23.4.2024 | Svátek má Vojtěch


PRAHA: V botanické zahradě tančí Afrika

13.7.2006

V botanické zahradě Europe Tour 2006: Afrika tančí

Sochy ze Zimbabwe rozhýbe třináctičlenný umělecký sbor IYASA

Afrika tančí - plakátV rámci Výstavy moderního sochařství Zimbabwe, která je v Botanické zahradě hl. města Prahy v plném proudu k nám dorazí třináctičlenný umělecký soubor z Bulawayo v Zimbabwe.

Sbor studentů umělecké školy IYASA - Inkululeko Yabatsha School of Arts přiváží na svém pátém turné po Evropě, tentokrát pod názvem Europe Tour 2006: Afika tančí strhující představení písní, tanců, rytmů a scén inspirovaných africkou lidovou kulturou. V trojské botanické zahradě se mladí afričtí umělci představí tuto sobotu 15. července 2006 od 14 hodin přímo v centru venkovní expozice, uprostřed výstavy kamenných afrických soch.

Prodejní výstava zimbabwských soch se denně setkává s ohromným zájmem výstavanávštěvníků. Vypovídající je určitě i fakt, že během prvních 14 dnů byla prodána více než polovina exponátů. Ty si ovšem jejich noví majitelé mohou vyzvednou až po skončení akce 31. srpna. 159 soch doplní v srpnu nová díla. Navíc budou moci návštěvníci sledovat jednoho z nejuznávanějších současných afrických sochařů Lazaruse Takawiru přímo v akci - při práci na zhruba 2 metry vysoké soše ženy s rozevlátými vlasy. Socha se pak stane trvalým exponátem botanické zahrady.

V sobotu máme tedy jedinečnou šanci odcestovat do Afriky a přitom zůstat nohama v Troji!

Botanická zahrada hl. města Prahy je v květnu otevřena denně od 9 o 19 hodin, skleník Fata Morgana zůstává v pondělí z důvodu pravidelné údržby uzavřen. Vstupné činí 90,- Kč pro dospělé, 45,- Kč pro děti 6-15 let + studenty + seniory, zdarma pro osoby s průkazem ZTP a děti do 6 let. Návštěvníci mohou ke vstupu rovněž využít nákupu tzv. Trojské karty: 120,- Kč pro dospělé, 60,- Kč pro děti 6-15 let, 270,- Kč za rodinné vstupné. Karta má platnost do 30.9.2006 a svým držitelům umožňuje po jednom vstupu do botanické zahrady, ZOO a Trojského zámku. Vstupenka umožňuje prohlídku venkovní expozice i skleníku Fata Morgana.

Foto: Centrum trojské botanické zahrady se v sobotu promění v Afriku…

Další informace o akcích v trojské zahradě naleznete na www.botanicka.cz