20.4.2024 | Svátek má Marcela


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Javaro 29.7.2008 18:18

díky

Rudy Linka je větší mág, než David Copperfield, což jsem mu nemohl v Českých Budějovicích neříct. Vidět Oregon v Českých Budějovicích na náměstí a dokonce zadarmo, to je ta pravá jazzová (v případě Oregonu spíš "world muzická") magie. To dokáže jen nejlepší kouzelník (sehnat jak ty sponzory, tak i ty muzikanty). Moc děkujeme Rudo Linko, a těšíme se na příště!

Jo, a ještě něco - v závěrečném mikrojamsession tam se závěrečnou bluesovou kapelou vyšil pěkné sólíčko. :-)

Tonevadí 29.7.2008 15:52

Pár vět, kterými chlapec naše staré jazzmeny jistě potěší:

 "Zvlášť v Česku, které bylo zavřené padesát let, lidé vlastně nevědí."

"Do Švédska jsem odcházel s tím, že se chci naučit jazz. Na konci 70. let v Československu nebylo vůbec nic. Jen pár lidí, kteří nějak učili jazzovou kytaru, ale vlastně neučili."

Studoval klasickou kytaru na Lidové konzervatoři u Milana Tesaře a základy jazzu u Karla Velebného. V devatenácti letech odešel...

(Karle, moc se v tom hrobě nepřevaluj, ono na chlapce taky jednou dojde...)

QSECOFR 29.7.2008 17:54

Re: Pár vět, kterými chlapec naše staré jazzmeny jistě potěší:

uz si to tak neberte, on to linka urcite tak nemyslel..

samozrejme, ze pan velebny delal, co mohl, a jeho zasluhy mu nikdo uprit nemuze.

jenze krome nej tu byla jeste velka presila zakazovacu, kulturnich referentu a tajemniku a fizlu, kteri byli pripraveni vam to uz v zivote dat pekne zbastit, ze se vam libi muzika ze zapadu a ne z vychodu.

a navic, kdyz chcete bejt jazzman, musite hodne hrat, co mozna nejcasteji a s co mozna nejvic ruznejma lidma - zkratka potrebujete SVOBODU! a ta byla v cssr tim nejvic nedostatkovym zbozim.

ze se panu velebnemu podarilo navzdory vsemu zminenemu z toho vydupat maximum, pred tim musime i dneska smeknout (a nezapomenout poslouchat jeho desky).

Chris Kelvin 29.7.2008 18:27

Re: Re: Pár vět, kterými chlapec naše staré jazzmeny jistě potěší:

Moc pěkně napsáno.

Chris Kelvin 29.7.2008 15:37

Bravo

To je dobře, že někdo propaguje jazz. Takže Linka je (mj.) žákem Scofielda, hm.... Na tom jsem byl, když tu byl minule. Jenže John na starý kolena zblbnul a začal experimentovat s elektronikou. Docela zklamání. Jenom přídavek byl super, ve starém stylu - bylo vidět, že publikum čekalo právě něco takového. Takže když byl letos na tom Staromáku (a zadarmo!), radši jsem si koupil drahé lístky na Mayalla :-)

kik 29.7.2008 11:16

jazz na namesti

I kdyz jazz zrovna moc nemusim, tak prece jenom jsem dost zavidel mestum, kde se tenhle festival letos poradal. Doufam, ze se do seznamu podari v pristich letech dostat i nektera mesta ve vych. Cechach.

Letos jsem na kralovehradeckem divadelnim festivalu zazil koncert Laca Decziho a jeho Jazz Celluly na takovem mensim namesti u divadla a ta atmosfera proste nemela chybu. Na takovyhle koncerty bych klidne chodil.

J.G. Pašek 29.7.2008 3:18

Je dobře, ře se na NP objeví takový článek . . .

R^

http://www.youtube.com/watch?v=IaQPkKv_yqo

mig 29.7.2008 0:09

Skvělý článek

Jsem opravdu zvědav na příspěvek našeho debatéra Žaka - Žakouše, jazzového kytaristy, pod tímhle článkem..