18.4.2024 | Svátek má Valérie


PRAHA: VGG se blíží!

22.11.2007

Je to tak, za chvíli bude další ročník VGG (Vánoce grog za grogem – poz. red.). Jsem líný hledat, kolikátý, jsem líný dělat dva běhy. Proto vysílám tento pokusný balonek, než to rozpoutáme.

Inovace by byla letos několikerá. Kromě avizovaného jednoho běhu - kdo nemůže, má prostě smůlu, já se kvůli tomu nebudu nalévat rumem - by šlo o pomalejší pochod a delší zastávky. Že bychom jako degustovali důkladněji na místě.

Poslední a hlavní inovace je v ideové náplni běhu. Udělali bychom si VGG kulinářské: v podstatě každý má nějakou libůstku založenou na vaření, pečení, smažení. Takže poznávacím znamením by byla krabička lahůdek, nikoli povinně vánočních ani sladkých. Už mám pár souhlasných hlasů.

Start by byl letmý, v neděli 16. 12. od čtyř do pěti (dejme tomu). Tam bychom se očekávali, poznávali podle krabiček, krabic, nůší a pytlů s lahůdkami a volně ochutnávali. Posléze vyrazili očekávajíce s nadějí opozdilce, kteří by se připojovali na styčných bodech se svými krabičkami, krabicemi, nůšemi a pytli.

Eventuální druhý běh by byl ve středu 19. 12.

(Na dotaz redakce, kde vlastně by mělo být místo srazu, odpověděl Gentleman takto: „jako dycky“.)