26.4.2024 | Svátek má Oto


Diskuse k článku

POVÍDKA: Picpujc

Hrdinou dalšího hudebního příběhu z našeho města je místní prosťáček zvaný Picpujc. Podle některých jde o jedince se zanedbanou výchovou, což lze ale snadno zpochybnit, neboť například pajdavý výčepní Toníček, když mu dojdou baterie v mobilu, najednou také neví, které je hlavní město Brazílie.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
H. Rybnická 26.5.2021 11:10

Moc pěkné čtení, gratuluji.

L. Písařík 26.5.2021 5:54

Taky nevím, jak se jmenuje hlavní město Brazilie, kdysi jsem věděl, že se tam podepsal jeden světový architekt a to město bylo postaveno ve zcela nevhodném místě. Ale vůbec mě netrápí, že nevím, kdybych chtěl, snadno ho naleznu na wiki. Pouze lituji školní děti, které jsou zkoušeny nejen z hlavních měst, jezer a řek a taky z nerostů, které se už zase netěží, protože škola má určitou setrvačnost ve výuce zbytečností. HOWG.

R. Langer 26.5.2021 11:23

Přiznám se, že jsem si to také musel srabácky vygooglovat, už jenom pro zajímavost. Jako malé děcko jsem to věděl všechno nazpaměť. No, je to ostuda, ale co už... :-(

J. Jurax 26.5.2021 15:23

Jojo, tak jsem si vzpomněl na na ZVS a vojáka, jenž při výuce PŠM byv vyzván, aby ukázal na mapě, kde bylo Rakousko-Uhersko, nejistě šmátral po Jižní Americe v okolí Brazílie. Bylť totiž zařazen jako řidič radiovozu zvaného Třinec; k řízení kačeny T-805 tato vědomost vskutku byla zbytná.

Ale tehdy ještě nebyl internet ani Wiki ... :-)

L. Písařík 26.5.2021 17:28

Není to žádná ostuda. Taky jsem pátral a pořád mám pocit, že se před svým vznikem to město mělo jmenovat jinak. Aspoň v r. 1963, kdy jsem studoval architekturu, bůh architektury byl Le Corbisier a jeho žák, co vyprojektoval město, byl Niemayer. Po fakultě kolovala Corbisierova legendární, místem úsporná kuchyně o 5ti m2, postavil jsem něco takového ve svém domě, za což dodnes sklízím proklínání své ženy, že se tam dvě kuchařky nevejdou. Ale pořád jsem přesvědčen, že 2 chlapi se tam klidně vejdou. HOLT, nikdo není doma architektem kuchyní.;-) Buďte zdráv.

J. Jurax 26.5.2021 15:13

Ano.

Zbytečnost je v podstatě vědět cokoliv. Všechno najdete na Wiki. A co tam nenajdete, je zbytečnost tuplem. Průser nastane, je-li Wiki nedostupná; mohou Vás pak mít - jistě neoprávněně - za hlupce.

Tak mne napadlo - když si zavazuje boty, jistě se napřed podíváte na Wiki, jak se to dělá. A když to tam není, obujete si mokasíny.

L. Písařík 26.5.2021 17:39

Zkušenost se zavazováním: před dvěma lety jsem byl označen za zaostalce a zpátečníka, neboť jsem nenosil tenisky. Byli jsme tenkrát u Neuziederského jezera, kde mě rodina donutila jít si tenisky koupit, jenže ouha, mám širokou nohu a vysoký nárt a nemohl jsem se do tenisek dostat. Snášeli mi různé tenisky, až jedné Vietnamce zapálilo a donesla tenisky nejen s tkaničkami, ale i s postranním zipen. Ty vyhovovaly a časem se staly mým nejoblíbenějšími za volantem, mají měkkou a tenkou podrážku a noha je na plynu výborně citlivá;-D