25.4.2024 | Svátek má Marek


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Magor Milda Mgr. etc. 14.5.2008 19:12

Souhlas v tom, že kniha ještě žije, přes internet a televizi

zejména proto je číst důležité, že se ustaluje pravopis a syntax, kdo málo čte, nedokáže ani srozumitelně publikovat. Rozhodně neočekávám, že by knihy byly vytlačeny digitálními médiy. Proto má také smysl, knihy psát, budou ještě velmi dlouho zachovány našim potomkům. Možná se někdo V. Klausovi vysmívá, že jeho knížka není ani korektní ve smyslu současné politické módy, ani moc vědecky fundovaná, přesto je to názor, který stojí za diskuzi a o to jde.

Po proudu plují jenom zdechliny, proti proudu stříbrné ryby.

PRASI DENT 8.5.2008 21:54

NO ANO

Jeho kost lebeční do samého nebe ční..... Občas trochu zapomíná, ale to je přece hlína....Genius ni myslitel, nesahá mu po pytel.....

richard 8.5.2008 20:25

Klaus je dobrý prezident.

Nejhorší je průměrný čech, závistivý nímand, kterého dráždí každý kdo jej převyšuje. Václav  Klaus je člověk, který to má v hlavě srovnaný. Což se nedá říci o pisatelých tupoučkých a závistivých příspěvků. Běžte raději něco užitečného dělat.

xxx Kubeš 8.5.2008 18:23

Nejvíce

se o Klause otírají ti, kteří mu intelektuálně nesahají ani po kotníky. Pro své kritiky si naleznou jakokoli záminku, je to jakýsi druh závisti malých vůči velkým (samozřejmě netýká se fyzické velikosti -raději upřesňuji).

čtenář 8.5.2008 16:46

Čtení knih je nezastupitelné

Copak čtení knih obecně, to by snad i zastupitelné bylo, ale čtení knih papá Klause ničím nenahradíš.

;-D

Yaroukh 8.5.2008 17:24

Re: Čtení knih je nezastupitelné

Nemáš to se sebou asi lehký.

Zebra 8.5.2008 10:45

Tak ještě jeden pokus:

Čtení knih ničím nenahradíš, kdo nečte (jako VeKa), nemůže nic znát a ničemu rozumět, z čehož je zřejmé, že zelení, oranžoví, růžoví a humanrightisti i.e. Bursící, Sobotci, Rumlové et consortes v životě přečetli maximálně svůj občanský průkaz a proto nic neznají a ničemu nerozumějí. VeK, který náruživě četl, podtrhával, vypisoval a vybarvoval si už od jeslí je logicky jejich naprostým protipólem.

Zebra 8.5.2008 10:52

Re: Tak ještě jeden pokus:

Tak pardón, tentokrát bez Bursíků a humanrightistů. Ovšem ten "vůdce" je šťavnatej a ty zoufalci co je mindrák z VeKovy velikosti dovedl až k deviantní lásce k blobu, ty sou taky dobrý ! 

D.M. 8.5.2008 9:46

spameri z Hradu

Je to sice neuveritelne, ale mysli, ze Hrad ziska prvni misto ve spamovani denniho tisku.Nemine dne, aby Klaus nebo jeho poskoci v cele s Jaklem, neco v denim tisku neotiskli. Tak to ma byt - agitek je nam treba ;-D

M. Zima 8.5.2008 9:08

Profesore, je Vám známo, že

tu servilní partu Grand Biblio financují České Dráhy v konstruktu, který by na Západě musel čelit podezření z prošťuchovačky státních peněz? To už opravdu nemáte na víc, nežli o sobě hloupě roztrušovat přes lidi, kteří se zřejmě stydí, spojit s Vášimi bláboly vlastní jméno, že jste byl  " vůdce nemarxistických a antisocialistických sil v československé ekonomii"? Se skutečnými "antisocialistickými elementy" uměli komunisté jinak zatočit, nežli je nechat poskakovat v bance, v Prognosťáku, atd.. 

BTW: když už jde o knihy a knihovnu, kde je Vaše prozíravá otázka, zda Česká Republika národní knihovnu vůbec potřebuje? Nebo si ani na to už raději nevzpomínáte?

Dann 8.5.2008 19:13

Re: Profesore, je Vám známo, že

Pane Zima stačí napsat - nesnáším chytré lidi!Ostatní bláboly si můžete psát do svého památníčku!

M. Zima 9.5.2008 10:15

Mluvíte

o "českých chytrácích", Vašeho typu?  Statečný anonym? A hloupě si sám nepřipadáte?

J.G. Pašek 8.5.2008 4:35

Pane Klausi, to nemáte nic důležitějšího na práci? . .

?

I. Laengsfeld 8.5.2008 8:45

Re: Pane Klausi, to nemáte nic důležitějšího na práci? . .

