19.4.2024 | Svátek má Rostislav


Diskuse k článku

POVÍDKA: Pán, který kupoval růže

„To jsem zvědavá, jestli dneska přijde,“ řekla u kafe Markéta chvíli před tím, než musela otevřít krám. Venku totiž lilo jako už dlouho ne.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Farda 5.9.2021 20:07

Děkuji! !

H. Lukešová 5.9.2021 11:39

Syn Usámy Bin Ládina Omar Bin Ládin se omlouvá za zločiny svého otce (zakladatele Al Kaidy) a spolu se svou manželkou, která má židovské kořeny, plánuje navštívit Stát Izrael a prohlásil o něm, že je krásnou zemí a že Židé si přejí mír s Palestinci. Jeho manželka přednáší o Izraeli a světovém míru na mnohých univerzitách.

H. Rybnická 5.9.2021 12:19

Goethe, Faust: Die Kunde hör ich wohl, allein mir fehlt der Glaube .....

H. Lukešová 5.9.2021 13:03

On se od rodiny teroristů odvrátil i syn zakladatele Hamasu, ten také pochopil, že Židé nejsou ti dablove, jak je učí radikální dzihadisté. Pravnucka velitele Osvětimi Rudolfa Hoesse nesouhlasila se zločiny svého prastrýce.

Vina se vždy nededi z generace na generaci. Jinak se moc omlouvám, ale německy již moc neumím, hodně jsem ji pozapomnėla.

H. Rybnická 5.9.2021 14:02

Není zač se omlouvat, jen ta věta zní v originále prostě jako originál. Znamená, že zprávu sice slyším a rozumím, jen mi chybí víra v obsah. Asi tak. Ještě krásnou neděli a ten správny krok do nového roku.

H. Lukešová 5.9.2021 15:06

Děkuji Vám, také Vám přeji vše dobré.

H. Rybnická 4.9.2021 22:35

Upřímně přeji těm, kteří zítra začínají další a nový rok svého života rok zdravý, štastný a úspěšný.

H. Lukešová 4.9.2021 17:10

Sice to sem nepatří, ale pana Vodvářku jistě dnešním sdělením neurazím. V pondělí 6.9.2021 začíná židovský nový rok Roš Hašana 5782.

T. Vodvářka 4.9.2021 18:30

To já samozřejmě vím. Slavím jej již několik let.

H. Lukešová 4.9.2021 18:44

Já též a k tomu si pustím zhudebněné modlitby od izraelského zpěváka Yossiho Azulaye a není, co řešit. Ana bekoah, jedna z největších modliteb judaismu a Avinu Malkejnu na Jom Kipur... Yossi Ayulay je v Izraeli velmi známý, něco jako u nás Karel Gott, když žil.

T. Vodvářka 4.9.2021 18:53

Já si pouštím CD skupiny Noach, kde jsem měl tu čest nějakou dobu působit. A budu meditovat. Shana tova umetuka, chavera.

H. Lukešová 4.9.2021 19:00

Děkuji, Vám také přeji vše nejlepší k novému roku.

J. Vlček 4.9.2021 12:23

Pane Vodvářko, narozdíl od vašich politicky zaměřených článků, povídky umíte napsat opravdu moc pěkné. R^

T. Vodvářka 4.9.2021 16:40

Jak to říct, pane Vlčku.....mně jsou úplně lhostejné názory lidí, kteří se snaží v diskusích toho druhého urážet. Ne, že by se mne dotkly, na to jsem příliš starý. Nicméně nechápu, proč mají potřebu mi v jedné diskusi spílat do nenávistných jedinců a v druhé mazat med okolo úst.

Krátce - cokoliv píšete, je mi lhostejné. Mějte se dobře.

J. Vlček 4.9.2021 22:30

Pane Vodvářko, každý holt jsme nějaký.

Mně narozdíl od vás není lhostejné to, co píšete. K vám osobně tedy nechovám žádnou animozitu či nenávist.

Jestliže ve vašich článcích soustavně napadáte a urážíte některé jedince, (například premiéra, prezidenta...) s čímž já nesouhlasím, dám vám můj nesouhlas znát prostě tak, že vám dám na oplátku ochutnat vaši medicínu.

Naopak pokud se mi váš text líbí, sdělím vám to bez obalu také, aniž bych vám chtěl sebeméně mazat med kolem huby, jak se mylně domníváte.

Krátce - cokoliv píšete, mi není lhostejné.

I vy se mějte dobře. :-)

T. Vodvářka 5.9.2021 7:57

Tvrzení ve Vašem druhém odstavci je v příkrém rozporu s realitou. Zkuste si projít Vaše poznámky v diskusích pod mými blogy.

Jako daňový poplatník mám plné právo kritiky těch, co mi vládnou. Někdo kritiku považuje za projev nenávisti (což je Váš případ). Normální stav je takový, že diskutér napíše, v čem se mýlím (což není Váš případ).

