27.6.2022 | Svátek má Ladislav


Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Hoblík 20.5.2022 15:36

Komunistická tyranie byl v podstatě hedvábné pohlazení, naproti tomu, čeho jsme se dočkali...

I. Hlaváček 20.5.2022 17:49

Cože?

J. Ziegler 20.5.2022 18:09

Asi mladík, který to nezažil a neví, o čem píše. Rv

J. Jurax 20.5.2022 18:27

Nikoliv. Blbec. Možná i mladý ...

R. Polášek 20.5.2022 18:38

No hedvábné pohlazení to nebylo , ale komunisté jsou nyní bezzubí. Hlavní nebezpečí je dnes začínající zelená totalita nebo progresívně levicová totalita. Koho dnes ještě zajímají komunisté, respektive antikomunismus, je opožděný tak o dvacet let.

Případně rozvinutá imperialistickofašistická totalita v Rusku, zvláště pokud Rusáci vyjdou z války z Ukrajinou aspoň zdánlivě vítězně. Protožepořád považují za své území a za objek svých výbojů všechny státy původně socialistického bloku včetně ČR.

H. Rybnická 20.5.2022 12:45

Re Polášek 7.23: Máte zcela pravdu. Knihy Dr. Tučkové jsou po léta bestsellery, nejen v CZ ale také v zahraničí, Autorka sama nositelkou řady vyznamenání. Tedy zcela nezajímavá - čestné slovo, vždyť na Měsíci její publikace zásadně nikdo nečte..

R. Polášek 20.5.2022 13:34

Netrefila, já nekomentuji knihy Dr Tučkové, ale recenzi.

D. Stirsky 20.5.2022 9:25

Knihu jsem četl, je vynikající. Čtenář si opravdu musí uvědomit, že NEJDE O HISTORICKOU STUDII O PRONÁSLEDOVÁNÍ CÍRKVE PO R. 1948, ale o román. Toto na mne zatím zapůsobilo nejvíc. Cituji: Slova se ujal ministr Plojhar: “A navzdory všem osnovatelům nové války a reakčním nepřátelům”, hřímá, “půjdeme společně v jednotné frontě s lidem pracujícím, naslouchajíce tlukotu jeho prostých a věrných srdcí, půjdeme pod vedením našeho ctěného prezidenta Klementa Gottwalda a geniálního vůdce všech lidí dobré vůle Josifa Vissarionoviče Stalina. Půjdeme odhodlaně a hrdě vstříc radostné budoucnosti nového socialistického, ale i křesťanského světa! A proto Bůh žehnej našim ideálům a naší práci, která nechť vzkvétá i zde, ve vašem požehnaném kolektivu sesterském!” Potlesk několika málo párů rukou, který se roznesl vysokou lodí kostela, ustal tak prudce, jak začal. V našich strnulých sadách se rozhostilo těžké, dusivé ticho. Jako blesk z čistého nebe ho však vzápětí proťal nesmlouvavý hlas: “Nikdo nemůže sloužit dvěma pánům, protože jednoho bude nenávidět a druhého milovat, k jednomu se přidá a druhým pohrdne. Nemůže sloužit bohu i majetku!”

M. Stanovský 20.5.2022 9:11

Neboj, čtenáře si to najde.

J. Ziegler 20.5.2022 9:29

Určitě, čtenáře si to už našlo a ještě najde :-)

R. Polášek 20.5.2022 7:24

Tak jak autor napsal tu recenzi, je to spíš antireklama. Koho dnes, kromě antikomunistických fanatiků, zajímá dílo typu "Komunisti špatní, bééé, všechno ostatní dobré, béééé"

J. Nevrkla 20.5.2022 8:06

R^ asi tak...

J. Ziegler 20.5.2022 14:50

Vzhledem k tomu, že kniha vyšla v rekordním nákladu 125 000 výtisků a skvěle se prodává, tak těch antikomunistů bude dost. :-) Těžko ji také může hodnotit někdo, kdo ji nečetl.

R. Polášek 20.5.2022 18:30

A ani se mně ji, po přečtení téhle recenze, nijak číst nechce.

J. Ziegler 21.5.2022 14:20

Lidé čtou rádi historické romány.

J. Jurax 20.5.2022 18:32

Neřekl bych.

„Národ který zapomene svou minulost nemá žádnou budoucnost.“ © Winston Churchill

„Kdo si nepamatuje minulost, je odsouzen k jejímu opakování.“ © George Santayana

R. Polášek 20.5.2022 19:38

Tak komunisté rozhodně zapomenuti nejsou. Jen si myslím, že už je tady antikomunismem, takovým tím jednoduchým černobílým, poněkud přesyceno. Napříklas stačí Paměť národa, spousta těch na internetu zveřejněných příběhů je takhle černobíle antikomunistická.

J. Jurax 20.5.2022 20:35

No, ony nejsou černobíle antikomunistické. Ony jsou pouze antikomunistické, a to právem.

R. Polášek 20.5.2022 21:15

Tak potom bude třeba udělat druhou Paměť národa. Jednostranný pohled na historii je taky poukázka na opakování historie.

J. Jurax 21.5.2022 20:12

Komunistickou paměť národa?