jsou kultuni velmoc, ac vse nasvedsuje ze to tak uz davno neni. Bezvadna kniha o francouzskych literatech prave vysla v cestine: "Vlak do Vymaru" od Ladislava Chateau. Cist tento skvely dokument ale riskujete, ze budete blit krev nad francouzskou kulturni elitou za valky.

K. Janyška 20.3.2014 9:12

Francouzi a Němci jsou rudí

zm rdi. Právě tam má socialismus hnízdo... Dzp

J. Gogo 20.3.2014 11:20

Re: Francouzi a Němci jsou rudí

A Janyška je debil z Vrbna.

R. Langer 20.3.2014 11:26

Re: Francouzi a Němci jsou rudí

Ano, jeden by se divil, ale vskutku je to tak. Tak ovšem co čekat od občanů zemí, kde prakticky do detailu vymysleli nacismus a komunismus a snažili se ho tvrdě realizovat v praxi (s drobnou pomocí z Ruska, díky kterému ho paradoxně vlastně nakonec nevybudovali a prožili tak, na rozdíl od nás, spoustu ekonomicky úspěšných let). Člověk by řekl, že už alespoň dostanou rozum, ale to ne. :-(

J. Mannheim 20.3.2014 15:11

Re: Francouzi a Němci jsou rudí

guru Klaus teď přikazuje kobereček a poklek směrem k Moskvě Dzp.

J. Šimek 20.3.2014 7:23

Ten příklad na závěr je jak z Blesku.

P. Sulc 20.3.2014 2:33

Copak Amazon.com.

Ale chcete-li knihu, jdete na WWW.abebooks.com.    Je to zapadoevropska a severoamericka sit knihkupectvi a antikvariatu. Maji vasi kreditku a vy si jen najdete knihu a kliknete. Je to ohromny kontrast z ceskym kniznim obchodem, V Cesku je vse na dobirku, do ciziny se temer nic neposila, kreditky, ac je berou v obchodech, vetsinou neberou na Internetu. Dostat knihu z obchodu ci od nakladatele z CR je temer nemozne, vyjimka byl antikvariat na Belehradske. A na Abebooks jsou jen pouhe tri ceske antikvariaty. Cesko je proste buranov, ktery zustal v 19 stol.. Ja na abebooks za 12 let koupil pres 600 knih, nejen z USA ale i z ruznych evropskych statu, parkrate i s Australie. V dacanove potrebuju kamarady, kteri koupi a poslou, ti, co na tom vydelavaji a s knih ziji, ti to neudelaji, je to moc prace. Takovy Luxor, ten se preci nebude obtezovat poslat knihu do ciziny, to by nekomu upadly pazoury.

J. Šimek 20.3.2014 7:28

Re: Copak Amazon.com.

Váš přehled o českém internetu je žalostný po Vašem blábolu o kreditkách. Srovnatelné projekty s Vaším abebooks platbu kreditkou standardně nabízejí taky a jestli jste u nějakého "přivýdělečného" e-shopu zjistil, že ten takovou platbu nenabízí, tak z toho rozhodně nelze dovozovat Vaše pro český internet očerňující vývody.

P. Sulc 20.3.2014 8:20

Re: Copak Amazon.com.

Zkuste Luxor, ci Kancelberger nebo nejake velike nakladalstvi. Nektere kreditku berou, ale do ciziny neposilaji.Ja s tim mam dost zkusenosti, vy jen blbe zvanite.

P. Sulc 20.3.2014 8:42

Re: Copak Amazon.com.

On 3/11/2014 8:33 AM, Palác knih Luxor wrote:

Dobrý den,

 Litujeme, ale v současné době do zahraničí nezasíláme. Nemáme na to vybaven systém. Děkujeme za pochopení.

P. Sulc 20.3.2014 8:43

Re: Copak Amazon.com.

Tohle je castecna copy odpovedi z Luxoru. Bajecny system Lidovek nevzal dalsi tri radky.

I. Lyčka 20.3.2014 8:22

Re: Copak Amazon.com.

Pane Šulci, neříkám, že s vámi v mnoha věcech nesouhlasím, ale když si čtu vaše příspěvky, ve kterých urážite všechny Čechy (Moravany a Slezany), tak si říkám, že je možná dobře, že jste odsud utekl. Aspoň se v Čechách zvýšila průměrná úroveň slušnosti.

P. Sulc 20.3.2014 8:59

Re: Copak Amazon.com.

Vazeny moje zkusenost z objednavanim knih z ceskych obchodu jsou v podstate negativni, a nejen moje. Jsou to zkusenosti nekolika let A samozrejme me nastve, kduz nejaky trouba me presvedcuje , ze to tak neni. Ale nedal mi ani jednu adresu, kde lze objednat  a nechat si poslat knihy do ciziny a platit kredit kartou ci Paypalem. Ja znam jen dva antikvariaty, Kocur a ten Belkehradska/Dlazdena.  A pak jsou tri na abebooks.com Jinak nic Co se tyce urovne slusnosti v Cesku, nefantasirujte. O tom muzete cist dosti casto na Psum jak je spatna A nefantasirujte o Moravanech a Slezanech. To jsou geograficke nazvy. Lide, kteri tam bydli, mluvi cesky, maji spolecnou historii s obyvateli Cech a patri k narodu ceskemu, jsou jeho soucasti. Dnes se tvori kdejaky poprdeny mini-narod a domaha se samostatnosti, u vas zrejme bude stat u kazde samostatne vesnice kapral s praporem a bubenikem. Nedelal nahodou Svatopluk jakysi experiment se tremi pruty ?? A jeste mi ten pan nahore, co vi vsechno lepe, zapomel napsat, ze Sulc je huspenina a ze se trese, mnohokrate jsem tuto slusnost cetl, oni ti Cesi jsou slusnosti prosluli, ba i poctivosti. Preju prima weekend, mezi jen a pouze slusnymi lidmi, Sulcum vztup nedovolen.