16.4.2024 | Svátek má Irena


Diskuse k článku

SERIÁL: I zlé je občas dobré

I zlé je k něčemu dobré. Díky domácímu vězení se vytvořil krásný volnočasový prostor. Sledovat ve volnu TV (ČTV speciálně) je opravdu o zdraví – fyzické i duševní, a tak je náhle spousta času na jiné aktivity.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
H. Rybnická 8.4.2021 14:41

Pane autore, to byly časy, kdy Vám každý středoškolák jen na znamínko repetitivně vychrlil pár vět o roku 1918 a o roku 1938 nebo dokonce 1948. Ještě o poznání rychleji a precizněji o roku 1917 tedy Velké říjnové revoluci. BYly to časy kdy se tomu školáku a potažmo jeho rodičům ani ve snu nezazdálo o možnosti výjezdu za (zvláště západní) hranice, školní výměně s partnerskou školou v zahraničí, dovolené v Italii nebo Kanárských ostrovech, mezinárodních studijních programech, zájezdech na Zanzibar a takových socialistickému člověku nepotřebných hloupostí. Kéž by se tyto časy vrátily - nebo co jste chtěl poznamenat posledním odstavcem?

J. Jurax 8.4.2021 12:52

Inu, pokrok se nedá zastavit ... :-)

A k poslednímu odstavci - povědomost o historii současných studentů je zajisté ostudná, jenže ono třeba osmašedesátý je dnes 53 let tomu nazad. Pro dnešního průměrného pubertálního studenta to splývá s dobou vzniku hnědého uhlí.

Když si vzpomenu, co jsem já řekněme v sedmnácti - psal se rok 1966 - věděl o době před tehdy třiapadesáti lety - tedy v roce 1913 - o dění v zemích byvšího království českého a marky moravské, resp. ve státním celku, k němuž jsme tehdy přináleželi, tak musím říct, že celkem kulové - leda tak že o rok později nám zastřelili Ferdinanda ...

V. Jura 8.4.2021 1:10

Cíl je jasný, cesty mohou být různé.:-/