25.4.2024 | Svátek má Marek


Diskuse k článku

POVÍDKA: Pátrání

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
JezernidamaY 28.9.2007 15:37

Něco jako odpověď i pochvala..

Smutek si sedl mi za záda.Stále víc tlačí k zemi. Smutná i podzimní záhrada.V lehounké košilce,zima je mi.

Tvé ruce,tvá ústa,kdesi za řekou.V podzimní mlze,schovali se.Chci už se vybrat,na cestu dalekou.A tvého srdce,dotýkat se.

M. Dřevojánek 10.9.2007 12:25

Dokonalé - jako vždy.

R^. A pozdravujte Tisifoné...

autor 9.9.2007 10:31

Dík

Vážení a milí čtenáři mých textů! Výjimečně využívám tohoto diskusního místa. Poznámka pod nickem "bobr" mne k tomu ponoukla. Děkuji vám všem za posuzování mého psaní, za každé vaše slovo, které ať přímo nebo nepřímo je vyvoláno některým mým příspěvkem na Psovi. Ani když mi tu někdy nadáváte - stalo se, že i oprávněně za moje blbé chyby - tak mi to nevadí. Všechny tyto pochvaly a hany jsou vlastně jakýmsi honorářem pro autora. Počet mých příspěvků v Psovi se blíží dvěma stovkám. Můj dík patří i redakci tohoto serveru, panu Jiřímu Wagnerovi. Myslím, že koná významnou žurnalistickou práci, kterou málokdo dokáže ocenit. Na shledanou!

tich@dohoda 9.9.2007 10:48

Re: Dík

taky dik za vase psani pane Kerschi, ctu vas velice rad, ovsem Pes pro povidky neni dobre misto. Ctenaru, kteri by skutecne dokazali ocenit vase clanky a povidky je zde jako safranu. V minulosti jsem taky prispival clanky i povidkami, ovsem dnes se omezuji na obcasne komentare. Drtivou vetsinu komentatoru Psa bohuzel nelze oznacit jinak nez jako nekulturni chatru. Nastesti Psa zachranuji clanky od autoru jako jste vy, jinak uz by snad ani neexistoval duvod sem chodit. Takze jeste jednou dik a piste . Zdravim :-)

autor 9.9.2007 11:08

Re: Re: Dík

Neviditelný pes pro moje psaní znamená něco podobného jako pro výzkumného pracovníka v mikrobiologii Petriho miska. Zkoušel jsem umístit své texty porůznu - ve světě papírovém i netovém. Nikde jsem nezískal takovou vzpruhu pro další tvorbu jako na Psovi. Chátra? Možná... Ale taky schopní, inteligentní, světaznalí a vzdělaní jedinci tu jsou, myslím mezi "komentátory". Anonymita internetu přitahuje samozřejmě neználky a exhibicionisty - to nevadí, jsou snadno poznatelní ve svých vejžmolech. A k smíchu... Díky, Tichá dohodo.

tich@dohoda 9.9.2007 11:28

Re: Re: Re: Dík

souhlas pane Kerschi, Pes je skutecne fenomen, v moderni mluve bych rekl "kultovni server" , moje zminka o "chatre" byla spise jen nostalgickym povzdechem nad ztracenou minulosti, kdy se zde "schazela" mimo  docela okrajovou "chatru" prave komunita vzdelanych a inteligentnich lidi z celeho sveta a vzajemne se obohacovala. Ja sam jsem stejne jako vy Psovi za mnohe vdecen a rekl bych, ze pro demokracii v CR udelal daleko vice nez vsechny vlady a politikove od sametu. I jako misto k pozorovani lidskych  povah a charakteru je Pes k nezaplaceni , bohuzel se zde take obnazuji v plne nahote temne stranky lidskych dusi. Vas pane Kerschi ocenuji prave v tom, ze obnazujete lidske nitro, svedci to o vybornych pozorovacich schopnostech. Dramata se casto odehravaji pod zdanlive klidnym povrchem :-) . Proto mam tak rad anglickou/britskou  literaturu a film, nebo Bergmana . Vas styl je podobny :-)

Mikrobiolog 9.9.2007 23:43

Re: Re: Re: Dík

Len pokracujte vo svojich vyskumoch, pan Kersch. Vase meno na zozname obsahu Psa pritiahne samo o sebe nejedneho citatela (  nielen jazyka ceskeho ) . Prave preto, ze Vase poviedky nepodliehaju ocakavanemu, klise, nie su zrovnatelne s inymi predlohami, neraz sokuju, alebo i otrasu - ale vzdy su originalne. A v tej zaplave politiky posobia ako pramienok neskalenej vody.

Jakub S. 8.9.2007 9:28

Ano, divná. Nebo líp: naopak - prostě profík, co se nezatěžuje konotacema a souvislostma.

A mé uznání autorovi, že se vzdal čtenářem očekávaného hodnocení tohohle marsejského Klubíčka. A vůbec: je to zajímavé, z neobvyklého prostředí, pěkně napsané. Úplně jak z vlastní zkušenosti. Musím se podívat, co ještě tady či jinde napsal.

Eslipak stále platí, že v přístavní krčmě v Marseille každému sklenku nalejí - děvčata černou svatozář okolo očí mají, - ? A bientot, mon auteur.

bobr 9.9.2007 9:02

Re: Ano, divná. Nebo líp: naopak - prostě profík, co se nezatěžuje konotacema a souvislostma.

Vazeny spoluctenari tehle vyjimecne dobre napsane historky: Marseille NENI v Bretani...to jen na okraj...a pokud najdete neco dalsiho od pana Kersche, ctete prosim pozorneji, ok?

R 8.9.2007 7:56

divná postava

teda, to je divná detektivka. Druhá hlavní postava příběhu, která by měla být jednoznačně klaďas, chytá muslimské dívky, které nechtějí slepě poslouchat své muslimské rodiče a v relativne volnomyšlenkářské Evrope utečou od rodiny a vrací je té rodině.  Rodina je buď přinutí vstoupit do manželství s někým, koho nechce a potom nejspíš zmizet na doživotí někde v harému a pod burku nebo je rovnou zabije. Je to kladná nebo záporná postava?