Jste ve stejné skupině jako pan Šejna, Čermák, atd. kteří tento prostor využívají k osobním útokům na autory.

Byl bych rád, kdybyste mne míjel, což by bylo ideální řešení. Obávám se však, že mé přání zůstane oslyšeno.

J. Vlček 5.9.2021 10:03

Pane Vodvářko, už několikrát jsem vám sdělil, a zopakuji vám to tedy znova, že proti vám osobně nic nemám, že moje reakce se týkají pouze vašich výpadů a hanopisů, jež vy nazýváte kritikou.

Stejně jako vy si uplatňujete vaše právo krititizovat ty, kteří se k vaší kritice vyjádřit na tomto poli nemohou, tak já si naopak osobuji právo se k vašim vyjádřením vyslovit, a říci vám pro změnu, co si zase já myslím o vás a vašich názorech, což vy evidentně přijímáte s velkou nelibostí.

Stejně jsou na tom i ostatní diskutující, jež podobně jako mne iritují vaše nenávistné projevy.

Zcela správně usuzujete, že vás a vaše články patrně míjet nebudu, a když budu cítit potřebu se k vašim článkům vyjádřit, že tak bezesporu učiním, bez ohledu na vaše přání, či pocity.

Slíbit vám mohu jen to, že si podruhé odpustím jakoukoliv pochvalu za váš chválihodný text, abyste si to náhodou nemohl vykládat jako mazání medu kolem vaší huby. :-)

H. Rybnická 5.9.2021 10:44

Pane Vlčku nepochopil jste. Vy a řada ostatních prostě nezná hranici mezi -i ostrou - kritikou věci a dehonestací někoho kdo je jiného názoru. Není divu, kritizovat bez dehonestace se člověk musí teprve naučit; systém ve kterém jsme žili toto neznal.Kritiku tvrdě potlačoval a kritika diskreditoval všemožným způsobem. Vede to k tomu, že slušný člověk v diskuzích jako tyto na NP takového "rádobykritika" prostě odepíše. Tedy nečte a nezajímá jej. Ani když se tento vyjímečně vyjádří pozitivně. Myslím že jste se právě k tomu stadiu dopracoval, ostatně nejen u pana doktora.

J. Vlček 5.9.2021 11:11

Paní Rybnická, myslím, že jste se ve svém školícím příspěvku poněkud zamotala, že není vůbec patrno, koho míníte slušným člověkem, koho rádoby kritikem, kdo koho odepíše, kdo koho nečte a nezajímá, kdo se do jakého stadia dopracoval a podobně.

Škoda, že se nezmiňujete také o těch, kteří mají neodolatelnou potřebu za každou cenu se někomu přilepit na zadek. O takových náhodou nic nevíte? ? ;-)

T. Vodvářka 5.9.2021 17:35

Paní Rybnická, pan Vlček používá slovo nenávist při každé kritice kohokoliv, koho adoruje. Psal jsem o tom kdysi blog, že za těchto okolností již dále nelze postupovat, protože vysvětlit komukoli, že nenávist je prostě emoce, kterou nepociťuji vůči nikomu na světě, je pro jedince jeho typu neuchopitelná (je to logické, oni hodnotí ostatní dle sebe, na což poukázal již C.G.Jung. Osobně lituji, že jsem s panem Vlčkem vedl jakoukoli diskusi, připomíná mi umíněného chlapečka, který si na tátovi tu zmrzlinu vyřve, vydupe a pak je konečně spokojen.

H. Rybnická 5.9.2021 17:58

Pne autore, litovat nemusíte, připomíná to tak to staré říkání o tom, že zkušenosti se člověk nemůže naučit, musí ji udělat. I tu s různými charaktery. Jsou také jiní, je ich méně ale za to jsou jejich názory a myšlenky hodnotnější. A myslím že z této skupiny máte příznivců hned celou řadu. Přeji Vám (upřímné řečeho hlavně sobě :-)) ještě hodně a hodně takových fascinujících povídek jako tato (a ty předešlé) . A samozřejmě vše nejlepší do zítřejší nové celoroční doby.

J. Vlček 5.9.2021 18:54

Paní Rybnická, je to dost, že se na vás pan Vodvářka ze zoufalství také obrátil, a že se vám konečně podařilo se mu na ten zadek přilepit.

Přijměte moji vřelou gratulaci. ;-D;-D;-D

H. Lukešová 5.9.2021 19:09

Tak na volné diskusi se může lepit na každého, je to diskusní fórum. :-)

J. Vlček 5.9.2021 19:36

Paní Lukešová, nechci tuto diskusi dále moc rozpatlávat, a vůbec nebráním nikomu se na kohokoli lepit, jen mi přišlo úsměvné, jak se paní Rybnická usilovně snažila panu Vodvářkovi podkuřovat, aby se mu zavděčila, až ji konečně vzal na vědomí, a jí se tak konečně podařilo na ten zadek se mu přilepit. ;-D

H. Rybnická 5.9.2021 22:07

Pane Vlčku z jakého důvodu by měl být dr. Vodvářka zoufalý?

