24.4.2024 | Svátek má Jiří


Diskuse k článku

RECENZE: O filmech na úrovni

Když se nějaká knížka jmenuje Krev, slzy a sperma, tak se nám to nezdá. Ani podtitul Čítanka filmového braku mi nesedí. Asi jsem pokrytec. Sám bych publikaci od pánů Blažka, Čeňka, Flígla a Tesaře raději nazval Filmy na úrovni. A jen bych nepřipojil na jaké. Že na nižším levelu.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Výpis zvoleného vlákna.
Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Nevrkla 5.8.2022 8:03

Mám dojem, možná klamný, že se celosvětově netoci nic, co by stálo za pozornost. Politicky korektní filmy, které se nedotýkají citlivých témat, bez odvahy být kriticky nebo si z poměrů alespoň dělat legraci. Ve společnostech snad všude ve světě to začíná vřít, lámou se dějiny, ve filmech nic vidět.

Dočetl jsem se, že v Americe zřejmě v zájmu genderove vyváženosti natočili místo dalšího Batmana za sto milionů dolarů film Bat Girl. Při zkušebních promítáních se setkal s takovým opovržením, že producenti konstatovali, že se to nedá nijak vylepšit a hodili ho do stoupy. Dostanou konečně odvahu natočit něco normálního z reálného života? O tom by se mělo psát.

J. Pavelka 5.8.2022 10:58

No...on je Batman asi stejně reaálný jako Bat Girl, v tom nic "bad" nevidím, jako je řekněme Herkules a Xena...a filmy na skutečně závažná témata jsou, ale asi jinde než vběžné produkci Holywoodu...

J. Nevrkla 5.8.2022 18:31

Jaký dobrý film byste mi mohl doporučit?

I. Fencl 5.8.2022 19:06

Zapojuju se. V poslední době jsem viděl film Elvis. Je to biografie zpěváka Presleyho, hodně z hlediska muže, který ho celoživotně vysával, jeho manažera Plukovníka Perkera, kterého hraje Tom Hans. To je z Hollywoodu - a v podstatě asi hodnotný film. Zřejmě i pravdivý. - Jinak jsou filmy-zábava a v tom smyslu se povedl snímek Top Gun: Maverick. Píši o tom na Psu - asi před měsícem. Mě se to líbilo, vlastně to je příběh o spřátelení se dvou mužů, velice dobře psychologicky vystiženém.

J. Nevrkla 5.8.2022 19:24

Top gun jsem viděl a přišlo mi to klisovite, politicky korektní, genderově vyvážené, pravda a spravedlnost byly samozřejmě na straně Ameriky, která vyhrála. Realita zpravidla bývá zcela opačná. Dobré technické efekty to pro mě nezachránily.