Myslim, ze president CR - s jeho omezenymi vykonnymi pravomocemi -  nema  skutecne mit   "nic lepsiho na praci" nez  - treba i  poskytovat rozhovory tohoto  typu (rekneme vychovne vzdelavaciho)  i kdyby v tom byla jista mira stylizace. V mych ocich by se mel president vyjadrovat k dulezitym spolecenskym otazkam, jako je  vztah ke knize, valce na Balkane, EU. klimatickemu  besneni politiku a medii apod. (Mozna je to ta tradice koukat na presidenta tak trochu jako na monarchu, ale k cemu jinak ta figura ma byt? ) Muze se i mylit, to je lidske,  nemel by se pokud mozno  mylit tak fatalne a casto jako president byvaly - a mel by umet naslouchat a menit  ta sva stanoviska, ktera se ukazou neudrzitelna. Myslim ze V.K. je celkove vzato stale jeste dobry president ;-)

D.M. 8.5.2008 9:33

Re: Re: Pane Klausi, to nemáte nic důležitějšího na práci? . .

Nechapu Milosi, jak pomerne vzdelany clovek, VS docent,jako ty muze velebit V.C. Nebo jsi snad zbohatl na kuponove privatizaci? Jen pripominam, ze to jedine, o co Klaus obohatil svetovou ekonomii je termin "economic tunnelig". Masturbace Klause na tema jeho vlastni publikacni aktivity je smesna. Jeho texty po 89 nejsou v drtive vetsi nerecenzovane, coz se povazuje za zaklad uz byt jen u popularizacnich, nerku-li odbornych praci - ale to ti snad nemusim vysvetlovat.

VLADIMÍR 8.5.2008 12:16

Re: Re: Pane Klausi, to nemáte nic důležitějšího na práci? . .

Pohledem z Marsu se vám může jevit jako dobrý president

Barry Goldwater 10.5.2008 20:25

Re: Pane Klausi, to nemáte nic důležitějšího na práci? . .

VK se naopak velmi činí. Dal milost dvěma mafiánům a odmítl podepsat zákon o střetu zájmů. To jsou dvě z hlavních činností, pro které musel být zvolen právě on. Bez svého člověka na Hradě by organizovaný zločin neměl potřebný klid k práci.

T 8.5.2008 4:05

Ten se zase ukazal,jako bolsevicky nedouk

14) Myslíte si, že se podle úrovně knižní kultury dá hodnotit i kulturnost státu?

Určitě, jakkoli si nemyslím, že se dá smysluplně definovat „kulturnost státu“.

Vi tihle dva, jaky je rozdil mezi statem, narodem a pod. Boze muj to jsou primitivove. Holt oba bejvali nedoukove, bolsevici.

Gaston 8.5.2008 1:34

A co je tady jako k diskusi?

Proč je zde tento rozhovor umístěn?

Jurajda 8.5.2008 1:05

Kde se bere ta nevraživost?

Pokud čtu příspěvek pana prezidenta má vždy hlavu a patu!Dokonce i poznám co chce čtenáři sdělit a to vždy!Takže ti co se snaží zlehčit ale i nasadit autorovi psí hlavu a pseudovědecky zdůvodnit proč a jak je nemožný pan Klaus jsou vždy mimo mísu a pouze se řadí k primátům který se nazývá trefně homostupidus!

Jirka 8.5.2008 1:10

Re: Kde se bere ta nevraživost?

Téměř naprostý souhlas,výjimku tvoří odpor pana prezidenta ke Kaplického knihovně,mně se líbí.;-D

jan 8.5.2008 9:31

Re: Re: Kde se bere ta nevraživost?

Mě se naopak knihovna nelíbí - to je věc názoru a vkusu, ale podle toho co jsem o projektu četl, bude velice nepraktická, drahá nejen při stavbě ale i při provozu, a to nemluvím ani o tom že pravidla soutěže se měnila dodatečně tak, aby Kaplický vyhrál. Ostatně ani ten nápad není původní, je to kopie ze Simpsonových. Navíc je nesmysl v dnešní době shromažďovat statisíce knih jinak, než v elektronické podobě, těch které si zaslouží aby byly fyzicky uchovávány bude o 1-2 řády méně. Naopak přístupnost přes internet je absolutní, na rozdíl od pro většinu národa nedostupné knihovny v Praze. Takže místo miliard na knihovnu bych prostředky věnoval na digitalizaci knih, a myslím že by to bylo i o dost levnější a užitečnější.

Niky 8.5.2008 11:53

Re: Kde se bere ta nevraživost?

Bravo Jurajdo.

Martin 8.5.2008 0:31

to je nemocnej megaloman

Po srpnu 1968 jsem byl vyhozen z Akademie věd jako vůdce nemarxistických a antisocialistických sil v československé ekonomii

jan 8.5.2008 9:12

Re: to je nemocnej megaloman

Kdo chce psa bít, hůl si vždycky najde. Jiné přísloví praví že psi štěkají, ale karavana táhne dál :-) Teď budu parafrázovat jiný příspěvek z diskuze o Svobodově filmu: nikdo tě nenutí s pistolí u hlavy to číst !