23.4.2024 | Svátek má Vojtěch


PRAHA: Velikonoce v zoologické i v botanické zahradě

14.4.2006

Terénní hra, kvíz, drátování a malování vajíček v pražské zoo

Na velikonoční svátky připravila pražská zoo tématický, naučně zábavný program. Od čtvrtka 13. dubna do pondělí 17. dubna se mohou malí i velcí návštěvníci zúčastnit terénní hry s velikonoční a ptačí tématikou.
Pro soutěživé jsme v přednáškovém sále připravili mini kvíz s otázkami ze zmiňované terénní hry, za jehož splnění mohou obdržet malé ceny.

V sobotu 15. dubna od 11. 00 do 15. 00 budeme ve vzdělávacím centru malovat a drátovat vajíčka podle vzoru lidových maléreček a drátenic. Návštěvníci si mohou omalovat přinesené vajíčko.

Kromě toho zveme všechny příchozí na oblíbená komentovaná setkání u zvířat, na programy s kontaktními zvířaty a k informačním stánkům "Co o zvířatech ještě nevíte..". Přesný harmonogram těchto akcí naleznete na www.zoopraha.cz.


Nastávající prodloužený víkend se nese především ve velikonočním tónu, nejinak tomu bude i v Botanické zahradě hl. města Prahy.

Velikonoce v zahradě pořádáme již popátéNa návštěvníky čeká v Troji již 5. ročník výstavy Veselé Velikonoce, doplněný o Velikonoční trhy na venkovní expozici. Najdeme zde devět stánků s velikonočním zbožím. Paní Věra Topolová, známá spíše jako Babka Kořenářka ze Střediska ekologické výchovy Toulcův dvůr, kromě jiného nabídne speciální koření pro "jarní nastartování", které z každého pokrmu vytvoří gastronomický zážitek. Ten vás ostatně určitě dostane ve vedlejším stánku, tradičním hostu botanické zahrady, který nabízí Staročeské speciality. V Troji můžeme o víkendu nakoupit i pomlázky, perníčky, medovinu, kraslice, květiny a velikonoční dekoraci, lidové výrobky z ovčí vlny a dřeva a ochutnat mladé víno z Čech i Moravy. Otevřeno je denně od 9 do 18 hodin. Ke vstupu je možné použít i bránu u zastávky autobusů Kovárna.

Kdo nebude chtít žít pouze Velikonocemi, může si "odskočit" do tropického skleníku na Jarní výstavu motýlů, kde je v současnosti k vidění více než 2.000 motýlů, buď již létajících nebo čekajících na své zrození. To se děje doslova v přímém přenosu před očima návštěvníků v líhništi, umístěném na terase skleníku. Výstava motýlů je otevřena denně (včetně pondělí) od 9 do 18 hodin a doplňuje ji výstava výtvarných děl ze soutěže Namalujte motýla. Porota to neměla vůbec jednoduché, neboť vybírala z téměř tisícovky obrázků. O tom, že dětská fantazie je bez hranic, svědčí určitě všechny obrázky instalované ve štole a vstupní hale skleníku.

Fantazii si ostatně nejen děti mohou vyzkoušet přímo u skleníku, ve stánku ateliéru Femantipation: Z hromady střepů vyplněná šestiúhelníková mozaika se stane součástí louky se strukturou medového plástu. Každý, kdo se rozhodne do projektu zapojit nákupem sběratelského grafického listu s tiskem květu,přispěje na konto Nadace Vize ´97 Dagmar a Václava Havlových a Konto Bariéry.

Další informace o akcích v trojské zahradě naleznete na www.botanicka.cz

V botanické zahradě můžeme oslavit Velikonoce, sledovat motýly a skládat mozaiku