J. Vlček 5.9.2021 18:45

Zajisté, pane Vodvářko, hlavně, že si své žvásty dokážete vědecky podepřít a zdůvodnit. Vy můžete znectít kdekoho, prezidenta, či premiéra nevyjímaje, ale jak se někdo dotkne vaší velebnosti, respektive vašich neomalených keců, je oheň na střeše.

Vy se můžete otírat o každého, ale vaší osoby se nesmí nikdo ani dotknout, na to jste ješitný a vztahovačný až běda. To hned druhému podsouváte osobní nenávist, a nevím jaké vlastnosti, které ovšem trčí z vašich tak zvaných kritik jako vidle z hnoje. ;-€

Nejsem sám, kdo vaše žvásty nesnáší a dává vám to najevo, přičemž vy sám jste každému volný a můžete mu být ukradený. Není důvod vás osobně nenávidět. Máte-li vy sám potřebu se nenávistí zžírat, nepodsouvejte ji druhým.

Osobně nikoho neadoruji, a nikdy jsem vás k žádné diskusi nenutil. Pakliže napíšete článek, opatřený volnou diskusí, nemějte nikomu za zlé, když vám diskutující dají najevo, co si o vašem článku myslí. Rv :-)

H. Lukešová 5.9.2021 19:02

No jo no, na mé články se také lepí někteří antisemité a byla bych raději, kdyby mi na ně nelezli, ale zakázat jim to nemůžu, od toho je redakce, aby zakročila, pokud příspěvky překročí již určitou míru.

Antisemitismus je nejstarší, nekrutější rasistickou nenávistnou ideologií, systematické odlidšťování Židů ať už ze strany křesťanů nebo muslimů, kteří Židy také hezky označili, tak jak nacisté, či nenávist dnešní soudobé levice je také nesmiřitelná.

Dnešní levičák útočí na sionismus, na vlastenecké hnutí židovského národa a tváří se pokrokově a všelidsky. Na životech muslimů záleží, zejména těch palestinských, ale na životech Židů nezáleží.

Co se mě týče, já nejsem "vybíravá", vážím si podpory Židů a Izraele od kohokoliv a nevadí mi jeho ostatní názory, mám na mysli to, pan Vodvářka podporuje také Izrael, stejně tak já, pan Stejskal, Vy a další. A to Vy máte na politiku jiné názory než pan Vodvářka, ale vážím si Vás, podporujete Izrael.

Já jsem takový siokon, tj. sionistický konzervativec, s některými autory zde na Neviditelném psu také nesouhlasím, ale vážím si toho, že Neviditelný pes neotiskl nikdy protiizraelský a protižidovský článek. Nejsem vítač, nechci muslimské migranty, protože většina muslimů vášnivě nenávidí Židy, ve Francii jich povraždili již dvanáct a to tím dost nejsurovějším způsobem. A nacisté, neomarxisté jsou jejími spojenci.

Co spojuje džihádisty, zradikalizované černochy, bílé nacisty, falešné stoupence Ježíše Krista a neomarxisty? Můžou se lišit v mnohých věcech, ale společným jmenovatelem všech je antisemitismus. Pro nacisty z Ku-Klux-Klanu jsou Židé černí, pro zradikalizované černochy a neomarxisty jsou Židé naopak bílí, nositelé "bělošské výsady" a pro zradikalizované muslimy "nepřátelé Alláhy" a pro některé křesťanské antisemity "vrahy Krista"...

Ale světlo Tóry a judaismus zachránil celý židovský národ, Židé přežili 2000 let nejhoršího pronásledování, protože se drželi svých tradic a Bůh Židy prováděl celými dějinami.

H. Lukešová 5.9.2021 19:07

Tóra není zastaralá, obsahuje spoustu nádherných myšlenek, i to milovat Boha a bližního je z Tóry. Přitom Židé mají pleť od bílé, po snědou až po úplně černou (etiopští Falašové) a více než polovina izraelských Židů je snědých a někteří černí. Židy právě spojuje judaismus, věrnost Tóře a sionismus, vlastenecký směr, na kterým Stát Izrael stojí.

H. Lukešová 5.9.2021 19:17

....tedy na kterém...

J. Vlček 5.9.2021 19:17

Paní Lukešová, vždy vítám všechny vaše informace o dění týkající se Izraele, a jsem vám za ně vděčný. Pro mne jste srdcařka ve všem o čem píšete a já vám přeji jenom vše dobré. R^